Прахосмукачка робот- 13 (фатална но не и за роботчетата ни :) )

• 102 266
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
От къде купувате консумативи за ЛГ и колко често ги сменяте?
Аз купих от тук, по-евтини са.

# 166
  • Варна
Ясно....
И аз смятам да се насоча към LG, но към кой модел не знам..
В началото се бях навила за Ilife като по-евтин вариант, но се оказа, че не чистят килими.
Сега се преориентирах към Румба 6 серия, или LG, а и чакам "черния петък" в myRobotcenter.eu /ако изобщо
има такъв/.
Между другото докато се ровя в сайта, гледам, че предлаганите от тях LG модели са доста различни от предлаганите в БГ.

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 15:52 от tedilina

# 167
  • В.Т.
Според описанието, ILIFE A4s става за килими.

Гледах и ILIFE, но сега сме с нисък клас робот и ми се иска новият да е "по-така". Нали трябва да се надгражда Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 ное 2017, 16:13 от slavi_didi

# 168
  • Варна
Хора,
Какво мислите за ILIFE? На 11.11 в Али Експрес има големи намаления...

# 169
Аз ползвам iLife от няколко седмици, много съм доволен! Тук писах по-подробно:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=999920.msg35760691#msg35760691

# 170
Записвам се при вас в очакване на черния петък. Досегашният ми робот е Солак, но вече трудно се намират консумативи, а и ми трябва нещо, дв което покрива около 100 квадрата. Изчетох предишните теми и се бях насочила към някой бюджетен модел на LG или Neato, но после се размислих за комбинираните с мокро почистване китайски варианти, тъй като сме само гранитогрес и в едната стая естествен паркет. Евентуално ще слагам килими зимата, но мисля, че робот с функция за мокро почистване би бил улеснение. Сега умувам за ILife 5 или 7 или пък все пак да заложа на позната марка. newsm78

# 171
  • Пловдив
Резервните части на ЛГ
Да има и в Амазон ,и в Бг  и https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/replacement-par … m-robots?brand=lg и в доста китайски сайтове.
Просто сравнявам цените /без Китай/ и купувам от там ,където е най-евтино.В Амазон просто гледам кой е продавача ,ако не е Амазон. Сигурно и китайските вършат работа ,но разликата не е толкова голяма че да ме накара да рискувам.
Някой по горе писа че се съмнява в качеството на австрийският сайт.От там имам купена косачка робот -ми две години си работи без дори да му обръщаме никакво внимание.

# 172
Renydent, аз казах, че им те чудя на качеството. Обаче по-скоро наблегнах на марката Neato предлагана в техния сайт. Както казах имам и LG от там и за сега е добре, докато за 1 и 8м ми заменят второ Neato. Това е моят опит с тях и в никакъв случай не означава, че на всеки трябва да се случи.

# 173
  • Пловдив
Да ,прочетох.Аз от там не съм купувала прахосмукачка,но пък много момичета купиха ЛГ от там.Никой не се е оплакал.Само едно оплакване имаше и то пак за Неато ,но момичето го смени с друга марка май

# 174
# 175
  • В.Т.
renydent,
като специалист по ЛГ-тата, какво мислиш за разликата между:
1. https://www.myrobotcenter.eu/en/lg-hom-bot-square-vr6347lv
2. https://www.myrobotcenter.eu/en/lg-hom-bot-carpet-care-vsr8600rr
Знам, че по-новото и по-скъпото винаги е добър вариант, но разликата в цената е чувствителна.
- По-скъпия вариант има по-усъвършенствана система за навигация, но и старият почиства систематично. От голямо значение ли е наличието на две камери, вместо една!?
- Предимство му е и почистването на килими, но аз нямам такива в къщи.
- Площта на почистване на vsr8600rr е по-голяма, но нашата е под 100 кв.м, което пак накланя везните в полза на vr6347lv.
- Искаше ми се да има и time Programming, но и двата модела нямат. В описанието на vr6347lv. пише, че за разлика от vsr8600rr няма програмиране, все едно, че другият има такова, но в описанието на vsr8600rr пише, че няма програмиране за време. Или на сайта инфото е грешно, или аз съвсем се омотах Simple Smile

Всеки решава сам за себе си, но ще бъда благодарна да чуя компетентното ти мнение.

Последна редакция: пт, 10 ное 2017, 12:28 от slavi_didi

# 176
Здравейте, искам да попитам хората с Шаоми дали има някакво по-разбираемо клипче, с което да мога да си настроя робота да ми говори на английски?

# 177
Има ли някой с робот PHILIPS ?

# 178
  • Varna
 wavey
Преди два месеца купихме Шиоми, която синковеца кръсти Малката китайка Wink Четохме
доста и най-вече тука. От тука дори прочетохме за българска фирма продавач на тези
роботчета.
Викам си, купувам от тук, защото ако стане  сакатлък има гаранция и ремонта сигурно ще е
тук в България. Но явно съм се объркала, защото може би за други марки роботчета има ремонтни
сервизи у нас.

Та първо да я похваля Малката китайка.
Много сме доволни. Апартамента 90 квадрата. Ламинат и два малки килима-късокосмести, които
опухва като нови. Чисти и на две персийки и на моя милост на която косата и емен, емен до кръста.
Проблеми с косми, няма. Тихичка, джиджана. Котките само я гледат любопитно, още не са се
нахендрили отгоре и, да се возят. Обачеее, преди два дена почна да скърца и скърца яко.
Обаждам се аз на симпатягите от които я купихме за да питам за адреса на сервиза, като мисля,
че е във Варна, защото, чета , че има такъв тука.
Обаче казват- ньееееее,  в София трябва да дойде. Отива Малката китайка в столицата, а от
там ми казват, че ще я пращат в Китай.
А, сЯ де Shocked че то за какво я поръчахме от тука newsm78 Излъгахме се заради кирливата гаранция
от една година и заради това, че явно ние като сме поръчвали, не ги попитахме дали имат тука сервиз. Не
сме се сетили, че има сервизи, но за другите марки роботчета, не за китайчетата.
Иначе фирмата от която я купихме ни я доставиха точно за десет дена.

То по добре от Китайско да се поръчва роботчето, щом там се пращат отново на ремонт. Синковеца
всичките си телефони от там поръчва и явно не напразно го прави. Телефончето ми  Шиоми и него
от там го поръча.
Та такава е нашата Шиомска история. Сега да видим кога ще ни го върнат newsm78 Имам чуството, че може и догодина.

# 179
Аз пак се включвам с въпрос относно моята батерия. Купих я по съвети оттук. Първото почистване с нея беше отлично. Изчисти ми почти цялата къща. Заредих я след това за дълго време, и оттам насетне сякаш нещо не ми харесва как се държи. Имам чувството, че се мъчи робота. Бръмченето не е така мощно, доста бързо след пускането започва да търси дока. Сега пробвах да я изключа със задържане на бутона отгоре, включих и я пуснах отново. Чисти. И все пак... Мисля да напиша един имейл и да видя какво ще кажат. Thinking Съвети?

Общи условия

Активация на акаунт