Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 530
  • 303
  •   1
Отговори
# 210
Добре дошла, Данче-Калпазанче. Успешен старт ти желая.

# 211
  • Анкх-Морпорк
Добре дошла в отбора, Данче-Калпазанче   bouquet

Момичета, пуснах тема за бабините модели...
Молба към снимащите да снимат плетачески съкровища от бабините скринове.
Не че няма списания в нет-а, ама нашенските са по-хубави.
Да видим някой ще снима ли нещо.

# 212
  • Варна
Момичета, приемете още една начинаеща ентусиастка. Аз ви чета от много време, но нямаше какво да пиша, защото нищо не бях изплела. Ето моя първи опит с шапката с влакчетата:

и още

http://images21.snimka.bg/004074119.jpg

извинявам се за лощото качество на снимките и също така искам специално да благодаря за помощта и напътсвията, без които нямаше да има този резултат на Bella, Мимито и Летящата кравичка.

# 213
Здравейте за съжаление нямам необходимата техника за да покажа творенията си  Sad Мога да го опиша -  на предницата  направих 4 илици и 2 на рамото и така се получи много сладко елече, което ще се закопчава отстрани и на рамото и ще се облича само през едната ръка. Приятелката ми остана очарована.
А относно чорапи на 5 куки никога ли не си плела?  Мога да ти обясня едни простички, ако искаш, но първо трябва да си намеря тетрадката с описанието. Обаче са наистина обикновени - само тях мога да плета Laughing и се плитат основно лицева плетка. Чао, че ще ме изпитват след малко

# 214
ооооо, шапката е много успешна. Браво.

Другата събота и неделя ще правя фотосесия на моите плетива за магазинчето. Ще снима Лулу, фсеизвестна форумска фотографка. За модели съм цанила звездите на Клюкарника - Зори, Дуци и Еми. Ако някой иска да се включи с модели, да заповяда. Още не сме уточнили точното време и място, но появят ли се желаещи, ще го съобщя.

# 215
  • в баира
А относно чорапи на 5 куки никога ли не си плела?  Мога да ти обясня едни простички, ако искаш, но първо трябва да си намеря тетрадката с описанието. Обаче са наистина обикновени - само тях мога да плета Laughing и се плитат основно лицева плетка.

Пускай обяснението.

# 216

Другата събота и неделя ще правя фотосесия на моите плетива за магазинчето. Ще снима Лулу, фсеизвестна форумска фотографка. За модели съм цанила звездите на Клюкарника - Зори, Дуци и Еми. Ако някой иска да се включи с модели, да заповяда. Още не сме уточнили точното време и място, но появят ли се желаещи, ще го съобщя.

много се изкушавам, но май нямам неща, които да не са вече носени и употребявани. Сигурно ще чакам някоя следваща сесия.

# 217
Толкова отдавна не съм писала тук но покрай бебо нямам време да мисля за плетки,но времето се застудява и като се спрем в къщи сигурно ще подновя това занимание а по късно ще ви пусна снимки на някои бебешки нещица.

# 218
# 219
  • Габрово
h.kirova, супер са нещицата и направо ще съм супер доволна ако имаш схема за първия модел жилетки, май с реглан ръкав са доколкото разбирам изобщо от плетки Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 16:33 от valkata78

# 220
  • Навсякъде и никъде! - така де основно в Русе
Здравейте всички Simple Smile

Отдавна не съм влизала, но сега изчетох всичко написано и ....ето ме. Малко спрях с плетенето за мен или мъничката, ама съм се хванала да подновявам едни чорапи на ансамбъла в който танцувам....и ми се взима здравето...30 чифта чорапи...само подметките и петите. Поне си струва резултата...на следващия концерт няма да ни излизат пръстите Simple Smile

Следя ви и много се радвам на всичките ви майсторски изработки.

След офанзивата по чорапите мисля да оплета едно одеялце на племеницата...ако имате някакви интересни предложения...приемам ги. Купила съм вече преждата. Едно сладко патешко жълто Simple Smile

# 221
Съвсем интересни - не, по-скоро многоцветни.

# 222
# 223
много хубави пелени,еха...
Кривондела,особено ми хареса  тази на сърчицата  Heart Eyes

Валката 78,не е това "пачето краче",което аз търся...

# 224
  • Варна, морето и сините вълни!
Мими, много ми допаднаха чантите и шапката...я кажи с каква точно прежда или конци си плела...така като гледам дамската чанта - има добър вид,не е сплескана и без форма ако се плете с някакъв тънък конец например

разгледах и снимките от албума ти - много хубави шапки плетеш,стилни и оригинални...я кажи как точно се плетат

Чантите с аплетени с видлон на два ката. Има богат избор на цветове по принцип.

Шапките са плетени с прежда - памук +коприна и вискоза+коприна. Схема нямам Mr. GreenЗапочвам на 6 бр синджир,затварям в кръг. После до достигане на размера на главата на всеки ред наддавам по 6 бримки равномерно(на първия ред през 1,на втория през 2 и т.н)После спираш да наддаващ и плетеш цилиндърчето.Плетката избираш ти. Всичко май става за шапка, стига да ти харесва! Peace
Питай ако има още нещо Praynig

Общи условия

Активация на акаунт