На море или на планина, НОЕМВРИйчето ни навсякъде е звезда!

• 12 200
  • 283
  •   1
Отговори
# 150
Честито на рожденичките Ралиар и Григ! Много здраве и усмивки!  bouquet
Мерелин, честито християнче! Целувки за сладуранката!
И аз като Тали слагам Ники на гърнето на обяд, когато съм забелязала, че се изаква. "Надуваме" се двамата, не повече от 3-5 мин и това е. Баткото махна памперса на 2 г, но на 1 се научи да казва за акото. Пишкането отне повечко време... Определено бебчо се забавлява, когато в гърнето "се появи" нещо, на което аз се радвам...
Мина, Ники вечеря към 21 и заспива към 22-22,30. Понякога се буди нощем и давам цица, но обикновено първата закуска е към 4,30-5. С няколко похапвания в леглото откарваме до 9, когато ставаме и ядем попара.
Маша, Ники пълзи, изправя се на опора, ходи, придържайки се, учим се да слиза от леглото с крачетата назад /все още не особено успешно/. Не се изправя до седеж от легнало положение, а се обръща...
Карил, предполагам, че имаш предвид Пулмекс бебе - би трябвало да става за нашите дечковци. И аз много го ползвах с Ради.
Мариянче, вие направихте невероятна почивка този месец, много ви се радвам!

# 151
Mаша, за развитието при моето момче: Вики пълзи, но с глава Simple Smile Много е смешен и го прави само на леглото. Баба му го научи да слиза от дивани и легла безаварийно /както Вессето учи Ники най-вероятно  Wink / - с дупето назад и се дупи, дупи докато не напипа пода с пръстчетата на крачетата. Много е щастлив като успее да слезе. Като му кажа "Къде ти е биберона?" /или топката, количката, лъжичката, шишето.... и пр./ отива и го взима в ръчичка. Като попитам "къде е Пепи?/плюшено голямо кученце/" ме завежда в бебешорската стая. Имаме и папагал КОКО при едната баба /пее и танцува/ - и при него ме води, дори вече знае как да го пусне да свири, но е доста тромав с ръчичките и рядко успява да го пусне вместо да го събори. Чуе ли музика започва да друса дупе и да се смее. Ходи, но го е страх да се пусне и иска винаги да е 100% сигурен че има здрава упора - за предпочитане на някой ръката.Може да се изправи в кошарата от легнало положение сяда , протяга ръчичка и се хваща за края на леглото и се изправя... Много от нещата прави от около 2 месеца. Пие сам водичка от чашка с накрайник. Съвсем ясно разбира вече кой е дядо, баба, тати и мама и ни нарича така когато иска някой от нас. Ох стига съм писала, че стана безкрайно дълго. И все пак - Виктор е по-голям от повечето деца тук и все още не взимай предвид повечето от нещата които прави  Hug
Хубав и спокоен ден  Heart Eyes 

# 152
Рагтайм, щом си сложила пентаксим, не би трябвало да е коклюш. Щото моята педи ми каза, че нашата, българската ваксина била много лоша и напоследък зачестили случаите на коклюш. Peace
Тали, и Мишо, когато го попитам къде е бибата, я поглежда, хваща и наглася в устата си от правилната страна. ако не е от правилната страна, си я обръща и наглася. Като го попитам къде е котенцето "мяу", също поглежда натам и посяга да го гали, но аз не му давам, понеже ще си лапне ръката после.  А за слизането от леглото - слезе ми веднъж от повивалника в кошарата по същия начин, надупен... Но трябва да пробвам дали го прави и от леглото. Peace

# 153
Здравейте момичета,

Кaril, много си съобразителна! Поздравления!   bouquet

Ето и резултата веднага след края на процедурата, продължила два часа:

За местоположението, виждам, че сте се досетили вече...  Wink

П.П. Карил, адашката ти нямаше търпение да опита от пламъка на Дракона... Не можех да откажа...  Blush

# 154
  bigdance2  bigdance2     на Григ и Ралиар
За столчето-нашето е на Мони.И то е на шейна ,но те повечето са с положение"шезлонг"Поне тези ,които се водят  0-18кг.
Дариян заспива към 22.30,но през ноща се буди по няколко пъти за вода.
Иначе и той може да слиза от леглото назад,но не се сеща сам да легне по корем и да слезе.Изправя се по мебелите сам и се придвижва като се държи за тях.От седмица се научи да лази и сега като не може да стигне някъде по мебелите просто сяда и почва да лази.От легнало положение се изправя сам,но най обича да ходи като се държи за пръста на някой.

ragtime , newsm17 бързо да се оправи Данито.
След обстойно четене как се прикачват картинки и уж научено нещо се оказа че нямам картинки,т.е. няма как да тествам наученото уж.Та питането ми е -От къде аджеба ги намирате тия толкова готини картинки и страхотните вкусотии???????????
Иначе аз тази седмица пак замествам и ще си почина малко от моето зверче.Свекито е на ред да отслабва и да я боли кръста от ходене      newsm47 smile3521
Искам да я похваля,от един месец насам не мога да я позная. newsm78 newsm78Слуша и изпълнява инструкциите ми по отношение как да ми гледа детенце и т.н......пу,пу пу,да не са и уроки.МИслех,че ще ми е криво като ме замества,но за няколко дни наистина си починах.В началото бях постоянно със свито сърце,но след като видях че  Дариян се чувства добре с баба си и тя се старае жената почнах да гледам по оптимистично на нещата.Добре е да знаеш че има на кого да разчиташ за ден-два.Пък и ние им писваме на дребнитеи те искат малко различно общуване.
Dr.Jend,честито тату и  smile3501   доста боли, но си струва.Аз  харесвам и имам ,както и пиърсинг-те(и от тях имам няколко)
Ами аз пак се отплеснах.Аре чао и лек ден на всичккииииииии,пиленца и ФТИЧКИИИ.

# 155
честит празник на Григ и Ралиар
честито християнче Ния  bouquet
сега ще ви прочета първо и след това ще пиша

# 156
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА РАЛИАР И ГРИГ!!!

ЧЕСТИТО КРЪЩЕНЕ НА НИЯ!!!

...
Абе мамета,бебетата ви изпадат ли в истерия,ако им вземете играчката от ръцете или им кажете "Не"?Моя ми прави едни чупки от сега...леле,мале,какво ли ще е  по-нататък? #Crazy
Ами - същата работа... много е сърдита като и се отнеме нещо....

Колко пъти папахте тази нощ? Един ли - сто ли?  Crazy

Гери - от легнало положение сяда, не се изправя още, пълзи... инспектира ми чистотата на пода /която не е на ниво/, и току вадя разни неща, които премята из устата. И тя обожава кабели /у нас ги има много/, както и телефони, дистанционни... Хай-тек поколение расте  Mr. Green.

Д-р Женд - честито тату - и със здраве да си го ползвате!  Wink

П.П. Рагтайм - бързо да оздравява дечко!  Hug

За проходилката - една от причините да не я ползвам, е именно защото може да се получи лошо удряне при падане с нея...

Последна редакция: пн, 20 авг 2007, 14:57 от Роси74

# 157
прочетох ви и сега поред
Мина-Ина спи почти през цялата нощ-яде в 21,00-21,30 и веднага заспива-има будене към 5,30-6,00э за кърма но и тогава само измърморва и спейки се храни.когато никнаха зъби и проревеше и давах залагалка и така се успокояваше
Рагтайм дано бързо да оздравеете-пулмекс бебе става и за нашите бебета .правета така -на котлона сварете вода с лайка а може и само вода и оставете парите да излизат в стаята в която ще спи бебо.при нашия батко това помага като има кашлица и не може да спи нощем-трябва по-влажен въздух за да не дразни гърлото
Маша-Ина лази и от легнало положение се изправя до седнало,а напълно права става като се хване за нещо.Ходи като се придържа за мебелите около нея или за две ръчички под мишниците
приятен ден

# 158
Честит рожден ден на Григ и Ралиар   nbirthday

Да е живо и здраво християнчето Ния newsm51

Др.Дженд, честито ти тату Mr. Green Пожелавам ви много огнени нощи  luvbed

Момичета, започнах от вчера пак с Хамомилата, и се надявам да действа и на перисталтиката на Габи Simple Smile) Засега има ефект .. но съм чувала че никакви илачи не помагат, когато зъбите искат да се покажат.

Софко, мила, чакам продължение .. това с повехналия копър ме притесни ...  Wink

Мина, Габи е като шило цял ден не се спира и спи добре през деня и нощта, въпреки това пак се буди нощем. Следяла съм какво яде, колко .. няма никаква връзка между храненето, двигателната активност и буденето нощем .. поне при нас.

# 159
Ехоооооооо и от мен!
Григ Честит Рожден Ден! Да си жива и здрава! Ралиар, честито и на теб! Laughing

Ragtime, стискам палци Дани да се оправи!  Praynig
Gadamer, Рени добре дошли от хайманосването   bouquet

Рени, радвам се че всичко е наред, но не ти завиждам за Пироговското изживяване. Там само да чакаш си е меко казано ужасно, предвид случаите на които ставаш свидетел...

Дженд, какъв е поводът за TATOO-то ти, ако не е тайна?

Петипетя, какво решихте за жилището?

Мерелин, честито ти християнче!

На Цвети пък честита книжка! Айде трупай опит!
Софко, пак ме разсмя Simple Smile

vesseto_s, вашият нощен режим е като нашия - Лина заспива в 21.30-22.30 и после почти винаги чак в 3-4..а сутрин похапва начесто на по-малки интервали, след 7. Сега с плажа обаче става в 6.30  Mr. Green

# 160
  • Бургас
Привет и от мен!

За спането Велизар си спи по цяла нощ по принцип, но има вечери в които спи по-неспокойно или се буди от жеги, от зъбите като излизаха.
А за уменията му може да се изправя от легнало до седнало положение като се подпира на лактите си и се пъчи ама успява де  Rolling Eyes.Пълзи на всякъде но още не може да се изправя по мебелите, за сметка на което се научи да се изправя в количката а тиранти не търпи и много трудно се придвижваме вече  Confused Ходи като го държа за ръчичките или като се държи прав в кошарата.

ragtime дано бързо да оздравявате.Знам какво е детето ти да е болно.Много е гадно

# 161
Значи за храненето - около 6 пъти през деня /кърма/, от скоро започнах по-сериозно да давам помежду тях пюре - зеленчуково-месно, и плодово с оризова каша, или пък плод намачкан, или пък нещо друго - фантазе един вид; обаче след това само ми се иска да сме така:
...
vesseto_s, вашият нощен режим е като нашия - Лина заспива в 21.30-22.30 и после почти винаги чак в 3-4..а сутрин похапва начесто на по-малки интервали, след 7.
, а всъщност цока към 21 ч., после - към 24 ч., после - към 3 и после - към 6-7 и така... т.е. почивка - нцъ.

# 162
  nbirthday Честит рожден ден на raliar и grig!  newsm67 Бъдете живи и здрави, весели и щастливи, желани и обичани  baloni!
  Честито християнче, Ети  baloni!

# 163

Дженд, какъв е поводът за TATOO-то ти, ако не е тайна?

Няма тайни... Харесвам татуировки на интимни места. Намирам ги за палави... И тъй като аз съм си един палавник, редно е да си имам такава...  Mr. Green

Мама Мими ще си прави на същото място (нали и тя си е Палавница), но по-късно, като спре да кърми...

# 164
Момичета, знаете ли дали при вадене на паспорт на бебе трябва да има подписи и на двамата родители? ... В смисъл, мога ли само аз да извадя паспорт на Габи?

Общи условия

Активация на акаунт