Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 762
  • 308
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ей, успях!  Grinning Благодарение на Ваня и Wel вторият ми опит беше успешен. Много ми се искаше да е малката русалка, но... следващия път. Въпреки, че вече сте виждали мечо Пух ето и моя
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=16678&photo=21

# 271
  • София
Чакам с нетърпение сместа и почвам с тортите. Даже и повод ми се отваря - свеки има РД в сряда и се чудя каква тематика да избера за тортата й - някак си вещица върху метла е твърде брутално откровено май  Twisted Evil Помагайте с идеи, моля!

# 272
Чакам с нетърпение сместа и почвам с тортите. Даже и повод ми се отваря - свеки има РД в сряда и се чудя каква тематика да избера за тортата й - някак си вещица върху метла е твърде брутално откровено май  Twisted Evil Помагайте с идеи, моля!

За това с метлата - "Жените се раждат ангели, но когато някой започне да им чупи крилата, са принудени да яхнат метлата!" Grinning
Ето една идея, тортата е от руски форум, правена за свекърва, линка съм го запазила, защото много ми хареса, а не е трудна за изпълнение.

# 273
Вчера бяхме поканили гости на барбекю,десерта беше торта барбекю
От останалият блат направих това малко смешна торта чадьрче

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 08:46 от Bambinkamalinka

# 274
  • София
Bambinkamalinka, браво за тортата барбекю, сигурна съм, че мъжакта част от компанията е била възхитена  Laughing

# 275
Бамбинкамалинка страхотни торти както винаги.Супер идейни

# 276
Bambinkamalinka,тортата изглежда страхотно!Ще кажеш ли каква е вътре?

# 277
  • София/Сливен
И аз бях на Кадемлия  Grinning
Само искам да ви кажа, че има от формичките дето си ги е поръчала Тането от английско. Комплект с книжката са и една точилчица и струват 70 лв и стотинки (не ги запомних, че при сума от 70 лв, стотинките не играят решаваща роля). Същите са - на Wilton.

# 278
Bambinkamalinka, тортата ти барбекю е убиец! Много ме изкефи  Laughing.

# 279
Звъннах на пловдивската фирма/с. Царацово/, която беше посочила Зори. Управителят й беше шокиран от големия интерес на много хора, на които сладкарството е просто хоби, така че нищо чудно и да помислят за по-малки разфасовки.... Rolling Eyes Имат представител в ж.к. "Тракия", бл. 104, фирма "Торнадо". Може още днес да ги посетя, или поне до края на седмицата.

# 280
Благодаря ви за оценката момичета.
Тортата е от козунак/крьгьл,без дупка/,нарязан на тьнки блатове.Сиропирани са с мляко с какао и намазани с крем от обикновено нишесте,приготвено по указанията на опаковката.В крема добавих и 150 гр. бял шоколад настьрган да се стопи.Отгоре е сьщият крем,но с добавено какао."Кюфтетата" са от натрошен козунак и кафевия крем.Това е.
Да си призная,че синьт ми не я хареса.Аз опитах само една хапка/че сьм на диета/-нещо не ми се врьзва вкуса на козунака с крем.
Но останалите я харесаха и даже поискаха допьлнително.

# 281
Шашнахме май производителите на сладкарски джаджи  Laughing.

Порша, а пита ли за цената на моделиращата маса при тях колко е. Гаранция че ще е доста по-ефтина, тъй като е директно от производителя  Thinking.

# 282
Меги, моя комплект е много голям и има няколко форми, които съм сигурна, че няма никога да използвам (например орхидеята......). Аз лично много се колебаех дали да го взема него или няколко компекта от по-малките. Въпреки високата цена не съжалявам. Иска ми се само да си намеря истинската паста, с която се правят цветята по книжката на Wilton. Пробвах с бавносъхнещата на "Ирида" - не е подходяща.

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 15:39 от Taneto

# 283
  • София/Сливен
Този е същия от сайта, пише си на него Wilton. Ако някой се интересува - като влезе в складчето - вдясно витрините най-горе втората или третата витрина (по средата приблизително). Каза че 1 път годишно имат доставка от Америка. Сега имали 4-5 комплекта. А на Wilton си взех други фигурки дето не им е толкова стряскаща цената - и са по-малко де  Laughing

А дали няма да стане с бързосъхнещата маса - за цветята. Дано производителите направят по-малки опаковки, че така е трудно.

# 284
Няма начин да не е същият  Simple Smile, нали всички са на wilton.
Не ми се купува бързосъхнеща маса само за проба. По-скоро ще се опитам да направя домашна смес, рецепта за която има в книжката с упътването, която бях сканирала. Само едната съставка нямам идея дали може да се намери на пазара.....

ако случайно някой се интересува ето свободен превод на рецептата за gum paste;

Wilton gum paste

1. 1 препълнена с.л. глюкоза
2. 4 с.л. топла вода (или 3 с.л. топла вода и 1 с.л. лимонов сок или оцет)
3. 1 с.л. Wilton gum-tex,

или gum tragacanth - Е 413, Смола, получавана от дърво - Astragalus gummifer. Използва се в храни, лекарствени средства, като капки за нос, сиропи, таблетки. Намира приложение и в козметиката. Възможно е да причини контактна алергия.

или gum Karaya - Е 416, Получава се от дървото Sterculia urens. Често се използва в комбинация с Е 410 в сладоледи, карамел, сладкиши, като пълнител, който им дава дъзможност да увеличават обема си 100 и повече пъти при добавяне на вода. Възможен алерген.

1 паунд пудра захар = 453 гр

1.Глюкозата и водата се слагат в малък съд, загряват се на слаб огън докато се смесят.
2.gum-tex и 3/4 от пудрата захар се слагат в купа. Прави се кладенче в средата  се изсипва глюкозения сироп. Разбърква се добре Трябва да стане с мека консистенция.
3. Сместта се слага в найлонов плик, изкарва се въздуха. Пликът се слага в затваряща се добре купа. Оставя се поне 8 часа на стайна температура. НЕ СЕ слага в хладлник.
4. Сместта трябва да се е превърнала в твърда маса. Работният плот се поръсва с пудра захар и сместта се доомесва с останалата 1/4 част от пудрата захар. Трябва да се получи много еластична и лепкава смес.
Това количество стига за 50 рози или 100 маргаритки.

оригинала е тук: http://store4.data.bg/luckybg/Taneto/ във файла Flowers.pdf

Общи условия

Активация на акаунт