Важно - машина за хляб - 3 част !

• 47 661
  • 535
  •   1
Отговори
# 270
  • Стара Загора
Рокси, страхотно изглежда. Понеже си със същата машинка като моята, моля дай точните пропорции за това изкушение.  Laughing Praynig

# 271
  • София
Козунакът със смес на Техра ми става супер, само че мерките са ми различни от тези на опаковката.Слагам 250 мл прясно мляко , 40 гр. масло, задължително масло, не олио,  2 чаени лъжици суха мая, 2 ванилии и 100, а още по-добре 200 гр  бели стафиди. Пускам го на основна програма, става вълшебен. До тези мерки стигнах след неколкократни опити.
 А , забравих, не плета изобщо, няма нужда и така си става на конци.

# 272
Искам да попитам момичетата от Варна от къде си купуват брашно на Техра???Знам че го продават в Била,но във Варна Била няма ,проверявах на няколко места,но не намерих никъде.
Има и в Пикадили, но не винаги са пълен асортимент, но до сега винаги е имало ръжено брашно и грахам.

# 273
Разбих около 250 мл пр.мляко + едно яйце , така че общо станаха 300 мл. Отгоре сипах 1 с.л. захар и мъничко сол ( около 1 ч.л.). След това сложих 500 гр бяло брашно, съвсем обикновено, не на Техра и 1 пакетче суха мая на ДрЙоткер. Олиото го забравих Embarassed
При звуковия сигнал сложих около 50гр кашкавал (беше изостанал в хладилника), нарязан на съвсем дребни кубчета и около 100 гр маслини, нарязани на парченца.
Пуснах на обикновена програма, средна степен на изпичане.

# 274
  • Стара Загора
Мерси много.    bouquet

# 275
  • Силистра
 Момичета, здравейте!
Аз искам да си купя машина за хляб, но тук в Силистра няма, а и скоро не ми се очертава ходене на друго място. Та какво ще кажете за тези:
http://www.bonapeti.tv/store_tools.php

# 276
r0ksi, много хубаво хлебче  Hug

AniKar, какво стана с хляба? Ако видиш, че тестото е рядко, слагай още брашно до получаване на хубава, не много твърда топка. Но дори и да е по-рядко тестото, хлябът пак си става. Не се отчайвай  Wink

svetly_, която и машинка да си избереш, няма да съжаляваш. Жената на безплатния телефон ще те посъветва. Желая ти скорошна и успешна покупка  Peace

# 277
r0ksi,как получи толкова тънка и нежна коричка?На мен това ми е проблема.Как програмира машината си /каква марка е тя?/

# 278
AniKar, какво стана с хляба? Ако видиш, че тестото е рядко, слагай още брашно до получаване на хубава, не много твърда топка. Но дори и да е по-рядко тестото, хлябът пак си става. Не се отчайвай  Wink

Ами хлябът се получи, но след моята веща намеса Mr. Green - както никога не бях месила на ръка - така и ми се наложи, щото не исках да изхвърлям материала Crazy
Значи когато започна втасването тестото беше все още напълно безформено, въпреки че докато се меси добавях брашно (машината просто не успяваше да го смеси). Чудих се, маех се и реших да го извадя от формата и на ръка му добавих бяло брашно, пое съвсем малко, но се получи хубава топка и така го сложих във формата и го оставих да втаса още веднъж във вурната на 50 градуса. Като си удвои обема го опекох в машината. Получи се, но на вкус не ми допадна особено - не знам от какво, но ми киселееше (на опаковката пише че има кисела закваска - най вероятно от това), но пък мъжа ми го хареса.   
Изводът ми е, че скоро няма да правя чисто ръжен хляб  Wink

# 279
 Hug че си се сетила да го премесиш.
Ръжените хлебчета си имат тази киселост. Това им е чарът, това се харесва от потребителите  Wink
Успех и нататък  Peace

# 280
  • В града на тепетата
Момичета,вчера правих Пълнозърнест хляб по рецепта на tanita и се получи много хубав пухкав хляб, затова реших да я споделя с вас,та значи ето я рецептата:
1и2/3 чаши пр. мляко(вода)
2 с. л. зехтин(олио)
2 ч. л. сол
1 с.л. захар(кафява)
2 чаши пълнозърнесто брашно(аз сложих Грахам на Техра,което е с препоръките на д-р Емилова)
2 чаши бяло брашно
1 с.л. суха мая
След звуковия сигнал може ленено семе или някакви други семена
Печене Бърза програма(2часа)  Peace

# 281
Точно по тази рецепта си правя "ежедневния" хляб - наистина става  супер дори и когато слагам малко повече грахам вместо бялото брашно!

# 282
  • софия
привет и от мен Hug
да се отчета с моя първи опит с Аляската....полупълно фиаско Joy
реших да пробвам френския хляб ама...добре че нямах фотоапарат да го снимам Laughing
полупълно фиаско защото страничните и долната корички бяха станали много хубави, но отвътре си беше мокър и клисавичък хляба а под горната кора зееше дупка Laughing

важното е че не губя кураж....днес ще пробвам пак само че с обикновен хляб

# 283
Жени_К, добре че е полупълно  Joy
Честита машинка и успехи с нея.
Гледай тестото да стане на топка. Това е разковничето. Да не е прекалено рядко. А и да не се прекалява с маята.  Peace

# 284
  • софия
пак аз...имам нужда от бърз съвет
пак правя хляб Laughing....но тестото ми още на първото втасване се надигна много....не знам до края на програмата то ще избие капака...какво да правя? да включвам ли да пека направо?

Общи условия

Активация на акаунт