Клуб на многодетните родители - Пълна къща (5)

• 11 002
  • 305
  •   1
Отговори
# 225
Абе, вие как ги сметате на кой какво , като че сме ги надиплили...Рибата в морето, пък ние кой ще каним на трапеза Grinning

# 226
     Това за сметките и парите,е за самочувствие Partyняма лошо.... Laughing Laughing Laughing!!!Не е важно с колко разполагаш,важното е с колко чувстваш че разполагаш Laughing Laughing Laughing!!!Поздрави!!!И приятно изкарване!!!И се дръжте като милионерки!!!

# 227
  • Пловдив
Оле - наистина немога да ви насмогна с четенето. Аз съм "за " следващия празник да бъде през септември - дори да е първата неделя след 15-ти септември.

А за парите - сигурно пропуснах нещо - каде ще ни е сметката? newsm78

Вчера бяхме на Чудните мостове - заради мен няма снимки  Sad

Какво стана с идеята за Банско?

# 228
Ето част от нещата, които свалих от руския сайт на многодетните родители. Има и други неща, но сега нямам сили да ги превеждам, по-нататък ще ги пусна.

"Не бива подпомагането на родителите да се разглежда като форма на милостиня.
В някои страни даже отделят индустрията на родителството като отделен отрасъл на икономиката. Инвестициите в родителския труд носят голяма възвращаемост за икономиката като цяло.

За да се стимулира раждаемостта, много страни изплащат помощи още при раждането на първото дете.

Най-голяма помощ при раждането на първо дете получават жителите на италианския град Лавиано – 10 000 евро за първо дете, но и също толкова за всяко следващо. Важи само за жителите на града, които са граждани на Италия, друга страна от ЕС или Швейцария.

Австралия, в рамките на програмата “Едно - за мама, едно - за тате, едно - за страната”, изплаща за всеки новороден гражданин 4 000 австр.долара (около 3 100 щатски) – парите се дават на 3 вноски през първите две години на детето, ако са му направени всички имунизации. От 2008 се очаква помощта да се увеличи с още 1000 долара.

Ирландия също изплаща една и съща сума за всяко дете – 1905 евро. Дават я на 3 пъти – при раждането, на 4 и на 12-годишна възраст.

Ограничения при даването на помощи са свързани с гражданството или доходите на семейството. В Турция дават само на гражданите на страната, в Малта – и на всички граждани на ЕС, в Европа – на всички майки, които имат постоянно жителство в страната.

Помощите могат да бъдат различни по форма и време на изплащането.

Във Финландия майката може да избира между 140 евро или комплект вещи от първа необходимост за бебето.

Във Франция еднократната помощ от 850 евро се дава още в 7-ия месец на бременността.

Освен еднократните помощи в много страни се дават и помощи за отглеждане на децата.

Във Финландия се дават 1200 евро годишно за едно дете
                                         2526 – за две
                                         4098 – за три
                                         5916 – за четири
                                    по 2064 – за всяко следващо

Във Великобритания всяко дете получава 14 лири седмично.
Освен това при раждането на всяко дете държавата му открива сметка с 250 лири – за бедните семейства сумата е 500 лири. В сметката на 7-годишните деца се добавят още 250 (500) лири. Родителите избират как да бъде инвестиран фондът – като акции, като инвестиции или като спестовен влог. Детето получава натрупаните пари на 18-годишна възраст.

В Сингапур при раждането на първо дете държавата му открива спестовен влог с 3 000 сингапурски долара (около 1 900 щатски), а при раждане на второ – 9 000 сингапурски долара (около 5 900 щатски). Ако до навършване на 6 г. родителите внесат в сметката на детето още пари (до 3 900 щатски долара), държавата удвоява тази сума.

Източник - Коммерсант - Деньги, апрель 2007 г.

Както сами можете да се убедите, помощите от държавата се дават на основата на гражданството и доходите. Няма ограничения по други критерии. Другите ограничения идват от Наказателния кодекс – за тези, които недобросъвестно се възползват от помощите.

В Русия многодетните семейства ползват следните привилегии:
– за всички - безплатен градски транспорт
- за тези, които имат доход на член от семейството по-нисък от жизнения минимум за страната или региона (жизнения минимум се установява периодично от статистиката – в България беше между 200 и 300 лв., доколкото си спомням)
•   30% отстъпка при плащане на общински наем и комунални услуги (ток, парно, вода, телефон)
•   безплатно или със занижена такса обучение в държавните спортни и художествени школи (училища)
•   безплатна закуска и обяд в училищата"

Толкова за братския опит.

радеток, сметката е най-отгоре на 1 стр. на темата МНОГОДЕТНИ МАМИ.

За Банско - колко души имат желание, в края на краищата? newsm78

# 229
Малко не на място, но горния пост ме наведе на спомена...
През 97-а, свекърва ми (лекар, национален консултант), отиде на конференция в Брюксел... Конферирали те, а после - официална вечеря. Седи тя със семейство френски лекари и от дума на дума - иде реч за заплащането...Вие колко получавате, питат - Ми - 70 $! То наистина толкоз беше... Те се обидили - Вие се подигравате с нас!

# 230
Момичета, да запазвам ли места за нашия клуб за сряда от 17.30 - 18 ч. Колко хора ще дойдат? Ако ви е много трудно идването, да го направим пак някъде около Красно село?

# 231
Кабо Алма благодарим за труда,който си положила за превода!Първите три изречения ми харесаха много!Ще си запазя целия превод, не се знае може да ми потрябва един ден....

За Банско - пишете и нас, ама ние не сме ли казали още???? Embarassed

Хайде да се запишем за рекламни материали и искам всяка една от нас да има такива и при необходимост било да ги предлага, да ги подарява и т.н. Какво ще кажете за визитка на Клуба? С всички координати на нея, вкл. и банковата ни сметка? Подобна визитка би влязла в действие винаги, би спестила писане и обесняване къде могат да ни намерят,а и все пак е израз на някава тежест,че сме сериозни хора...Аз много се ядосвам на себе си,че нещо ми бе влязло в главата и не знам защо не го предложих на Юлето...Можехме да направим някакъв рекламен материал на Клуба и преди Горчиво да го подарим на Геро - напр. календар(нищо че годината е минала)......Сега си блъскам главата и за други неща, ама е вече късно.....

# 232
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
За Банско казах вече ,че сме ЗА  Hug само че  newsm78 кога ще е това

# 233
А искате ли този път да се видим при нас в Младост 4, защото ще мога да оставя бебетата за около час и да дойда само с Вики? Днес не работят, но утре мога да проверя дали е свободно за сряда.

# 234
Хайде да отидем при Надето! В Макдоналдс говорихте нещо за ресторантчето на Красно село, но може би да отидем към Младост, за да може и тя да дойде. Трябва спешно да се задействаме, за да е ясно до утре!
Кабо Алма, много хубаво звучат тези неща, но те са за богати държави и то със социална политика! Направо не виждам, ние къде се наместваме, но трябва да четем и да събираме информация!!!
За Банско - трябва първо някаква цена. Пита ли за 30.6.? Ние най-вероятно ще дойдем.

# 235
за Банско - и ние сме там. Особенно ако датата е 30.06 , или през юли -

# 236
За тениските - дали да не помолим Мама Цоцоланка да пусне една анкета в началото на темата, та да ги преброим? Само не ми е ясно как да са формулирани опциите:
1 бяла от 4 лв.
1 зелена от 4 лв.
....
2 бели от 4 лв.
2 зелени от 4 лв.
...
5 бели от 4 лв.
...
1 бяла от 6 лв.
1 зелена от 6 лв.
...
Така ще станат хиляда опции. А за размери да не говорим...
Я да се включат по-умните!

И нали за такива цени говорихме вчера?

# 237
Всеки да напише - колко иска, цветове и размери. Мами статистички ще оформят поръчката. Ако няма желаещи, ще се наема...
Юлето, предложи, на нас си да ги продава на доставната им цена, но мисля че няма да е лошо макар и малка надценка... Ако толко неще за труда, поне в касата да влязат малко парички...Вместо всеки да дари, както говорихме, по някакво сума - да си купи тениска  newsm78, знам ли и аз...
Наде, познай! Днес отварям пощата - вътре писмото (онова непристигналото...второ), нали беше с обратна разписка, та на него бележка - непотърсена пратка! Пък аз твоя адрес съм писала, де, не поща или друго newsm78. Стигнало е при вас на 16-и, вероятно са оставили някъде бележка... Същото и с едно сем от Кътина, уговорихме се с жената - пратих писмо с покана, а тя пристигнала на 16-и...Какво правят тия пощи, просто не ми е ясно! А съм ги пратила 7 -10 дни по рано!

# 238
Анкети слагам всякакви!

Предлагам да започнем ударно - На каква цена бихте си купили тениска с логото на Пълна къща?
опции - 5 лв.
           - 6 лв.
           - 7 лв.

Първо според мен трябва да видим на каква цена изилзат от Юлето...Каквото и да казав тя - все пак мисля,че трябва да си сложи и тя нейното, не е длъжна да ни работи без пари,защото разход си има - ток, боя, машините и пр. И вече колко отгоре да се сложи на тази цена? И после предлагам да се сложи анкета за цвят - кой какви цветове иска и според цветовете ще измислим и как да сложим и броиките, а пък и за размера......Ама ще го измислим...Е, Сватята(тя вместо да дипли чеиза с организация се занимава...) ще ги събира поръчките напр. и ще ги систематизира - кой,колко и какво....

Искам рекламни материали да си купя някакви...Може ли да се измисли някакви листовки,които да предложим по магазини, доктори и пр. Какво ще кажете? Как да стигнем до хората?

Не знам дали одобрявате анкетата в другата тема..Вижте и дайте мнение....

Последна редакция: пн, 07 май 2007, 17:39 от Мама Цоцоланка

# 239
Какъв чеиз, бе!? Нали от теб щеше ... че и къща обеща!
 newsm78 За какво организация говориш... Виж ми подписа!

Общи условия

Активация на акаунт