Великденски яйца ще боядисват ЮЛСКИТЕ деца!

• 18 425
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
Пепи, честито бебче! Да е жив и здрав, много да радва всички около него. Амери, Ева също ходи с желание на ясла, като я питам лелята добра ли е и казва да, като се прибере се пее песнички, доволна е.СУтрин не плаче като я оставям и аз незнам какво да си мисля вече. Ние тази седмица сме си вкъщи, Ева е болна.Сега отивам да варя яйца и да боядисваме.Мислех да го оставя за събота, но ще пътуваме и няма да има време.
Синеоче, разбрах, че станциите били 4, две на самия плаж и 2 малко по-навътре, ако имаме възможност да отидем се чудя на Созопол ли пак или на Св. Константин и Елена, там не съм била досега. Рони, давай снимки да гледаме.

# 181
  • София
Рони-а ти ще боядисваш ли яйца?Взе ли си боя от тук?Изобщо хората,при които сте отседнали приготвят ли се,ще празнуват ли?
Аз пробно сварих и боядисах 10яйца,да видя колко ще се счупят и дали боята е хубава.Ами счупиха се 3-направо съм отчайваща. SadЗа следващата доза ще внимавам повече.Вие колко време ги варите? newsm78
А иначе от украсите,аз най-си харесах тревичката в чиния-много красиво!

# 182
оох днес правих бисквитки ето да ги видите,така ме изморихаа,сега почивам вече заслужено,и прозорци бърсах.....

# 183
  • Варна
Здравейте мацки  Hug

Пепи,честита ви радост .Да расте здрав и силен бебока .

Ели страхотни бисквитки си направила ,доста си си поиграла.

Прасчо ,много сте пораснали и как се размечтах покрай морската снимка

Пиги ,знам аз че си майсторка на козунаците още от предната година.На тесто ги докарвам,ама на печене хич ме няма.Трябва да споделиш как ги печеш.

Жоржи,миличка дано вече да сте добре.И ние сме скарани с термометъра,но някак си успявам да го озаптя.Знам,че само на бебенцата мерят ректално температурата,при по-големите е опасно ,защото може да им разкъсаш нещо.А на дигиталните много не им вярвай.Преди месец така ми взе акъла  #Cussing out,като взе да се покачва температурата мина 40 ,а на мен направо ми спря дъха.С живачния беше 38,8 .А аз редовно съм с 35 градуса  Shocked.

Ронка  Heart Eyes Hug

Ети и аз искам да споделиш как правиш свещите. Peace

Hug

# 184
Ех, момичета не съм нито извънземна нито перфектна, просто си разпределям домакинските задължения по дни. Примерно днес ще готвя, утре основно чистене и пране и т.н. Готвя през ден, а прането е всеки ден по 2 перални  hahaha Но съм маниачка на тема чисти дрехи и мъжете ми се преобличат минимум 3 пъти на ден. Не съм идеална. Примерно днес боядисвах яйца за 3 къщи и правих великденски сладки, но купчината ми със дрехи за гладене цял ден стои-просто съм уморена. Rolling Eyes Тук е момента да похваля Ели. Много са ти хубави курабийките. Да не би и ти да си правила Маслени лимонови бисквити? newsm78 И съвсем не съм единствена. Понеже много обичам да кисна в Готварския, Наринчето например прави страхотни торти. А на Пиги козуначето-нямам думи.  newsm22 И съм сигурна, че всяка една от вас си е уникална в нещо. Не е задължително да е в слугинажа Wink Може в професията, в семейството като перфектно отношение или пък можете да правите неща, които другите не могат.
Свещите стават много бързо и лесно. Купувам домакински свещи в опаковка от 10 броя и струват 2.00-2.50 лв. За фитил използвам техния. На водна баня се разтапят и така вадя фитила. Оцветяването става с маслени пастели/нали и те са на парафинова основа/. Избирате си подходящи пластмасови съдове/да не са тънки, защото се огъват от топлината/. Пластмасата е лесна за изваждането на свеща. Другото е въпрос на избор на подходящи цветове. Тези свещи с дупките пък стават най-лесно, но дават и много брак. В съда се слага натрошен лед, а в средата се слага цяла свещ. Отгоре се полива с разтопения парафин. Ето и линк: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=5249&highlight=%F1%E2%E5%F9
Ето и обещаните свещи: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=221739&photo=27 - от тази снимка до края Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 апр 2008, 23:33 от eti_31

# 185
  • Варна
Ети,благодаря  Peace супер си.

# 186
  • През девет земи в десета
Етко,недей да скромничиш,страшна домакиня си ти HugАз днес пекох нашите си козунаци и боядисвах яйца,после ги рисувах и така до преди малко.Утре в 7 сутринта се изнасяме към морето,за времето казаха,че ще е по-слънчево в сравнение със София и съм доволна,че решихме да караме там празниците,ще се приберем чак на 6-и.

Дидито не е голяма философия месенето на козунака,ето Ели примерно си е играла много повече с бисквитките,фалове не стават,не ми се е случвало досега,меся,слагам във формата,втасва и пека,тази година си взех от маята на Доктор Йоткер и съм страшно доволна,брашното ,каквото и да е,аз слагам домашно масло,но става и с олио или маргарин,половин час омесване и по един час във фурната.Докато втасваха си напазарувахме за 2 часа,не седя да ги пазя и още един плюс на сухата мая,не превтасаха и после да миришат гадно Peace Печенето става първите 5-10 минути на 275 градуса леко да се зачервят отгоре, после ги покривам с фолио,отдолу на фурната също имам фолио,хем да не се цапа,хем да не ми гори това което пека,после намалявам на 220-250градуса и така докрая,боцкам с една дървена клечка да проверя дали е изпечено тестото и това е Peace
Ето и рецепта:2кг.брашно,12яйца,600гр.захар(малко повече от половин пакет,2ч.ч.прясно мляко,500гр.масло(разтопено на котлона),мас,маргарин или олио-пожелание,4 пакетчета суха мая-д-р Йоткер,кората от един лимон и аз слагам течна есенци лимон на д-р Йоткер-3бр.,200гр.стафиди(пожелание)

Мятам всичко в една голяма тенджера,нищо не разбивам отделно,само маята разбърквам отделно в дълбок съд да не излезе с малко от брашното,1/2ч.л.сол+1ч.л.захар+1ч.ч.топла вода-разбърква се да стане на гъста каша,когато маята бухне се прибавя към останалите продукти и се замесва тестото,за доумесване трябва още около половин килограм брашно,тестото трябва да стане разтегливо и да не лепи,ако се спазват горните пропорции,се получава точно каквото трябва,за два дни два пъти го меся,стафидите се слагат накрая след като се омесят останалите продукти LaughingОставям да почине около 30 минути(докато изпия едно кафе) и го мятам по тавите,слага се тесто на около 1/3 от съда,да не излезеотготе се набождат орехи или бадеми,може и двете),завивам с найлон тавите и го чакам да втаса,после мажа с яйце,поръсвам захар и пека Peace
Ето резултата:

И част от нарисуваните яйца:

Махам се,че утре път ни чака,пожелавам на всички много весело изкарване на празниците Hug Hug Hug

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 02:01 от Пиги®

# 187
  • София
Здравейте  Hug,

вие сигурно ни забравихте вече, аз от толкова време не мога да се организирам да пиша. Миналата седмица бях пипнала една хрема и никаква ме нямаше. Тази седмица пък нещо все домакинствам и не ми остават сили. Започнах да готвя по-редовно напоследък, преди все мъжът ми готвеше. Плюс чистенето, гладенето и висенето по градинките с Яна и така за нищо друго не ми остава време. И въобще не става дума за разни кексове, козунаци или курабийки, най-обикновени манджи са си. Аз, срам не срам, ще си призная, че не съм правила кекс през живота си. Ети, и аз да кажа, просто не мога да те стигна.

Сигурно съм закъсняла, но слагам една снимчица и на Яна, поне да ни видите: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=234424&photo=82, утре ще сложа и още.

Иначе сме добре. Яна е станала голяма приказливка. Прави доста дълги изречения, макар че трябва да превеждам понякога, например "ено куче тунка Яна тата" значи "Едно куче цунка Яна  по устата"  Simple Smile. И си показва рачешката природа вече. Като я питам "Ти добро дете ли си?", ми отговаря: "Не, ошо", и ако питам обратното, казва, че е бо (добро)  Laughing. И за всичко така, като кажа да ходим на голямото гърне (тоалетната), вика: "Не, мако" - на малкото иска.
Пееме вече песнички - Заче бааало, гааало (зайченцето бяло цял ден си играло), Тик-так, тики-така тава чица (Тик-так, тики-така, ставайте дечица - това от У дома часовник трака).
Пристрастила се е към Том и Джери и така се приспиваме - следобяд в 16.00, като свърши по Картунa и вечер в 23.00, като свърши по Бумеранга. Знае, че след Флинтстоун "почва коте мише" и така успяваме да я накараме да излезе бързо от банята. И за Губи Ду (Скуби Ду) и някои други харесва, но не толкова.

Джорджи, за меренето на температура мога да ти кажа, че бяхме като вас - тя е много борбена и не става насила. Само сама като реши, започна да дава, а това стана, като й показахме как ние си мерим температурата. Май и в една книжка с животни четохме и така и тя пожела. Ние имаме дигитален и такъв за ухо, общо взето трябва да му хванеш цаката как да ги слагаш и мерят вярно.
Иначе и ние сме като при Синеочка, мама е строга, а на тати му се качваме на главата.

Аз украси няма да правя, само ще ходим при майка ми и ще боядисваме със сестра ми за всички, най-вероятно както обикновено - с тревички и чорап и шарени с памук.

Спирам засега, ще гледам да пиша по-често. Само да кажа:

Честито племенниче на Пепи!
Добре дошла отново на Янак!
Успех на Амери и Ели в правните борби!
Лека адаптация на Рони и Ема!
Приятно пътуване на Пиги!
Сигурно пропуснах някой, затова  Hug Hug Hug Hug Hug на всички  Wink

# 188

Честит рожден ден Ани!  bouquet  bouquet  bouquetМного много здраве,щастие и радост,много усмивки и хубави моменти от двамата дечковци,много да те слушкат!  bouquet

# 189
Ети да от същите правих,че и двойна доза и откарах 5 часа в кухнята Crossing Arms втори път таз неблагодарна работа не я почвам...Виж за козунаците на Пиги ще се пробвам но слееед великден,стига ми толкова за сега.Пиги къде изчезна казвай как и с какво нарисува тез яйца?
Аз в събота ще правя!

Ети мерси за линка за свещите ще се пробва задължително!Ти си ми муза! Flutter

# 190
  • София
Бета, радвам се че сте добре и ти и малката бърборана   newsm51
Ей, Ели, направо ми скри шапката с тези курабийки, много са красиви, бравоооооо  smile3501
Ети, недей да скромничиш, аз искам наполовина на твоето да върша, ще съм предоволна   smile3521
Пиги, за козунаците нямам думи, ама яйцата как си нарисувала, абе ти да не си художничка  Thinking Весело изкарване на моренцето  Hug
Жоржи, как е дечко, дано е по-добре  Praynig
Накупих аз седефени бой, кристалчета и не знам си още какво, дано ми станат хубавки яйцата  easter
А като ви чета, как сте се разшетали и майка ми и тя по закон за Великден прави основно чистене, а аз го оставих за другия месец, когато Цеце отива пак при баба си. Ми аз се прибирам в 6,10 от работа, кога да изчистя, а и Цецко се е залепил за мен, като гербова марка и докато не заспи нищо не мога да направя. После правя някаква супичка, гладя, къпя се, пера, простирам. Добре, че жената, която го гледа пуска и прахусмокачка, че и това не мога да свърша  Crossing Arms Хайде оплаках се предвеликденско  Wink

# 191
Мацки, минавам да ви пожелая, весели празници

Етииииии, Де-сиииииииииии  Hug

# 192
Момичета, ако имате възможност си вземете желатиновите бои. Вчера правих с тях и станаха много хубави. Ето вижте: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=240196
Етииииии, Де-сиииииииииии  Hug
Чакаме вииииииииииии! Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Wink
Ели-и аз направих тях но само една доза.  Grinning Знам аз, направя ли двойна ми отиде денят hahaha
Пиги-весело изкарване на моренцето и много  sun sun sweating  Nature Sunny  Nature Sun With Face
Бета-твоята принцеска ме убива с нейните дълги изречения  Heart Eyes. Венци повече от 2-3 думи никога не е свързвал и е рядко. То не, че казва много думи де  Joy Като не може да каже нещо и квичи като делфинче. Аъъъъъъ аъъъъъъ hahaha

Последна редакция: пт, 25 апр 2008, 12:33 от eti_31

# 193
Здравейте, мацки! Hug
Ани, честит рожден ден. Много здраве и семейно щастие!  bouquet

Тук времето от вчера е чудно. Отдадохме се на разходки и шопинг терапия.
Ели, ще боядисвам яйца, взех си боя от Бг. В неделя РД има на едно приятлско семейтво детенцето, което става на 2 г. ,и ще го празнуваме в къщи на двора. Ще запалим барбекю и на двора. Ще сме около 20 българи....та по случая купих на Ема един много хубав тоалет. От преместването немога да намеря кабела на фотото, за да сваля снимките, днес ще тършувам отново, че станах за срамотите. Като заспи Ема ще кача снимки от тел, за да ви покажа, че само ви лъжа, ама все не остава време. ooooh!
Днес пък кученцето ни нещо не е добре. От сутринта скимти като слиза по стълбите и трепери цялата. Чак не е за вярване, трябва найстина много да я боли, за да издаде звук. Sad Като я оперираха не скимтеше изобщо. Милото ми животинче, дано се оправи бързо. Praynig
Бързо оздравяване на всички болни дечица.
Оплаках се и се махам. Чао.

# 194
Забравих ooooh!
Ели, Ети, Пиги, страхотни сте, чудни домакини. Аз нямам нито нерви, ,нито време си намирам нито пък желание да се мотам цял ден в кухнята. Ще ви гостувам да знаете! Wink
Бета,  Hug и споко и аз никога през живота си не съм правила кекс.
Изчезвам, че Ема полудява на двора и ме вика....

Общи условия

Активация на акаунт