Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-20

• 63 048
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Чиста панелка, от най-разпространените - коридор и насреща хол с тераса, завой с баня от едната страна и малка спалня от другата и направо кухня. Кухнята и спалнята имат общ балкон, който явно е усвоен за новата всекидневна.

# 376
  • София
Огледът е утре ще споделя впечатления. Преустройството е ОК за мен. Нямам бюджет за по-голямо жилище, а две големи момчета са си казус. Поне още 10 -тина години ще са с нас, пък после може пак да се преустройва Simple Smile Тераси не ми трябват, мъжа ми пуши на абсорбатор в кухнята и в момента, а терасата винаги се използва вместо мазето, че е по-лесно.. и винаги изглежда отвратително, така че и това ме устройва. Да не говорим, че като излезеш да пийнеш кафето на терасата съзерцавайки какви ги вършат съседите от отсрещния блок  някой вземе да си метне боклука от лопатата,  или да си реши кучето на балкона и т.н все от  българския бит ежедневни неща..

Последна редакция: пн, 06 ное 2017, 16:54 от dildes

# 377
Ние имаме голяма тераса. За абсолютно нищо не я ползваме. В началото се опитвах да гледам цветя, но сме до гората, доста е ветровито и не цъфтяха. Даже и лятото ми е по-удобно да ползвам сушилня вместо да простирам.
Дилде, може да търсите и двустайни, които сами да преправите.  Ако ви се занимава де.

В панелите нали всички сени са носещи и не може да се кърти. Трябва и това да се гледа.

# 378
Извинявам се за оф-а, обаче лятото сушилня вътре прави сауна, освен ако не е в мазе. Как си ползвате сушилня в жегите, аз не мога.

# 379
  • In transit
Аз също предоочитам директно от продавач да купя. Обаче последните три имота, които харесах ми ги продават на данъчна оценка, въпреки написаното от Томева. Смея да твърдя, че във Варна по-голямата част от сделките, дори тези на вторичен пазар се продават по данъчна оценка.

# 380
Весела Николаева, след няколко месеца ходене по огледи се опознава квартал, в който искаш апартамент. Ако има снимка на терасата и с какъв изглед е лесно се познава по високите сгради, които се виждат. Ако има снимка и на блока- още по-лесно. Може по паркираните коли да се ориентираш. Нашият апартамент беше пуснат от 6 агенции, повечето с различни снимки и общо взето не беше кой знае какво издирване, но веднага ни спести 6% от цената.
По данъчна оценка не купувам. Всички пищим някой дупетат като е скрил нещо от данъчните и хората със сергииките, които не пускат касова бележка, но ако е в първо лице единствено число единствения проблем е, че ако ни измамят не можем да си искаме парите...

# 381

По данъчна оценка не купувам. Всички пищим някой дупетат като е скрил нещо от данъчните и хората със сергииките, които не пускат касова бележка, но ако е в първо лице единствено число единствения проблем е, че ако ни измамят не можем да си искаме парите...
Абсолютно вярно! Не бих рискувала такава крупна покупка с неизрядно оформяне и пари на ръка, неотразени никъде. Нали не ви продават имота на данъчна оценка? Откъде накъде ще изискват горница тогава кеш?

# 382
На данъчна в никакъв случай! За гледката и разпознаването - не съм успявала Sad Т.е. имаше един такъв, но продавачът вече беше подписал с брокер и нямаше как да заобиколя. То не ми и хареса де Simple Smile

# 383

Абсолютно вярно! Не бих рискувала такава крупна покупка с неизрядно оформяне и пари на ръка, неотразени никъде. Нали не ви продават имота на данъчна оценка? Откъде накъде ще изискват горница тогава кеш?

Защото ако искаш да купиш конкретно жилище от строител в повечето случаи нямаш избор. Това не е филм по желание.

# 384
Не мога да си представя какво трябва да направят за да ме накарат да не спазя закона. По-скоро бих извкала данъчните да гледат.

# 385
Въпрос на приоритети. Като се купува жилище винаги се правят компромиси. Аз лично предпочитам компромис с това, отколкото с цената, локацията или качеството.

# 386
Никакъв шанс, направихме компромис с цената, но пък и взехме по- хубав, по-голям и по- удобен апартамент с прекрасна тераса с изглед и паркомясто. Питаха ни на колко ще изповядваме и отговорът ни беше "вие на колко ще ни го продадете?". Няма как да не е бедна държавата като не си плащаме дължимото. Не става само с искане, въпреки че ние толкова сме и заискали де...

# 387
Както казах, въпрос на приоритети и виждане. Моето е такова, вашето такова. Аз също си заставам зад решенията.

# 388
Как купувате от някой ако му нямате доверие. Аз бих продала на данъчна оценка като си подпишем,че съм дала на купувача заем за...
На времето сделките са се правели с ръкостискане, а сега като някой ти каже "Добър вечер", гледаш къде е слънцето.....

# 389
Ами сложен въпрос. Моя приятел например дето купи 10 апартамента от Бароко едва ли не ги споразумя на приказка само и му даде по 5 евра на жилище кешовица срещу това. А той хич не е балам и не пасе трева... Някои хора ги умеят тези неща Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт