Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 868
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 080
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 859
Спаначени палачинки със сьомга

1 яйце, 1 каф.чашка прясно мляко 0.1%, 1 суп.лъжици царевично брашно, 1 суп. лъжица бяло брашно, 1 каф.чашка замразен спанак, който предварително се размразява на микровълнова. Всичко се разбърква с пасатора и се пекат тънки палачинки /сместта става рядка като за палачинки/

100гр пушена сьомга, 100гр извара, прясна чушка и маслини се нарязват на ивички и се разбъркват. Слага се по две лъжици във всяка палачинка и се оставя в хладилника. След това се консумира, добър апетит. Ако имате въпроси - може на ЛС


Същата палачинка става и за ПЗ ако брашното се замени с трици!
 

Рецептата е с бяло брашно и може да се използва само за гала в трета фаза!

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 14:20 от ЗлаВещица

# 1 081
  • Пловдив
  • Мнения: 14 787
Тази тема е само за рецепти. Коментарите са тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=433520.0


Цветовете, с които се оцветяват рецептите са дадени на първа страница:

червено - за протеинови дни
зелено - за смесени дни
синьо - за трета фаза

Също така темата не е "какво ядох днес" или "какво може да направим с леки отклонения от Дюкан", а за рецепти, които могат да се използват през режима и нямат никакви нарушения в тях!

Последна редакция: вт, 13 окт 2009, 14:21 от ЗлаВещица

# 1 082
  • София :(
  • Мнения: 215
     От преди три дни съм обещала да ги напиша тези рецепти, май е време да го направя  Laughing


         Салата от червено цвакло със сос от целина
     3 средно големи глави червено цвекло
     2 моркова
     7-8 стръка целина
     1/3 връзка магданоз
     1 глава чесън
     1/2 лимон
     сол на вкус, течен парафин

          Цвеклото и морковите се сваряват поотделно, обелват се и се нарязват на средно големи кубчета, посоляват се на вкус
          Листата и стеблата на целината и магнадоза се нарязват на ситно и се пасират заедно с нарязаната глава чесън, сокът от лимона и парафина до хомогенна и не много гъста смес.
          


           Капама от заек
     1/2  заек
     15 глави кромид лук
     10 глави чесън
     4 моркова
     1 ч.ч. червено вино
     1 дафинов лист, 5-6 зърна черен пипер, сол на вкус, 2-3 с.л. червен пипер, 2-3 ч л. царевично нишесте
          Заекът се нарязва на порции, морковите на колелца, а кромидът и чесънът се обелват и се оставят цели.
          В тенджера под налягане се слага нарязания заек, зеленчуците и подправките. Поливат се с виното и 300 мл хладка вода, в която са размити червения пипер и нишестето. Вари се на тих огън около час.


            Морковена салата с пилешко
     500 гр пилешко филе
     200 гр моркови
     150 гр кромид
     200 гр печурки
     100 гр целина
     200 гр кисели краставички
     120 гр цедено кисело мляко 0.1%
     извара, сол на вкус, млян черен пипер
           Пилешкото се натрива със сол и черен пипер и се изпича до омекване на скара или във фурна.
           Морковите се нарязват на кубчете, кромидът - на колелца, подправят се със сол и се задушават. Гъбите се нарязват и също се задушават.
           Нарязват се краставичките и целината. Смесват се с млякото, изварата, солта и пипера.
           Нарязва се месото и се разбърква със зеленчуците.
           Залива се със соса.



     И за да не ме обвини някой в нещо - рецептите са подюканчени от сп Журнал за жената бр 41 от 2009

# 1 083
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Сигурно не съм открила топлата вода, но все пак ще споделя какво си измислих днес:

ПЪЛНЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИПродукти:
2 по-едри тиквички
1 патладжан
2 червени чушки
няколко едри гъби
500 гр телешка кайма
1 морков
1 глава лук
подправки (бульон на кубче, черен пипер, малко сол, чубрица, риган, копър, червен пипер или други според вкуса)

Приготовление: В незалепващ тиган в 1 пръст вода се задушават ситно нарязаните лук и морков, добавя се каймата и подправките и се задушава още 5-10 мин. Добавя се вода ако е нужно. Тиквичките се обелват и се разрязват по дължина. Издълбават се като лодки. Патладжаните също, но без да се белят. Чушките и гъбите се почистват и измиват. Зеленчуците се напълват с каймата и се нареждат в незалепваща тавичка с малко вода. Пекат се на 220 градуса около 40-50 мин. 10 мин преди изваждането може да се наредят отгоре резенчета домат или да се залеят със смес от 1 яйце, 1л кисело мляко  и малко извара.
[/color]
И понеже бях направила повече плънка и ми остана направих с нея това:

ЗАПЕКАНКА
Плънката (1/2 количество) от горната рецепта (докато се задушава може да се добавят малко гъби и домати) се смесва с 3-4 с.л трици, 1 с.л. кисело мляко и 1 яйце. Пече се в МВ 6 мин на мах мощност.

# 1 084
  • Варна
  • Мнения: 276
Пилешко със зеленчуци

пилешко месце / обикновено купувам две пържолки от бут или филенце/
една глава лук
една чушка зелена или червена
един морков
соев сос мъъъничко
черен пипер
малка лъжичка горчица

Нарязва месцето на хапчици и го задушавам във водичка докато побелее.нарязвам си лука, морковчето и пиперката и ги слагам при месцето, слагам черен пипер и оставам да си поври на слаб огън около 15 минути.малко преди да махна от котлона, слагам горчицата и соевия сос.става нещо невероятно вкусно!

# 1 085
  • Мнения: 5 878
Кюфтета

Телешка кайма
лук
чубрица
джоджен
чер пипер
сол
малко овесени трици

Всичко се замесва, разделя се на кюфтаци и се пече върху незалепваща хартия във фурната. Може и да се "пържи" в тефлонов тиган, ако се сплеска повечко.

Дробчета по селски
Лук
Дробчета
дафинов лист
чер пипер
лимонов сок
соев /доматен сос

Лукът се задушава, добавят се дробчетата, докато побелеят отвън, после се долива вода и се слагат подправките. Като изври водата, се слага доматения (аз нямах, та сложих соев) сос и се оставят да поврат малко заедно.

Сирене "Крема"

- Кило извара със сол и два желатина. Аз наръсих отгоре зелени подправки.

# 1 086
  • Мнения: 0
САЛАМУРА С РОЛЦА ОТ РАЦИ
ПРОДУКТИ:
1. Домат
1. Голяма чушка
1. Глава лук
1. 5-6 скилидки чесън
1. Пакетче ролца от раци
1. Връзка магданоз
Оцет
Сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Домата,чушката и лука(обелен) се печът.Белят се и се нарязват на кубчета.Ролцата се нарязват на колелца.2 скилидки чесън се нарязват на колелца.Към 1л.вода се прибавя домата чушката и лука като се сварят се прибавят ролцата и към самия краи и чесъна и 2-3 щипки сол(да не се прекалява).Останалия чесън се скълцва и към него се прибавя магданоза и оцет.При сервиране всеки преценява колко да си сложи(въпрос на вкус)

# 1 087
  • Мнения: 7 472



Спанак с яйца по Дюкан

2 пакета замразен нарязан спанак (800 гр.)
8 яйца
500 мл. прясно мляко 0,1%
подправки на вкус


Слагате в тавата нарязания спанак с малко вода и сол и печете на 200 градуса около 20 мин.
Разбивате млякото с 4 яйца и подправки по желание, аз сложих сол и чесън и заливате спанака.
 Чуквате другите 4 яйца отгоре и печете до готовност. Гарнирате с малко кисело мляко.

# 1 088
  • Мнения: 5 001
Скумрия плакия по Дюкански (ПЗ)
2 големи изчистени скумрии(нарязани на по 3 парчета),1 морков на колелца,5-6 глави лук нарязан на полумесеци,6-7 скилидки чесън на филийки,5-6 големи настъргани домата,сол,млян черен пипер 2-3 щипки,2 дафинови листа,5-6 зърна бахар.

Нарязаният лук,моркови и чесън ги сложих в малко водичка в тенджерата.Като поомекна,върху него сложиш парчетата скумрия.Похлупих и задушавах на слаб огън.Добавих доматите,сол,черен пипер,дафинов лист  бахар.Продължих готвенето докато соса се посгъсти

# 1 089
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 859
Заек със спанак

1 буркан сварено заешко месо
1 пакет замразен спанак
1 глава лук
3-4 скилидки чесън.
1 ч.л червен пипер
черен пипер, чубрица и джеджен на вкус

Лукът и чесънът се нарязват на стино и се задушават, добавя се спанак, предварително размразен на микровълновата. Задушава се за около 10 мин и се дбавя свареното заешко месо.

# 1 090
  • Мнения: 7 472



Пиле със зеленчуци в гювеч!




Пилешко-аз ползвах около 600 гр. пил. долни бутчета (може и всяко друго месо)
4 патладжана
4 моркова
4 голями червени чушки
около 300 гр. бамя
200гр. доматено пюре
подправки-чесън, чубрица, сол, пипер....

Нарязвате патладжаните на кубчета и ги посолявате, след 10 минути ги изплаквате с вода.
Нарязвате и останалите зеленчуци на кубчета. Слагате всичко в гювеча + доматеното пюре и чаша вода. Слагате във фурната на максимална температура, докато кипне и после оставяте на около 100 градуса да къкри поне три часа.

П.П. Понеже не ми се побра всичко в гювеча, първо кипнах зеленчуците в голяма тенджера.

# 1 091
  • Варна
  • Мнения: 276
Салатка с извара
може и да се повтарям, извинявайм се за което

половин пакетче извара "Мероне"
няколко лъжици кисело мляко
една кисела краставичка на ситничко нарязана
малко праз на ситничко и той нарязан
половин лъжичка малка горчица
червено пиперче за цвят/ не ми е много вкусно като е бяло на цвят /
копър и сол

# 1 092
  • София :(
  • Мнения: 215
        Крем супа от гъби
     Нарежета на филийки 200 гр гъби. Задушете с малко вода 1/2 наситнен кромид и 1-2 скилидки скълцан чесън. Бъркайте няколко минути докато омекнат и добавете гъбите. След още 5-6 минути поръсете с 1-2 ч.л. царевично нишесте, поразбъркайте, сипете постепенно 2 големи чаши пилешки бульон. Намалете котлона и продължавайте да бъркате докато супата се посгъсти. Сипете чаша обезмаслено прясно мляко и изчекейте да кипне. Подсолете на вкус, подправете с няколко щипки смлян черен пипер и 2 щипки индийско орехче или наситнен копър.


          Палачинки с гъби и спанак
     Задушете глава лук нарязан на тънки филийки и добавете 2 скилидки нарязан чесън. Нарежете на филийки 150 гр гъби и ги задушете.. Сипете лъжица сухо бяло вино, сол и черен пипер на вкус. Нарежете на ситно около 200 гр спанак, разбъркайте и задушете. Подправете с лъжичка лимонов сок. Наръсете всяка палачинка с 1-2 лъжици от сместа и малко извара или Екскуза и я прегънете на четири. Поднесете леко поръсена с гъст балсамов оцет или тъмен соев сос.


           Маринована салата
    Нарежете на лентички 1/2 глава лук, 1 полусварен морков, по 1 зелена и червена пиперка, малка кисела краставичка и 1/2 прясна краставица, нарязана на полукръгчета.
     Сложете лука в купа и го премачкайте леко с малко сол. Сложете и останалите зеленчуци, добавете чаша мариновани гъби, разполовени, 1/2 китка ситно нарязан копър, сока на 1/2 лимон, сол и черен пипер на вкус, парафин.
     Добре разбъркайте и сложете за половин час в хладилника.


           Пълнени шапки
     Разбъркайте добре 150 гр извара, 3 л. бяло вино, 1/2 ч.л. черен пипер и сол на вкус.
     Задушете малка главичка ситно нарязан лук и 2 скилидки чесън. Добавете ситно нарязаните пънчета на десетина големи печурки и около 1/2 чаша наситнено варено или печено пилешко месо. Задушете около 5 минути и добавете изварения сос. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Напълнете гъбените шапки и наредете в тавичка върху хартия за печене, поръсете с по щипка трици. Сгорещете фурната и печете 10-15 минути.


          Пържоли с гъбен сос
     В тефлонов тиган или на скара изпичате телешки или пилешки пържоли.
     В тиган сложете чаша нарязани на дебели филии гъби и ги задушете около 5 мин докато омекнат и започнат да покафеняват. Разбъркайте в купичка 1/2 чаша червено вино, 1/2 чаша вода, 2 ч.л. царевично нишесте, скилидка настърган чесън, черен пипер и сол на вкус. Изсипете в тигана. Варете 2 минути докато се сгъсти. Подправете с малко копър. Поднесете месото със задушени зеленчуци, полято със сос
.



          Гъби с булгур и броколи
     Нарежете на тънки филийки около 400 гр гъби. Задушете малка главичка ситно нарязан лук до омекване, добавете гъбите, посолете и задушете докато поомекнат. Залейте с 2 чаши пилешки бульон и кипнете. Сипете непълна чаша булгур и накъсаната на цветчета глава броколи. Варете на умерен огън около 15 мин докато поеме течността. Подправете със сол и черен пипер.

     Предполагам, че булгура маже да се замести с трици и рецептата да се използва и в ПЗ дните във втора фаза.


     "Откраднах" ги от някакъв жълт вестник и ги префасонирах според режима. Все още не съм ги пробвала, така че ... пробвайте, ако имате желание и коригирайте.

# 1 093
  • Мнения: 0
Рецептите тук са толкова много , че няма как да ги изчета.
Ще ме извините ако повторя супата!!
Супата е за ПЗ-фаза
ЗАЕШКА СУПА
Продукти:
1.Заешко месо (по лична преценка количеството)
2.Глава лук
3. 1 Яйце
4. 2-3 с.л. кисело мляко
5. Доматен сок
6. 1-2 чушки
7. Гъби около 150-200 гр.
8. 1/2 морков
9. 1-2 листчета дафинов лист
10. Подправки ( каквито харесвате) аз слагам чубрица

В тенджера под налягане се кипва месото за около 10-15 мин и се вади.В същия бульон се слага лука.моркова,чушките и губите да врят.След омекването им се прибавя вече обезкостеното месо,дом. сок и дафиновия лист.вари се 10 мин.Слагат се подправките и се изключва.След като супата поизстине се застройва с млякото и яйцето(Всеки знае как).

# 1 094
  • Мнения: 1 731
Подюканчена капама по радимирски (взета от предаването на Иван Звездев)

Продукти:
пилешко месо-пържола,филе каквото имате,може и цяло пиле
3-4 стръка праз лук
един буркан домати консерва
3-4 скилидки чесън
3 яйца
босилек,черен пипер,сол
Задушава се месото в тефлонов тиган с малко босилек и чубрица.
В голям гювеч се нареждат нарязаният на едро  праз лук ,домати,чесъна .След като се задуши ,месото се изсипва при зеленчука ,долива се малко водичка и се слага в студена фурна .Включва се на 200-250 градуса.След като се позадуши ,се чукват 3 яйца и се оставя за още 20 мин във фурната.Може и да разбиете яйцата.Това е!Бон апети!Другият път ще пусна и снимков матриал.
Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт