Приготвят се 5-6 или 7 (повече няма смисъл) обикновени Дюкански палачинки, колкото се може по-тънички.
За сместа:
2 яйца
4-5 супени лъжици извара
100 г. свежо сирене
1 ч.ч. кисело мляко 0.1 %
½ пак. бакпулвер
Диетична сол
Приготвяне:
На дъното на йенско съдче с диаметър около 25 см. се слага палачинката. Отгоре се слага приготвената смес и после пак палачинка и пак смес. Така се редуват палачинки и смес като най-отгоре с завършва със сместа. Пече се докато се зачерви сместа от яйцата и придобие готов вид.
Забележка:
Не натрошавайте свежото сирене много на ситно за да не се стопи като изварата и да остане усещането да истинско сирене в банцата.
* Скоро правих вариант с праз и стана разкош. Само си мечтая за следващата с която ще експериментирам, а имено с лапад или спанак.
Ето снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=276154