Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 918 843
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Испания
  • Мнения: 37 503
СУФЛЕ ОТ СЬОМГА /френска кухня/

ПРОДУКТИ: сьомга
                   дюкански сос Бешамел
                   4 яйца
                   подправки

Сварявате парчета сьомга /около 2 кг/. През това време приготвяте дюкански сос Бешамел /в 1 л обезмаслено прясно мляко разбърквате 6 с. л. царевично нишесте, слагате на котлона и сгъстявате при непрекъснато бъркане, добавяте сол, черен пипер, индийско орехче и шарена сол – последната, естествено, липсва в рецептата/. Спирате котлона и прибавяте едно по едно яйцата при непрекъснато бъркане. Отделяте кожата на сварената сьомга, обезкостявате и намачквате с вилица. Прибавяте я към соса Бешамел. /Нарязах две малки главички лук /от буркана с краставички/ и 2 мънички кисели краставички/. Разбърквате. Застилате тавичка с хартия за печене, изсипвате сместа и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, 20 минути отгоре и отдолу и още 10 минути само отдолу.
Ако имах извара в момента, бих прибавила и от нея.

Размисли: Разбира се, може да се прибави шунка, варен морков /в дните на ПЗ/, сварени яйца и други продукти, които предпочитате. Мисля си,   че може да се намали количеството на нишестето и да се увеличи броят на яйцата. Може и да се опита и с друга риба, но не много мека, защото би се разварила. Сьомгата остава на парченца. Вероятно, същият ефект би се получил с риба тон /дори от консерва в собствен сос/.

Забележка: Предвид количеството нишесте и прясно мляко, внимавайте с консумираното количество суфле.
Рецепта за сос Бешамел: Дюкан. Как да отслабнем завинаги – стр. 149
                                           Дюкан. Моята диета в 350 рецепти – стр. 301

снимка

Следващия път ще сложа кимион вместо индийско орехче.

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 00:06 от smileys

# 1 096
  • GYM
  • Мнения: 814
Приказна пилешка яхния

Сварявам около 1.600 кг пилешко месо в херметическата, аз ползвам 2 бутчета и останалото е бяло месо. В бульон задушавам 6 големи глави лук, нарязани на едро, 2-3 моркова наситно докато омекнат. обезкостявам месото и га нарязвам на хапки. Добавям към лука и морковите 2 шепи нарязани гъби и 1 голяма чушка, прибавям месото и варя докато гъбите са готови. Гледам да оставя сосчето да поизври,т.е. не сгъстявам с нищо, но дори и по-сочно да остане е мнооого вкусно. Посолявам (аз ползвам хималайска сол) и добавям няколко зърна черен пипер и бахар + щипка млян кимион. Да ви е сладко!

# 1 097
  • Sofia
  • Мнения: 9 790
Кюфтета с доматен сос

Продукти:
300 гр телешка кайма
2 стръка праз или 1 гл. лук
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 буркан домати
1яйце
3 с.л. овесени трици
подправки - сол, черен пипер, кимион, босилек

В малко вода се задушават ситно нарязания лук и чушки. Прибавят се доматите и подправките (без кимиона). Каймата се замесва с яйцето и триците, добавя се кимион, оформят се малки кюфтенца и се пускат във врящия сос. Вари се 20-30 мин на умерен огън. На който му е кисело от доматите може да добави 3-4 капки подсладител след като манджата е готова и леко поизстинала. При поднасянето се наръсва с магданоз.

# 1 098
  • Мнения: 288
Не знам дали го има това, но се сетих за Пилешка Супа, от 1 пост от първата страница:

Пиле или пилешки гърди - сваряват се, като месото се накъсва на нишки/парченца. Разбира се, пяната от варенето на повърхността се обира. Подправки: чубрица, лимонов сок, солчица. По принцип има и ориз, но като гледам е сред забранените продукти (аз не правя тази диета), така че без него. Застройка - не й правя, защото и така я обожавам (но с ориз я обожавам : ) ). Настройка - който иска ...

# 1 099
  • Мнения: 7
Мусака с патладжан

150-200 г. телешка или пилешка кайма разбъркваме с две лъжици вода и почваме да разтрошаваме на котлона. Постепенно добавяме 1 ситно нарязана глава лук, 1 среден патладжан, нарязан на кубчета, осолен и отцеден, по желлание малко чушка и морков, сол, чер пипер, чубрица, червен пипер. Задушаваме до полуготовност. Изсипваме в малка тавичка или гювече, заливаме с 1 яйце, разбито със 100 мл. прясно мляко и печем във фурна до зачервяване.

Кюфтета по чирпански

В малко вода задушаваме 1 средна глава лук. Прибавяме към нея 3-4 чушки, нарязани на парченца и 1 шепа кубчета патладжан, осолени и отцедени. Подправяме със сол, чер пипер, червен пипер, чубрица. Настъргваме един малък домат. Доливаме повечко вода и оставяме да заври. В това време вземаме пилешка или телешка кайма за две кюфтета, омесваме с лук, чубрица, чер пипер и половин разбито яйце или само 1 жълтък. Правим две кръгли кюфтета и пускаме във врящия сос. Отначало само клатим тенджерката, после може и да разбъркваме. За да се покрият (почти) целите кюфтета е добре съдинката ни да е малка, за да стане дълбоко или да се правят повече от 1 порция наведнъж. Може и да се сплескат кюфтетата, макар че не е типично за чирпанските. Докато те уврат, сосът се изпарява и остава в нормално количество.

# 1 100
  • Мнения: 1
Филе от сьомга на фурна

Покривате средно голяма тавичка с алуминиево фолио и слагате върху него филето от сьомга (най-добре да е около килограм и без люспите), преди това обаче я натъркайте с малко дюканска сол, черен пипер и чесън. С клечка за зъби направете малки дупчици в месото и пъхнете във всяка малко стръкче копър, а ако не ви се занимава просто поръсете цялата риба с него  Sunglasses След това ви трябва сока от половин зелен и половин обикновен лимон - с него залейте сьомгата. Останалите половинки нарежете на тънки резенчета, с които да покриете рибата. Завийте с фолио и печете около 30-40 минути. Става невероятно! (Може да я направите и като имате гости, с резенчетата отгоре придобива страшен вид   chef

# 1 101
  • София-Младост
  • Мнения: 24 089
Току що попаднах на следната рецепта, източник, подходяща за ПЗ дните, с много малко изключение....наличие на 10гр кашкавал в рецептата, но нека всеки си прецени:
 "Хляб" от моркови     
Брой калории в една порция: 106

Продукти за 6 порции:

    * 800 гр. моркови
    * 4 яйца
    * 10 гр. кашкавал
    * сол, черен пипер
    * 1 ч. л. смлян кимион

Приготвяне:
Изчистете и нарежете на колелца морковите. Сварете ги с малко вода на слаб огън и на затворен капак със солта, черния пипер и кимиона. Когато омекнат добре, ги смачкайте с вилица на грубо пюре.
Разбийте яйцата на омлет.
Разбъркайте заедно морковеното пюре, яйцата, настъргания кашкавал.
Подмажете или облицовайте с хартия за печене една средна форма за кейк.
"Хлябът" се пече от 25-35 минути на 170-200 градуса.
Нарязва се на филийки и се поднася топъл или студен, като гарнитура или като предястие.

Бележка:
Подобен хляб може да се приготви и от други зеленчуци – тиквички, спанак, карфиол.


Не съм я опитвала и не мога да дам пряк коментар!
 

# 1 102
  • София
  • Мнения: 2 191
    Пица "Гнездо"

 за тестото: 3 суп.л.овесени трици,3 суп.л.кисело мляко,1ч.л. бакпулвер и 1 ч.л. шарена сол.
                Продуктите се разбъркват с лъжица и сместта се изсипва върху хартия за печене,като се оформя като кръг.Отгоре се намазва с Дюканска майонеза/извара,кисело мляко,сол и счукан чесън/По периферията се нареждат ветрилообразно кръгчета от домат.В средата се чуква едно цяло яйце,което се посолява.Пече се направо върху скарата на фурната на 250градуса.Така приготвена става малко суха,който обича може да я намаже вместо с майонеза , с млени домати или пюре.

# 1 103
  • Мнения: 1 731
Салата с карфиол:
карфиол ,кисело мляко,малко течен парафин,малко сол и 1 пълна лъжица извара.Всичко се обърква и си хапвате сладко.Нещо страхотно е. Heart Eyes

# 1 104
  • Мнения: 231
Може ли някой да ми обясни тези фази как се спазват /по колко дни трае една?/.

# 1 105
  • Пловдив
  • Мнения: 14 787
Прочети тази тема:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458141.0

# 1 106
  • Мнения: 6
Здравейте!
Някой попадал ли е на списък с магазини, от където могат да се купят овесени трици в чужбина? Преди време бях попаднала на такъв. Бях в Чехия и никъде не успях да намеря трици.Сега ми предстои пътуване до Гърция, ще се запася, но все един ден запасите ще свършат.

# 1 107
  • Пловдив
  • Мнения: 14 787

И задавайте въпросите си там.

# 1 108
  • Мнения: 21
Здравейте, имам едно въпросче: Може ли да се използва в рецептите жива мая, не от тази на прах , а от тази която изглежда като кибритена кутия и се държи в хладилник. Благодаря.

# 1 109

Общи условия

Активация на акаунт