ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 2

• 135 341
  • 567
  •   1
Отговори
# 465
Отглеждал ли е някой арония? Моля, ако някой е садил и отглеждал някакви по-бързорастящи храсти и съответно от къде да намеря, да сподели!
Благодаря!

Voodoo,
отглеждането на Арония , за декоративни цели ли ти е - ако да самотрябва да имаш в предвид, че не трябва подпочвените води да са на по- малко от 1.5м под земята - иначе не е нищо особено отглеждането й, а иначе - киселият трън - е много бързо растящ и бодлив, Хеномелес, туите, спирея - има много видове за какъв район .... колко високи искаш да са  Hug

Благодаря за отговора! Търся както по-ниски, така и по-високи, ще се опитам някакси да ги аранжирам, но определено не ми се ще да ги чакам да растат дълго. Мястото е близо до София, нито много студено нито топло, но е доста влажно.

# 466
Здравейте и от мен  bouquet  Доста време ме нямаше, но се надявам вече по-често да съм на линия Simple Smile
И аз искам да попитам за аронията - моята е на доста сенчесто място, отделно е станала над 3м. висока и, естествено, нищо не мога да обера от нея - гаргите са по-бързи... Та, въпросът ми е: мога ли да срежа стеблата наполовина, както ме убеждава да направя моята братовчедка, или ще им видя сметката Thinking И друго - дали, ако вкопая някой клон, след това ще мога да размножа растението подобно на лешниците?

# 467
  • Стара Загора
къде сте бе,градинарки Simple Smile
времето започна да се стопля и предполагам ,че започвате да подготвяте градината и затова не пишете тук Simple Smile
засега свършихме подходящата за февруари работа в овощната градина.В зеленчуковата засадихме ранните семена на различни култури,а цветната съм я оставила за март месец Mr. Green
време ли е да засяда асмите,малината и къпината?

# 468
Да, поградинарствах през уикенда. Grinning
Моята е само цветна/тревна.
Почиствах изсъхнали листа и тревички.
Радвах се на кокичетата.
Очаквам другите пролетни цветове!

П.П. В Наш дом има една конкурираща ни тема и като по-нова може, да има повече почитатели!? Wink

# 469
Здравейте Simple Smile

Искам да ви попитам като специалистки - имам четирилистни детелини, които спаха цяла зима и се чудя дали дойде време да почна да ги поливам и събудя?

# 470
кога се сее разсад за чери доматчета, някой знае ли?

# 471
кога се сее разсад за чери доматчета, някой знае ли?

Дали няма да е като обикновените домати?

# 472
  • в баира
Здравейте,
Искам да попитам за доматите - Има ли нещо по-специфично при засаждането на домати? Бях си купила семена от Mr. Bricolage, засадих ги в началото на февруари, но до момента нищо. Дали нещо не съм направила както трябва? Вие как се грижите за семената на доматите?
Вчера си купих нови 4 пакета от Метро, пък да видим какво ще стане.

# 473
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
чери и нормалните домати ги сея заедно.
правя разсад, скоро ще ги слагам.
завивам с найлон докато покарат, като покарат -отвивам.

държа ги на топло, около 20° докато покарат, после лека полека ги оставям на по-хладно.

превела съм упътване как се строи спирала за подправки в градината, ако някой има интерес да каже, ще го кача онлайн.

# 474
  • София
asyalein, виждала съм тази спирала и много я харесах. Ще съм ти благодарна ако можеш да я качиш някъде.

# 475
Момичета, гледам лаленцата в една от лехичкте ми са тръгнали, показали са се стръкчета от по 5 см., притеснявам се да не вземат да измръзнат. При вас как е?

Имам малко лалета и зюмбюли в 2 сандъчета, но те май измръзнаха  Sad

# 476
  • под тепетата
Момичета, моите лалета цъфнаха!
 За две седмици пораснаха и се разтвориха. Изпреварихме 8 март,но няма нищо. Един юнак успя да събори едното (бяло) и му се радвахме само два дни,а другото излезе пъстро и много красиво. Зюмбюлите тръгнаха ,единият е напъпил. Ако се смилят моите тийнки,може  снимка да ви покажа,макар и с  лошо качество от ГСМ-а. 

# 477
Sillveto, по-добре попитай в цветарската тема.

превела съм упътване как се строи спирала за подправки в градината, ако някой има интерес да каже, ще го кача онлайн.

asyalein, и на мен ще ми е интересно да видя тази спирала Praynig

# 478
Здравейте Simple Smile

Искам да ви попитам като специалистки - имам четирилистни детелини, които спаха цяла зима и се чудя дали дойде време да почна да ги поливам и събудя?

аз на моите им вадя луковичките октомври, изсушавам ги на терасата и после в хартийка си спят цяла зима и април ги засаждам  Peace

# 479
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
спиралата за подправки се прави със сух градеж от камъни, например така:

или се импровизира така:

идеята е, че има 4 зони с различни условия и така на сравнително компактно място се отглеждат подправки и билки, които имат различни изисквания към почва, вода и т.н.

превела съм как се строи.
качвам архив с превода и оригиналният файл (на немски), защото не съм превела всички графики, но те говорят сами за себе си.  Wink
превела съм кои растения в коя зона са и как се казват.  Peace

аз ще сея както типични български подправки като балканска чубрица и мурсалски чай, така и по-непознати като лимонов, тайлански, канелен босилек.
разбира се може вместо с подправки и билки да се направи с различни цветя Party

който иска да си тегли файла, моля оттук да дърпа: линк

Общи условия

Активация на акаунт