Третата сливица-лечение,мнения,препоръки - 2 част

• 332 063
  • 2 805
  •   1
Отговори
# 420

Някой дали е давал от този сироп толкова много, все пак той е на 2г. , а 5мл е за над 6г  #Crazy

аз давах 2,5-3 мл сутрин на гладно.  Peace
Но понякога дозата се определя според случая.
Консултирай се и с Френгов  Peace

# 421
  • до морето
Здравейте, благодаря за отговорите.
Ренгенографията показа 2 степен увеличена сливица и доктора каза, че трябва да я вадиме.Детето обаче няма никой от изброените на 1ва стр. симптоми с изключение на чести бактериални инфекции, но те са все в носа а не в гърлото и обикновенно носа му е запушен, ако му дам антибиотик се оправя, от гърлото обикновенно секрета е чист.Някой има ли подобен проблем..нашия нос е все запушен и с бактерии когато ходиме на детска,когато си е вкъщи е здрав и си диша нормално. Колебая се за операция и дали това е проблема..

# 422
  • Пловдив
next, синът ми имаше същия проблем от есента, та до преди няколко дни! Лекуваме се успешно с хомеопатия!  Peace
Писала съм, надълго и на широко, малко по-назад в темата!

# 423
Здравейте, благодаря за отговорите.
Ренгенографията показа 2 степен увеличена сливица и доктора каза, че трябва да я вадиме.Детето обаче няма никой от изброените на 1ва стр. симптоми с изключение на чести бактериални инфекции, но те са все в носа а не в гърлото и обикновенно носа му е запушен, ако му дам антибиотик се оправя, от гърлото обикновенно секрета е чист.Някой има ли подобен проблем..нашия нос е все запушен и с бактерии когато ходиме на детска,когато си е вкъщи е здрав и си диша нормално. Колебая се за операция и дали това е проблема..
А секрет от носа взимали ли сте?  Thinking Щом има бактерии там, лекувайте тях  Peace
Така, както го описваш, сливицата не е за вадене. Ама не съм лекар, де  Peace

# 424
Здравейте и от нас!

Аз четох, четох  и съм в тих потрес как ще го пусна това дете на градина есента (ако се класираме де).

Имам няколко въпроса:
Имаме стандартните симптоми за 3-та сливица, описани най-отпред на темата. Един път минахме курса - алергичен сироп 15 дни + хомеопатични капки Лимфо..... и едни други за 1 месец. Ефект честно не видях много, но той се разболя от един чревен вирус и спрях всичко по средата и се надявам да е от това, че не довърших лечението. Сега беше на антибиотик заради тази проклета сливица. Пак започваме гореспоменатото лечение, но ме притесняват дозите.
На Аеrus пише 2,5 мл, а са ни изписали 5мл. С капките е същото. Аз се притеснявам, особено за сиропа, защото пише разни гадости като странични ефекти.

Някой дали е давал от този сироп толкова много, все пак той е на 2г. , а 5мл е за над 6г  #Crazy

Ще го водя при Френгов, но сега изчаквам грипа да поотмине и тогава да виснем там.

Извинявам се за дългия постинг  Embarassed

Здравей, моят син пи този сироп почти 1 месец без прекъсване, но трябва да ти кажа, че особен ефект не видях. После сменихме с Xyzal, и ефекта беше на лице. По повод боледуването-Митко беше болен през пет дни по за десет дни. Момичета, родих се след махането на сливицата миналия месец. Изчезнаха непрестанните сополи, не е боледувал от месец и половина, въпреки, че ходи на ясла. Спи по 12 часа /нещо немислимо преди като се задушаваше и хъркаше/, яде като разпран, и е много много весел, жизнен и послушен. Изглежда много се е мъчил горкия. Та за една секунда не съжалявам, че го оперирахме. А най-хубавото е, че не отсъства от градина и вече свикна, и въобще не плаче. То преди горкото не се задържаше там. Пожелавам на всички здрави дечица! Hug

# 425
Здравейте, някой оперирал ли е трета сливица при др. Меджидиев УНГ от окръжна болница? Пратиха ни при него от поликлиниката, стори ми се разбран, но друго дете поне докато чакахме не видях  newsm78,  ще бъда благодарна на всякакво инфо може и на лични.

# 426
Привет майки
точно се прибрахме от болницата, да дам отчет - всичко мина, колкото по малки са, толкова по лесно минава операцията, не се притеснявайте!
Аз накрая все пак не се реших на пълната упойка, в болницата говорих с двама лекари и анестезиолог, и всички казаха че щом нямаме проблеми с ушите от третата сливица, а само хрема, и е толкова малка - много по добре локални анестезия, така й направих, два часа след операцията тя хвърчеше като шило по коридорите след това, към обяд умираше от глад, яде банани, млекца, спа и след това кифла и половина изяде със сок, и все едно нищо следобеда си и бърбореше нормално, всичко много леко мина  Peace
В стаята бяхме обаче с момиченце на почти 4.г., с пълна упойка, то след операцията се мяташе като риба на сухо, буйстваше, заспа, пак се мяташе после, и така постоянно до към 17ч някъде беше вече що-годе нормално детето като предния ден, така и с останалите който ни приеха, но те бяха към 5.г., едното повръщаше първите часове -2-3х, едно  Т. вдигна до вечерта не го видяхме... та така...
Днес ни изписаха, доктора каза че реално подобрение ще усети ме по скоро от есента, че сега до лятото може и да е подобно положението с хремите, но по скоро по леки, или пък и може да изчезнат... надявам се във второто  Wink
Успех и късмет на всички предстоящи им операция  Hug

# 427
       ЗДРАВЕЙТЕ, И АЗ ИСКАМ ДА СЕ ВКЛЮЧА ВЪВ ВАШИЯ РАЗГОВОР.СИНЪТ МИ  Е НА 3г и 4м И ИМА ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ С НОСЛЕТО: ПОСТОЯННО Е ЗАПУШЕНО , НОЩЕМ ХЪРКА И НЕПРЕКЪСНАТО СЕ ВЪРТИ . ДЕНЕМ СЪЩО ДИША С ОТВОРЕНА УСТА. МНОГО МИ ЕМЪЧНО ЗА МАЛКИЯ КАТО ГО ГЛЕДАМ КАК СЕ МЪЧИ НЕПРЕКЪСНАТО .ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ХРАНИ НОРМАЛНО И ПОЕМА МНОГО ВЪЗДУХ И В СЛЕДСТВИЕ ПОСТОЯННО СЕ ОРИГВА,ОЩЕ ПО СЕРИОЗЕН Е ПРОБЛЕМА С ГОВОРА -НЕ МОЖЕ ПРАВИЛНО ДА  ИЗГОВАРЯ ДУМИЧКИТЕ. МИСЛЯ ЧЕ И СЛУХЪТ МУ НЕ Е МНОГО НАРЕД/УСИЛВА  ТВ-то ДО ПОСЛЕДНО. Hug
     ПРЕДИ МЕСЕЦ ПЪК МУ ОТКРИХА БАКТЕРИЯ -"МУРАКСЕЛА"В НОСА, ТОГАВА  МИ КАЗАХА ЧЕ ИМА И ТРЕТА СЛИВИЦА ПРОВЕДОХМЕ  ЛЕЧЕНИЕ СЪС ЗИНАТ.НО ЕФЕКТА БЕШЕ КРАТЪК.СКОРО ОТНОВО ПРАВИХМЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА НОСНИЯ  И ГЪРЛЕНИЯ СЕКРЕТ И   СЕ ОКАЗА ,ЧЕ СЕГА ПЪК ИМА СТРЕПТОКОКОВА БАКТЕРИЯ/AUREUS/.
  СЕГА КАТО ЧЕТА ВАШИТЕ ИСТОРИИ И ПАТИЛА СЕ ЧУДЯ КОЙ ПЪТ ДА ХВАЩАМ. ЖИВЕЕМ В БУРГАС ,А Е ИЗВЕСТНО ЧЕ ТУК НЯМА ДОБРИ СПЕЦИАЛИСТИ . АКО ИМАТЕ ИНФОРМАЦИЯ,МОЛЯ ДА СПОДЕЛИТЕ. #Crazy

# 428
Привет мами, ето ни и нас сред чакащите за операция на 3та сливица+макарички евентуално  Cry. Пиша, защото отита се оказва една от най-коварните болести  #2gunfire !   Сина ми е на 5г и до този  момент никога не го е боляло ухо, не е правил отити, боледува 4,5 пъти годишно, не хърка, не диша през устата и изобщо няма каквито и да е симптоми. Преди 5 дена каза, че леко му е заглъхнало ухото и ето сега дни след това сме с насрочена операция (сливица втора към трета степен, едното ушенце с гной, другото и то на път). Оказва сe, че болестта в първите два, дори три месеца протича без никакви симптоми.

Питам се, какво съм можела да направя  newsm78, какво съм пропуснала, та нали очите ми са все в малкият ..... за мен отговора е... след всяка ангина, бронхит или др. да се прави УНГ преглед и тимпанометрия, преглед за 5 мин, който би спестил много притеснения. А за майките, които имат и най-малкото съмнениe не чакайте......

Благодаря на всички мами, които са писали подробно за операцията и макаричките.

# 429
Момичета, да ви попитам трябва ли да правим някакви изследвания при алерголог за пълната упойка?  Досега не са ни оперирали и много ме притеснява упойката, а и излизането от нея  Cry

# 430
Момичета, да ви попитам трябва ли да правим някакви изследвания при алерголог за пълната упойка?  Досега не са ни оперирали и много ме притеснява упойката, а и излизането от нея  Cry
Ние не правихме, по съвет на лекаря. Предния ден имахме среща с анестезиоложката, тя ни разпита и това беше. Нямахме проблеми с упойките  Peace Не знам къде ще го оперират, но попитай вашия УНГ как е най-добре  Peace

ПАТРИЦЕЛА, щом в Бургас нямате добър УНГ, доведи детето в София. Проблемът с тоя стрептокок не е за подценяване  Peace

# 431

Преди операцията на Калина /не от сливици/ ни изпратиха на алерголог в Александровска болница, хем тя беше на 1 и 6 м., а доколкото знам тестове за алергии не се правят на деца под 3-годишна възраст.

# 432
Благодаря Ви момичета, лекаря (д-р Френгов) каза, че няма нужда да правим изследване понеже пием Аериус, а за изследването трябвало да се прекъсне 10тина дни, но от друга страна това е и част от терапията за свиване на проклетата сливица (доколкото разбрах).  Дали изобщо има смисъл да се прави тест докато се пие противоалергично  newsm78 ?

# 433
Дали изобщо има смисъл да се прави тест докато се пие противоалергично  newsm78 ?

Едва ли  Thinking

# 434
  • София
Момичета може ли да ми дадете координати на д-р Френгов?В транспртна болница ли преглежда и каква е цената на прегледа?
Още в края на август ни казаха,че 3-тата сливица е уголемена.Предвид това че дъщеря ми ходи на ясла ще и създава проблеми и трябва да се извади,но аз не се съгласих.
Сега ми се иска да чуя и друго мнение,а като чета всички сте доволни от Френгов.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт