Забременели след ин витро - Тема 40

• 49 920
  • 701
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета, леле колко много сте изписали и какви хубави новини има. Киксито и Хитрушана, честити рожби. Нека да са здрави и само радост да ви носят. Олив същото важи и за теб, но не мога да не ти изкажа моите адмираций за това почти невероятно постижение, герой си ти, както писаха и другите момичета, шапка ти свалям!:cherry_blossom:

Аз успях с помощта на моите родители да подготвя почти всичко, та дори да направя едно основно чистене, което не можех сама в последните седмици. Иначе имаше и малко екшън с едно запичане, та ходихме посреднощ в спешното, но от тогава вземам всеки ден хукс и ситуацията се стабилизира.
Вече чакам малката мишка с голямо нетърпение и посещавам курс за подготовка на раждането с упражнения и техники на дишането. Ще видим дали ще са от помощ, като дойде момента. Едно нещо ме мъчи от вчера - левия ми крак от време на време започва да ме боли много, така че не мога да стъпвам на него и от време на време усещам опъване в лявата буза на дупето. Предполагам някой нерв е натиснат. Има ли някой със болки в краката като мен и съвет, какво помага?

# 661
Здравейте, момичета !
Имам въпрос, и предварително се извинявам, ако вече е обсъждано, но тъй като се тревожа реших да ви питам. Нормално ли е след прокървяване, и при условие, че са минали 5 дни все още са има ръждиво- кафяво прицапване при забърсване ?
Отидох при АГ деня след извървяването и ме увери, че всичко с бебетата е ок, с плацентата също, но продължавам леко да се безпокоя заради това зацапване от време на време. Ще се радвам да споделите, ако и на вас ви се е случвало как е било.
П.С: Сега през повечето време гледам да лежа и да си почивам. Поздрави ! Hug

# 662
Василенче, аз бях така. Няма оправия до раждането.

# 663
  • Пловдив
Фортуна, не се притеснявай съвсем нормално е, дори е добре матката да се изчисти от тази стара кръв, както казваж ръждиво кафява. Аз след моето прокървяване имах един месец такова течение при ходене до тоалетна, а вечер дори и при пишкане. Като се движех и забелязвах, че се увеличава и затова близо месец и половина лежах докато съвсем се изчисти. Важно е да не е ярка кръв, другото е изчистване на матката.

# 664
Едно нещо ме мъчи от вчера - левия ми крак от време на време започва да ме боли много, така че не мога да стъпвам на него и от време на време усещам опъване в лявата буза на дупето. Предполагам някой нерв е натиснат. Има ли някой със болки в краката като мен и съвет, какво помага?

И аз бях така. Не можех да ходя един месец. Помага раждането Mr. Green

# 665
Василенче и мен ме боли левия крак. И особено силно колената. Приела съм тези болежки като част от бременността.😜😂

# 666
Това, което описва си е точно прищипан нерв. Бебето се е разположило неподходящо според мен.

# 667
Ох Cristi, Elektra, DundyS, тогава дупе да ми е яко. Сега съм седнала на една затопляща електрическа възглавница и сякаш малко ме поотпусна.

Един друг въпрос имам. Мисля да помоля мама да ми донесе един основен пакет с лекарства за новородено, такива които трябва да има всеки във вкъщи - например срещу температура, колики, кашлица и тн. Мамите, които вече имат съкровища, какво ще ме посъветвате да имам в една такава "домашна аптечка" и кои лекарства са подходящи. Благодаря ви за инфото предварително.

# 668
Василенче, не е добра идея да използваш затопляща възглавница докато си бременна!!!!

# 669
Фортуна, не се притеснявай съвсем нормално е, дори е добре матката да се изчисти от тази стара кръв, както казваж ръждиво кафява. Аз след моето прокървяване имах един месец такова течение при ходене до тоалетна, а вечер дори и при пишкане. Като се движех и забелязвах, че се увеличава и затова близо месец и половина лежах докато съвсем се изчисти. Важно е да не е ярка кръв, другото е изчистване на матката.
Варки,
благодаря ти много за споделеното. В момента ми действа като мехлем, честно. Просто изпитвам вече ужас при всяко ходене до тоалетна какво ще видя. Но и аз забелязвам, че колкото повече лежа и почивам, толкова по- добре за мен.
Засега ще я карам по лежерно, и дано нямам повече такива неприятни случки.
Благодаря ! Hug

# 670
  • Пловдив
За нищо. Затова сме тук да си обменяме опит и информация. Да, гледай да си полежаваш докато се изчисти хубаво тази застояла кръв. Имай предвид, че си е продължителен процес така, че не се притеснявай. Ако получиш болки пий но шпа. Витамин Ц казват, че подпомагал за заздравяване, но и не е много препоръчителен (не повече от 1000мл.на ден) ама ще мине и без него.

# 671
Не знаех, махам я веднага да не стане някоя беля.
Заради развиването на висока температура ли е опасна?

# 672
Лелей.Бебче ще го сварите.

# 673
Махам Герда, махам, ама като си помисля много съм тъпа, на мен ми е добре, детето се вари в собствен сос.... Rolling Eyes Astonished

Фортуна и аз бях прокървила в началото заради един хематом и горе долу един месец имах това леко ръждиво течение. След това се успокоиха нещата, даже през лятото бяхме с ММ на планина и правихме леки преходи от 8 км на ден.
Това, което научих за бременноста е че има различни неудобства, но не е задължително тези да продължат до края. Но дори да е така, всичко си заслужава заради най-важната награда на този свят.

# 674
Василенче,
Лекарства няма да посмееш да даваш преди консултация с педиатър, тъй че ще купиш, каквото са ти изписали при прегледа. Има и денонощни аптеки.
На първо време е достатъчно да имаш наистина добър и надежден електронен термометър, аспиратор за нос (ние в крайна сметка използвахме такъв за прахосмукачка, но бяхме малко по-големи при първата хрема), спрейче за нос за бебета (с физиологичен раствор например-бебчетата са много жални като им се запуши нослето, а не могат да си го издухат), нещо за дезинфекция при одраскване (например риванол), нокторезачка или ножичка за бебе, кремче против подсичане.

Общи условия

Активация на акаунт