Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 890
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 035
  • София
  • Мнения: 588
Момичета,моля за малко помощ. От половин час търся рецептата за дюканската моцарела/ сиренето от извара и не я намирам,а знам че скоро я четох,ама защо ли не си я записах  ooooh!
Ако някой я има,моля да я постне пак.....  bouquet

Намерих я!

Последна редакция: пт, 05 юни 2009, 19:34 от strawberry

# 1 036
  • Мнения: 398
"СИРЕНЕ" ОТ ИЗВАРА  (Моцарелата на Лени  )
Продукти:
250гр. извара
100гр кисело мляко, но тогава не се слага лимонов сок/
1/2 чкаф. лъж. диетична сол
1 пакетче желатин ”Йоткер” - в 60 мл хладка вода /това е 1 каф. чашка/, да набъбне малкаи го слагаш в микровълновата на размразяване за 1 мин - да се втечни. Като се избистри е готово.
Приготвяне: Изварата,млякото и солта се разбиват с блендер /пасатор/ до получаване на хомогенна смес. Добавя се разтвореният желатин /да е хладък/, отново се пасира. Сместта се изсипва в навлажнена кутия с капак и след няколко часа в хладилника имате чудесно "сирене" тип "Моцарела", което се реже като истинското.Бързо, лесно и вкусно! В сместта може да се добави риган, босилек,лют пипер /тогава не става за десерт/!
Ето снимки:
Соленото: http://media.snimka.bg/0152/006558954-big.jpg
http://media.snimka.bg/0152/006558958-big.jpg
Сладкото: http://media.snimka.bg/3070/012395745-big.jpg
http://media.snimka.bg/3070/012395747-big.jpg
http://media.snimka.bg/3070/012395749-big.jpg


         

# 1 037
  • Мнения: 274
Сигурно сте се сещали, но:
Пилешки дробчета по селски

Продукти:
Пилешки дробчета - 500 гр
Лук - 2-3 глави
Чушка (пипер)
2 домата
Дафинов лист
Черен пипер
Червен пипер
Магданоз
1 с.л. трици

Нарязах лука и чушката и ги сложих на слаб огън в тиган с похлупак. Посолих с диетична сол колкото лука да си пусне водичката. Прибавих и дробчетата, черният, червеният пипер и 2 дафинови листа. Лукът и чушката си пуснаха водичката и дробчетата се свариха. Като са почти готови сложих нарендените домати. . Сложих и лъжицата трици за да се сгъсти леко (и без нея става!). Оставих да поври още 10-15 минути. Магданоза си го нарязах на дребно и си поръсих с него.

# 1 038
  • Мнения: 0
Салата с краставица и риба тон

Нарязвам една краставица в купа, изсипвам една консерва с риба тон, поливам обилно с лимонов сок , малко чесън на прах, сол и много копър.  Става супер бързо, лесно, вкусно. Много засища.
Приятен апетит!

Последна редакция: вт, 09 юни 2009, 08:25 от ХХХM

# 1 039
  • Мнения: 46
   Моята вкусотия.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345101&pid=12815672
   предварително се извинявам ако се повтаря с нечия рецепта,но нямам време да проверявам.

 

# 1 040
  • Мнения: 3 066
Сочна запеканка с пилешка кайма и тиквички-ПЗ
Продукти:
2 средни тиквички
1 патладжан
1 глава лук  с пера от зелен лук
500 гр пилешка кайма
1 коф.кисело мл;яко Култура
2 яйца
копър и чесън на вкус
Пригитвяне:
Запържваме на сухо лука ,зелените дръжки лук и каймата докато се поразтопят  и задушат продуктите. след това рендосваме или настъргваме патладжана и тиквичките и чесъна (обелени зеленчуци) и прибавяме към останалата смес на котлона като задушаваме леко! След 2-3 мин изсипваме всичко в огнеупорна тавичка и заливаме със сместа от разбито кисело мляки,копър и разбити яйца с малко водичка и заливаме всичко! Печем до златисто и става едно ароматно и сочно нещо!Да Ви е вкусно!  chef  bouquet

# 1 041
  • Варна/Игнатиево
  • Мнения: 46
Пълнени чушки с кайма

3-4 средно големи чушки
200 гр. пилешка кайма
1 морков
100 гр. обезмаслено сирене/кашкавал
3-4 скилидки чесън на ситно
2 с.л. овесени трици
1/2 настърган домат
чубрица, червен пипер, сол, черен пипер, мерудия или други подправки по желание.

Продуктите се смесват добре и с тях се пълнят чушките. Нареждат се в йенска тенджера и се покриват с вода. Аз поръсвам малко сол и червен пипер отгоре. Пече се на силна фурна до готовност.

# 1 042
  • Мнения: 1 418
Лесни хлебчета
4с.л. овесени трици
2с.л. кис.мляко
2 яйца
2с.л. извара
малко сода
Всичко се разбърква добре и се пече 5-7мин.
в микровълнова.Аз лично ги разпределям в
чашки за кафе и стават малки и кръгли-
точно за сандвич.

# 1 043
  • Мнения: 5 001
Пастет

Сваряват се пилешки дробчета.Почистват се от ципите и жилките,добавя се сол,млян черен пипер и млян кимион,малко индийско орехче,няколко с.л. кисело мляко.Всичко се пасира и пастета е готов....

# 1 044
  • Мнения: 139
ПоДюканчено пилешко със зеленчуци от Иван Звездев

500 гр.пил.филе
1 тиквичка
1 зелена и 1 червена чушки
2 моркова
няколко шушулки зелен боб
червено цвекло - настъргано на по-дребно
1 лимон
няколко капки  соев сос
магданоз
копър

Задушава се нарязаното на кубчета месо в сока на лимона.Като е готово прибавяме всички зеленчуци нарязани на по-дебели и дълги ивички (един пръст дебели и 4 см дълги).Задушаваме ги, като покапваме с малко соев сос и наливаме много малко вода.
Идеята е зеленчуците да останат полусурови.
Поръсваме с копъра и магданоза
Супер е!

Последна редакция: сб, 27 юни 2009, 10:45 от kris70

# 1 045
  • Мнения: 899
Кекс
(много пухкав и вкусен, става за П и ПЗ дни)

2 яйца
3 с.л. кисело мляко 0.1%
3 с.л. извара или Екскуиза
9 с.л. овесени трици
3 с.л. пшеничени трици
1 с.л. бакпулвер
1 к.л. канела (или повече, на вкус)
1 и 1/2 с.л. течен подсладител

Яйцата се разбиват на пяна, добавят се останалите продукти и се разбърква хубаво с миксер. Пече се веднага, в застлана с пекарска хартия тавичка (аз го пека в кръгъл капак от йена), на 180 градуса, докато покафенее.


Кексът се разделя на четири части, за четири дни, съхранява се в кутия, за да не изсъхва.

# 1 046
  • София
  • Мнения: 3 090

Извинете ме за спама, но моля да прочетете този пост внимателно и докрай.

Обръщам се към всички с молба да прочетат името на темата.
Да, темата се казва РЕЦЕПТИ.
В нея се публикуват САМО рецепти - изпробвани и режимни.
В тази връзка държа да Ви обърна внимание, че зехтинът не е режимен.
Както и сиренето в БГ, също какаото в БГ и т.н.
Молим да се съобразявате с това.
Ако имате желание да попитате нещо, молим, направете го в текущата тема за режима на Дюкан.
Относно рецептите:
Отделете мъъъничко внимание на това да бъдат четивни.
Ясно посочете заглавието на рецептата.
За цветовете прочетете първото мнение в темата.
Опишете всички използвани продукти в началото.
Не забравяйте количествата.
Повечето хора, четящи тази тема, са в БГ. Ако сте в чужбина и предлагате рецепта с местен за Вас и неполулярен в БГ продукт, дайте линк, снимка и каквато информация имате за продукта. Преди това се убедете, че е режимен.
Не слагайте големи снимки, товари се темата.

Не забравяйте: публикувана в тази тема Вашата рецепта ще бъде прочетена от стотици хора. Прехвърлена тук http://dukanskirecepti.wordpress.com , може би дори от още повече. Пазете Вашето име и Вашата репутация!

Благодаря за вниманието.

П.С. Постове тип "запис" също не се толерират...

Бих искала да добавя още:
Преди да публикувате рецептата, потърсете с търсачката дали случайно няма подобна рецепта, вече качена в блогосайта. Проблемът е, че се получават много подобни рецепти. Ако съществува такава рецепта, сложете Вашият вариант като коментар.
Снимки могат да се публикуват и в темата, ще имаме грижа да ги качим, но е хубаво да е упоменато по коя рецепта е снимката.
И много моля - съобразявайте се с това кои продукти са режимни и кои - не. Peace Имайте пред вид, че може да редактирате рецептата само до 24 ч. след публикуването й. Ако нещо Ви съмнява, пуснете рецептата първо за обсъждане в темата. Peace
Много Ви моля също така да публикувате САМО изпитани рецепти! Харесва ви нещо - пробвайте го и тогава го публикувайте. Може и да го снимате  Laughing

# 1 047
  • Мнения: 46
  пълнозърнести хлебчета за трета
  около 700г брашно-Грахам 1850
  0,5кг кисело мляко 0,1%
  1 ч.л.сода за хляб
  1 яйце
  1ч.л. сол


Замесва се като стандартна питка,малко оставих да почине тестото-35-40мин.
В загрята фурна се пече 45 мин на 180 градуса,на средата на фурната.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=345101&pid=13276030

# 1 048
  • Мнения: 5 878
С картофобелачката се режат тънки ивици тиквички.

Смесват се извара, естрагон, чер пипер, капка лимонов сок, мъничко домати (само от месестата част, нарязани на малки кубчета). Би могло да се импровизира с пуешка шунка или варено яйце, но така си е достатъчно вкусно.

Завиват се малки рулца с тиквичките и се ядат като предястие или салата.

Става нещо такова:

# 1 049
  • Мнения: 5 878
Рататуй -
запичат се нарязани на едро няколко глави лук, колкото да засладнят,
после се прибавят тиквички и патладжан на едри кубчета, червени чушки също на по-големи парченца. Може и чесън. Когато зеленчуците се изпекат, добавя се доматено пюре или нарязани на ситно домати плюс мащерка.

По принцип се готви със зехтин; за да не се изсушат много зеленчуците без него, бих задушила първо под капак, за да омекнат, и после бих махнала капака да хванат коричка.


Тук е във вариант с босилек вместо мащерка и с цели доматчета:

Последна редакция: нд, 05 юли 2009, 12:14 от Анда

Общи условия

Активация на акаунт