Пълнени тиквички - стъпка по стъпка

  • 30 217
  • 37
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Мнения: 1 708
Нарязвате тиквичките наполовина и ги издълбаваме.

Запържваме една глава лук и едно пакетче от 250 гр.кайма.

Добавяме ситно нарязаната вътрешност на тиквичките.

Оставяме да покъкри и добавяме подправки(черен пипер,1/2 бульонче,чубрица,кимион) и едно доматче нарязано на ситно.


Оставяме да къкри докато сместа остане на мазнина.
Накрая добавяме 2 с.л галета за обединяване на сместа и пълниме тиквичките.

Всяка тиквичка увиваме във фолио и печем около 20 минути.

Ето готовите тиквички:

Последна редакция: ср, 14 юни 2006, 20:03 от sneji_

# 1
  • Мнения: 7 106
Снежи, отново си се представила блестящо, браво!

# 2
  • Мнения: 237
Браво Снежи ! smile3501Страхотна е рецептата , а и допълнена със снимков материал - перфектно  .chef

# 3
  • София
  • Мнения: 39 771
Страхотно си го представила Simple Smile
Аз тиквичките ги правя по същия начин, само че не ги режа наполовина, а ги издълбавам. После при сервиране режа на резънчета и половам с кисело мляко и чесън.

# 4
  • Карлово
  • Мнения: 4 034
Аз също така ги правя, но добавям бира или вино към сместа за пълнене

# 5
  • Мнения: 672
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed

# 6
  • Мнения: 1 708
Браво за добре поднесената рецепта.
Белиш ли тиквичките ?Embarassed


Не, за да не се разкашкват!

# 7
  • Мнения: 922
СТрахотно изглеждат и се прави много лесно
Ще ги пробвам непременно... Като се замисля аз какви "магии" правя, за моите пълнени тиквички Joy
А сос може ли да се измисли за тях newsm78 Grinning

# 8
  • Мнения: 678
Ние в къщи ги заливаме със следния сос :1 л вода ,1 зеленчуково бульонче,брашно за сгъстяване,1 чаша кис.мляко,1 жълтък
Водата и бульончето завират,сгъстяваме с размитото брашно и застройваме с кис.мляко и жълтъка.

# 9
  • София
  • Мнения: 39 771
Аз също не беля тиквичките. А заливките са въпрос на вкус. Аз съм любителка на леко пикантни заливки, мъж ми пък обича бешамелов сос Simple Smile

# 10
  • в града на младостта
  • Мнения: 136
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet

# 11
  • Мнения: 1 708
                     Снощи  сготвих пълнените  тиквички, станаха  много  вкусни, В къщи  всички  ги харесаха. Благодаря, Снежи за  рецептата.    bouquet


Много се радвам,че са ви харесали!

# 12
  • Мнения: 1 546
Ей,4удесна рецепта!Сори за глупавия вьпрос,ама как разбирам 4е са готови като са увити вьв фолио??? newsm78И като ги наредя в тави4ката слагам ли нещо в самата тава-вода или малко олио??? Embarassed EmbarassedИ дали ще вьрвят ако им направя нещо като заливка без да ги слагам вьв фолио??

# 13
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Аз да питам галетата с какво може да се замени?  newsm78

# 14
  • София
  • Мнения: 2 164
Аз ги правя по същия начин, само че като ги разрежа наполовина първо ги запичам леко във фурната и след това ги издълбавам. Става по-лесно.

# 15
  • Мнения: 899
Правих ги днес за вечеря, станаха чудесни! Благодаря, sneji за чудната и лесна рецепта   bouquet

Аз ги пекох около час, не знам защо ми отне толкова време   newsm78

# 16
  • Мнения: 1 708
Малко късно отговарям на въпросите,но ме нямаше!
Ей,4удесна рецепта!Сори за глупавия вьпрос,ама как разбирам 4е са готови като са увити вьв фолио??? newsm78И като ги наредя в тави4ката слагам ли нещо в самата тава-вода или малко олио??? Embarassed EmbarassedИ дали ще вьрвят ако им направя нещо като заливка без да ги слагам вьв фолио??


Когато пипнеш тиквичката през фолиото и е мека,значи е готова!Нищо не слагаш в тавичката.
А може и без фолио с малко водичка в тавата и готово.Импровизирай спокойно!


Аз да питам галетата с какво може да се замени?  newsm78


Може с кашкавал ,а може и без нея!


Правих ги днес за вечеря, станаха чудесни! Благодаря, sneji за чудната и лесна рецепта   bouquet

Аз ги пекох около час, не знам защо ми отне толкова време   newsm78



Ако не е била загрята фурната може да отнеме и повечко!

# 17
  • Варна
  • Мнения: 10 791
Аз ги направих в неделя, само че постни (мързеше ме да ходя за кайма). Очаквах и аз да се опекат по-бързо, нали уж са с фолио... обаче като поразвих едната (и то с 300 зора, че фолиото беше горещо и си поизгорих пръстите), самата тиквичка беше мека, но не беше такава кафеникава на цвят като на снимката на Снежи. Отвих ги, махнах фолиото и ги оставих пак да се пекат, но пак не станаха кафеникави, но това не е кой знае какъв проблем. Отгоре ги позалях с кисело мляко и яйце.

Изядохме ги, Вики яде с апетит!  Grinning

# 18
  • варненка от София
  • Мнения: 4 881
Направих ги тези тиквички и станаха чудесни. Единственото моя добавка беше, че настъргах тиквичките, вътрешното и го изтисках от водата, за да не става много вода. Понеже нямах галета, добавих половин пакетче гъбена крем супа, за да се сгъсти сместа и станаха невероятни. Добавих и сушени манатарки и копър.

# 19
  • Пловдив
  • Мнения: 147
Рецептата ие страхотна- поздравления

# 20
  • Мнения: 1 546
Sneji,много благодяр за отговора!  bouquet Сега отивам да ги правя и после ще разказвам!  chef

# 21
  • Мнения: 4 451
Страхотна рецепта! И аз благодаря сърдечно на Снежи! Hug Само, че аз не увивах тиквичките във фолио, а ги наредих в тавичка, в която сложих малко вода. Разполагах със съвсем малко сирене в хладилника и го натроших в сместа. Стана чудесно!

# 22
  • област Софийска
  • Мнения: 1 719
Правила съм и аз почти същите. Само че не ги пекох във фолио, а направо в тавичка във фурната.  Отгоре настъргах кашкавал, страхотни са.

# 23
  • София
  • Мнения: 1 423
Sneji, пробвах я вече рецептата и сега съпруга ме кара само така да правя тиквичките. А най- важното е че стават много бързо и страшно вкусно. Благодаря за рецептата   bouquet

# 24
  • Мнения: 76
sneji страхотна рецепта, току що я изпълних и мн. ми харесва как се получиха тиквичките   chef-- сега чакам да се прибере мъжо и да си каже думата и той Simple Smile

# 25
  • Мнения: 256
Страхотна рецепта Снежи!Поздравления! Супер си!
Още довечера ще се тестват.

# 26
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Ще се пробват!  Peace

# 27
  • Мнения: 12
Sneji, благодаря за рецептата и подробните обяснения. В момента тиквичките се пекат във фурната  chef

аз ги пека на 200 градуса, 35 мин. във фолио, директно върху решетката на фурната. Вие за колко време и на какви градуси ги приготвихте?

# 28
  • Мнения: 1 708
Много се радвам че са ви харесали!
 Hug

# 29
  • Мнения: 5 140
Снежи, доста добре изглеждат, браво.
Ще ги направя, така като има нагледно и е стъпка по стъпка е супер лесно. Hug

# 30
  chef  chef  chef Strahotna recepta... ot 4-5 godini jiveeq v Ispania... vry6tam si se v Bg za op 2 sedmici vsqka godina.. no tova ne mi stiga i vinagi se zasyjvam za nqkoq bylgarska vkusotiq... eto tova 6te e dnes moeto predqstie... strahono e predstaveno.. brabo 6 to4ki za maistora. bravo

# 31
  • Мнения: 2 336
Рецептата ми се струва лесна и вкусна , ще я пробвам дано намеря тиквички  chef  chef  chef

# 32
  • Мнения: 95
Тази вечер ще ги приготвя..утре ще дам отчет.Благодаря за рецептата.

# 33
  • Бургас
  • Мнения: 3 077
И от мен едно браво за тази чудесна пролетна рецепта! Прочетох я преди час и половина и вече напълнихме тумбаците с тиквичките!  Crazy
Станаха точно за 30мин във фурната (предварително загрята и на 200 градуса).
Не сложих бульон, чубрица и кимион. Вместо това сложих една лъжица сладка царевица и доста копър! Стана божествено, наистина!
Снежи, ще повторя!   bouquet

# 34
  • Мнения: 4
Страхотни са вече ги пробвах.  Grinning

# 35
  • Мнения: 804
Рецептата на Снежи е страхотна!!!И ние си правим така тиквички,но може и да се изпекат на фурна без фолиото.Браво Снежи за рецептата!!!

# 36
  • Мнения: 930
аз ги запичам отгоре с кашкавал Peace

# 37
  • Мнения: 4 668
Аз тиквичките ги правя по същия начин, само че не ги режа наполовина, а ги издълбавам. После при сервиране режа на резънчета и половам с кисело мляко и чесън.
Ей , това е страхотна идея  Peace
Не бях се сетила така да ги направя ...

Общи условия

Активация на акаунт