МАРТ - 2006г.

• 16 815
  • 281
  •   1
Отговори
# 270
Цеци, не искам да ти се меся, ама не е ли прекалено често боледуването на Ели, налага ли се да я даваш, защо не задържиш малко, не се сърди, просто ви мисля  Hug

Наде, доникъде сме с гърнето, ако благоволи идва да ме уведоми при свършен факт. Аз не си давам зор, когато е готова, тогава.

Вчера случайно се видяхме за 5 мин. с Тася и Дани, оттогава не е спряла да пита за Дани и кака/ демек Тася/. Ходи, търси ги по стаите, вдига въпросително рамене и после казва - няма. Явно е много впечатлена  Laughing

# 271
Цеци, не искам да ти се меся, ама не е ли прекалено често боледуването на Ели, налага ли се да я даваш, защо не задържиш малко, не се сърди, просто ви мисля  Hug
Благодаря за загриженоста  Hug
Ами аз я позадържам по няколко дни да укрепне  и тогава я пускам.Държа я , не държа у дома - в момента , който прекрачи прага - издържа два дни и е болна.мисля си , че просто трябва да свикне с тази бъкаща от вируси среда , защото така или иначе ще порастне там.Ако я държа у дома , просто ще я доизнежа.Вирусите няма да спрат , а напротив , ще стават все  по-тежки.Така или иначе детето ми няма да расте в инкубатор и рано или късно ще трябва да се бори с тях. Предпочитам да е сега.Може и да греша - но това си е моята теория и си я следвам.

# 272
  • София
Привет и от нас! Hug

И ние още се хремавим,но поне не стигнахме до антибиотик.Но просто от няколко дена Дани ме побърква,много е кисел и капризен,не мога да го позная.Явно и кътниците го мъчат защото и двете му ръце до китките са в устата.
Вчера случайно се видяхме за 5 мин. с Тася и Дани, оттогава не е спряла да пита за Дани и кака/ демек Тася/. Ходи, търси ги по стаите, вдига въпросително рамене и после казва - няма. Явно е много впечатлена  Laughing

Да Simple Smile,срещата ни можеше и да не бъде толкова кратка,но Дани почти през цялото време рева като магаре,с крокодилски сълзи и сополи (умрях от срам Embarassed),тя сигурно затова се е впечатлила толкова Али Mr. GreenИначе като го питам кого видяхме вчера в парка и той казва "Али!" Grinning

Болничките бързо да оздравяват! Hug

# 273
Здрасти милички,благодаря ви ,че ни мислите,мерси ина всички ,които ми писахте на лични-подкрепота ви ми е страшно важна и скъпа Hug
Ние бяхме в болница,защото Б получи ацетон в урината(стана след като и аз почнах да повръщам и предполагам съм се обезводнила и не съм го кърмила достатъчно а той отказваше вода)
Нашето Педи е против даването на Деган(още повече инжекция) и аз и имам доверие.Дегана подтискал централно повръщането(доколкото разбрах подтиска център в мозъка ,който отговаря за повръщането),пречейки по този начин да се открие причината за него.
Нали педито ни е от Правителствена,та и там постъпихме,освен доверието в педито,там са и най добрите условия,мили сестри,самостоятелна стая,гледка към парка-ако бях в друга болница щях вече да съм пукнала
Като му поставяха абоката на Б ,ми препоръчаха да го оставя сам за да не припадна с него,но аз настоях да съм до него и въпреки ,че ми се късаше сърцето,го гушнах и и двамата се държахме мъжки а и педито беше супер точна и се справи бързо.
После да го удържам да не го вади ми беше доста трудно
от вчера в 12на обед до днес в 12 на обед почти не съм мигнала,но това е нищо в сравнение със стреса за малкия,който въпреки милите сестри само като видеше жена с престилка плачеше отчаяно
много му се събра
на мен също,не разбира се ,колкото на Боби,но представете си как съм му преживяла всяка сълзичка,болеше ме,че го е страх,така искам да му спестя всички страхове и болка а и представете си как се пази едно денонощие дете на възрастта на нашите да не си вади абоката и да не си размести системата
на всичкото отгоре едната му ръка в гипс,другата със система
той преди системата ,тая гипсираната не я ползваше ,но като му сложиха системата милото почна да играе с тази с гипса
отслабна едно кило и нещо,вижте го какъв е изпитичък,но вече в къщи отново с усмивка Hug
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184069
парола bobi
а за себе си реших,че явно не мога да се освободя сама от стреса започнал през бременността ,когато правех всякакви изследвания и ще потърся психолог Crazy,психиатър Crazy или психоаналитик Crazy,веднага щом Б се закрепи напълно.
това е в общи линии ,чувствам се преуморена и чак не мога да се отпусна и да поспя ако,че Б в момента спи имога да се гушна при него
цунки безброй-обичам ви Heart Eyes

# 274
  • София
леле Миличка, какво сте преживяли и ти и Бобко  Sad Пожелавам ви бързо възстановяване от стреса и от болестта. Нагушваме ви много с Емка  Hug Hug Hug

# 275
Леле, Миличка, много гадно  Sad Дано скоро се оправите  Hug А щом имаш нужда от допълнителна помощ, не се колебай да я потърсиш  Peace Няма нищо по-важно за всички около теб да се чувстваш добре в кожата си  Grinning

Маги е доста добре с гърнето. Общо взето си пика и ака само в гърнето. Странното е, че ако се изпуска е пир акане, не пир пикане. Откакто не пие мляко преди лягане, и сутрешния памперс е почти сух и си пика в гърнето. Но си е разправия - сваляне на гащи и всичко около тях, после вдигане, миене на гърнето всеки път. И, ако правмя нещо друго, а на Маги й се припика, трябва със сигурност да спра и да я сложа на гърне, защото не може да стиска много, най-много 10-15мин

# 276
Здравейте, милички!
Не съм чела цялата темичка, само мятах по едно око от време на време и попрочетох последните мнения, та:
Мила, стискам палци всичко , което сте преживяли с Бобата да остане само  спомен и от сърце ти пожелавам никога да не се повтаря и да не се налага никакво ходене по болници. Praynig Hug Прегръщам ви и двамата
Ази , Габи, Казала...ЧРД
Бъдете живи и здрави, много усмихнати и взе така готини!  bouquet
На болничките мъници бързо възстановяване! Praynig

Така.........аз имам малко проблеми с децата и вече почвам да се отчайвам.Рядко ми се случва да изпадам в подобни състояние, но сега май положението е сериозно!Още ме тресе и някаква следродилна депресия май , което също ми се отразява много зле, отделно имам някакви мои си терзания и това всичкото събрано на куб ми идва в повече.Мисля и аз като Мила да потърся помощ от специалист, само дето не знам към какъв тип да се обърна.Мисля си го още преди да родя, но сега вече е неизбежно.

Тино започна да ревнува май и от миналата събота не иска да спи нито през деня,когато спи обикновено 3-4 часа нито вечер.След като го сложим в леглото започва едно истинско дране(преди заспиваше веднага, още не съм затворила вратата и той е заспал) изкъпан, нахранен всичко му е ок , но не желае да спи.Влезне ли някой при него всичко е ок, само дето не заспива.Ако остане сам започва да реве буквално все едно някой го дере жив.Дере се така около 40 мин без да спре и тогава може да заспи, но вече от умора.Буди се през нощта по някое време и пак така.Четох из книгите за гледане на деца, че трябва да издържа и да не му угаждам, но е доста трудно.Обяснявам му по 100 пъти , че вече е голям и всички спим в отделни стаи и той трябва да е така.Оставила съм му и мечо пазител в леглото, но пак не помага.Понякога се хващам , ч еми идва да го ударя, но слава Богу все още се държа.На всичкото отгоре Слава има такива колики, че само плаче почти друго не прави като тук изключвам спането и пълненето на памперсите.Опитах какво ли не и нищо не помогна.Мислех да я отбивам да не би проблема да е в кърмата, но сега вече ми се струва глупаво.Та , така не спим по цели дни и нощи и това е.Сега махнах едното хранене в 12 на Слава и се храни или в 3:00 или направо в 6:00 ако успее да издържи, но Константин компенсира с рев около час през нощта.Имам си жена, която ми помага и пак ми идва в повече.Иска ми се да избягам от вкъщи понякога.Мъжа ми го тръшна някакъв вирус + гнойна ангина, разбиха ни ресторанта снощи и т.н. Все хубави работи в последно време ни се случват.
Иначе Константин се опитва да говори , повтаря всичко като папагал и си преиначава думите както на него му е по-лесно.Разбира всичко и изпълнява, когато е решил да не се инати.Ходи на гърне или в тоалетната , но от инат понякога пълни памперсите нарочно.Най-големия проблем с него ми е буденето, за което ви казах и това, че се удря сам или посяга на всички други.Когато не стане неговото започва да удря без да се съобразява кой седи срещу него- аз, баща му, бавачката, баба му или дядо му.Не знам какво да правя и ако това продължава в понеделник ще потърся детски психолог за съвет.
Принципно си обяснявам поведението му с това, че ревнува от Беба( но и преди се удряше сам по главата при положение , че никога не е удрян или е бил свидетел на такова нещо вкъщи) Не иска да спи , защото бебето спи при нас, а той в отделна стая и се чувства изоставен.Сега от няколко дни и бебето спи в отделна стая и сме се разпределили на 3 места в къщата, ние с мъжа ми , Тино и Слава, но за сега промяна няма.

Съжалявам , че ви напълних главите с моите ядове...
Ставам, че трябва да се къпем с двете диванета.......... а и Тино ме разсея и си загубих мисълта.........
Лека вечер

# 277
Мила, Hug Hug HugГолям герой е Бобко .Душичка ,на снимката усмихнат ,много мило ми стана .Ох ,знам какво ти е ,да гледаш как плаче иму слагат абокат .дано с това лошите приклчения ви напуснат . Hug Hug Hug

На всички рожденички да честитя на патерици ,да са здрави ,щастливи и обичани . Heart Eyes

Констанс,права си от ревност е всичко с Тино .Много трудно ми се струва като чета за вас и Катето .Показвай му колко много ги  обичаш поравно и двамата със Слава .Всичко е период и той ще отмине .Радвай се на двете си слънца и почивай повече .

Ние сме добре ,на работа ,на градина .Виктро свикна ,та чак и номерата вече си показва и не се притеснява от учителките си ...Сега сме в трескава подготовка за Хелоинското парти .Утре ще търсим костюм . Grinning
Весел уикенд на всички .Ето ви една тиквена серия с Виктор , мама  и тате пред градината .
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4294995
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4294996
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4294999
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4294997

# 278
Konstans, разбирам те напълно защото и аз се зблъсквам с подобни проблеми и вече ми е гръмнала главата ,но за сега валерианите ми вършат работа  Crazy стискам палци да отмине бързо този период и да се поуспокоят малко децата  Hug

Мила , Бобата много добре ми изглежда на мен /като изключиме ръчичката де/ хич не ми се вижда испит много си е свежо детето . Много ви доиде наистина ,но децата са жилави и издържат ,вероятно на теб ти е по тежко отколкото на него ,но ще мине няма как идват и такива моменти  Hug бързо оправяне ви желая.

radi-t  снимките са страхотни  Heart Eyes имам приятелка в Щатите и всяка година с нетърпение чакам снимките им с тиквите и с карнавалните костюми . Виктор много е пораснал и е голям сладур. Пусни после и с костюма да го видиме  Heart Eyes

Хубав ден на всички  Hug

# 279
  • София
Здравейте Hug

Мила,дано всичко остане зад гърба ви и никога повече не ви се налага да посещавате болница Hug,а Боби е мъжко момче Heart Eyes! Що се отнася до теб,щом усещаш,че не можеш да се справиш сама,не се притеснявай да потърсиш професионална помощ,важното е,че си осъзнала,че имаш някакъв проблем,дано скоро се справиш с него и да се почувстваш добре Hug Heart Eyes

Констанс Hug,мила,и на теб не ти е лесно,но ще отмине и този труден период,трябва да се запасиш с много търпение,да са ти живи и здрави дечицата,ще се справите с трудностите!

Ради,много сладки снимки!Браво на Вики,че вече се чувства като у дома си в яслата.Ние ще започваме пак от начало,с това дълго отсъствие по болест,не,че беше свикнал много за тези 4 дена в които ходи до обяд,ама все пак...

Снощи не съм спала почти,с тая пуста хрема и кашлица на Дани,измъчи се горкия.Някой научи ли си детето да духа сополите навън?Аз му показвам обаче нямам никакъв успех,а се е задръстил от секрети,даже като се закашля и повръща сополи Sick

На всички пожелавам хубави събота и неделя! Hug

# 280
# 281
Ами гледам, че има още място в тази тема, затова ще пиша тук  Grinning

Мила, много съжалявам, че е трябвало да преживеете и ужасиите в болницата, искрено се надявам и се моля да се е приключили с тази кошмарна серия,  в която сте влезли, Бобата е много сладък на снимката. Засега се дръж, докато му мине ръчичката, пък иначе разбира се, че ще потърсиш професионална подкрепа, даже много добре си го решила. прегръщам ви и двамата и почвайте вече да се възстановявате  Hug

Констанс, доколкото съм чела е нормално да има ревност при по-голямото дете, това е временно състояние, което ще премине бързо, ако детето бъде оставено да му се отдаде докрай, а не бъде спирано, нормално е и той да поиска да е бебе отново и да си върне някои бебешки навици - смукане на биберон, отказ да спи, безпричинен плач и пр. Идеята е, доколкото аз съм схванала е да не се обяснява на детето, че вече е голямо и е кака/батко и че не бива да прави такива неща, а да се остави само да стигне до този извод. Също така трябва да се отделя време само за него, примерно вечер бебето като спи да има 2 часа само за него, които той да очаква и да знае, че мама е само негова. Има доста добри съвети в книгата на д-р Додсън /избяга ми името й обаче/, има и в нета и може да се изтегли. Що се отнася до коликите на Слава, само мога да ти съчувствам, много добре помня какъв ужас беше при нас до 3-тия месец и надали и цял живот ще го забравя.

Ради, завидях ви на снимките с тиквите, страшно са готини  Hug

Общи условия

Активация на акаунт