Примерна схема за захранване

• 196 019
  • 612
  •   1
Отговори
# 375
благодаря ви за отговора.ronja ,пюрето на Хип с царевично масло е тиква и пуйка.

# 376
тя духи е писала за такова с краве масло, а не царевично. Иначе, аз дадох от това на ХИП с царевица, картоф  newsm78 и пуйка, след като бях въвела царевицата с каша на Милупа. Купила съм и такова с тиква и пуйка, ще го погледна.

# 377
ronja,Nikki мерси за отговорите,Дадох рапично олио в пюре на Семпер картоф с пащернак,изчетох сума и суперлативи за рапичното и ленено олио и..... ама сега го мисля не му ли е много рано за каквито и да било мазнини newsm78

# 378
duhi-puhi, кое е това пюре на ХИП с пуйка и масло  Shocked, че се стреснах - аз съм давала с царевица което е ...дано няма там. И да питам - ти какъв зехтин ползваш? Питам се дали няма да лиша от нещо Лина, ако въведа късно маслото. Въпреки, че от кърмата получава мазнини, нали има там други важни неща от кравето масло  newsm78

Косе, Ники, благодаря за отговорите. МАй наистина ще видя за някакво пюре с глутен. А дали като въведа веднъж глутена да въвеждам бавно и останалите зърнени? Ще потърся и някоя ечемичена/овесена каша, но май от тях няма еднокомпонентни.

елид - според мен за леща ви е рано преди годинката, води се от трудносмилаемите храни.

Ми не си спомням, отдавна не съм купувала пюрета  Rolling Eyes Затова казвам - първо чети отзад, не гледай какво е нарисувано или писано като заглавие на пюрето  Wink
Зехтин - студенопресован.. Слагах по малко от 7-8м., а сега в манджите редовно с това готвя. С късното въвеждане на маслото няма да я лишиш от нищо, нали кърмиш - там има всичко млечно, което й трябва  Hug
Овесена каша има на Беби - безмлечна. Но аз го въведох с домашни овесени ядки - беше на 11м. и направо му сварих овесени ядки с настъргана круша (вместо захар)  Mr. Green Много му харесаха.
За лещата - давам от 9-10м. небелена (червена) - но не като самостоятелно ядене, а слагам малко в някоя манджа - много добре става пюре от леща, картофи, моркови и лукче (преобладаващо картофки) Peace Но като се замисля повече от 1 път в месеца не съм давала  newsm78

# 379
Момичета благодаря Ви за подробното описание на пюретата , още утре ще ги потърся.
 bowuuИ аз смятам да не въвеждам нищо повече от пилешко , заешко и пуешко .Но телешкото го дадох инцидентно -после като видях , че е имало и глутен съвсем изтръпнах ,но важното е че се прие добре

# 380
  • София
Момичета, малко помощ и съвети ако може. От понеделник (17 септ.) започнах захранване - пюре от тиква на Хипп, 3 дена, не се хареса особено, нямаше никакви реакции. След това започнах да давам домашно приготвено пюре от морков, много се хареса, като започах първи ден 1 кубче, 2 ден 3 кубчета, 3 ден 3 кубчета. Обаче вечерта през третия ден на морковите му дадох вода от сварени сушени сливи, тъй като не беше акал от 3 дена, в резултат на което вечерта така напълни памперса, че останах изумена, защото първо акото имаше вид на морков, второ, беше мноооого като количество и трето, много приличаше на "истинско" ако  Embarassed . Но също така забелязах обриви по дупето, по-точно почти на кръста, както и зачервявания в свивките на ръчичките и крачетата. Днес не му дадох нищо, остана си само на кърма, но сега пак забелязах че тези зачервявания не са минали, а сякаш има малко зачервено по слабителните гънки. Като капак на цялото това описание да кажа, че от вчера има и показано зъбче (първото ни  Mr. Green), а днес забелязах, че и другото сякаш пробива.

Та въпросите ми са (дано сте разбрали нещо от така представенот описание на ситуацията):
1. Възможно ли е обрива и зачервяванията да се дължат на алергия към моркова (или сливата), при условие, че първите 2 дена нямаше реакция ИЛИ са резултат от започналото зъбоникнене.

2. Да продължа ли утре със захранването (мислех да му направя пюренце от картоф) или да изчакам да премине обрива?  Rolling Eyes

Много благодаря предварително за отговорите ви  Hug

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 22:49 от catty m

# 381
Да ви питам нещо.. днес свекърва ми ми даде домашно юрдечо месо .. кога се въвежда то?

# 382
А колко време може да се съхраняват сварените зеленчуци във фризера? newsm78

# 383
А колко време може да се съхраняват сварените зеленчуци във фризера? newsm78

Знам, че може месеци, даже повече от година.

# 384
Момичета, малко помощ и съвети ако може. От понеделник (17 септ.) започнах захранване - пюре от тиква на Хипп, 3 дена, не се хареса особено, нямаше никакви реакции. След това започнах да давам домашно приготвено пюре от морков, много се хареса, като започах първи ден 1 кубче, 2 ден 3 кубчета, 3 ден 3 кубчета. Обаче вечерта през третия ден на морковите му дадох вода от сварени сушени сливи, тъй като не беше акал от 3 дена, в резултат на което вечерта така напълни памперса, че останах изумена, защото първо акото имаше вид на морков, второ, беше мноооого като количество и трето, много приличаше на "истинско" ако  Embarassed . Но също така забелязах обриви по дупето, по-точно почти на кръста, както и зачервявания в свивките на ръчичките и крачетата. Днес не му дадох нищо, остана си само на кърма, но сега пак забелязах че тези зачервявания не са минали, а сякаш има малко зачервено по слабителните гънки. Като капак на цялото това описание да кажа, че от вчера има и показано зъбче (първото ни  Mr. Green), а днес забелязах, че и другото сякаш пробива.

Та въпросите ми са (дано сте разбрали нещо от така представенот описание на ситуацията):
1. Възможно ли е обрива и зачервяванията да се дължат на алергия към моркова (или сливата), при условие, че първите 2 дена нямаше реакция ИЛИ са резултат от започналото зъбоникнене.

2. Да продължа ли утре със захранването (мислех да му направя пюренце от картоф) или да изчакам да премине обрива?  Rolling Eyes

Много благодаря предварително за отговорите ви  Hug

1. На мен ми прилича на претопляне  Crazy - на кръста от памперса. Не мисля, че е свързано със захранването.
2. Можеш да поизчакаш 1-2 дни и да си даваш само въведеното досега, а картофчето като позавехне обривчето.

Юрдече (пуешко месо) - може от 6-7м. още  Wink

# 385
Пълен спам от моя страна  Embarassed, за което се извинявам, но юрдечка не е ли вид патица newsm78

# 386
  • София
Пълен спам от моя страна  Embarassed, за което се извинявам, но юрдечка не е ли вид патица newsm78

май да  Rolling Eyes

# 387
  • Бургас
ronja овесените ядки, които аз взимам се казват Никола. Има ги вдва варианта: просто овесени ядки и финни овесени ядки. Аз взимам от вторите. Сваряват се буквално за минута. И дори не е нужно да ги пасираш след това. Варя ги във вода съотношение 1 : 1 1/2 /едно към едно и половина/. Даже ще пусна една рецепта с тях. Може да се възползваш. Правя я на Петър за следобедна закуска и той много я харесва, ама и тя си става вкусна де:

Каша с овесени ядки

Продукти: 1 банан, половин ябълка, 90 мл АМ, 20 г овесени ядки

Овесените ядки се смилат финно /аз купувам направо готови финни овесени ядки/
След това се сипват в тенджера, заливат се с вряла вода в съотношение 1:1 1/2 и се сваряват.
В купичка се сипват 3 равни лъжици адаптирано мляко и се разтварят в 90 мл преварена вода.
Сварените овесени ядки се оставят да се охладят, след което се заливат с адаптираното мляко.
Ябълката се обелва и се настъргва. Бананът се пасира в блендер.
Плодовете се прибавят към ядките кашата се ръзбърква  и е готова за консумация

Това е оригиналната рецепта, а иначе аз я правя с кърма /доста по-малко количество около 40-50 щото бързо се втечнява/ и банана само го намачкавм
Супер е!

Ето и още една, но тя е и със извара....

Плодова закуска
Продукти: 1 круша, 1 к.ч. овесени ядки, 2 с.л. обезмаслена и обезсолена извара /40 г/

Овесените ядки се сипват в тенджера, заливат се с 2 части гореща вода и се сваряват.
Крушата се обелва и се настъргва на едро ренде
Сварените ядки и крушата се сипват в купа и се ръзбъркват
Прибавя се изварата и отново се разбърква добре.

Момичета още веднъж и аз да призова - Четете внимателно етикетите на пюретата, които купувате. В много от тях освен глутен има и сухо мляко, захар, сол, мазнина ..... Аз поне първите месеци се стремих за избягвам всякакви такива "екстри".
Пускам ви два линка,дано да съм ви полезна с тях:

СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА ПЮРЕТА
СПРАВОЧНИК: АСОРТИМЕНТ И СЪСТАВ НА КАШИТЕ

catty m може да поизчакаш малко, давай си му кърма или каквото си въвела, за да не се тревожиш излишно. Но от зъб не съм чувала да излизат обриви   newsm78 Ако се лигави много от лигите може по брадичката и бузките евентуално , но от зъбоникнене - не ми се вярва.

Последна редакция: пн, 24 сеп 2007, 00:42 от Nikki_Ivanova

# 388
catty m,
1. Възможно е. И аз не съм чувала за обрив от никнене на зъб. При моето детенце от моркова първия ден нямаше реакция, а втория ден излезе обрив на бузата. Доста време вече (3 м. от тогава) избягвам да й давам моркови, макар че скоро сигурно ще опитам пак.
2. При всички случаи изчакай да мине обрива, преди да въвеждаш друга нова храна.

# 389

май да  Rolling Eyes

това е пуйка Simple Smile ,но ако нямате село няма как да знаете, че в БГ села има казват юрдечка

Общи условия

Активация на акаунт