Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 4

• 35 773
  • 308
  •   1
Отговори
# 285
  • София/Сливен
gum-tex го има на Кадемлия - не съм питала за цена - но е кутия, която събира може би 300-400 мл (вместимост). Който ходи да пита, и да каже  Laughing
Смешно ми е, защото като влязохме с мойта съседка с наш'те две дребосъчки двегодишни, човека ме попита - да не сте от бг-мама  Laughing

# 286
За уикенда бях направила торта куче. Оригиналът беше по-добър, но и моята версия беше разпозната от малката, така че съм доволна. Simple Smile

бау-бау

Меги, аз gum-tex-а ако реша ще си го набавя. Мислех си дали Е413 или Е416 могат да се купят отнякъде. Тогава ще може да се забърква само необходимата доза за една торта......но не съм правила маркетингово проучване. А и ще стопирам правенето на торти за 6 месеца .......

# 287
Меги, това ли е което си виждала на Кадемлия :

от сайта на wilton е снимката, пише че е 170 гр. и 7,99 долара ли евро ли  newsm78.

Аз в петък съм в София и ще ходим пак до Кадемлия и ако цената не е много стряскаща ще купя една кутийка (Тането  Wink).

Иначе бавносъхнещата ми казаха че е точно за цветчета, но и на мен не ми се купува цяла кофа за да експериментирам. Затова ако има още някой навит да си поделим 4-5 човека кофичката, можем да се организираме нещо.

# 288
Голямо намигане ми правиш  Wink
това трябва да е, Зори. Ето го "нашият" еквивалент от английско

http://www.cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?pid=7414&step=4

предлага се готова gum paste, вижте: http://www.cakedecoration.co.uk/merchant.ihtml?pid=11818&las … tid=74&step=4

1 либра (така ли се казва?!) на цена 8,99 лири

# 289
А колко е 1 либра?
понеже те няма на Скойпа те хващам тук  Mr. Green.
същото е дето си го показала, само цвета на кутийката е различен. И е пак 7,99 ама на Уилтънския сайт са други паричните еденици. ще видя в петък каква ще е цената на Кадемлия, но подозирам че ще е е около 20 и няколко лева, което май хич не е изгодно  Thinking за количество от 170 грама.

# 290
Уф, това последното трябваше да е ЛС, ама се сбърках  ooooh!.

п.п. Сладурски бау-бау  Grinning.

# 291
  • София/Сливен
Зори, Тане - това е същото, тъкмо и аз разглеждах сайта сега - а за цените можете да се ориентирате - на Wilton са в долари - на Кадемлия в левове е 2 и половина пъти от тази цифра (че и повече).
Пример - формички от 3 долара се продават за 10,20 лв.; от $2,50 - за 8,50 лв. (пак са Wilton-овски)

# 292
опитвам се да разгадая каква е мерната единица.......готово:

1 либра = 0,5 кг   пак е скъпо

# 293
  • София/Сливен
А това - http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30D749-475A-BA … -56A885BDCB91827F
Чудя се дали да си поръчам да ми донесат от този микс или gum-tex - какво ще ме посъветвате?

Определено gum-tex е по-добре според мен - ще имам за повече (другото си е вътре май с пудрата захар - няма смисъл)

Последна редакция: пн, 23 апр 2007, 16:32 от М_е_г_и

# 294
Това трябва да е прахообразна смес, която се замесва само с вода и се получава готова паста. Може би е удачно. Опаковаката е 16 oz, а 1 oz = 28,4 мл. Цялата опаковка е 454 мл на цена 5,99 долара - добре ми звучи Simple Smile

п.п.

Британска течна унция (UK fl. oz.) ≈ 28,4 мл (обема заеман от една тегловна унция вода при конкретни условия)

# 295
  • София/Сливен
1 ounce - 30 мл или 28,35 гр

ама аз си мисля удачно ли е да ги карам да ми пращат кутия, в която по-голямото количество е пудра захар (нали е готов микс), с тези ограничения в багажа по самолетите (ще го пратят по човек, който не ми е толкова близък, и който си има близки, чакащи за подаръци),

Та затова май - gum-tex, че поне да имам за по-дълго. От микса количеството е горе-долу колкото по твоята рецепта

# 296
Аз като че ли клоня към прахообразния микс. Може да се забърка толкова паста, колкото е необходима. А цветчета се правят много икономично. Аз що маргаритки направих от едно малко топче бавносъхнеща маса.....
ух, че ме зариби сега с този микс Wink

# 297
  • София/Сливен
И тук си права. Погледнах и глюкозата в сайта - надали българската е като нея. Що да рискувам.
Имам време до довечера да помисля (при тях тъкмо ще почва деня).  Hug

# 298
  • Варна, морето и сините вълни!
Maйсторки мили, имам нужда от помощ!
Имам задача да правя торта костенурки Нинджа(не че ги обичам, но син ми не пита по какво да се захласва). Ровя се за подходяща картинка за трансфер и не съм намерила. Ако някой случайно мерне това животно, моля да го сподели  Praynig Praynig

А ако някой ще пазари смес за моделиране и има мерак да я дели с някой може да ме тури у списъка с мераклиите  Mr. Green

# 299

Общи условия

Активация на акаунт