КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 506
  • 414
  •   1
Отговори
# 240
мама Веси, Изи и Крис много ти благодаря за изчерпателното инфо  Hug

Единственото, което разбрах, че не й е харесало и в двете училища е по-негативното отношение от страна на деца, преподаватели и директори към детето й, поради факта, че е прекалено палаво, макар да е и също толкова умно и да ги представя добре на математическите състезания. Но като цяло тя смята, че и в двете училища се учи сериозно и са наистина добри частни училища.

мдаааа newsm78 newsm78 newsm78
Явно навсякъде предпочитат кротушковци, но на мен просто щъркела ми донесе от другите  Crazy Crazy Crazy

Дани първо помниш какви бяхо моите лични впечатления от Школото след личната ми среща с Директорката  Confused, а полученото инфо после да речем, че по-скоро ги потвърди. Освен това имах удоволствието да побеседвам с дамата, от която получих информацията и честно казано открих някои близки наши възприятия и за други учебни заведения, така че смятам че мога да и се доверя на мнението и за огромно мое съжаление Confused
Много се бях нахъсала за това училище, все още размишлявам..... но не съм вече така сигурна. При всички случаи ще имам \ евентуално \ още един много сериозен разговор с директорката и евентуалната преподавателка на сина си преди да реша той да започне да учи там. Чак тогава ще решавам. Това за престоя е прекрасно хрумване - ще запитам за подобен вариант - дори да трябва да си го платя, това е за предпочитане пред цяла година евентуални дрязги и нови драми.

# 241
Мама Веси, значи все пак сте намерили училище за Изи, това е чудесно. Отначало като пишеше изискванията си, си мислех тайничко, че такова училище вероятно няма.  Hug

Поздравявам ви и нека Изи се връща всеки ден така щастлива от училище - това  е прекрасно.

# 242
Lennyh, напълно нормално си е да поискаш детето ти да остане в някое у-ще поне половин ден. Изобщо не се притеснявай да си го поискаш.

Мама Веси, поздравления на Изи за успехите. Само да уточним - може и да си го казвала, тя сега с децата от предучилищна ли ходи? Т.е. там имат ли предучилищна?

# 243
Здравейте и от мен. Чета ви отдавна, но за първи път се включвам в темите ви, защото при мен изборът на училище предстои след 2 години. В момента, за съжаление, сме на етап търсене на по-добрата частна градина - заради разочарование от детската на "Овъргаз", в която синът ми ходи 2 години. И понеже обсъждате "Българско школо", може би ще е полезно и аз да споделя резервите си, макар и за градината им.

Основното ми разочарование идва от това, че броят на децата от 14 в първа група нарастна на 21. Това решение на директорката ме изумява, при положение, че един от основните аргументи на родителите, избрали частна пред държавна градина, според мен, е възможността за индивидуален подход към всяко дете -  при такава бройка, каквито и да са учителите, това е невъзможно. Нещата допълнително се усложняват от съотношението момичета - момчета в тази група - горе-долу 1:4, т.е. 5 момичета на 16 момчета (и сега едно момиче напусна). Имам чувството, че прекалено много усилия на учителките отиват в усмиряване... Не такава е средата, която смятам за подходяща за детето ми. Ако за мен това беше приемливо, щях да плащам 10 пъти по-малко за държавна градина. В една тема бях чела мнение за тази градина, че е на нивото на добра държавна. И аз вече смятам така; може би разликата е, че тук учителките винаги са готови на диалог с родителите.

Другото, към което съм резервирана, се отнася до избора на учители - не съм сигурна, че винаги е удачен. В началото бяхме с перфектни учителки - умни, аналитични, позитивни, спокойни. За съжаление, напуснаха (и двете по лични причини, несвързани с градината). Едната от новите учителки, които дойдоха на тяхно място, синът ми така и не я прие. И май имаше защо - опитваше се да налага дисциплина по по-суров начин, отколкото е подходящо за деца, според мен. За моя радост, тя се прехвърли в друга група. Сегашните са ОК, харесвам ги, но мисля, че в такива условия на работа, в каквито са поставени (имам предвид броя на децата и нещата, които писах по-горе), не могат да си разгърнат потенциала.

Дълбоко се съмнявам, че след 2 години бих избрала училището им - заради това, че ще се ръководи от същата директорка, която е отговорна за неприемливите за мен условия на градината.

За да не бъда съвсем негативна, ще кажа, че има и много неща, които ми допадат в тази градина (заради някои от тях ще съжалявам даже, че напускаме) - многото часове английски, заниманията по танци, таекуондото (с много добър учител - не знам как най-кратко и точно да го опиша, може би с това, че вярва в това, което прави, и с това запалва децата). Таксата също е + фактор - една от най-ниските за частните градини в момента. За мен много важно също беше възможността за непрекъснат контакт с учителите.

А за "Меридиан 22" имам информация от леля ми, която е учителка там. Но понеже не ме е упълномощила да я споделям, ако някой се интересува, нека да ми пише на лични.

И... поздравления за всички хубави теми относно частното образование!

# 244
Румче, изчетох всичко на един дъх. Да си призная, аз доста време мислех, че "Слънчево зайче" е държавна градина. После реших, че нещп получастна - държавна, но подпомагана от Овергаз. После пък получих препоръки за нея като добра ЧДГ. Не съм ходила там.

21 деца в група са супер много за ЧДГ!!! Нашата цялата ЧДГ беше малко по-голяма бройка, а си е доста утвърдена градина.

# 245
Май:), мисля, че "Слънчево зайче" е смесена градина - ведомствена +частна. Май тук бях чела, че на служителите от "Овъргаз" се поема част от таксата, а приемат и външни деца. А отоплението можеш да се досетиш какво е и кой го плаща:))))

Всъщност първата половин година, в която синът ми ходи там, и аз твърдях съвсем убедено, че е много добра градина. При определени условия Е - може би не във всички групи са по толкова деца и в такова съотношение; може би в други групи е нямало проблем с учителките...

Между другото, сещам се, че на първата родителска среща директорката каза, че идеята е учителките, които поемат децата в I група от градината, да продължат обучението им до IV клас в училището. Звучи страхотно... стига учителките да са добри и да искат да работят там 8 години...

# 246
а то може ли детска учителка да преподава в началните класове?  newsm78
Интересно виждане наистина.
Може пък да си пълнят групите с идеята в новата сграда да направят повече групи на випуск.  Confused

# 247
Добро утро, поспаланковци!  Joy Joy Joy

Какво правите? Ще си проспите младините?  Grinning

# 248
  • София, Манастирски ливади
Добро утро!

Де да бях поспаланка....Не съм мигнала тая нощ - Габи е болна, има Т. Вчера я оставихме при баба й, а ние уж да скитаме и ни се обадиха, че е с Т 38. Прибрахме си я, дойде доктор, прегледа я и сега сме в къщи. Пак няма да ходи на градина другата седмица. Почвам да се притеснявам, че започва да боледува. А така се успокоявах, че съм я пуснала през пролетта на градина и, че до есента ще има поне малко имунитет и, че няма да боледува много...  ooooh! Освен това надеждите ми бяха и други - частна детска - по-малко боледуване, а май това няма да важи за Габриела. А и това гадно време съсем ме скапва. Тая сутрин имах изпит и съм се успала или по-точно съм заспала призори и неможах да стана и сега ме е яд!  #Cussing out

# 249
Добро утро и от мен...
въпреки, че това време си е само за спане (за който може да си го позволи)
покрай мен са писъци от 8 часа... Simple Smile
защо вече не ни поздравяваш с песнички, Дани?
може ли аз да предложа нещо за събуждане и раздвижване:

http://www.youtube.com/watch?v=yqSCsbRL2mk

въпреки гадното време, ние отиваме на разходка...
Хубав ден от мен!

# 250
  • София
Добро утро и от мен!   bouquet
Аз ще си призная чистосърдечно, че днес съм се поуспала.  Embarassed

Eveto, не се притеснявай, има такъв период на адаптация към детската градина, при някои деца минава по-бързо, при други отнема повече време. Дано при вас да е по-кратък и сега да оздравява бързо Габи.  Hug

Дани, и аз се почудих защо вече не ни поздравяваш сутрин, честно казано. Така е, разглези ни, сега си търсим поздравите! Simple Smile  Hug

Дано спре все пак дъждът и да е  един хубав ден за всички!   Hug

# 251
Евето, много гадно! Да оздравявате бързо. Аз не обичам да давам лекарски съвети, но да ти кажа, че наистина точно на вашата възраст много боледуват дечицата. Тогава ние взехме сумати превантивни мерки и да чукам на дърво - подобриха се нещата.

Алберта, мерси много за поздрава!   bouquet
Да вземем да си го сложим в playlist-а?  Grinning

Софи, благодаря за съвета. Аз си мислех, че прекалявам и се лиготя и затова не съм слагала. Но ще се поправя.  Simple Smile
Защо човек да не си поспи в такова дъждовно време - страхотно е! Аз се шегувах за поспаланковците.  Wink

# 252
  • Sofia
Eveto, дано бързо да се оправи Габи!
Да не те отчайвам, но и при нас първата половин година беше ад откъм болести. През седмица антибиотик (за съжаление нямаше как да се мине без него), накрая си седяхме месец вкъщи да укрепне, иначе трябваше изобщо да я спрем от градина.
Дано при вас по-бързо мине адаптивния период.  Hug

На мен ми е много смотано от 2 дни, получихме лятната програма и точно на 23ти юни започва скаут-училище, което звучи тооолкова хубаво, с походи в планината, палене на лагерен огън, учене за растенията и животните и.... скално катерене.  Cry
Много ми се искаше да я запишем, но с тоя гипс, който го махат няколко дни преди училището, хич няма да стане.

# 253
Само за информация - песничката, която ви пуснах, спечели Сан Ремо преди няколко години, не мога да кажа коя година беше точно... наистина е готина Simple Smile
Бива си ги италианците... да не ми говорите друго, моля Simple Smile
Шегувам се - това го пиша, защото току що се връщаме от разходка и навън си говорих с една госпожа, която като ни разбра италианската връзка и веднага реши да се включи. Разказа ни, че и тя била в Италия, в Неапол, и как според нея нивото на италианците било много ниско... Всеки среден българин бил по-високо от тях и други подобни. И как да и обясня сега, че като е била в Неапол, не значи че е видяла и разбрала цяла Италия. И ми беше и смешно и тъжно, колко сме комплесирани и неориентирани. Защо е тази спортна злоба при българите винаги да са най?
Така... излях си мъката, благодаря за изслушването Simple Smile
А за детските градини, стискай зъби Еве... щастливците, които минават без болести в началото са много малко. И аз колко безсънни нощи изкарах първата година на дъщеря ми, не искам да си спомням.
Мама Веси, искам да ти кажа, че си страхотна Wink Явно имаш талант не само да пишеш, а и да говориш с хората, защото аз с тая директорка не можах да водя разговор - като и задам въпрос и тя започва да приказва като навита на пружинка... А ти що информация си и измъкнала...
Аз от теб тук знам повече за това училище, отколкото от нея...
Но явно си е моя вината - не сме на една вълна с нея Simple Smile
и накаря ви пускам още нещо:

http://www.youtube.com/watch?v=9WxW4Z5f6wg&NR=1

това е Алекс Брити - друга моя обич  Laughing

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 13:16 от Alberta

# 254
Alberta, знаеш ли, че аз напоследък все за тази българска народопсихология си мисля. Направо не ми се захваща темата - привидно сме добри, но доста злобичка таим.
Аз от няколко дни съм възмутена от магазин 345. И все се каня да пиша оплакване и ще го напиша. Исках им книга за жалби - нямали. Влизам с бебешка количка, нямат кошници за пазаруване - ОК. Аз си поисках няколко торбички да слагам в тях и една продавачка така бясно се разкрещя "Абе, госпожо, то затова има колички (за пазаруване)!", а аз я питам как си представя да бутам 2 колички - бебешка и пазарска. Нямам думи!!! ЗЛОБА!!! Аз понеже не си мълча и поисках книгата за жалби и предложения, викнаха някаква шефка, която мънкаше. Но сега тези дни ще пусна официално до шефовете на веригата. А и ще препоръчам малко да са по-приветливи служителите им.

Като си спомня едно време как ни учеха като видим бременна жена или с малко дете, да помагаме, а сега имам чувството, че им преча, а и някаква злоба се таи в хората. Направо като изляза от вкъши и започвам да се разправям, но и си късам нервите.
Ох, и аз си го казах.

Общи условия

Активация на акаунт