Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 878
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Мнения: 274
Руло "Стефани"

за каймата:
500 гр телешка кайма
1-2 яйца
100 гр 0.1% прясно мляко
2-3 с.л. овесени трици
1 голяма глава лук
1 с.л доматено пюре (по желание)
Подправки на вкус (сол, черен пипер, червен пипер, подправка за барбекю... и задължително магданоз)

плънка:
4 твърдо сварени яйца
2-3 кисели краставички
1 варен морков
2-3 гъби (по желание)

Каймата се обърква с всички изброени продукти и се оставя да престои 30 мин за да се овкуси. Делите на две и едната част постилате на правоъгълна питка в тава покрита с готварка хартия или фолио. В средата на питката редите яйцата, краставичките нарязани на лентички, моркова на лентички и гъбките на парченца. Покривате с останалата част кайма и оформяте като руло. Сложете малко вода около рулото и го печете на силна фурна за около 30-40 мин.

В съкратен вариант може да стане и за протеиновите дни.
Да ви е вкусно  Hug

# 1 066
  • София
  • Мнения: 227
ЗАДУШЕНО ПИЛЕШКО МЕСО С ГЪБЕНО-ЛИМОНОВ СОС

        4 парчета обезкостени пилешки гърди без кожата   
   сол,черен пипер
   сокът на 2 лимона    
   150г гъби,нарязани на четвъртинки
   125 мл пилешки бульон
   1 с.л. нарязана прясна мащерка
   6 стръка зелен лук,ситно нарязани   


1."Запържете" пилешкото месо в тефлонов тиган до покафеняване.
2.Подправете месото със сол и чер.пипер,прибавете лимоновия сок,гъбите и бульона.Похлупете сместта и я оставете да заври,след това намалете огъня и гответе 20 мин.,като разбъркавате периодично.Ако течността се изпарява прекалено бързо долейте още малко бульон или вода.Когато месото е готово в съда трябва да е останал сос.
3.Извадете пилешкото и го поддържайте топло.Варете соса от готвенето,докато леко се сгъсти.Добавете нарязаната мащерка и зеления лук,разбъркайте и овкусете със сол и чер.пипер.Залейте месото с гъбено-лимоновия сос.


дано да ви хареса  Hug

# 1 067
  • Мнения: 723
Котлети от сьомга със спанак (рецептата е за 2-ма)

2 котлета от сьомга;
400гр. спанак (замразен на "Бондуел");
2 лимона;
прясно мляко;
сол;
черен пипер;

1. Котлетите се почистват добре от кожата и тлъстините. Поставят се в по-дълбок съд и се заливат с прясното мляко. Престояват така около 30 мин.
2. Отрязвате голямо парче фолио (колкото да завиете добре целия котлет) и на дъното му нареждате керемидоподбно 4-5 тънки резенчета лимон;
3. Подсушавате с кухненска хартия рибата и я поръсвате от двете страни със сол, черен пипер и лимонов сок. След което я поставяте върху резенчетата лимон;
4. Най-отгоре поставяте плътен слой от предварително размразения спанак;
5. Завивате добре фолиото и поставяте сьомгата в тава, така резенчетата лимон да са от горната страна;

Пече се в предварително нагрята фурна, на 200 градуса, за около 30 - 40 минути. Добър апетит!

# 1 068
  • Мнения: 723
Пъстърва в пергамент (рецептата е за 2-ма)

2 средно големи пъстърви;
1/2 средно голяма глава кромид лук;
5-6 скилидки чесън;
копър;
сол;
черен пипер;
сок от лимон;
20-30мл. бяло вино (по желание);

1. Рибата се почиства добре от перките. Главата също може да се махне;
2. Лукът се нарязва на ситно, а чесънът на колелца, след което се смесват заедно с копъра и малко сол;
3. Вътрешната страна на рибата се поръсва със сол, черен пипер и сок от лимон, след което се пълни със сместа от лук, чесън и копър. Можете да срежете напречно външните страни на рибата и тях да ги напълните с част от сместа;
4. Отрязвате голямо парче хартия за печене (да ви стигне да увиете цялата риба), поставяте рибата и преди да завиете изсипвате виното във вътрешността на рибата (при плънката);
5. Завивате добре и печете в предварително нагрята фурна, на 200 градуса, за 40-50 минути;
Добър апетит!

 

# 1 069
  • Мнения: X
момичета, аз успях да синтезирам шоколад
хубаво разбивам много какао (нискомаслено) в студено прясно мляко, да стане доста гъсто и трудно да се бърка
след 1 ден в хладилника е готов най-страхотният шоколадов мус
без захар, без подсладители
който иска, може да сложи истинска ванилия
изкуствените аромати съдържат доста вредни неща и затова ги избягвам вече

после по една лъжичка слагам в кисело мляко напр и става превъзходен крем
или си мажа малко на палачинката
при разумна употреба стига за доста дъъълго време

# 1 070
  • Мнения: 723
Бързо кремче в три варианта

1/2 опаковка "Екскуиза";
подсладител на вкус;
нискомаслено какао или канела или нес кафе (1/4 чаена лъжичка);

Екскуизата се разбърква добре с подсладителя, за да стане хомогенна смес и достатъчно сладка за вкуса ви. След това избирате някой от посочените вкусове - какао, канела или нес кафе - добавяте от тях на върха на чаената лъжичка (колкото да има аромат и цвят) и отново разбърквате добре. Консумира се веднага.

Добър апетит!

# 1 071
  • Мнения: 576
Здравейте, чета ви от доста време и ястията които предлагате наистина са много вкусни и правят режима значително по-лек. Благодаря ви   bouquet ! Рецептата която ще ви предложа е за една много вкусна лютеница (обожавам лютеница). Извинете ме предварително, ако се повтарям, но не успях да намеря подобна рецепта.
Бърза, лесна и много вкусна ЛЮТЕНИЦА !
Продукти:
3-4 червени чушки
300 мл. млени домати (извинявам се предварително, но наистина не знам колко точно домата са това  Embarassed )
4 моркова
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязват се чушките и морковите (на по- дребно) и се задушават в тефлонов тиган до омекване. Към чушките и морковите се добавят доматите и получената смес се пасира. Връща се обратно в тефлоновия тиган, осолява се и се "пържи" до сгъстяване. Може да се добавят и други подправки според вкуса. От тези количества се получава около 350 гр. лютеница.
Нататък е ясно... месото, екскуизата (извара).... според въображението и вкуса. Е, добър апетит !

# 1 072
  • Мнения: 41
Мъфини с овесени трици.
1 жълтък,100г кисело мляко Култура,1 прахче ванилия, 1 лъжичка подсладител Суитли ултра,6 с.л.трици.Разбърках , оставих малко да набъбне и добавих 1/2 ч.л. бакпулвер.Разбих белтъка на сняг и го прибавих без миксер към сместа.Разпределих в 6 гнезда на формата за мъфини.

# 1 073
  • Мнения: 41

за тестото
-3с.л. овесени трици
-1 жълтък
-1ч.л. подсладител Суитли ултра
-лимонова кора
-1/2 ч.л. бакпулвер
-малко кисело мляко за получаване на гъста каша
-1 белтък на сняг прибавен накрая
Изпекох в 6 формички тънки кексчета.Като се охладиха , залях с крем от 1 кофичка кисело мляко, разтворима напитка,2 лъжици извара и парченца варена дюля/може и без нея за 2 етап / Добавих 10 г разтопен желатин и допълних формичките с кексчетата. останалия крем налях в чашки.Охладих и извадих от формите.
И всичките тези 6 парфенца мога да изям за един ден без да се чувствам виновна. 
А защо ли две липсват

# 1 074
  • Испания
  • Мнения: 37 503
РИБНИ КЮФТЕТА
 
Продукти: около 1 кг риба /отделят се кожата и костите/
половин средна глава лук
1 яйце подправки /според вкуса на готвача и консумиращите/
овесени трици

В блендера се смила рибното месо и лукът. Прибавят се яйцето и подправките. Омесва се хубаво. Офомят се кюфтета, овалват се в овесените трици /в тях сложих шарена сол, черен пипер и кимион/. Пекат се в предварително добре загрята фурна до зачервяване.


цък, цък, цък

# 1 075
  • Мнения: 93
Яйца по арабски
4 яйца,2 глави лук-реже се на полумесеци или на тънки шайби;2 моркова-нарязани на кръгчета;2 чушки-нарязани на ивички;2-3 домата нарязани на шайби;сол на вкус, 2-3 с.л вода
Яйцата се приготвят в тиган под капак
Сипваме  в тигана 2-3 с.л вода.Най-отдолу се реди лука,следват морковите ,чушките и доматите(на пластове)Задушаваме зеленчуците на тих огън за 20 мин под капак.Като омекнат зеленчуците,чукваме яйцата,захлупваме с капака и оставяме на котлона за 3-5 мин(докато яйцата се забулят и станат готови)
Да ви е сладко!

# 1 076
  • Мнения: X
Протеинова торта за 3 и 4 фаза

блат
6 белтъка се разбиват на сняг и се смесват с 200гр смлени бадеми
пече се на хартия във фурна на 175град, 15 мин

след изстиване се слага в тортена форма като хартията се маха внимателно и се залива с крема:
6 жълтъка
500 мл прясно мляко с разтворено в него 3 суп. л.  царевично нишесте
половин пръчка ванилия (разтваря се с нож, вътрешността се остъргва и всичко се слага в тенжерката)

кремът се бърка на бавен огън до сгъстяване
когато е готов се маха пръчката ванилия

докато е леко топъл кремът, се залива блата
като изстине малко се поръсва с какао

който не може без сладко, да си добави подсладител към блата и крема, отговарящ на 175 мл захар
но може и така да се консумира
наситеният вкус на какаото и ванилията заместват липсата на захар

# 1 077
  • Мнения: 1 933
Здравейте дюканки и дюканци. Не знам дали е пускана такава или подобна рецепта, и ако има - предварително се извинявам и моля модератора да я изтрие. Днес си спретнах пуешко къри и стана страхотно. Подходящо е за П дни
1. Пуешко или пилешко месо (на кой колко му душа сака Simple Smile ) Аз сложих около 300гр пуешко месо (сурово)
2. 4 с.л. Къри на прах
3. Ситно нарязана глава лук
4. Сол и пипер на вкус
5. Кисело мляко (около 250 гр)

Лука се задушава леко и към него се прибавят малко пипер, съвсем малко сол и 2 с.л. къри. Разбърква се и се добавя месото. Когато месото си смени цвета и се задуши (под капак) леко се изважда от тигана (готвя в дълбок тефлонов тиган с капак) и се добавя киселото мляко, останалото къри и малко ч.пипер. Всичко се бърка непрекъснато около 2 мин. В никакъв случй не трябва да завира. После месото се връща в тигана, оставя се за манутка на котлона като се бърка и направо в чинията Simple Smile. Става много бързо и лесно. Да ви е вкусно Simple Smile

Мексиканско без боб за П дни
(мерките са примерни и всеки може да си ги адаптира според вкуса)
1. Телешка кайма (1кг)
2. 1 консерва доматено пюре (или 1/2 буркан дом. пюре)
3. 1 гоялма глава червен лук
4. Млян кимион
5. Малко сол и черен пипер

Нарязания на ситно лук се задушава в дълбок тиган или тенджерка с капак. Добавя се каймата и се разбърква добре за да не се слепи. Когато каймата си смени цвета се добавя разреденото с гореща вода доматеното пюре и се разбърква добре. Добавете разредено с вода пюре според вкуса си - ако обичате по-гъста манджа, сложете по-малко пюре. Оставете всичко да клокне и поври около 5 мин. заедно. Преди да свалите от котлона добавете кимиона и останалите подправки. Сервира се с кисело мляко Simple Smile

# 1 078
  • Мнения: 342
Торта с желирано кисело мляко

Блат:
4 яйца
2 с. л. извара
3 с. л. кисело мляко
2 с. л. овесени трици
2 с. л. царевично нишесте
1 ванилия
3 капки ромова есенция
подсладител на вкус

Крем:
200 гр кисело мляко
2 с. л. извара
1 с. л. степче (количеството на степчето е по желание)
Може вместо степче да се настърже лимонова или портокалова кора и да се добави подсладител. Според мен е по-добрия вариант, но вчера нямах тези продукти.

Блатовете ги изпичам в микровълновата - като палачинки. От едната страна на 2 мин, обръщам и печа още 50 сек.
Както блатовете, така и крема миксирам в блендера по отделно.
Тортата стана буквално за 1/2 час, а за по-нетърпеливите могат да я сложат в камерата да се стегне по-бързо.


Да ви е сладко!


# 1 079
  • Мнения: 101
[color=blue]
Супа от тиквички

Задушава се една глава лук в тенджера,  след това се налива прясно мляко, като започне да се надига мляко се слага  сол да се пробие и се пускат тиквичките нарязани на едри кубчета. Ври до като омекнат тиквичките и накрая се слага червен пипер.
 Добър апетит!

Мързеливи сърми
В йена тенджера се нарежда пласт накълцано прясно зеле, върху него се разстила пласт телешка кайма, предварително овкусена с подправки лук, черен пипер, чубрица, кимион и др. върху каймата се нарежда още един пласт зеле, поръсва се с няколко скилидки чесън и най - отгоре се слага ред домати (може и от буркан), затваря се тенджерата и се пече в загрята фурна за около 30-40 мин. 
[/color]

Общи условия

Активация на акаунт