Ваксини и Ваксинационни Програми 2

• 252 508
  • 2 442
  •   1
Отговори
# 1 200
Аz пьк не раzбирам zа какво беснееШ толкова....
Всеки има право да раzсьждава и беz да има диплома..нали не е zабранено? И неудобни вьпроси може нали?Например логични или критични...

Моля те да не обиждаШ zабодената тема zаЩото в нея има доста интелигентни хора.
Аz сьм zавьрШил хуманна медицина и после оЩе 6 години сьм специалиzирал анестеzия и интенzивна медицина.От 10 години и пове4е ваксините са ми "лйубими".
И жена ми е лекарка.Не сме руска Школа,нито сме демодерни zа да не си ваксинираме децата.

Опитите ти да ни обиждаШ така плоско само те иzлагат. Peace

По добре се zамисли малко,пьк иначе си ваксинирай който искаШ. Peace

# 1 201
Не знам дали тук е подходящо да задам въпроса, но ще попитам, надявам се някой да ми отговори.

Не желая да поставям ваксината БЦЖ на дъщеря ми, за другите за момента съм съгласна.
Роди се недоносена 1850гр, сега февруари месец навършва 6месеца и трябва да започнем с ваксините.
Имам определени опасения точно към тази ваксина и ме интересува мога ли да откажа нейното поставяне без да отказвам другите ваксини?

# 1 202
Ako moga i az da otpravia edno pitane  newsm78 ,ima li vaksina koiato da obediniava DTK i Poliomelit v edno.Na moeto beb4e sega mu predstoi parvia priem na DTK i Poloimelit i bih iskala da mu spestia edno vtoro botskane.Ako ne kakva 6te mi prepora4ate,kazaha mi 4e INFANRIX e po-dobra, no za polio niamam nikakva informatsia. Blagodaria vi za otgovora   love001 

# 1 203
Имам определени опасения точно към тази ваксина и ме интересува мога ли да откажа нейното поставяне без да отказвам другите ваксини?

Можеш. Никой не може да те принуди да направиш каквато и да е интервенция, без твоето съгласие. Просто отказваш и това е.
Защо не се замислиш същото и за ХБ ваксината поне?

# 1 204
ima li vaksina koiato da obediniava DTK i Poliomelit v edno...Ako ne kakva 6te mi prepora4ate,kazaha mi 4e INFANRIX e po-dobra, no za polio niamam nikakva informatsia. Blagodaria vi za otgovora

Търсената от Вас ваксина се казва Tetraxim. Листовката й може да прочетете тук. Тя не се покрива от Здравната каса, и ако се насочите към нея, ще трябва да си я купите.
"INFANRIX e po-dobra" ... от какво е по-добра? Инфанриксът е ваксината която се покрива от здравната каса. Търговското наименование на ваксината, съдържаща неактивен, инжекционен полиовирус се нарича Imovax, която също се покрива от Здравната каса.

# 1 205
 Моето педи ми каза да си закупя  тази ваксина  като ми каза, че е по-хубава от тази която я отпуска здравната каса. А аз нямам опит с българския имунизационен календар,нито пък с ваксините които се правят в БГ и са безплатни. Баткото се роди в Италия, а там нещата са малко по-различни.Така, че ти  благодаря за полезната информация  Simple Smile Мисля да опитам с тази която ми препоръчваш Peace

# 1 206
Мисля да опитам с тази която ми препоръчваш

Аз не препоръчвам. Не съм медицинско лице. Съобщих само търговското наименование на търсения от вас продукт.
Виждането ми по въпроса за васкините е малко по-различно и аз не съм го засегнал в предишния си пост.

# 1 207

Можеш. Никой не може да те принуди да направиш каквато и да е интервенция, без твоето съгласие. Просто отказваш и това е.

Да ще подпишеш, че отказваш един протокол, ще те глобят мисля 200 лв .. нооо голямъта мъка започва когато опрете до детски заведения

# 1 208

Да ще подпишеш, че отказваш един протокол, ще те глобят мисля 200 лв .. нооо голямъта мъка започва когато опрете до детски заведения

Мдам, мисля че рискът, обаче, си заслужава - какво са 200 лева на фона на здравето на детето. А с ДГ все има начини да се оправи - нали другите ваксини ще ги има. Може да не четат подробно или да каже, че има грешка в картона и т.н. - начини хиляди, стига да искаш.

# 1 209
Здравейте!
Синът ми става на 3 годинки след няколко дни.До сега са му поставени всички ваксини по имунизационния календар.Следващите реимунизации са на 7 години.Искам да попитам какви ваксини извън календара бихте препоръчали да му сложа ?
Ще съм благодарна да чуя мнението ви

# 1 210
дублирах си постинга,извинете

Последна редакция: ср, 19 мар 2008, 20:15 от Живанка

# 1 211
Мдам, мисля че рискът, обаче, си заслужава - какво са 200 лева на фона на здравето на детето. А с ДГ все има начини да се оправи - нали другите ваксини ще ги има. Може да не четат подробно или да каже, че има грешка в картона и т.н. - начини хиляди, стига да искаш.

Зависи на кого ще попаднеш, ако директорката е умна и разтропана ще провери в ХЕИ по ЕГН.. айде не пасат трева

# 1 212

Зависи на кого ще попаднеш, ако директорката е умна и разтропана ще провери в ХЕИ по ЕГН.. айде не пасат трева

Естествено, не навсякъде минава номерът. Но ако си решил така или иначе, тези обстоятелства не са достатъчно силни, за да те спрат. Пък и в случая няма да има само една ваксина, не е като съвсем без ваксини.

# 1 213
ima li vaksina koiato da obediniava DTK i Poliomelit v edno...Ako ne kakva 6te mi prepora4ate,kazaha mi 4e INFANRIX e po-dobra, no za polio niamam nikakva informatsia. Blagodaria vi za otgovora

Търсената от Вас ваксина се казва Tetraxim. Листовката й може да прочетете тук. Тя не се покрива от Здравната каса, и ако се насочите към нея, ще трябва да си я купите.
"INFANRIX e po-dobra" ... от какво е по-добра? Инфанриксът е ваксината която се покрива от здравната каса. Търговското наименование на ваксината, съдържаща неактивен, инжекционен полиовирус се нарича Imovax, която също се покрива от Здравната каса.

Ноември, декември 2006 и януари 2007 слагахме INFANRIX. Нямаше такова чудо "покриване от ЗК". Купихме си я от аптеката. Мога да кажа, че моето дете я понесе отлично - никакви странични ефекти. Не съжалявам (много хора се опитваха да ме разубедят, тогава едната доза струваше ок. 23-25 лв.)
Сега по моя проблем (може и да се повтарям и да ставам досадна, защото пуснах и странична тема,  на Birdie също писах на лични..., но не ми отговориха много хора). Все пак много благодаря на всички, които ми писаха, защото постингите им бяха много смислени.

Ето случая:
Здравко е на 1 г. и 5 месеца. Реимунизацията за полиомиелита се забави малко, но сега предстои. Така след последното посещение при личния лекар се навихме да купим ПЕНТАКСИМ.
Искам обаче да знам (а и от там идва колебанието ми) следното - ДАЛИ ИМАМЕ НУЖДА ОТ НЕЯ.
Според предишната ни лекарка, необходимост от ПЕНТАКСИМ-а няма, защото
когато на Здравко му дойде времето за първата ДТК ние купихме ИНФАНРИКС и така я слагахме 3 пъти. Другите ваксини си бяха по реда му... Сега е време пак за реимунизация ПОЛИО, но пък искам да му се сложи и противоменингитна.
Вариантите са два - 1. Купувам ПЕНТАКСИМ-а и се приключва до 7-мата година с ваксините; 2. Слагам ПОЛИО-то от ЗК, после купувам реимунизация ДТК ИНФАНРИКС, купувам и ПРОТИВОМЕНИНГИТНА...
ПЕНТАКСИМ-а по принцип се слага по 3 пъти от 2-ия месец на бебето. След като ние сме слагали ИНФАНРИКС, след еднократен ПЕНТАКСИМ ще има ли ефект? Изчетох много мнения по форумите, но не попаднах на случай сходен с нашия. Не става дума за пари - все пак при нас приемът ще е само един (но това няма значение щом е за детето, нали).
Моля Ви, дайте съвет, идея, мнение.

А ето и препратката към цялата тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=277486.0

# 1 214
Като имунизации  вариант 1 = вариант 2. От гледна точка на бройката инжекции варианта с пентаксима е по-добър защото ще го боцкат само веднъж, не се чуди.

На дъщеря ми първите 3 приема бяха тетракт-хиб плюс орално полио, а реимунизацията след годинката беше с пентаксим.

Общи условия

Активация на акаунт