Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 785
  • 1 237
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 123
Дюканска баница

Приготвят се 5-6 или 7 (повече няма смисъл) обикновени Дюкански палачинки, колкото се може по-тънички.

За сместа:
2 яйца
4-5 супени лъжици извара
100 г. свежо сирене
1 ч.ч. кисело мляко 0.1 %
½  пак. бакпулвер
Диетична сол

Приготвяне:
На дъното на йенско съдче с диаметър около 25 см. се слага палачинката. Отгоре се слага приготвената смес и после пак палачинка и пак смес. Така се редуват палачинки и смес като най-отгоре с завършва със сместа. Пече се докато се зачерви сместа от яйцата и придобие готов вид.

Забележка: 
Не натрошавайте свежото сирене много на ситно за да не се стопи като изварата и да остане усещането да истинско сирене в банцата.


* Скоро правих вариант с праз и стана разкош. Само си мечтая за следващата с която ще експериментирам, а имено с лапад или спанак.


Ето снимка:   http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276154

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 01:07 от ЗлаВещица

# 631
  • София
  • Мнения: 2 210
Рискувам да стана досадна, някой мод да трие, ако реши  Blush
Подчертавам, че рецептата не е някое страшно нововъведение, но вкусът стана доста различно по-свеж, споделям , ако трябва- да се маха Simple Smile

Овкусено пиле в плик (пълнено)

Продукти:
1 цяло пиле с отстранена до колкото е възможно кожа
2 големи глави лук
плик за печене
подправки- в случая-балканска ръсеница на Picantina, мадраско къри, черен пипер, сушени зеленчуци

Пилето се "обезкожава" и измива добре. Главите лук се режат на 4. Пилето се натърква хубаво отвън и отвътре с подправките,слага се в плика,  пълни се доколкото събере с лука, другите парчета се слагат отвън.
Слага се плика в тава, в която се сипва и чаша вода (незнам защо съм решила, че така става по-добре- от парата Simple Smile.
Пече се около 30-40 минути, последните няколко- пликът се разкъсва за да добие пилето коричка. Лукът придава много фин вкус на месото,
а става и за гарнитура. Снимка-утре Simple Smile



Псевдо опит за крем брюле- не стана много гъст, но на вкус е ок.

2 ч.ч. прясно мляко се кипват с подсладител на вкус
разбиват се 5 жълтъка и внимателно се добавят с непрекъснато бъркане
Сгъстява се с 1 ч.л. царевично нишесте
Ароматизира се с есенция на вкус- в моя случай с ванилия.
Ще пробвам другият път малко извара на крем вътре, дано стане по-добре.
Може да се наръси с мааалко какао за блясък в окото  Wink
Решава проблема с неконтролируемото желание за сладко

п.с. белтъците бяха трансформирани в опит за целувки, които на финала
няма да кажа на какво приличаха, но на вкус бяха ОК и съответно си ги ометох сама за 10мин Simple Smile

# 632
  • Мнения: 365
                                                  ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ
8 супени лъжици / с връх/ овесени трици и 6 с.л. пшенични трици, 4 яйца, канела, течен подсладител на вкус, 1 ч.ч. настъргани ябълки/едро/, 1ч.ч кисело мляко с разтворен в нея 1 бакпулвер.Пече се до златисто.
Дозата е подходяща за тава с диаметър 30 см.

# 633
  • Мнения: 83
ДАМСКИ КАПРИЗ
 
2 яйца
1 ч.л. смляно ленено семе
3 ч.л. смлени овесени трици
2,3 с.л. кис. мляко 0,1%
1/2 пак. бакпулвер
ванилия и настъргана лим. кора

Отделих единият белтък. Яйцето с жълтъка и всичко останало разбърках с пасатора. След като престоя 10-15 мин., го пекох в МВ 7 мин. в подходящ йенски съд.
След изпичането го намазах с моето сладко от праскови с подсладител / страхотно е, направете си непременно/
Разбих белтъка с малко ванилия и подсладител на сняг и покрих с него сладкиша /върху сладкото/.
Запеках го в предварително загрята фурна на 120, 150 градуса, докато белтъка стегне.

Стана много вкусно, едва изчаках да истине и го нападнах без остатък!








# 634
  • Мнения: 516
                      Мишлета от кайма   -  става и за ПЗ дните

Продукти  за 4 мишлета  :
     -  400 гр телешка кайма ;
     -  1 глава лук - може и пресен.
     -  3 с.л. овесени трици  / може и без тях - аз ги сложих за да се омеси по-добре каймата/ ;
     -  1 яйце за омесване на каймата  + по 1 за всяко мишле
, а ако сте в П З дните  -  г ъ б и ;
     -  подправки за овкусяване на каймата - по вкус . Аз сложих диетична сол
        / каймата е на место мелена/, чубрица,къри, черен пипер ;
   
 за оформяне на мишлетата :
     -  един морков/нека да е по-дебеличък - за да се оформят по-добре" ушичките"/ ;
     -  по 3 зрънца бахар за очички и носле на мишле, а най-добре черен пипер - няма да
        изглеждат толкова големи,колкото на моите ;
     -  спагети за мустачки

Приготвяне : Омесвате хубаво каймата с лука-рендосан на ситно или пасиран ,1 яйце ,
триците и подправките.Оставяте в хладилника за 1-2 часа да се овкуси хубаво.През това време
може да сварите яйцата - 4 бр. и/или  да  задушите гъбите в собствен сос,ако е необходимо добавяте малко вода.
Разделяте каймата на 4 топчета , оформяте като голяяямо кюфте.Слагате плънката - яйце или
гъби по средата , завивате я като в единия край оформяте муцунката,а в другия - д...о на мишлето.
След това забождате зрънцата бахар или черен пипер - за носленце и очички.
От дебелия край на моркова режете колелце,от което оформяте триъгълник за ушенце -
режете по-голям , за да не ви се смали ушенцете след изпичане.От по-тънкия край нарежете
една пръчица около 10 см дълга и 0,5 см широка - за опашчица.Слагате готовите мишлета
върху хартийка за печене в тавичка / може и в тефлонова тавичка/.
Печете на умерена фурна - подобно на руло "Стефани" - аз не съм засичала време , като
видях ,че каймата се е запекла - изкарах ги.То пълнежът си е готов , трябва да запечете
само каймата.

Играчка е , но не отнема много време , а и домашните как им се кефиха  Joy Joy Joy

Ето ги моите мишлета готови - нападнали сиренето на Daisy
 http://media.snimka.bg/0360/006975345.jpg

Последна редакция: нд, 17 авг 2008, 11:23 от mamce

# 635
  • Мнения: 64
 Hug намерих тази рецепте на http://big.bg/modules/news02/article.php?storyid=27765

и пробвах я  много вкусно стана [Люто пиле със сос и пресни подправки 

Продукти:  newsm55
1 пиле
2 глави лук
букет пресни подправки (стебла магданоз, клонче мащерка, дафинов лист)
щипка сол
6 зърна черен пипер
1/2 ч.л.люта чушка, стрита
3 стебла целина

за  сос ,

правих го от кисло мляко и чесън и черен пипер и капки лемон и поръсете с лют червен пипер

 Начин на приготвяне:  cook

Поставете всички продукти в тенджера със студена вода. Оставете да заври и оставете на котлона да къкри за около 1 час. Когато пилето омекне и месото почне да се къса, извадете го от водата и оставете да се охлади. Отстранете кожата и костите. излейете  сос върху пилето.
и  да ви сладко cook
/color]

# 636
  • Мнения: 516
          Тази рецепта я взех от едно женско списание и я адаптирах  към нашия режим     chef

                    С о ч н и    п и л е ш к и      ф и л е н ц а

Продукти за 2 порция :
          - 500-600 г пилешко филе / без мазнинките/ , може и бонфиле ;
          - 5 капки течен подсладител
- в оригиналната рецепта е с 1 с.л мед,но не става за нас
          - сокът на един лимон ;
          - 3-4 скилидки счукан чесън / без да е наситнен/  - то е дадено с чесън на прах,но аз
              не понасям миризмата му така,затова го замених със скилидки ;
          - подправки - диет.сол , кимион , къри  и черен пипер .

Приготвяне :
             Филетата се нарязват като за пържолки - по-дебелата им част се реже на две през
средата , за да не останат после сурови .Слагат се в съд,достатъчно дълбок да поеме  и марината.
Чесънът се разпределя между филетата и върху тях се изсипва марината - лимоновият сок , разбъркан
с подправките.Оставя се да престои 1 час на студено в хладилника.След това се изпича на
тиган без мазнина до пълна готовност.
Преди да се сложат в тигана , филетата да се отцедят или подсушат с домакинска хартия.
Около минутка след слагането им в тигана, се обръщат,  за да се капсуловат - така не им
изтича сокът.Стават много сочни.
Поднасят се със салата според дните - П
или  П З.

          P.P. -  Не се притеснявайте ,че ще имат сладникав вкус  заради подсладителя.
                     Няма нищо такова - явно се слага ,за да  "убие" киселинността от
                     лимоновия сок     chef

            http://media.snimka.bg/0365/006984497.jpg

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 12:14 от mamce

# 637
  • Пловдив
  • Мнения: 199
Това спретнах набързо тази вечер в минути на яд, че съм забравила пилешкото филе в хладилника на работа. Взе, че се получи доста вкусно.  Laughing
/А мислех ролца от раци да не ям...  newsm78/

Рачешки аламинут

Продукти:
1/2 пакет рачешки рула
сокът на половин лимон
3 скилидки чесън - пресован
100 гр. извара
2 яйца /може 2 белтъка и 1 жълтък/
пипер меланж, босилек, магданоз и други ароматни подправки на вкус

Начин на приготвяне:
Рачешките рулца се режат на кръгчета и заедно със сока от лимон и 2-3 лъжици вода се слагат на дъното на тефлонов съд. Разбъркват се на умерен огън около 5 минути. Добавя се чесънът, изварата и разбитите яйца. Бърка се енергично до готовност на яйцата. Добавя се магданоз и след минута се отнема от огъня.
Сервира се със сос /по желание/ - 2 с.л. кис. мляко + на върха на лъжицата горчица на зърна/без захар/.


# 638
  • София
  • Мнения: 2 210
Лятна дюканско-гръцка наложена мусака

Продукти:
600 гр телешка кайма
250 гр гъби
4-5 тиквички
1 кг патладжани (в моя случай- млади, бели!, но става и със сини)
1 голяма глава лук
2 домата (в моя случай-розови)
чесън
магданоз
подправки на вкус
3 яйца
1 кис.мляко

Патладжаните се нарязват на колелца и се слагат с чаша вода в тава на силна фурна да се запекат (омекнат).
През това време се "запържва" каймата с подправки на вкус (кимион, пипер, пикантина).
Вадят се патладжаните от фурната и на тяхно място се слагат тиквичките нарязани, отгоре лук на шайби, гъби.
http://media.snimka.bg/0375/007005864.jpg
Запичат се до омекване.
Вади се тавата и се реди отгоре пласт кайма, отгоре на шайби белени домати, наръсва се с магданоз (аз слагам наситно дръжките), покрива се с печените патладжани. Наситно се реже стар чесън и се слага отгоре (за който обича). Залива се с 1 каф. чаша вода.
Изглежда така:

Пече се на силна фурна докато изври водата, след което се залива със смес от разбитите яйца с кислеото мляко и пак се връша във фурната докато придобие този вид:
http://media.snimka.bg/0375/007005863.jpg

Последна редакция: пн, 29 юни 2009, 15:30 от ЗлаВещица

# 639
  • Велико Търново
  • Мнения: 94
Предлагам ви лесна и бърза рецепта, след като експериментирах с това, което е позволено. Правя я на микровълновата фурна (модел Samsung) в специалната тефлонова тава. Предимства - бързо, лесно, вкусно и не залепва нищо по тавата!
"Пица" без тесто

Продукти:
1 глава лук
1 пилешка пържола или 1 парче пилешко филе пушено
100-150 гр извара
2-3 яйца
1 ч. л. горчица лютива "КОСН"
1 ч. л. чеснов крем "КОСН"
чер пипер

Начин на приготвяне:
В тавата се нарежда на пластове  лука на филии, след това пилешкото месо също на филии, поръсва се с извара, чер пипер и се залива с яйцата предварително разбити и чесъна и горчицата. Пече се около 7-10 мин комбинирано грил с микровълни.

В режим + зеленчуци се прибавя 1 домат на филии и 1 зелена чушка.
Може да се сервира и студено, нарязано с дървената лопатка на парчета като пица.
Някой може да каже, че това е вид омлет, но аз си го представям като пица. Сигурно защото много ми се яде такава - понякога.
Успех и дано ви хареса!

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=275107

Последна редакция: пн, 18 авг 2008, 14:55 от iva_neta

# 640
  • Мнения: 226

Филенцата на Рая
1 пакет пил. паржолки (тези които ползвам са разрязани на 2)
1/2 кис. краставичка
1-2 скилидки чесън
котиж чийз
за заливката
 горчица, маааалко вино, вода и подправки на вкус (аз ползвах - сол, черен пипер, червен пипер и някаква подобна пикантина)

нареждаме паржолките в йенска тавичка отгоре слагаме чесъна нарязан на шайбички, и краставичката на ивички. Отгоре слагаме  котиж чийз . заливаме със сосчето което се получава  от горчицата, виното, водата и подправките
печем на захлупено и после малко се запича без капак
Бързо, Лесно, Вкусно!!!

Последна редакция: вт, 19 авг 2008, 17:28 от cote

# 641
  • Мнения: 1 885
Пиле с екскуза и тарос
Бърза и вкусна манджа

Продукти:
1 пиле
няколко лъжици прясно мляко 0,1%
половин кутийка екскуза фитлайн
тарос
сол
черен пипер

Измивате пиленцето и го разрязвате през гърдите. Намазвате го хубаво с прясно мляко, сол и черен пипер и го оставяте малко да поеме ( и да нямате време не е страшен проблем, но става по вкусно). Пльосвате пиленцето в тавичка и го намазвате с екскузата. Отгоре поръсвате с тарос.
Печете с алуимниево волио отгоре, а накрая го махате, за да се запече малко.

Ако готвите само за вас, ви препоръчвам да махнете кожата предварително, защото изпечената с екскуза кожица изглежда страхотно и да не отива зян.  Mr. Green

Извинявам се за лошата снимка, но се оказа, че съм забравила фотоапарата в колата, която пък е в сервиз.  Confused

http://dukan4e.hit.bg/pilence.jpg

# 642
  • Мнения: 44
Здравейте момичета и момчета,
ето какво сътворих вчера:

Дюканска торта "Таня"

Продукти за блата

9 с.л. овесени трици
3 с.л. пшеничени трици
2 яйца

1- 11/4ч.ч прясно мляко 0,1%
1 пак.ванилия[/color]
2 с.л. сухо обезмасл. мляко
2 с.л. течен Суитли

1/2 ч.л. хлебна сода (загасена в 1 с.л. кисело мляко)

Овесените трици се накисват в прясното мляко до набъбване или за по-бързо се сваряват в микровълновата за 1-2 мин, но после трябва да поизстинат. разбиват се яйцата и останалите продукти и се добавят накиснатите трици.
Получената не много гъста каша се пече в загрята на 200
о фурна върху ал.фолио до готовност(около 15 мин).Моята тава е 40/40см.
Получава се тънък блат, който след отлепяне от фолиото се разрязва на 4 по-малки блатчета 18/18 см (приблизително де, не съм ги мерила с линийка)
[/color]
За крема
2-3 яйца
4-6 с.л. извара
1 с.л. течен Суитли
1 пак.ванилия или малко конячна есенция

Жълтъците се разбиват с подсладителя, добавяме изварата и бейлиса.
В отделен съд се рзбиват на сняг белтъците, след което ги прибавяме към крема като разбъркваме леко с лъжица.
В подходящ съд (аз  използвах една квадратна кутия 20/20см за хладилник) поставяме първия блат отгоре мажем с крем, после втория блат - пак крем и така всички блатове като завършваме разбира се с крем. Оставяме в хладилник за няколко часа(2-3)


Да ви е сладко!

Много ще се радвам, ако някой я опита и ми сподели мнение. Приемам и идеи за подобряване или  разнообразяване, също и въпроси разбира се. Може и на лс.

Последна редакция: ср, 20 авг 2008, 18:57 от tanq09

# 643
        Здравейте на всички.Искам да споделя една вкусна рецепта за всички вас.Ето я и нея:500гр.пилешки воденички,                                         
          1с.л. царевично нишесте
        400мл. бульон от воденичките
        доматен сок без семките,около 100мл.
        [/list]1 с.л. дижонска горчица
        1 ч.л. червен пипер
        пикантина за пиле,целина,чер пипер;
        list]Воденичките се сваряват много добре,нарязват се на ситно и се
        овкусяват с подправките.
        Добавя се бульона и на тих огън се задушават 10 мин.
        [/list]Към задушеното изсипваме доматения сок с
        нишестето и горчицата.Варим още 3-4мин,подправяме с целината.
        да ви е сладко Simple Smile
        [/list][/list]

        # 644
        • Мнения: 87
        ВКУСНА МАНДЖА ЗА ПЗ
        Продукти:
        .2 бутчета или каквото и да е от пил. месо(предварително сварено) ,
        .1/2гл. лук,
        .3-4 домата,
        .3-4 гъби,
        .200-300мл.вода
        .подправка за пиле
        .1 зел.бульон           
        .1 яйце/ за сгъстяване/
        Първо в дълбок тефлонов тиган леко "запържваме" лука,добавяме нарязаните на кубчета домати,и оставяме малко да поври.Прибавяме водата,подправката за пиле/режимна/, зеленчуковия бульон и накрая пилето (аз разрязах 2 бутчета през средата-станаха за  4 порции).Намаляме котлона и оставяме хубаво да поизври водата,малко преди да го свалим,чукваме яйцето и бъркаме енергично.Много вкусно е и студено.


        Последна редакция: чт, 21 авг 2008, 14:29 от Кас

        Общи условия

        Активация на акаунт