Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 471
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 990
  • Мнения: 7
Ако се повтаря, извинения, проверих, но знае ли човек?

Мека палачинка
1 яйце се разбива и към него се прибавят 8 с.лъж. прясно мляко и 3 с.лъж. трици. Сместа се излива в нагорещен незалепващ тиган и се "изпържва" от двете страни. Напълва се с плънка по желание, аз я направих със 100 г. скълцано варено пиле, 100 г. извара и малко накълцана кисела краставичка.


Пиле с къри
Едно пилешко бутче се сварява и обезкостява, кожата се маха. Нарязва се малка главичка лук. В малка тенджерка се налива половин чаша бульон от варенето на пилето и лукът се задушава в него под капак. Добавя се 1 с.лъж. къри на прах, а после и накъсаното пиле. Задушава се, докато лукът е готов и ястието остане почти на сухо. При необходимост се добавя още бульон.


Рибна салата
Една малка скумрия се сварява, обезкостява и накъсва на малки парченца. Две яйца се сваряват твърдо, обелват се и се нарязват ситно. Продуктите се смесват със ситно нарязана  малка главичка лук, сол и оцет на вкус.


Вита баница от лапад
Избират се десетина по-големи листа от лапад и им се изрязва дебелата средна жилка. 250 г. извара се смесва с 1 сурово яйце и се овкусява със сол и чер пипер. Прибавя се 1 връзка нарязан зелен лук. По дължината на листото се намазва от плънката, върху него се слага второ листо и отново се намазва. Двете заедно се навиват на руло надълго. После от тях се оформя "вита баница" в малка кръгла тавичка, на дъното на която е налята малко вода.  Листата доста упорито се "съпротивляват" при обработка, но не препоръчвам предварително попарване, защото омекват много и ще се късат. Аз ги затискам с капак отгоре, докато ги наредя, после те се крепят едно в друго. Баницата се пече, докато лападовите листа си променят цвета, залива се с 1 яйце, разбито с половин чаша кисело мляко и се допича до зачервяване.

# 991
  • Мнения: 46
 



Пиле в бял сос /извинявам се,ако се повтаря с вече дадена рецепта/

Продукти:

500 г пилешко филе
сок от  лимон
1 к.ч. кисело мляко
100 мл.прясно мляко
2 яйца
черен пипер
сол
магданоз за украса

Приготвяне:

Пилешкото филе престоява за половин час във 100 мл прясно мляко заедно със лимоновия сок и пресования чесън. След като се извади от хладилника, се нарязва на лентички се слага в тенджера да се посвари. Когато е готово, филето се изважда и слага в чиния. В сух съд се смесват киселото мляко и 2 яйца и малко сол, разбърква се добре и се добавя 1сл режимно нишесте.Добавя се към бульона в който е сварено филето. След десетина минути прибавете изваденото филе. Оставете за 5 минути. Украсява се с магданоз.
тази рецепта поДюканих от http://vkusnotiiki.blogspot.com/2009/04/domashen-sladkish.html

# 992
  • София
  • Мнения: 600
С интерес си записах доста от рецептите ви, с които мисля да разнообразя сравнително еднообразното ми през първите три месеца меню.

Имам само въпросче по повод есенциите, които ползвате. Срещнах в рецептите "есенция ром",  "козуначена есенция"... От къде се купуват те и какво точно представляват?

И за да не е съвсем спам поста ми, ето една ЯЙЧЕНА САЛАТА/ПАСТЕТ, подходяща за всички фази.

3 яйца
300 гр. извара
кисело мляко 0.1%
1 малък стрък пресен чесън (или щипка чесън на прах)
сол на вкус
пресен копър

Яйцата се сваряват и настъргват на едро ренде. Смесват се с изварата и се добавя кисело мляко до получаване на пастетообразна консистенция. Добавят се ситнонарязани чесън и копър, сол.

За ПЗ дните с този пастет може да си напълните домати и/или пресни зелени чушки.

# 993
  • Мнения: 6
 "Дюканска снежанка с броколи": 
Сварявам пакет замразени броколи(заливам ги със студена вода,за да си запазят цвета),намачквам ги и ги смесвам с 500 гр. извара и около половин кофичка кисело мляко.Добавя се сол на вкус,черен пипер по желание или каквото си поискате.Наздраве! chef

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 02:44 от ЗлаВещица

# 994
  • Мнения: 7
Ето и една салатка и от мен Simple Smile Simple Smile Simple Smile
продукти:
1/4 зелка
1 домат
1/2 краставица
3 бр. рулца от раци
1 сварено яице
1/2 косерва скумрия в собствен сос
1 с.л олекотена майонеза
2 с.л кисело мляко нискомасленомъничко чесън на прах
Нарязавте продуктите, така както Ви харесват ( на дребно, на едро, няма значение). Смесвате майонезата и киселото мляко и към тях добавяте чесъна. Изливате го върху салатката ( която е по-скоро голяяяяяяяяяяма салата) и от там нататък знаете какво да правите.
Ако рецептата се дублира, моля да ме извините.
Аз съм на таззи диета от 9 дни и вече свалих 4 кг. Много съм доволна. Joy smile3521

# 995
  • Мнения: 5 878
Терин с риба и извара (П)

Приготвят се две смеси -
едната е от извара, краставички, копър, чер пипер, лимонов сок,
другата е от риба (аз съм го правила с риба тон, но може и да се експериментира с всякакво рибно филе), подправки, лук

В рибената част се  добавя разтворен желатин и се изсипва в предварително облепена с найлоново фолио правоъгълна формичка. Когато се желира, се добавя изварената смес, също с разтворен желатин. Когато и тя се желира, цялото нещо се обръща върху чиния и се маха фолиото. Става много красиво и ефектно, правила съм го за гости.


Eто тук друг вариант, при който стените на съда са покрити с ивици сьомга, по средата е желирана изварата с нарязана риба, а после всичко е обърнато:

Последна редакция: пт, 17 апр 2009, 08:47 от Анда

# 996
  • Мнения: 22
ТИКВИЧКИ С КАЙМА

Необходими продукти:
Тиквички
Телешка кайма
Чесън
Червен пипер
Пикантина

Нарязвам тиквичките на кубчета,слагам ги в тиган да се пържат.Слагам и каймата-накъсана,червения пипер,чесъна и пикантината.Пържи се докато си решите-става страшно вкусно

# 997
  • Мнения: 0
Сладоледено парфенце с извара

Продукти за 4 порции:
400 гр извара
1 ванилия
2 яйца
подсладител-колкото да замести 100 гр захар
есенция ром- 2-3 капки
есенция бадем-3 капки

Изварата с половината подсладител и ванилията се разбива на гладък крем. В отделна купа се разбиват жълтъците с останалия подсладител така, че да побелеят. Добавят се в изварата. Добавят се и есенциите. Бърка се. Разбиват се отделно белтъците на твърд сняг и се добавят в сместта. Бърка се бавно с любов  Simple Smile, с лъжица, за да не спадне.
Тази смес се разпределя във формички- на мен ми излязоха 4  малки от тези за крем-карамел Слага се във фризера за да замръзне. Ако го извадите на 2-3-я час и обърнете формичката в чиния се получава сладолед с нежно сърце от незамръзнал изварен крем. Винаги изчаквайте парфенцето малко да се поотпусне на стайна температура (10 мин) преди да пристъпите към консумация.
Естествено някоя от есенциите може да се изпусне или замени. Следващият път ще пробвам с портокалова и ще сложа и снимка.
Извинявам се ако съм повторила на някой рецептата  bouquet

# 998
  • до Бургас
  • Мнения: 76

Такива хрупкави бисквитки направих преди малко.
6 с.л.-трици
1 яйце
подсладител
1 с.л. Екскузия

Разбърквам яйце с подсладител, добавям екскузия(разбърквам) добавям трици и пак разбърквам. Слагам в хладилника за половин час.  Пече се в предварително загрята фурна на 160 градуса към 15 минутки.

# 999
  • Пловдив
  • Мнения: 14 756
Обсъждането на режима е в тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=391879.0

И все пак имайте предвиде, че е тема във форум, а не чат.

# 1 000
  • Мнения: 2
хайде и аз да се отчета.дано не повтарям някоя рецепта,но тази току що си я измислих и стана супер.ще приложа и снимка след малко;
диетично руло"стефани"
2 пакетчета пилешка или телешка кайма,5 яйца(2 за сместа и 3 твърдо сварени за плънката);моркови,домати,подправки по избор и хляб,за да не се свива каймата.но не обикновен а от овесени трици(12с.л.трици,1 яйце,1/2 извара,сол,5с.л.кисело мляко0.1%.1/2 ч.л.оцет и 1 ч.л.сода.размесва се и се слага в микровълновата за 2-3 мин.след това се оставя да поизстине 5-10 мин.и става върховно)та от този хляб се слага на око в сместа-около 1/3 от количеството.всичко се размесва и е хубаво да престои малко време.разстила се в/у тънка пеленка като блат и последата се нареждат 3-те яйца(по дължината му),доматите и морковките.завива се с пелената,така че да се получи руло и се слага във фурната за 15-тина мин.аз го поръсих отгоре с малко трици и стана много приятно хрупкаво.

 

Последна редакция: вт, 28 апр 2009, 16:25 от anamika

# 1 001
  • Пловдив
  • Мнения: 14 756
Каймата готова от магазина ли е?

# 1 002
  • Мнения: 2
да готова е.не намерих пилешка.тази е 100% телешка. Wink

# 1 003
  • Пловдив
  • Мнения: 14 756
Ти видя ли да я мелят пред теб? Simple Smile Че нали знаете как правят каймите Wink

# 1 004
  • Мнения: 2
Ти видя ли да я мелят пред теб? Simple Smile Че нали знаете как правят каймите Wink
ми не newsm78беше пакетирана в пластмасова прозрачна тарелка(или на "тандем"или на "сами"беше)изглеждаше много свежа и беше едро смляна(не се подаваха кокали и салфетки отвътре) Whistling

Общи условия

Активация на акаунт