Забременели след ин витро - Тема 40

• 50 792
  • 701
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Олив, аз съм с близнаци и от 3 седмици положението е нетърпимо - много мърдат и е неприятно, да не говорим какви форми заема коремът ми. Но само като си помисля за теб и се стягам, защото ти си направо герой! Стискам палци всичко да е наред Hands Plus1
Иначе аз вече съм в 33 седмица и 3 дни и днес д-р Арабаджикова каза, че бебетата са "идеални" - по 2000 гр., макар че аз очаквах да са повече. Въпреки протестите ми, записа дата за секцио на 24.11. - като ми предлагаше от средата на ноември, но аз категорино отказвах. Увери ме, че едва ли ще устискам до 10 дни преди термин и че има голям шанс да постъпя за раждане по-рано , като каза, че ако всичко с бебоците и мен е наред, ще пробваме нормално, ама да си призная доста се разстроих, особено като ми връчи направлението за хоспитализация.
Май е вярно това зс хормоните и нервите, направо не мога да се понасяяяям Tired Face

# 226
Аз току що бях на кардиолог... изписа ми небилет и допегит Sad и общо взето да си живея залипнала с апарата за кръвно... по 4 пъти на ден...
При кой лекар беше Нандин?Колко вдигаш кръвно?Аз съм само на Допегит но имам чувството че не ми действа.Трябва холтер да правя, но ще видим.Аз го меря 3 пъти дневно и записвам.Момичета колко е нормално да е кръвното в нашето положение.

# 227
Кети, по време на бременност за нормално се счита кръвно до 120 горна граница. Над 120 вече се води високо и трябва да се вземат мерки.

# 228
  • София
При доц. Христова в Надежда бях. Не знам до колко го вдигам кръвното. Винаги като съм го мерила не е било повече от 120/80. Тя гледа резултатите от холтера, прави ми ЕКГ и ехокардиография и каза, че има данни за покачване. Изписа ми небилет по 1/2 таблетка сутрин и допегит по 3х1/2 допегит.

# 229
Нандин, когато бяхме при Маринов, той ясно и отчетливо ми каза, че кръвното трябва да го поддържам под 120. Стигна ли дори веднъж 120 да ходя при Христова. Само че от ЖК ме пратиха на кардиолог вече и се надявам и нещата да се запазят нормални до финала.

# 230
Холтера 24 часа ли го носиш с теб?

# 231
  • София
Да герда.
Дънди, моето нормално и преди да забременея е 120/80

# 232
Да герда.
Дънди, моето нормално и преди да забременея е 120/80

Да, да не би Христова да иска да се презастрахова давайки ти медикаменти? 🙄

# 233
Аз бях със същото кръвно и ми изписаха същите лекарства. Не ги пих изобщо по стечение на обстоятелствата. Точно тогава се случи операцията на ръцете и заради мен бяха събрали огромен екип в операционната, включително и кардиолог. Тогава ми казаха, че щом под такъв стрес държа 120/80, препоръчват да изчакам с лекарствата. Послушах ги, но не съветвам друг да рискува.

Има презастраховане, да. Аз и заради това много се колебаех. Все пак бетаблокер не е шега работа. Радвам се, че устисках.

Отделно, Сигридов ми обясни, че сваляйки моето кръвно, нарушавам баланса на бебето и влияя на неговото. Не помня конкретно какво и как, но ме подкрепи. Маринов каза само да го меря и да се коригира в движение.

# 234
  • София
Момичета, не знам дали е правилно, но моят АГ ми каза, че е важно кръвното по време на бременността да не е по- високо от това преди. Т.е. ако нормално кръвното ви е 120-130 не е стеашно, но аз по принцип съм със 100-110 и за мен 120 и нагоре е вече опасно. Така че всичко е индивидъално, важното е да се следите - аз например си меря кръвното всяка сутрин и вечер от 6тия месец.

# 235
При доц. Христова в Надежда бях. Не знам до колко го вдигам кръвното. Винаги като съм го мерила не е било повече от 120/80. Тя гледа резултатите от холтера, прави ми ЕКГ и ехокардиография и каза, че има данни за покачване. Изписа ми небилет по 1/2 таблетка сутрин и допегит по 3х1/2 допегит.
А холтера тя ли го слага?Как стоят нещата че и аз трябва да ходя .Часовете за след колко време ги дават

# 236
Аз знам, че за бременни над 130 горна и над 90 долна трябват хапчета.
 Разходките много помагали за нормализиране на кръвното.

# 237
  • София
Ами тя видя на хортера някакви стойности по-височки. А и на прегледа ми го премери и беше 130/85, въпреки че чаках доста пред кабинета и почти бях заспла.
Утри ще си говоря и с някой от нашите доктори (за всеки случай)
Кети холтера го правих в Александровска (там работя), на Христова иска към 28 седмица пак да направя 1 холтер, но държи да е в Надежда.
А иначе Маринов ми каза, че на регистратура се записва за холтер.
И най-интересното Христова ми каза повече да лежа

# 238
На мен допегита не ми действа но го пия.Иначе повечето мерения са ми над 120/ 80 около 125/83 пулса ми е около 80.
Преди да забременея го държех в интервала 110-120 на 70-80
Ще запиша час за холтер няма начин май.
А кръвни изследвания иска ли доц.Христова?

# 239
  • София
Не ми е искала кръвни изсл

Общи условия

Активация на акаунт