Диета на Пиер Дюкан - рецепти

• 918 883
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 050
Тази рецепта също става според мен,
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4644/grilled-and-marinated-summer-vegetables
Зеленчуци на грил

# 1 051
Тази също ще я пробвам със сигурност, пак по същия метод - под капак и после запечена.
http://www.bbcgoodfood.com/recipes/11210/layered-roast-summer-vegetables

# 1 052
Риба - сардела (П)

На един килограм риба(все едно каква....само ако е едра се нарязвана колелца) се слагат 300гр. оцет,черен пипер на зърна,бахар на зърна,3 дафинови листа,1 глава лук нарязана на филийки.Слага се в тенджера на котлона да заври.След завирането се намява да къкри тихичко.Засича се 2 часа време и се изключва.Оставя се да изстине.Яде се студено.
Рибата не е кисела,защото оцета извира.Костите на рибата се стопяват както в рибните консерви.

# 1 053
  • Испания
Бърза, лесна, вкусна риба във фолио

Всякакъв вид риба /или цяла, ако не е много голяма, или на шайби/ овалвам в червен пипер, увивам стегнато във фолио. Да стане като пакет. Във вряща вода в тенджера или дълбок тиган /зависи колко риба ще приготвяте/ пускам пакетите, намалявам котлона /но да продължава да ври водата/ и варя 15 минути. Много е вкусна и студена, и топла. Напомня на пушена риба.

# 1 054
МУСАКА С ПРЯСНО ЗЕЛЕ(ПЗ)

Каймата(пилешка,телешка) се задушава в малко водичка с една глава лук нарязана ситно и 1 морков също наситно.Заудшава се в тенджера.Добавя се зелето и се чака да си промени цвета.Т.е да се позадуши и то.
Добавят се подправките - сол черен пипер млян,червен пипер,1 настърган домат.Слага се капака и оставяте да се свари зелето.
След това се прехвърля в тава,залива се с кисело мляко и яйца(всичко да е разбито) и се пече във фурната до готовност на заливката.

# 1 055
Отдавна не съм писала, но ми се прииска да споделя една рецепта, която ми помага много в мигове на особено желание да ям нещо, което наистина да ми е вкусно...

Чушки пълнени /ПЗ/

Продукти:
кайма - телешка или пилешка
стар лук в големи количества
копър, магданоз в големи количества
домати, може и от буркан
чушки - червените според мен са по-ароматни
черен пипер, джоджен, пикантина/бульон, червен пипер
кисело мляко и яйца ако се правят със заливка

Приготвяне:
1. Задушавам лук и кайма в пропорция 1:1, непрекъснато бъркам, за да не се слепне месото;
като омекне лукът добавям подправките, задушавам и тях;
накрая прибавям доматите /в плънката слагам самите домати, а сока им запазвам, за да сваря/запека чушките в него/.
2.Оставям плънката да поизстине, през това време избушвам чушките и ги измивам - отрязвам леко долните крайчета на чушките, за да може да влиза и излиза соса от тях;
пълня ги и ги редя плътно в тенджера, като ги покривам с тежка чиния преди да ги захлупя, за да предотвратя разпадане, задушавам ги в доматения сос;
после може и да се запекат със заливка за 10-тина минути на фурна, но и така са вкусни.

Добър апетит!   chef

# 1 056
ето една рецепта и от мен:

задушено телешко в калена тенджера
Необходими продукти:
1кг. телешки шол (става и бяло пилешко месо)
1 кг. кромид лук
3 връзки магданоз
3 връзки копър
3 връзки джоджен

Месото се нарязва на кубчета, лукът и подправките се нарязват на ситно - сместта се посолява и разбърква. Пече се на слаба фурна в калена тенджера 1-1,5 час.

# 1 057
Пиле с пушено сирене и сметана Wink

/ Не се лъжете няма пушено сирене и сметана - просто докарва на вкус /

500 гр. пилешки гърди
1 бр. яйце
1/2 ч.ч. прясно мляко 0.1%
1/2 ч.ч. кисело мляко
1 с. л. горчица
4 листа пресен босилек
сол, бял пипер.

В иенска тенджера се разбива белтъка, добавя се горчицата, пряснто мляко и пдправките. В отделна купичка се разбърква жълтъка и киселот мляко (направете го още в началото да не ви засъхне жълтъка). Гърдите се режат на хапки и се дбавят към марината, оставя се в хладилник за 2-3 часа. Тази смес се слага в студена фурна на 220 градуса, да се изпече почти до готовност 30-40 мин. Изважда се от фурната, разбърква се (така че хапките да се разделят и по тях да остане плепнало от марината) и се залива с жълтъка и млякото, допича се още 5-10 мин.   chef

# 1 058
Чушка "Мечка" по Дюкански

Необходими продукти:
2-3 пресни чушки
2 опаковки обезмаслено сирене Exquisa
чубрица, червен пипер на вкус

Чушките се изтърбушват и се пълнят с овкусеното сирене. Консумират се сурови.

# 1 059
Миди и скариди по Анда Simple Smile

200г миди
100г скаридки, тип коктейлни
1 голям лук
2 скилидки чесън плюс няколко стръка див пресен
1-2 чушки
1 морков
1 домат
босилек, естрагон, чер пипер, лимонов сок

Абсолютно импровизе. Замразените миди и скаридки пуснах във вряща вода да се посварят, междувременно запекох лука, после добавих моркова и чушките, нарязани на дребно, добавих мидите и скаридите плюс една идея мазнина, смачкания чесън и малко сол.
Като реших, че върви към готовност, прибавих накълцания домат и подправките. Накрая лимоновият сок.

# 1 060
Салата от пилешки дробчета :

Сваряват се пилешките дробчета
и към тях се слага следният дресинг:
1 малка глава лук, нарязан на ситно
2 с.л. ябълков оцет (сложих домашен)
1 с.л. лют червен пипер (това ми помага при ходене до 00)
сол- Калас с 51% по-малко сол
черен пипер, девесил, мащерка, кориандър
последните подправки са по вкус и пожелание-кой каквото иска

# 1 061
ПЮРЕ ОТ ТИКВИЧКИ

1 средно голяма тиквичка се нарязва на кубчета и се сварява на пара или направо във вода. Добавя се само сол, чер пипер (или индийско орехче) и 2 скилидки чесън. Пасира се до получаване на пюре. Учудващо вкусно и леко, чудесна гарнитура за риба и пиле. Ако се остави част от водата, става хубав зеленчуков сос.

ПЮРЕ ОТ ПАТЛАДЖАН

1 средно голям патладжан се изпича и обелва. Посолява се и се оставя да се отцеди. Пасира се със сол, чесън, чер пипер и джинджифил. Подходящ за гарнитура на риба и пиле.

Знам, че горните рецепти са елементарни, просто открих, че и с толкова малко продукти пак се получават вкусотии и затова ги споделям с вас.

ДЮКАНСКИ МАРМАЛАДИ

Технологията е една и съща - основният продукт се залива с малко вода и се вари до омекване и изпаряване. Подслажда се и се пасира. Вместо пасиране може да се оставят на малки разварени парченца със съвсем малко сос и да се добави желатин. Ако подсладителят подлежи на термична обработка, може да се напълни в бурканчета, които да се стерилизират. Ако не - пак в бурканчета, докато е горещо, затваряме, обръщаме. Или като изстине - в кутийки/кесийки и във фризера.
От какво могат да се направят?
ЧЕРВЕНИ ДОМАТИ - дребно нарязани или смлени през машинка за отделяне на люспи и семки. Могат да се оставят с естествения аромат (едно време баба правеше), а може да се подсладят със степче ягода или малина. Аз лично пробвах с ягода, не може да заблуди сетивата, но става много вкусно.
ЗЕЛЕНИ ДОМАТИ - нарязват се, по-дребните се надупчват с игла. Изваряват се в 3-4 води. За тях са подходящи есенции като бергамот, лимон, а защо не и мента?
МОРКОВИ - не се нуждаят от ароматизиране, подсладителят трябва да е по-малко, ако ви е по вкус, може и без.
ТИКВИЧКИ - подправени с канела, не можете да ги различите от ябълки.
Няма да давам съвети за какво да се ползват готовите мармалади, сигурна съм, че дюканското въображение ще се развихри Wink

# 1 062
Влашка саламура
 Необходими продукти:
1 пиле, 3-4 домата, 2 пресни чушки
Пилето се нарязва на порции, посолява се и се слага в тавичката с малко водичка да се пече!
Изпича се много добре, а отделената мазнина се отстранява, към пилето се добавят нарязаните на полумесеци доматит и чушките, оставя се да се запекът  и те, а през това време се слага около 3 литра вода да заври. Към нея се прибавя изпеченоото пиле със доматите, добавя се солчица и се оставя да ври така около 25-30 мин, подправя се със магданоз и счукан чесън!
Да ви е сладко  chef
Рецептата е оригинална, единственното което  е, че се пече с вода, а не с олио!
Подходяща е за ПЗ дни!

# 1 063
Момичета, аз не спазвам диетата на Дюкан, но съм включила в менюто си овесени ядки и пшенични трици.

Днес опитах да направя палачинката (1 суп. л. овесени ядки, 1 с.л пшенични трици, 1 с.л обезмаслена извара, 1 яйце и 2 с.л прясно мляко). Правих я в тефлонов тиган специално за палачинки и дори сложих 1 капка зехтин, но палачинката залепна и се разпадна. Отделните парчета бяха много вкусни, така че официално ставам почитателка, но как да предотвратя разпадането  Rolling Eyes Този проблем го нямам с обикновените палачинки.

Моля ви, дайте съвети!

# 1 064

Днес опитах да направя палачинката (1 суп. л. овесени ядки, 1 с.л пшенични трици, 1 с.л обезмаслена извара, 1 яйце и 2 с.л прясно мляко). Правих я в тефлонов тиган специално за палачинки и дори сложих 1 капка зехтин, но палачинката залепна и се разпадна. Отделните парчета бяха много вкусни, така че официално ставам почитателка, но как да предотвратя разпадането  Rolling Eyes Този проблем го нямам с обикновените палачинки.

Моля ви, дайте съвети!

Палачинката се прави с овесени трици,ядките са съвсем различно нещо. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт