Клуб на многодетните родители - Пълна къща (8)

• 19 368
  • 448
  •   1
Отговори
# 75
  • София
И аз като Албенка да кажа,че се притеснявам за сроковете.
Моля те,Галче да редактираш поканата и най-късно до утре да сме я пуснали.
Галче,ти ще изпратиш на Гугъл групата,нали?В нея влизат ли адресите на всички от пролетния празник или ние ще изпращаме на нашите си познати?
Кабо Алма,ходи ли на събирането от 18ч.? Какво измислихте?
Нели,аз ти писах,че сме в същия квартал.Парите трябва да съберем предварително,за да купим еднакви подаръци за децата.
Пешеходке, оставям без коментар това,което си ни писала. Нещо само по принцип им харесват идеите,но за осъществяване на нещо  Thinking май никой не смее да променя стереотипа на управление. Ако нещо не съм доразбрала,моля за извинение  Hug

# 76
Пешеходке, оставям без коментар това,което си ни писала. Нещо само по принцип им харесват идеите,но за осъществяване на нещо  Thinking май никой не смее да променя стереотипа на управление. Ако нещо не съм доразбрала,моля за извинение  Hug

Да, Теди, не си разбрала... ИМ и НИ са различни неща... Им - не включва моя мъж, защото той вече не е част от тях! Коментарите са напълно добронамерени и съобразни със сега действащото законодателство. Да се видим, къде сме и какво може,  какво не. Ни -включва това което ни се иска на нас...но не може да стане, поради ред причини. Съжалявам, ако някой се е почувствал засегнат или по друг начин обиден, опитах да направя което ми е по силите... Ако смятате, че съм прекалила или накърнявам нашите интереси - моля за извинение!

# 77
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
Бях обещала да говоря с нашите земеделци,та  Stop  можем да влезем при депутати от Земеделски Народен Съюз,да обясним за  какво и как искаме съдействие! Можем също да искаме съдействието и на Стефан Софиянски / покрай нашите избори се отвориха и нови възможности / та казвайте, и идвам в София
За коледният празник,къде да се пращат парите-на адрес или по сметката?

# 78
Момичета, коментарите, които публикува Пешеходката, са много важни, защото ни дават по-ясна картина за това, кое в нашите искания е реалистично, а кое е въпрос на по-дългосрочни планове. Нали сте наясно, че никой от управляващите няма да си мръдне пръста да направи промени без натиск отвън. Въпросът е в коя посока да концентрираме усилията си и кое да оставим за по-нататък, защото нямаме ресурс за действия във всички посоки.

По първа точка - за семейното подоходно облагане и детските надбавки.
Очевидно е, че от детски надбавки се ползват хората с ниски доходи. Голяма част от многодетните семейства влизат в тази група, защото доходът се дели на повече хора. Ако остане само тази форма на подкрепа на семействата с деца обаче, много хора със средни доходи ще останат без детски, защото с малко надхвърлят границата. Това според мен е несправедливо, а и недалновидно, защото точно хората със средновисоки доходи би трябвало да бъдат стимулирани да имат повече деца - това са хората, които работят, плащат осигуровки и влагат средства в образованието и здравето на децата си. В никакъв случай не искам да кажа, че всички хора с ниски доходи нямат желание да го правят, просто нямат средствата. И да се стимулира раждаемостта сред групите с ниски доходи - което се прави със системата от детски надбавки, защото това си е социална помощ - е недалновидна политика. Затова, ако трябва да избираме между двете, аз съм за семейното подоходно облагане. Друг е въпросът, защо трябва да избираме между двете - според мен двете системи могат да съществуват паралелно - хората със средни и високи доходи да се възползват от данъчните облекчения, а хората с ниски доходи да получават помощи за деца - при задължителна система за контрол, за да се избегнат злоупотреби.
Затова мисля, че това е една от точките, на които трябва особено да държим - и то сега.
Това е моето мнение, кажете и вашето, по възможност в най-кратки срокове.

По точка втора - за жилищните кредити.
Нямаме контакт с компетентен консултант. Нямам и идея към кого точно да се обърнем за подобна консултация и в какъв срок можем да получим резултатите. Без конкретни разчети няма как да се внесе предложението, така че засега задачата ни остава да намерим кой да направи разчетите и "да подскаже критериите за гарантиране на такива кредити и действието на самия компенсационен механизъм". Някакви идеи?

По точка трета - за ваучерите за образование и здравеопазване.
Напълно съм съгласна с това - "Това в бюджет 2008, според мен, не може да се случи. Още повече – в състояние на почти двумесечна учителска стачка.
От политическа гледна точка – нито една от партиите в управляващата коалиция не е декларирала политическа воля за въвеждане на такава система, макар НДСВ да имаше такива идеи за образованието през 2004-2005.
В този смисъл следва да се прецени дали да се настоява за въвеждането им или да се започне една по-сериозна работа през следващата година – консултиране на представители на отделните политически сили, срещи с парламентарни комисии по образование, здравеопазване, социална политика, изчистване на идеята и механизма на ваучерното финансиране, промяна на нормативната база и т.н."
Не сме готови с идеята, може би не е моментът да я внасяме като предложение.

По точка четвърта - за стимулите за работодателите.
Аз лично тук се чувствам най-неподготвена - не съм запозната със съответните части в Кодекса на труда и Кодекса за социално осигуряване. Нека се изкаже някой по-компетентен.

По точка пета - за пенсиите на майките.
Може би е една от идеите, които по-лесно ще добият завършен вид, ако успеем да организираме "консултация със:служител в НОИ, експерт по пенсионно осигуряване, представител на парламентарната комисия по социална политика или др.".

Като цяло, колкото и да ми е неприятно да го кажа, струва ми се, че в момента можем да настояваме само за семейното подоходно облагане.
По другите въпроси не сме готови нито с конкретни предложения, нито с експертни оценки. (Не че за семейното подоходно облагане сме готови, но то поне има вече някаква, макар и частична, практика.) И няма на кого да се сърдим за това - идеите ни са хубави, но искат много кОпане, докато добият вид, в който да станат законодателна инициатива. Ако не се мобилизираме да работим упорито и последователно за всяка една, нищо няма да постигнем.

# 79
За празника  Grinning

Галче, надявам се, че си разпратила поканите. Който и да е текстът, важното е да задействаме нещата, после ще доуточняваме.

За парите може да ги събираме лично, може и да се пращат по сметката на Клуба - на кой както му е удобно.

За основите на картичките - мисля, че е хубаво да са различни: сини, зелени, червени, бели - нека децата да имат възможност за творчество.

# 80
За парите - мисля, че е най-добре  да се пращат на някого с пощенски запис, щото по банков път ще вземат 4 лв комисионна. #Crazy

# 81
Уф, не стига, че нямам време ,ами и поста ми изчезна.

За празника  Grinning

Галче, надявам се, че си разпратила поканите. Който и да е текстът, важното е да задействаме нещата, после ще доуточняваме.

Ако трябва да се разпечат и на хартия кажете какъв вид да имат и колко броя.

За празника  Grinning

[За основите на картичките - мисля, че е хубаво да са различни: сини, зелени, червени, бели - нека децата да имат възможност за творчество.

Аха, плюс това може и различен размер да са основите.

За аниматор- направих запитване до мои близки, които до 3-4 дена ще ми представят оферта. За около 60 деца\3 часа. Или как?

# 82
Не съм Embarassed
Аз не разбрах, че трябва да довърша текста Embarassed
Ей, сега ще го направя и ще го пусна. Ще пиша срок за потвърждение 7.11., че да е наистина 5 пълни дни.
А парите може би наистина е добре и с пощенски запис или как?

# 83
Добре, пращайте парите на моя адрес, ако смятате, че така е по-добре.
Нямаме време да се чудим повече.
София 1111
ж.к. Яворов, бл.38, вх.А, ап.11
Цветанка Брестничка

Само дано не се получат някакви неразбории... newsm78 Мразя да се занимавам с пари.
Как ще знаем тези пари за колко на брой и колко големи деца са?

# 84
Добре, пращайте парите на моя адрес, ако смятате, че така е по-добре.
Нямаме време да се чудим повече.
София 1111
ж.к. Яворов, бл.38, вх.А, ап.11
Цветанка Брестничка

Само дано не се получат някакви неразбории... newsm78 Мразя да се занимавам с пари.
Как ще знаем тези пари за колко на брой и колко големи деца са?

Ами, ще пиша да има потвъждение по и-мейл, както и указан брой и възраст на децата. Както беше миналият път.

# 85
    Здравейте майчета!!!
    За празника,ще е хубаво да се обадим и да потвърдим на института,за деня и часа,защото аз нещо там се понасметох,в служебно естество,и не знам до 1декември какви ще са ми точно позициите там...Предполагам че няма да има пречки,но за да се застраховаме,моля Алмата да се обади и да потвърди,като шефка... Wink
    А за това което е написала Пешеходка,и предложението по този повод на Дидка,за подкрепа или дори законопроект внесен лично от партията на Стефан Софиянски,мога много да помогна...Бих казала че познавам хора от ядрото на партията и близки до него...Само дано не се разпадне,след последните избори...До колкото си спомням миналият път те имаха коалиция със земеделците,тъй че може да си сътрудничат...Но те са десни,а десните са опозиция,но пък като се има в предвид,че нашата борба ще е трудна и дълга,а правителството няма да издържи още дълго,значи имаме шансове!!!

# 86
От известно време имам нет само сутрин #Cussing out #Cussing out #Cussing out

Адрес видях за пари,но сума за пари не видях......По колко пари да пратя.....Ако сезагубя - имате ми телефона, пратете ми един СМС за да знам......Вината е в Любо(БТК АДСЛ), не в мен!

# 87
Цоци, пратих поканите чрез гугъл групата и ти ще получиш.
Там всичко е написано.

# 88
Шапчице, ще се обадя в понеделник, само ми прати телефона, че нещо не го откривам.

# 89
ще мога ли да ги погледна тези зали, за да знам какво трябва да се украсява?

Общи условия

Активация на акаунт