Алтернативна козметика

• 129 952
  • 1 231
  •   1
Отговори
# 990
  • Universe
Препоръчаха ми за естествена слънцезащита да се мажа само с кокосово масло. Как мислите - само това масло, без комбинация с други, може ли да ме предпази от слънцето?

Съпругът ми от 20 години ползва само това - едно време се снабдяваше с връзки от Захарния комбинат "Васил Коларов" / днес "Кристал"/,   hahaha hahaha hahaha Сега ползва на Икаров  Simple Smile Винаги се зачервява - но той е с изключително светла кожа , като за сметка на това - придобива  перфектен тен Peace

# 991
  • София
Lilibon, пробвай с кокосово масло Peace
аз лично ползвам кокосово и ший целогодишно за цяло тяло и лице и коса Flutter
маслото от ший ми върши перфектна работа на зимен крем когато е студено и духа леден вятър, лятно време повече ползвам кокосовото - прави кожата като кадифена Flutter - те двете имат най-висок фактор от маслата.

# 992
Цоп, да не ви изпускам  Hug

Само за сапунените ядки да споделя и тук моите впечатления (взех всички разновидности - ядки, течности и пр.). Ядките и течността за пране прерат по-добре от БамбиноМио, толкова добре, колкото и Фрош, по-лошо от Ариел М-зим 5 ( Sick). Обаче не смея да ги ползвам за миене на съдове на ръка и в миялната - ароматът хич не ми допада, не че изпраното пране мирише на нещо различно от вода, но на вид течностите са много никакви. Не съм ползвала и течността за почистване - имам жена за чистенето и тя ми казва какво да й купувам за разни цели, пък аз много много не й се бъркам в работата с какво да чисти...

# 993
  • Варна
Малката Черна Шапчица, мерси! Ще пробвам.  Simple Smile

# 994
Цитат
Обаче не смея да ги ползвам за миене на съдове на ръка и в миялната - ароматът хич не ми допада, не че изпраното пране мирише на нещо различно от вода, но на вид течностите са много никакви.
И аз се чудя за миене на съдове какво да ползвам newsm78 Ще взема да направя течност от сапунените ядки и да пробвам

# 995
Здравейте и аз да се запиша тук.Аз ползвам продуктите на Weleda.А за орехчетата за пране запалихте ме,ще ги пробвам пак.Преди време се бах запалила стават за бяло и цветно пране и пране от 30 до 90 градуса,но на мен не ми перяха добре и пак се върнах на Ариел Confusedда ви кажа тук продават и гел от такива орехчета не знам в Бг дали го има.

Цитат
Момичета нищо не споменахте за Алверде и Хималая?
nor4y Алверде съм купувала не съм доволна,ползвала съм шампоан,сапун и един крем за ръце.Някои техни продукти съдържат Глутамат Confusedкоето не ми се струва да е много здравословно.Сапуна с Нар който последно купих толкова червена боя пусна в сапунерката....Ако за една и съща фирма говорим?Аз имам впредвид тази Алверде Сравнитено по-евтини са от Веледа,но според мен не си заслужава.

# 996
Мататама провават в България ядки, течности от ядки за цветно и бяло пране, за съдове и за почистване на всякакви повърхности в къщата. Последната съдържа алкохол и ПАВ.

# 997
Прах Ариел, казвате, пере по-добре от ядките, но той има ли детски вариант?

# 998
Деси, забрави го този Ариел! Няма как да има детски вариант, понежеу точно ензимите, фосфатити и оптическити избелитили го правят толкова супер и толкова скъп, а всички тези неща не трябва да ги има в детски прах. Просто и си трябва по-сериозна предварителна обработка на някои петната, а за другото ядките (и подобните био-препарати) стават.

# 999
Ок, ясно, иначе се чудя за препаратите за петна - те ясно, че не са природни продукти, но поне третират само малки участъци от дрехата (пък  и по-рядко се случва) и затова да смятаме, че няма да е голямо отрицателното им влияние върху детската кожа.

# 1 000
Има био-препарати за петна  Peace

# 1 001
Записвам се да следя темата и да разбера има ли някой отзиви ,за кремовете на Raw Gaia .Много добре звучи всичко написано за тях Thinking
Поръчах си крема с коноп,дано остана доволна,ще пиша след седмица да ви кажа мнението си

Последна редакция: чт, 23 юли 2009, 13:12 от mama 123

# 1 002
  • София
Meg! , а кое е по-удобно и по-рентабилно - орехчетата или готовата течност? (още не мога да си представя да не слагам препарат, а някакви ядки...)
И кой био препарат за петна препоръчвате?
Аз доста петна от череши изчистих с кисело мляко. Каза ми го една баба и се оказа с невероятен ефекта! А каквото не се заличаваше с млякото, слънцето го избели...

# 1 003
ОП, на мен ми се струва, че орехчетата са по-рентабилни, а и ги предпочитам, понеже течността от тях изглежда доста неприятно - едно кафяво с дребни власинки и парченца, а и аромата е твърде натурален за моя нос. Иначе орехчетата са много икономични при 40С, защото може да се позват за още едно пране на тази Т.
Аз съм доволна от сапунчето за петна на АлмаВин, но предполагам, че има и достатъчно други. Току-що чистих петната от моркови и червена чушка с мазнина от престилката за хранене на малкия - излязоха без проблем и без остатъци с това съпунче - не съм се престаравала с прането...

# 1 004
ОП, я кажи как точно се чистят петна от череши с кисело мляко? Точно такива има Настя по бодитата.

Общи условия

Активация на акаунт