Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 873
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 1 110
  • Мнения: 0
Пилешко фрикасе с целина

1 кг пилешко месо
1 кг целина
3 гл. кромид лук
3 яйца
сока на половин лимон
сол
черен пипер

Нарязваме месото на парчета и в сгорещена тефлонова тенджера сотираме месото със ситно нарязания лук. Разбъркваме докато месото се запечата и придобие леко карамелизиран вид. След това сипваме малко водичка и оставяме да се задуши за около 20 мин на среден огън. Прибавяме почистената и нарязана целина, поръсваме с чер пипер и солчица и оставяме да къкри. След около 15 мин разбиваме яйцата със сока от лимона и застройваме ястието.

Това е едно гръцко ястие леко видоизменено от мен, за да може да се използва и за режима на Дюкан.
Много е вкусно.
Добър апетит

# 1 111
  • Мнения: 7 474



Пилешки филенца


Пилешко филе - 400гр. приблизително
кис. мляко 0,1%
1 яйце
подправки - чесън, копър, кимион, сол, червен пипер.....

Нарязвате филето на тънки ивици. Поръсвате ги с подправките и добавяте 2 суп. лъжици кис. мляко-оставяте ги да престоят няколко часа, след което добавяте яйцето обърквате хубаво и ги нареждате в тавата. Печете около 25 мин. на 220 градуса.








# 1 112
  • Мнения: 13
Моята е толкова проста, че отсега се извинявам, ако някой се е сетил преди мене (все пак, в интернет рецепти по темата - бол):

Яйчица връз млечно канапе със зелен лук

Канапето е от кисело мляко с подправки по ваш вкус (може горчица), като задължително - чесън на прах. Отгоре се нареждат нарязани на четвъртинки яйца или само белтъци, като наръсвате подправки за цвят - пресен или сушен копър, червен пипер... След което ръсвате няколко накълцани стръка зелен лук и това е. Wink

# 1 113
  • Мнения: 27
Фрита с броколи за ПЗ
Месото  сварено и нарязано .Става всяко режимно месо
Един по голям морков
Един стрък праз/може и лук/
1-2 скилидки чесън
гъби колкото желаете
1 пакет замразено броколи/около400грама/
Всичко се задушава на микровълнова до пълна готовност без да се слага вода или бульон.Когато зеленчуците са готови се прибавят три разбити със 100г прясно мляко яйца.Връща се във микровелето и се запича до пълно втвардяване  на заливката
Стана много вкусно.Дано ви хареса

# 1 114
  • Мнения: 152
Здравейте,момичета,ето и няколко рецепти от мен.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=451094.0
Всичко освен калмарите е по Дюкан. Peace
P.S.И супата не е по Дюкан.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 19:26 от Neli4ka

# 1 115
  • Мнения: 83
ЦЕЛУВКИ ОТ ЖЪЛТЪЦИ ПО ДЮКАНСКИ

2 жълтъка
1 с.л. течен подсладител
1/2 ч.л. амонячна сода
1/2 ампула ванилия

Белтъците с подсладителя и ванилията се бият до побеляване и получаване на кремообразна смес, след което се прибавя и амонячната сода.
Пекат се върху хартия за печене 18-20 мин. на 150 градуса.

Много леки и приятни за хрупане пред телевизора.


http://www.foto.bg/data/500/medium/02227.jpg
http://www.foto.bg/data/500/medium/01522.jpg

# 1 116
  • Мнения: 83
БОНБОНИ С МОРКОВИ, ЯБЪЛКИ И КОКОС

300г. моркови
200г. ябълки
настъргана кора от портокал
1 амп. течна ванилия
теч. подсладител на вкус
около 150-200г. кокосови стърготини

Морковите и ябълките се настъргват на ситно ренде.
Объркват се хубаво с подсладителя, ванилията и портокаловата кора.
Слагат се в тенджера на котлона, при постоянно бъркане до изпаряването на течността.
Остранява се от котлона и се прибавят 100г. кокосови стърготини.
След пълното изстиване, се оформят топчета с пръсти и се овалват в кокосови стърготини.
Съхраняват се в затворен съд.


http://www.foto.bg/data/7236/medium/02237.jpg
http://www.foto.bg/data/7236/medium/01536.jpg

Идеята е от тук: http://www.kulinarno-joana.com/2009/01/carrot-candyes/


снимки на ЦЕЛУВКИТЕ ОТ ЖЪЛТЪЦИ ПО ДЮКАНСКИ:
http://www.foto.bg/data/7236/medium/02227.jpg
http://www.foto.bg/data/7236/medium/01522.jpg

източник: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=2327.msg122806;topicseen

Последна редакция: сб, 23 яну 2010, 19:45 от nush

# 1 117
  • Мнения: 6
ПЪЛНЕНИ ПИЛЕШКИ ПЪРЖОЛИ

2 пил. пържоли
шунка
4-5 средно големи гъби
2-3 кисели краставички
1 глава лук
2-3скилидки чесън(може и на прах,въпрос на вкус)
черен пипер,босилек и сол
Нарязват се на малки парчета всички продукти. Задушават се лукът,гъбите и кис. краставички. След като се изпари водата от гъбите се добавя шунката и чесъна. Добавят се и подправките и се маха от котлона. С много остър нож се прави разрез на пържолите,наподобяващ джоб,който се запълва с плънката и се зашива. Пече се в/у хартия за печене в предварително загрята фурна.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 22:28 от ЗлаВещица

# 1 118
  • Испания
  • Мнения: 37 503
Вдъхновена от това, че открих пастьоризирани белтъци /в Испания/, си правя няколко сутрини следната закуска:

ДЮКАНСКИ ТОСТЕР С БЕЛТЪЦИ

ПРОДУКТИ: 2 с. л. овесени и 1 с. л. пшенични трици, 1 яйце, 2 с. л. кисело мляко 0,1% масленост, 1/3 бакпулвер, 4-5 белтъка, сол, червен пипер, сминдух, извара


Тостера от трици /2 с. л. овесени и 1 с. л. пшенични трици, 1 яйце, 2 с. л. кисело мляко 0,1% масленост, 1/3 бакпулвер - разбъркани добре и изпечени на максимума на МВ за 4 минути/, след като се опече, го обръщам в съда, в който съм го пекла /пека в гювече във формата на чиния/, и изсипвам отгоре 4-5 белтъка. Връщам в МВ за още 4 минути на максимума. Като го извадя посолявам с много малко сол, повече червен пипер, сминдух, намазвам отгоре с извара, която тук е като сирене Крема, и вкуснооооооооооооо...

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 00:29 от smileys

# 1 119
  • Казанлък
  • Мнения: 6
Ето нещо многовкусно- пилешко филе с домати,гъби и лук .
Нареждам нарязаното филето- към 800 грама, на пържолки в тавичка ,подправям с черен и бял пипер,малко кимион,сол .
Слагам малко зехтин и ги намазвам добре отвсякъде.
Нарязвам 2 глави лук на шайби ,не много тънки(стапя се).подреждам около месото.
2-3 домата нарязани на малки кубчета или на рендето за по-бързо ,но на кубчета е по-хубаво.Тях също около филето.
Гъби 6-7 бр. на филийки .
Малко бяло вино и вода ,покривам  с фолио и пека на силно загрята фурна ,може и без фолио ,зависи от предпочитанията.



Важно!!! Рецептата е подходяща за гала в 3 фаза!
За втора фаза трябва да се махнат зехтина и виното!

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 22:26 от ЗлаВещица

# 1 120
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
  • Мнения: 824
ШОКОЛАДОВ КЕКС БЕЗ КАКАО
/подходящ за протеинови дни/   доза за 2 дни

ПРОДУКТИ:
6 с.л. овесени трици
4 с.л. извара
2 яйца
1/2 кисело мляко 0,1%
20 таблетки подсладител "Суитли" за терм. обработка
1 равна чаена лъжичка сода за хляб
1/2 бакпулвер (да е вносен (аро), че българският е ужасен)
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка нес кафе
1 ванилия

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:
Таблетките подсладител се разтварят в една две капачки вряла вода и заедно с яйцата и изварата се разбиват в купа с миксер до гладка каша.Киселото мляко се смесва със содата, и като шупне хубаво се добавя към тестото.Триците се поставят в блендер заедно с бакпулверът, канелата, ванилията и кафето, и се смилат до фино брашно.Добавят се с бъркане на миксера към тестото.Изсипва се в малка тавичка послана с хартия за печене.Фурната се настройва на 180 градуса, но когато достигне температура 160 градуса се поставя тавата.Пече се точно 40 мин., след което фурната се изключва, вратичката се открехва малко и се оставя така да поизстине малко, за да не спадне.Докато е още топъл кекса се вади от тавата и хартията и се поставя върху решетка, за да се изпари влагата.
Пожелавам ви много сладки "П" дни.


# 1 121
  • Испания
  • Мнения: 37 503
ВКУСНО ПИЛЕНЦЕ С ПОДПРАВКИ, КИСЕЛО МЛЯКО И ГОРЧИЦА

Продукти: пиле /без кожа, нарязано на парченца, слагам и кошчето, също нарязано на парчета/, лук, сол, черен пипер, куркума, кисело мляко /0,1%/, дижонска горчица

В тефлонов тиган запичам пилето и лука. Посолявам с подправките, прибавям киселото мляко и горчицата. Бъркам с дървена лъжица, докато се изпари течността от киселото мляко. Месото става много крехко и ароматно. Има и гъсто сосче. Вкусно е и топло, и студено.

# 1 122
  • Мнения: 0
Ефирна, вкусна закуска(свърши за секунди, затова снимка-другия път):

за двама:
3 яйца
6 с.л овесени трици
подсладител на вкус
3/4 ч.ч. прясно мляко
ванилия
половин бакпулвер, разтворен в 2 с.л кис.мляко 0.1%

Всичко се разбива в указаната последователност.
Изсипва се в тавата на фурната в/у хартия за печене и се пече на около 200 градуса ( в моята- за около 10-15 мин)  в предварително затоплена фурна.
Леко, бързо и мнооого вкусно.
Става още по-хубаво с една ч.л. какао (за тези, които прегрешават с него)



Здравейте, имам един въпрос на който се опитвам да открия отговора от няколко дена.... виждам доста рецепти в които присъства какато... а в други рецепти то се отрича напълно ??????? ако може някой да ми даде точен отговор на въпроса може ли да го включваме в менюто си или е забранено?

# 1 123
  • Испания
  • Мнения: 37 503
МОРСКИ ШИШЧЕТА
 
Продукти: калмари, скариди, сьомга или друга риба на парченца, лук, чушка

На шишове нареждам парченце чушка, калмар /защипан на няколко места, нагънат като поразтворена хармоника/, парченце лук, скарида, лук, парче риба, чушка и т. н. Нареждам върху тефлонова скара и пека до готовност. За П дните може да не се ядат зеленчуците, макар че количеството им е доста малко, като на подправка.


Снимки



Здравейте, имам един въпрос на който се опитвам да открия отговора от няколко дена.... виждам доста рецепти в които присъства какато... а в други рецепти то се отрича напълно ??????? ако може някой да ми даде точен отговор на въпроса може ли да го включваме в менюто си или е забранено?
Задай си въпроса в текущата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=471852.315 Тук е само за рецепти.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 23:20 от smileys

# 1 124
  • Мнения: X
Кюфтенца от пилешки дробчета


Продукти 
600 гр  дробчета пилешки
50гр  трици
месото от 1 или 2 сварени печени бутчета
3 бр.  яйца   

Приготвяне
Измийте дробчетата и ги варете 2 минути в кипяща вода и пилешките бутчета се смилат в блендер,добавя се скилидка чесън и половин главичка червен лук,и подправки каквито обичате,аз сложих и копър,мисля че е позволено.Всичко се обърква и се печат върху готварска хартия.Аз ги слагах с лъжицата,за да не се цапат ръцете.Стават много вкусни.

Общи условия

Активация на акаунт