Тибетска гъба

  • 136 339
  • 732
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
  • Мнения: 382
имам гъба за даване в бургас

# 571
  • Мнения: 2 906
Здравейте! Не можах да изчета всичко, затова искам да питам има ли някой, който е с автоимунно заболяване и как му се отразява приема на напитката?

# 572
  • Бургас
  • Мнения: 382
търся гъба камбуча

# 573
  • София
  • Мнения: 4
Имам в София.

# 574
  • Мнения: 17
Имам тибетска гъба за подаряване в София. Пишете при интерес да направим среща.

# 575
  • Мнения: 561
Здравейте! Дали някой от Варна има гъбка за осиновяване?   Rolling Eyes

# 576
  • Бургас
  • Мнения: 255
 Simple Smile

# 577
  • Бургас
  • Мнения: 382
имам за даване в бургас,
и да питам какво купешко мляко ползвате, нискомаслено? последно пробвах на верея 1проц, обаче се получи много странно - на места рядко, на места - млякото на бучки.  Rolling Eyes

# 578
  • Бургас
  • Мнения: 255
 _az_,аз съм от Бургас и бих се възползвала от предложението ти   bouquet

# 579
  • Мнения: 0
Имам гъба за даване в София, заинтересованите да пишат bowuu

# 580
  • Мнения: 613
_az_, и на мен ми е ставал така с мляко на вере , но пълномаслено

# 581
  • Мнения: 1
Здравейте!
От скоро я ползвам гъбата,и това което ми каза приятелката която ми я подари ,че ако я слагам в нискомаслено мляко ,ще ми става много рядък кефира и за да е по гъстичък да е в 3% масленост. Другото което прочетох по горе и ако правилно съм разбрала,че докато си почива гъбата 10-тина дена да се измивала ежедневно НЕ съм съгласна,защото къде е логиката -ще я измия и ще я сложа пак в същото мляко?????!!!!! До колкото разбирам логиката е да е в хладилник за да се забави процеса на ферментация и като е в едно и също мляко да не се стимулира производството на бактерии с което гъбата в краен резултат си почива. Другото което ми обясниха а тук никой не споменава е ,че гбата не трябва да има контакт с метал-метална капачка,лъжица да се внимава да не падне в мивката ако Ви е метална разбира се. Както вече казах аз отскоро я ползвам само факта обаче ,че вкусът на кефира е като киселото мляко в детството ми е достотъчен да си мисля,че нищо лошо а само за добро може да ми бъде консумирането й.

# 582
  • Ямбол
  • Мнения: 1 610
elbyтова с % масленост няма нищо общо,аз си го правя само с нискомаслено мляко,и когато то е малко количество,или пък гъбата е в повече,или просто престоя на гъбата е по-голям(а особено сега в жегите бързо става),та при тези условия се получава толкова гъст,че през цедката ако не го протъркам с пластмасова /силиконова шпатула,няма да се отцеди.
Друго,нито аз правя почивка/престой на гъбата,както и по-назад мисля в тази тема се коментираше,че никой не го спазва и не виждам смисъл да е необходимо това.
За приборите,писано е доста пъти тук,както и в статиите за кефира,да няма допир с метал.
Вреда е толкова,колкото и при консумиране на пр./кис.мляко-НИКАКВА.  Simple Smile

# 583
  • Мнения: 613
И аз не съм давала почивка на гъбата.

# 584
  • Мнения: 3
И аз давам с удоволствие!

Някой би ли дал и на мен? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт