Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 132
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 020
  • Мнения: 398
martisun,тук се публикуват само рецепти
а,ето тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=398263.0 можеш да споделяш с Дюканките диетата и да задаваш въпроси свързани с нея  Peace

# 1 021
  • Universe
  • Мнения: 1 559
За любителите на сладко-соления вкус, предлагам един изискан десерт:

Дюканска "моцарела" с  "ягодово" пелте и "орехи"

"Моцарелата" е сиренето от извара /аз го правя винаги с кисело мляко, с много малко сол/; "ягодовото" пелте е желирано фрути / 1 брой с 2 опаковки желатин/, а "орехите" са смляно ленено семе.

http://media.snimka.bg/3070/012395745-big.jpg
http://media.snimka.bg/3070/012395749-big.jpg

Пелтето може да се ползва също и за пълнеж на дюканска палачинка, гофретка, или за телешко със сладко от.../ в зависимост от Вашия вкус/ , а също и за бързо задоволяване на вкусовите рецептори за нещо сладичко  Hug

Салата КАПРЕЗЕ (CAPRESE)


Продукти:
4 -5 домата
450 гр. дюканско сирене "Моцарела" /от извара - аз го правя винаги с кисело мляко, с много малко сол/
1 стрък зелен босилек
Пресно смлян чер пипер
Сол

Приготовление: Нарежете доматите и сиренето на шайби с дебелина 0.5 см. В чиниите, в които ще  сервирате съставките се подреждат амфитеатрално, или стъпаловидно в следния ред: домат, сирене, босилек. /това са цветовете на италианското знаме, за това редът е този  Peace/.
След като са подредени, подправете със сол и пресно смлян чер пипер на вкус
/за недюканците -  залейте с малко зехтин/
Задължително поднесете салатата с пресно изпечен хляб /за нас - дюкански Wink/

От както си правя домашната моцарела, често поднасям тази салата на гостите и винаги има успех /до сега никой не се е усетил, че не е истинска Joy Joy Joy/

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:46 от ЗлаВещица

# 1 022
  • Мнения: 5 001
Тиквички "огретен"

Тиквичките се остъргват и нарязват на по-едри кубчета,Слагат се в тигана заедно с 1 връзка копър и 4-5 стръка пресен лук(нарязани),1 пилешко филе(сурово) нарязано на дребно.Добавя се малко водичка и се похлупва да си се задушава.По някое време капака се маха ,за да поизври водата.След като стане месото(а то става бързо) се добавят разбити яйца,сол,черен пипер на вкус.Разбърква се и се отавя да стегнат яйцата.
Да ви е сладко!

# 1 023
  • Мнения: 5 001
Мусака с телешка кайма и тиквички (ПЗ)

В малко водичка се задъшават 2 глави лук нарязани ситно,1-2 моркова,пак на ситно нарязани ,добавя се каймата(смляно телешко месо с робот) и се мачка с лъжица,за да стане на трохи.Добавят се сол,черен пипер на вкус.Когато се "позапържи" каймата се слага и 1 с.л. червен пипер,1 връзка магданоз.
Тиквичките се остъргват и се нарязват на колелца.Посоляват се и се нареждат 3 реда един върху друг в тава.Отгоре се разпределя каймата,върху каймата един ред домати на колелца и отгоре пак тиквички 3 реда.Наливаме малко вода и печем.Тиквичките си пускат вода,така,че не прекалявайте с количеството вода в тавата.Когато течността поизври се залива с яйца и кисело мляко.Запича се до готовност на заливката.
Да ви е сладко!

# 1 024
  • Мнения: 51
Желиран Яйчен Крем

Продукти:
500 мл. прясно мляко,
3 яйца,
2 с.л. течен подсладител,
1 ванилова есенция,
1, 1/2 пакетче желатин

Слага се млякото да кипне и се дърпа от готлона. Разбиват се жълтъците с подсладителя и ванилията и се прибавят лъжичка по лъжичка към млякото с непрекъснато бъркане. След това млякото се връща на котлона при ниска температура и се бърка докато пак кипне. Сваля се от котлона.
Белтъците се разбиват на сняг и по малко се прибавят към млякото (докато още е топло). Желатина се разтапя в 50 мл вода и се прибавя към сместа. Изсипва се във формички и се оставя в хладилника да стегне.

Да ви е сладко   chef


# 1 025
  • Universe
  • Мнения: 1 559
Панакота с кисело мляко / Panna Cotta allo Yogurt



Рецептата и снимката са на Мими от "Гответе с мен"     chef  - http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,1582.msg37267.html - аз просто съм увеличила дозата и заместила захарта с подсладител. Лесен за приготвяне, не е натъртващо сладък и много приятен летен десерт  Hug

Продукти за 8-10 стандартни купички за крем карамел:
За крема:
1 л прясно мляко 0,1%
3 ванилии
подсладител за термична обработка, равняващ се на 6-7 с.л. захар
2 пакета желатин на д-р Йоткер
2 кофички кисело мляко 0,1%

За пелтето   - 1 степ  ягода +1 литър вода+2 желатина на д-р Йоткер /или друга напитка с подсладител, по Ваш вкус /

Приготовление:   Загрейте млякото с подсладителя на котлона Не да завира, а да се разтопи/. Добавете разтворения желатин. Киселото мляко сипете в дълбока купа, разбъркайте  и на тънка струйка добавяйте прясното мляко  към киселото с  постоянно бъркане. Прецедете сместа през цедка да няма бучици /аз не я прецежедам, ползвам пасатор/. Сипете в предварително намокрени купички за крем карамел /форми за мъфини/ и оставете в хладилника, за да стегне крема.
Сервиране - леко прекарайте ножа по ръба на съда, обърнете върху чиния и полейте с пелтето.                                                                                                                                    
За недюканците наръсете с пудра захар.

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:49 от ЗлаВещица

# 1 026
  • София
  • Мнения: 810
Днес започнах да правя баница с лапад по една рецепта, която видях оттук, но понеже ме домързя да я правя вита - малко я модифицирах.
2 яйца
500-600 гр. извара
1/3 коф. кис. мляко
Лапад 2 връзки
Забърква се сместта, отделя се половината и се изсипва в тава, застлана с хартия
В това време листата лапад са почистени от дебелите централни жилки, леко сварени, отцедени и нарязани. Поставят се върху сместта.
С останалото количество се покрива лападът и се поставя да се пече.
Щим стана апетитно готово, за всеки случай я обърнах в друга тава - с дупето нагоре.... и се оказа че трябва още малко да се опече.
Прилагам и снимков материал.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357440&pid=12429132
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357440&pid=12429133
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357440&pid=12429134

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=357440&pid=12429137

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 10:49 от ЗлаВещица

# 1 027
  • Мнения: 158
Понеже ми се зави свят от толкова готвене,предлагам за по-неготвещите,като мен бърза салата,гарнитура или както искате го наречете.

1 буркан тиквички се изцежда от сока,прибавя се извара,кисело мляко 0,1%,копър и много счукан чесън.Разбърква се.При наличие на симпатий към течния парафин,добавя се и от него.
Ако наблегнете на киселото мляко,става таратор с тиквички,ако наблегнете на изварата - снежанка с тиквички.
Ужасно свежо и вкусно.
Пести време. Grinning.Вярно,че сега има и пресни,но трябва миене,триене,рязане,задушаване............................... Mr. Green

# 1 028
  • GYM
  • Мнения: 814
ПИЛЕ СЪС СПАНАК
Сварявам около 350г пилешко филе в херметическата тенджера. След това задушавам една глава лук в малко от бульона на пилето. Прибавям спанака, още бульон и оставям на тих огън. През това време накъсвам филето на дребно. Прибавям го към спанака. Посолявам на вкус, слагам 1-2 скилидки стрит чесън, малко джоджен. Когато е почти изврял бульона, чуквам 2 яйчица - хем по- хранително, хем се посгъстява Wink Това е Simple SmileНа мен лично ми е много вкусно  chef

# 1 029
  • Мнения: 46
 Здравейте
 
ето нещо вкусно и от мен:

  http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345101&pid=12458826
Дъщерята не яде тиквички и патладжани та сготвих три ястия-за мъжете и за нас двете.
Поне ще има и за утре,че сме на работа и училище.

Последна редакция: нд, 24 май 2009, 22:55 от esper

# 1 030
  • Мнения: 7
Бъркана баница
(подюканчена от тази, която си правех преди и не по-малко вкусна

5 яйца
1 ч.чаша обезмаслено кисело мляко
12 с.лъж. овесени трици (една част може да се замести с пшенични)
сол на вкус
1 ч.лъж. сода бикарбонат
250 г извара

Изварата се разбърква със солта. Прибавят се останалите продукти и всичко се смесва много добре. Фурната се загрява предварително до пълна готовност, с цел да не падат яйцата на дъното. Баницата се пече в незалепваща тава или върху хартия за печене. Дозата е за 4 дни, в хладилник издържа без проблем.

Ето я и надлежно фотографирана: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=364675&pid=12524034

# 1 031
  • Варна/Игнатиево
  • Мнения: 46
Пиле Дю-Ки

Необходими продукти:
1.Пилешко бутче, обезкостено
2.Пресен лук
3.Кисела краставичка
4.Китайска подправка
5.Магданоз
6.Яйца

Пилето нарязвате на дребни хапки и "запържвате " в тефлонов тиган без мазнина. Когато е готово към него добавяте кисела краставичка на кубчета, пресен лук и чесън на ситно. Бъркате докато си пуснат сока. Добавяте китайската подправка, или Пикантина за ястия с месо и бъркате до готовност.
След това разбърквате яйцата за омлет и изпичате от тях палачинка. След като е готова я нарязвате на ивици и прибавяте към пилето.
Накрая може да добавите няколко капки соев сос, магданоз и лимон по желание.


За втора фаза може да се добавят морков, чушка, тиквичка.

Последна редакция: нд, 31 май 2009, 18:16 от Петьофи

# 1 032
  • Мнения: 0
Най-хубавите палачинки
1 яйце
1 с.л пшенични трици
3 с.л кисело мляко, в което се гаси 1/2 ч.л сода
1 ч.л нишесте
в зависимост от вкуса си слагаме сол или подсладител
Всичко се разбърква, оставя се да престои сместа 10-15мин в хладилника и се пекат палачинките. Стават 2 и са точно като истински. Тази смес също може и да се използва като панировка за пилешко филенце и пак става супер

# 1 033
  • Мнения: 5 001
Пълнени чушки с извара,яйца и пилешко(ПЗ)

Бяло пилешко месо на ситно,предварително сварено се смесва с извара  яйца.Добавя се сол и черен пипер на вкус,може да се добавят подправки по ваш вкус(копър или магданоз).Пълнят се чушките,слагат се в тава върху хартия за печене,добавя се 2-3 черпака от пилешкия бульон и се пече във фурната.

# 1 034
  • Мнения: 5 878
Морковени сладки

1 яйце, извара, подсладител, овесени трици плюс настърган морков и половина, канела, набухвател. Малко на око ги правих.
Станаха много вкусни, някой път ще пробвам да направя от същата смес блат + крем от извара, подсладител, малко мляко и ванилия.

Ето ги:
http://lh3.ggpht.com/_D2cYYQst3e4/SiZiC_-h9jI/AAAAAAAAGxg/edyHIJ … s720/IMG_0237.JPG

Общи условия

Активация на акаунт