Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 11

  • 41 459
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
  • Мнения: 22 867
Боже, тук днес се е изсипал рогът на изобилието. Красота след красота...........

silrai, да е жива и здрава майка ти.   bouquet

# 271
  • Мнения: 7 144
КорНиШонка
silrai

Тортите ви са убиец  newsm10!
Честит празник на празнуващите ви близки и да знаете, че сте направили денят им незабравим сладък спомен !

# 272
  • Мнения: 265
 smile3501  Куки ,тортичката е върха,сигурна съм,че ще я оценят!
     Да са живи и здрави днешните рожденици  smile3525 
    А  сега да покажа и моята тортичка.Повода е конкурс и се надявам да ми стискате палци  newsm10

# 273
  • Мнения: 1 698
АдиІ5, стискам палци и на краката. Пиши после. Тортата е станала чудна. Дай да я видим по-добре Flutter
silrai, твоята кошница също е приказна. Как направи цветята да са толкова нежни и истински? newsm78

# 274
  • Мнения: 1 271
Благодаря на всички за пожеланията-ще бъдат предадени на рожденничката  Grinning

adi_5 стискам и аз палци, защото толкова труд и старание трябва да се наградят.Ако аз бях в журито щеше да получиш поне 6  Party Много е идейна.  Hug

mimes цветлетата са изрязани с формички и после съм ги разплесквала-някой с точилката, други ги "къдрих" с клечка за зъби.
Общо взето гледах от истинските, само че не ми достигна времето да ги доизпипам-иначе стават перфектни. Мисля, че има разни книжки из нета, пък и по магазините, които не са никак скъпи и от там можеш да вземеш някои техники специално за цветя.Много са полезни, но без формички е трудно  Sad

# 275
  • У дома
  • Мнения: 1 741
Честито на Мимито - много здраве и щастие и от мен!

Ох, момичета, скоро няма да ви стигна - големи майсторки сте!!!!

Ето и моята торта, която правих в обедната си почивка и от носене съвсем се изкриви.

# 276
  • София
  • Мнения: 2 671
Новите торти са супер  Peace Не мога за се сдържа да не кометирам художествения талант на Корнишонка - личи си, че си много добра с рисуването! Браво!

Момичета, аз имам ок за поръчката на боите Wilton от Щатите http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=3E30B2D9-475A-BA … -597A6ED538D55E2B , ако някой иска - да пише! Ще поръчвам тия дни.

# 277
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
 smile3506 Оле, след толкова хубави думи направо ме е срам да пиша. Благодаря на всички ви, чудесни сте! Благодаря!  smile3525
Дани (Adi_5), тортичката е станала разкош мила ... ама нещо съм останала назад с тоя конкурс май  Mr. Green, ами ще стискам палци, къде ще ида пък ти да се похвалиш после и да докладваш за какво става дума, че тука ни човръкна само любопитството  Wink  Heart Eyes
silrai прелестна торта и наистина цветята са като истински. Много щастие пожелавам на рожденничката!   bouquet
Може ли и аз да попитам за шоколадовия крем, който си шприцовала как се прави? Въобще може ли да ми дадете рецепти за такъв крем. Имам предвид този, който си е направо шоколадов и на вкус и на вид, ама може да се шприцова като сметаната. Дано някой ме разбра, че така го обясних  ooooh!.
Аталанта как пък успя такава торта да направиш за една обедна почивка  Shocked. Много интересна се  е получила с тези преливки на цветове.  Peace
Сега да кажа за тортичката. Значи вътре няма да ви изненадам като кажа, че пак е торта с рула  Mr. Green, аз доста често си я правя напоследък когато нямам много време. Всъщност ползвах идеята, за да не пека блатове и импровизирах малко с плънката вътре . Рулата с крем капучино и малко стафидки към крема освен бананите, а за дъното слепени с много мед бисквитки. Стана чудна на вкус,  аз малко се притеснявах от комбинацията мед и шоколад, но се оказа сполучлива. Цялата украса е правена с пареното тесто по рецептата на Меги с маргарина , само рокличката на мечето е от бавносъхнеща моделираща маса. Листенцата и цветята съм ги правила с формички, небезизвестните на Уилтон, които някой от нас си закупиха въпреки безумно високата им цена  Mr. Green ... ама какво да се прави краста голяма  Joy. Ето тази формичка ползвах за основана листата, но разделих листенцата и ги накъдрих (някой го правят с клечка за зъби, но аз с една от дървените пръчици към тоя комплект за цветята)


Използвах една хитрост, която гледах някъде из форумите. На чаршафа нарисувах стеблата на цветята и листата и после върху тях залепих по някое листенце и цветчетата. Така се придаде повече обем и стана като че ли по-завършено. На мен лично много ми допадна този начин на работа и сигурно ще го използвм пак. Ами това е, не се сещам за друго.
Още веднъж благодаря на всички ви   bouquet 

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 00:50 от КорНиШонка

# 278
  • Мнения: 1 271
И аз благодаря още веднъж.  Wink

Аталанта чудесно е станало-дефекта се  е превърнал в ефект!Много добро съчетание на цветовете.  Hug Hug

КорНиШонка шоколадовия крем го правя така-(съжалявам, но не съм по точните мерки-винаги всичко е на око и до консистенцията за каквото ми трябва)-загрявам сметана-течна, не готварска-слагам начупен шоколад вътре докато се стопи-бъркам на много слаб огън.Оставям в камерата за 1 час-разбивам нна крем-повечко разбиване пада, за да е по гъсто, след което добавям масло-разбито с пудра захар, но не много.Разбивам пак с миксера до желаната гъстота-гледам двата крема да са 1:1.След това, ако се е стоплила много сместа-трябва да се работи със студена смес-охлаждам и украсявам.Чакайте , че като съм почнала да пиша -да кажа и самата торта вътре каква е!  Grinning Блатовете са тип кексово тесто но с малко повече брашно отгоре-6 яица,300 гр захар, 350 гр брашно, 7 с.л.олио, 7 с л прясно мляко, 1 бакпулвер, ванилия или там каквато есенция ползвате.Изпича се блата реже се на 3 след като е изтинал достатъчно.Крема го правих с прясно мляко, захар, карамелизирана захар, 4-5 л.царевично нишесте плюс малко разбито масло без захар, за лъскавина-млякото се вари подсладено, сипва се карамела внимателно на тънка струйка, слага се и нишестето размито в малко мляко и след като изтине се добавя 2-3 лъжици разбито масло.Трябва да ви кажа, че комбинацията карамел масло и шоколад е убийствена.
Е това е за сега от мен-към 20-27 октомври ще се включа пак с нещо интересно, понеже тогава имаме поводи.... Joy

# 279
  • на брега на Дунав
  • Мнения: 1 571
silrai благодаря ти за рецептата за кремчето. Винаги съм се чудела как  го правят тоя крем, ама е нямало повод да питам  Blush.
Rumya , докато съм си писла постинга и ти си ме изпреварила и си пуснала твоя  Mr. Green. Много благодаря за оценката за рисуването ми  Blush. Едно време наистина много рисувах, ама сега само на компа творя разни неща и не ми остава много време за друго, затова се изкушавам да приложа рисуването върху тортичките  Wink.
Ванче, за рисуването питаше ама забравих да обясня. Значи рисувах с боичките с които оцветявам марципана, а именно безвредни за яйца защото такива имам само. Разтварям в малко алкохол и става чудно за рисуване. И бузките на мечето и цветенцата и листата съм ги правила така. Оставих да поизсъхнат малко фигурките и действах с четката  Peace.

# 280
  • Мнения: 1 271
КорНиШонка, моля, пак заповядай, ако мога и знам нещо казвам веднага-даже и без бой.  Joy

adi_5, кажи нещо повече за този конкурс, какъв е, къде се провежда, ако има нещо в интерен дай линк да видим какво се преставя?Предварително благодаря   bouquet

# 281
  • Мнения: 720
Silrai, Atalanta, adi_5, тортите са страхотни  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Като ги гледам и така се вдъхновявам, че ми се ще още сега да забъркам някоя  Laughing
Аdi_5, стискам палци  Grinning
КорНиШонка, ти найстина не правиш просто торта, а творба  Crazy

# 282
  • Варна, морето и сините вълни!
  • Мнения: 2 618
Mомичета, останах смаяне Shocked
Някои творят в обедната почивка, други им е за първи път, други в конкурси участват...
Всички тори са прекрасни!
Корни, сина ми иска торта от теб  bouquet....Каза "Ти кога ще се научиш да правиш торти като нея?"

# 283
  • Мнения: 505
Страхотни нови торти виждам! Браво на вас!!!  bouquet  bouquet

МОже ли да ви помоля да ми дадете рецепта за тесто за сладки, от които да правя фигурки. Съседката ми подари най-различни, но тестото което ползвах(маслено) нещо много твърдо стана и на следващия ден вече не ставаха за ядене. Благодаря.

# 284
  • Мнения: 265
silrai   тортата е за  конкурс на Тера Нова - за откриването на 500-я магазин.Самия пакет с условията и свещичките се дават от магазина,но аз го получих по др линия и не знам в кои магазин можеш да получиш повече инфо.Иначе тортата е Медовик,но не с крем Ванилия,а с Дипломат.Довечера като я разрежем ще ви покажа и разрез.
  Момичета имам нужда от помощ  Praynig искам да направя с Royal Icing   две  буквички които да стоят изправени ,но след като цяла нощ стояха да съхнат в/у канцеларски джоб -тази сутрин се разтрошиха при отлепянето -не знам аз ли бъркам някъде - един белтък ми глътна към 250гр пудра захар - мисля че съхна достатъчно дълго .... Помагайте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт