Декоративни свещи

• 44 627
  • 314
  •   1
Отговори
# 135
и аз не разбирам немски, но това според мен са восъчни пити за пчели Laughing Купуват се от пчеларските магазини.
Останалото е показано в картинки- с ножицата режеш звезди....
Обикновена свещ завиваш пак в такъв восъчен лист и го забучваш на предварително разтопения център на звездичката.

Просто...това май е по- по моите възможности, като гледам вашите свещи Wink

# 136
Просто...това май е по- по моите възможности, като гледам вашите свещи Wink

Опс! То бива, бива скромност... Wink

Аз съм се впуснала в леене на коледни свещи. Като направя още няколко и ще ги покажа накуп.

# 137
Част от обещаното  Wink :

# 138
Ку-ку! Къде сте?
Срамота, темата за малко да падне на втора страница  Crossing Arms
Почвайте да показвате свещи, за да няма  newsm66

# 139
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
браво на Бонбонче, че си удържа на обещанието
много благодарим, супер са идеите, и още приемаме, а през уйкенда ще творя и вече и аз ще гледам да се разпиша

# 140
Момичета,аз ще си дам явно малко почивка,защото тези свещи,които купих от магазина по левче свършиха,а не ми се дават 8лв. за 32свещи.
Питах днес в един църковен магазин за восък,но не продаваха.  #Crazy Предложиха ми фитилчета.  ooooh!
Откъде да си намеря по-евтин восък или парафин? newsm78

И друго.За рецептата за глицеринови свещи имаше включен танин. Днес питах в аптеките - танин можело да се намери само в аптеките,където приготвят мазила на място. но като отидох в такава ми казаха,че танин не използват вече от сума ти години. Tired

# 141
има една аптека "Меда"
близо е до подлеза на НДК където излизат тролеите към ул Раковски
в един вътрешен двор е
за едно лекартсво обиколих цяла София
и никаде не можеха да го приготвят
и тогава разбвах за тази аптека
те ми го приготвиха

може да опиташ там

Hug

# 142
Най-после и моите първи опити:

# 143
  • Бургас
Ати, разкошни са!!!
Кажи как ги направи Praynig

# 144
  • вече в прегръдките на любимия, и само там
айде, ати, сега кажи как ги направи
оня начин с нагряване на шише от минерална вода ли дето се коментираше по-напред във форума?

# 145
  • Добрич
Еее, Атииии, обра точките с тези свещи!  Hug Браво! Страхотни са! Казвай бързо как ги прави, гъде зачезна?  Mr. Green

# 146
Атииии страхотни са! Peace Peace Peace
Кажи бързо как ги направи!

# 147
Aти,прекрасни са  bouquetкакто и всички неща които правиш! Hug

# 148
Благодаря ви! Всичко ще си кажа, разбира се  Grinning

За тънките снежковци разтопих восък, след което го оставих на тънък слой да поизстине. Когато стегна леко, го размесих с ръце, направих го на питка и го увих около тънка дълга свещ. След това, докато не се е втвърдил съвсем, оформих снежния човек.

За шишкото ползвах за калъп ролка от тоалетна хартия. Излях вътре разтопения восък. Разкъсах калъпа, когато отвън восъкът беше поизстинал /но все още мек/, а вътре беше течен. Излях течността и получих нещо като "мека восъчна чашка". Тогава бъркайки вътре с пръсти оформих снежния човек. Щом формата ми допадна, оставих го да стегне и го напълних отново с восък като поставих и фитила.

Това са изцяло мои импровизации. Сигурна съм, че колкото хора пробват да ги направят, толкова и начини ще открием.
Не знам как си полирате свещите, но аз моите като станаха напълно готови ги топнах във горещата вода и се получи много добър резултат.

# 149
Aти, ти направо изчерпа темата.. Shocked Цели произведения на изкуството са!
След вашите красоти аз зарязах свещите..  BlushЩе търся друго поприще.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт