Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 142
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 005
  • Мнения: 46
      Режимен сладолед /когато другите похапват,да не гледаме/   chef
 Моята дъщеря ме изненада приятно със следният специалитет.Без снимка засега,че не стигна до фото.
    Извара с размерите на 1 яйце,толкова ескуиза и 1,5ч.л. подсладител се разбиват с пасатора до хомогенизиране.Овкусен с 1к.л. нескафе и малко есенция ром. Охладено,че не е още за замразено,беше много вкусно!   newsm56   Flushed newsm53

# 1 006
  • Мнения: 23
3 с.л. извара
сол, чубрица - на вкус
3 с.л. доматено пюре
3-4 стръка пресен лук
2 яйца

Продуктите се подреждат в реда описан по-горе в гювечето, пече се 5 мин на мах мощност в МФ. Яйцата може да ги пробиете с една вилица за да не "гръмнат" в МФ.
Да ви е сладко!

# 1 007
  • Мнения: 0
]кюфтенца с риба тон и извара

смесват се риба тон с извара в съотношение 50 : 50. Аз използвах  2 кутии риба тон ( от постната, в собствен сос) от 80 гр и толкова извара.
Прибавят се подправки на вкус. Аз сложих : 1 стрък пресен лук нарязан наситно, 1 кисела краставичка също, малко люто, риган.
Всичко се меси много хубаво и се правят кюфтаци, които се печат до зачервяване във фурната.
Ако не сте прекалили с яйцата, сложете едно в сместа. Ако не сте си яли триците оваляйте в тях кюфтетата.
Ставан мнооого вкусни ммм

# 1 008
  • Мнения: 14
В една йенска тенджера сложиш 3 пилешки бутчета, 250 гр. пресни гъби, един буркан стерилизирани гъби (вида на гъбите е по желание, ако сложите различни видове, ще стане по-ароматно), 6-7 стръкчета пресен лук и едно стръкче пресен чесън. Всичко това залях с 3 черпака обезмаслено прясно мляко, соев сос (режимен) на вкус и малко водичка, за да покрие. Сложих във фурната да се запече и стана невероятна вкусотия...надявах се да ми стигне за три яденета, но мъжа ми и малкия ми "помогнаха"  Laughing Laughing Laughingи всичко свърши още вечерта. Добър апетит!  chef

# 1 009
  • Мнения: 3
3-4 супени лъжици трици ,течен захарин, прясно мляко колкото да покрие триците.Слагат се за 2 мин. в микровълновата поръсва се  с  малко  канела.
Добър апетит  chef

# 1 010
  • Мнения: 7
Кюфтета от воденички със сос паприка

200 г сурови воденички се смилат с машинка за месо. Ако нямате, може да се накълцат дребно и да се минат с пасатора. Получената кайма се подправя малка главичка лук (1 стрък зелен лук), чер пипер, чубрица, кимион на вкус, сол. С мокри ръце се оформят кюфтета.
Взема се половин буркан консерва паприкаш (или чаша доматен сок и 5-6 чушки) и също се пасира, да станат частички като за домашна лютеница. Слага се на котлона да заври и в него се прибавя глава лук (2-3 стръка зелен), няколко скилидки чесън (1 стрък зелен), чер пипер, няколко гъби. Ври до сгъстяване. В това време кюфтетата се изпичат на незалепващ тиган или във фурна, заливат се със соса и се връщат на котлона (във фурната) за няколко минути.

# 1 011
  • София
  • Мнения: 244
Тричава филийка
3 с.л. овесени трици
около 1 с.л. обезмаслено кис.мляко
четвърт ч.л. сода

Продуктите се разбъркват на гъста каша, разcтила се в чиния във формата на филия/кръг. Пече се в микровълновата фурна на 800 вата за 3-4мин, ако се остави към 5мин - става по-хрупкаво, като сухар 
Може да се гарнира с позволените за фазата продукти като сандвич Simple Smile



Уникално вкусно парфе за сладохолици  Mr. Green
(продуктите са за 4 порции)
половин литър прясно мляко 0,1%
2 яйца
1 желатин
2 с.л. царевично нишесте
1 есенция лимон на Dr.Oetker
1 с.л. обезмаслено какао
течен подсладител на вкус

Отделят се белтъците от жълтъците.
Жълтъците се разбиват хубаво с желатина, нишестето, малко подсладител и една кафена чашка прясно мляко. Сместа се остава да поеме и разтвори съставките.
През това време се вари останалото мляко (към половин литър) с 2 с.л. подсладител. Като заври постепенно се добавя сместа с жълтъците (за да не стане на бучки крема, аз добавям първо още чаша от топлото мляко в съда с жълтъците и бъркам докато стане хомогенна смес и тогава я изливам обратно цялата в тенджерата с млякото). Обединената смес се бърка на по-слаб огън непрекъснато и в една посока с решетъчна лъжица, докато крема се посгъсти...горе долу отнема около 15-20 мин. Като се сгъсти се оставя да изстине напълно. Като изстине – към него се добавят разбитите на сняг белтъци, за да стане пухкав.
Кремът се разделя да две части. Към едната се добавя половин есенция лимон, а към другата – 1.с.л. какао. Налива се така шарено в купички/чашки и се оставя да стегне в хладилника за няколко часа
   chef

 

# 1 012
  • Мнения: 99
Тричава филийка
3 с.л. овесени трици
около 1 с.л. обезмаслено кис.мляко
четвърт ч.л. сода

Продуктите се разбъркват на гъста каша, разcтила се в чиния във формата на филия/кръг. Пече се в микровълновата фурна на 800 вата за 3-4мин, ако се остави към 5мин - става по-хрупкаво, като сухар 
Може да се гарнира с позволените за фазата продукти като сандвич Simple Smile




 

Ние го правим същото, но го запичаме в тефлонов тиган. Става направо черно, но е много хубаво, не мирише на изгоряло. Мъжа ми му вика Пърленка.

# 1 013
  • Мнения: 5 878
Запичат се 1 кг тиквички с няколко скилидки чесън и малко сол във фурната, аз сложих отдолу готварска хартия.
Като са почти готови, добавя се смес от три жълтъка, разбити в половин литър прясно мляко плюс малко извара и подправки - аз сложих пресен копър. Запича се за пет минути и е готово.

# 1 014
  • Мнения: 5 001
Мусака с патладжани и телешка кайма(ПЗ)

Патладжаните се нарязват на колелца,посоляват се и се оставят да си пуснат горчилката.

Телшката кайма се задушава с 2 глави лук(нарязани ситно),2 моркова наситно,1 глава чесън на скилидки,3-4 зелени чушки нарязани едро с малко водичка.Мачка се с лъжица,за да стане на трохи.След като се изпари водата се добавят 1 настърган домат и пак се оставя да се поизпари водата.Подправки сол,черен пипер,магданоз,червен пипер.Обърква се добре и се оставя да поотлежи.

Патладжана се бланшира в подсолена вода.Вади се и се нарежда в тава,отгоре се слага каймата с подправките и зеленчуците.Отгоре се нареждат кръгчета домати и се завършва отново с патладжани.Запича се във фурната и се залива със заливка от кисело мляко и яйца.
Да ви е сладко!

# 1 015
  • Мнения: 1 731
Омлет със ситно накълцани сварени воденички.Мммм,вкусотия . Heart Eyes

# 1 016
  • Мнения: 274
Изпечете чушки (пипер) и ги обелете, без да отстранявате дръжките. Нарежете лук и го запечете в тефлонов тиган (аз сложих по-малко от капка олио за да не загаря, но мисля че и без нея ще стане) и като започне да се препича изсипете ренден домат. Подправете с малко чесън на прах и оставете да ври (ако получавате киселини сложите малко сода за хляб). Разбъркайтеизвара с яйце като за сандвичи. Разпорете чушките от едната страна като джоб и ги напълнете със сместа. Слагате ги във врящия доматен сос и след около 30 мин максимум манджата е готова. На мен ми остана от пълнежа и го изсипах в доматеният сос. Така се сгъсти и стана още по-вкусно.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:43 от ЗлаВещица

# 1 017
  • Мнения: 5 878
Лека копривена супа

Копривата се измива, попарва се да не пари и се почиства от дръжките. После се накълцва на много ситно и се връща в тенджерата при половината от бульона си. Добавят се пресни подправки (аз сложих пресен девисил и джоджен), малко чер пипер и сол. Доварява се и се допълва с прясно мляко.


Булка Марулка,
много вкусно звучи. Аз си мислех за пълнени пиперки на фурна, но в твоя вариант ще е по-добре.

# 1 018
  • Мнения: 5 878
Някой опитвал ли е да прави целувки? Би трябвало да стане, белтъци на сняг плюс подсладител. Утре ще пробвам, че сега сме омели яйцата.

# 1 019
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 462
Давам една рецепта за пикантна салата /в оригинал/ и отбелязвам скакво може да се замени за целта на диетата. Съжалявам, че не мога да посоча източника, но рецептата я имам от много отдавна и не помня от къде съм я взела.

Пикантна салата от скариди със сос от пресен копър

Необходими продукти за 4 порции
500 г по-едри белени скариди
150 мл сухо бяло вино /може да се замени с вода/
1 ч.л. едрозърнеста горчица
1/4 ч.л. червен пипер
1 бр. лимон
2 бр. дафинов лист

За соса:
3 с.л. зехтин Extra Virgin /може и без него/
3 с.л. винен оцет
2 с.л. вода
2 с.л. нарязан пресен босилек
2 с.л. нарязан пресен копър
1 ч.л. пресован чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. дижонска горчица
1/2 гл. нарязан на ситно лук

За салатата:
1 бр. зелена салата
4 бр. домати
6 бр. пресни печурки
1 ч.ч. кълнове по избор (люцерна, жито, слънчоглед, соя)

Начин на приготвяне
1.В по-голям тиган се смесват виното, горчицата, пиперът, дафиновите листа и лимонът. Прибавя се вода, която да напълни 2/3 от съда и се слага да заври на силен огън. Прибавят се скаридите и се варят 3-4 мин., докато порозовеят. Прецеждат се и се охлаждат. Отстраняват се дафиновите листа.
2.Сосът се приготвя, като в шейкър или в буркан с винтова капачка се размесват добре /зехтинът/ оцетът, водата, босилекът, копърът, чесънът, горчицата и лукът.
3.Скаридите се поставят в купа и се заливат със соса. Поставят се в хладилника да се охладят добре.
4.Подреждат се в чиниите за сервиране - най-отдолу се поставят листата от зелената салата, върху тях се слагат кълновете, скаридите и наоколо се подреждат парченца домати и гъби. Гарнира се с клончета копър по желание.


За първият период също става, но без салатата. Може да се гарнират скаридите само с печени на грила гъби печурки.

Общи условия

Активация на акаунт