http://dermatology.cdlib.org/92/reviews/atopy/beltrani.html
Точно тази статия в изкристализиран вид говори срещу тезата за абсолютизирането на алергийте при АД.
Казва си го също:
"Food allergy affects about 6%–8% of children younger than 4 years old and about 2% of the U.S. population beyond the first decade of life."
"However, not all food reactions in patients with AD are allergy based."
Въпроса е да не абсолютизираме ролята на алергийте при АД и това че по същността си АД Не е алергично заболяване.
И като следствие, да не отклоняваме лечебните усилия в погрешна посока.
Бърди, моля те чети по-добре, ето ЦЕЛИЯТ цитат, а не тенденциозно изваденото от теб по-горе
Foods.— Food allergy affects about 6%–8% of children younger than 4 years old and about 2% of the U.S. population beyond the first decade of life.[80] Food allergy remains the leading cause of anaphylaxis in the United States and many Westernized countries.[81] People who have these life-threatening reactions usually have asthma and frequently have a history of AD and food allergy as young children.[82] For these reasons alone, the role of food as a trigger in all infants with moderately severe to severe AD should be considered.
---
6-8% от населението НЕ ЗНАЧИ, че това е малък процент от хората С Атопичен дерматит! Много умело изопачаваш съдържанието на статията и изваждаш тенденциозни парчета.