КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 508
  • 414
  •   1
Отговори
# 225
  • София, Манастирски ливади
Добра вечер и от мен!
Тъкмо приключих с вечерите, къпането и пр., вече мога да се 'опна' пред компа.
Днес в градината ми съобщиха, че ще водят децата в петък в зала 'Унивесиада', ще има 'Бейби Експо' - всичко за бебето и детето. Споделям го с вас, защото може на някой да му е полезно подобно изложение. Ще има дрехи, играчки, аксесоари...и всичко съпътстващо отглеждането на бебето и детето. Ще има и сектор 'Образование' и нашата градина ще се представя чрез децата, а вероятно така ще се представят повечето от участващите детски заведения. Не ми стана много ясно, но май искат да покажат как и какво се прави в градината. Както и да е, ако на някой му е полезно изложението е от 05.06 до 08.06!!!

После пак ще пиша! Отивам да си взема душ!   bath1

# 226
  • София
Здравейте, момичета!   bouquet
Замря ни темичката като я няма Дани. Sad

Хубав ден на всички!

# 227
  • Sofia
Днес беше първия изпит от няколкото на Боби за различни училища с математически паралелки. Живи и здрави дано се е справил!
Успех! Ще се справи!! Hug

sophsan, още 2 седмици и махаме гипса. Ако даде!  Wink
Толкова й е липсвала градината, вчера влетя вкъщи и веднага започна да ми обяснява какво правили и не млъкна сигурно 1 час.  Crazy

# 228
Хей, как сте днес? И аз се чувствам страшно отпаднала от около месец. Незнам от грипа ли е, който изкарахме преди 15 дни или от времето, но ми е ужасно трудно да се мобилизирам. Може би наистина има някакви слънчеви изригвания, иначе не мога да си обясня как толкова много хора не се чувстват добре и са разконцентрирани по едно и също време.
Много ми е интересно това, което е написала ЛЕНИ за "Българско школо". Нали уж е сериозно училище, в което много се изисква?! А какво ще кажете за "Меридиан 22", то не е ли по-добро?
Аз да ви се похваля, че Изи се чувства много добре в училище. Вече 3 дни се връща в къщи толкова въодушевена от изминалия учебен ден в "Св.Климент Охридски". За 3 дни е научила 3 песнички на английски. През деня учели освен английски и математика, което много ме радва. Лятно училище с английски и математика е повече от добре за нас. Освен това са я похвалили, че много знае по английски и математика и че е по-напреднала от останалите. Вече е получила две шестици и един плюс, който представлява по-висока оценка от 6. Сприятелила се е с всички деца и каза че отношенията им са различни от тези в детската й градина /беше в държавна/. Обясни ми, че тук са като едно семейство и никой с никого не се кара и не се сърдят един на друг.  Много по-задружни и сплотени са децата в ЧУ. Освен това ми обърна внимание върху готвенето. Каза, че в училището манджите са и по-вкусни.  Embarassed Така, че засега сме доволни от училището и най-вече Изи, разбира се.
МАЙ, липсваш ни! Дано по-скоро имаш възможност да се включиш!
ПРИЯТЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ВАС!

# 229
мама Веси, Изи и Крис

Може ли малко повече подробности за "Св.Климент Охридски". Това е лятно училище и всеки може да се запише - така ли?
Може ли цена? Имат ли транспорт? От колко до колко са?

За Меридиан 22 и аз много искам да получа повече информация, но не намирам. Ако ти попадне моля те имай ме предвид Praynig

# 230
Eveto, коя е вашата детска градина? Ние участваме в изложението като място, предоставящо занимания по изобразителни и приложни изкуства за деца, и като ходих да подреждам щанда вчера, ми направи впечатление, че само Ерих Кестнер и Приятел на детето са представени от детските градини...Ама може да не съм видяла хубаво newsm78

# 231
Лени, стискам палци на Боби (и на теб) Hug

# 232
Eveto, коя е вашата детска градина? Ние участваме в изложението като място, предоставящо занимания по изобразителни и приложни изкуства за деца, и като ходих да подреждам щанда вчера, ми направи впечатление, че само Ерих Кестнер и Приятел на детето са представени от детските градини...Ама може да не съм видяла хубаво newsm78

"Светлина" е нашата градина!
Днес имаше на входната врата бая инфо за това с какво ще участват на изложението, ама аз нямах секунда време да се зачета. Казаха само, че дребната трябва да е облечена или с дънки, или с дънкова пола, а за нагоре имат униформени блузки с логото на ДОЦ "Светлина". Нямам никаква идея къде е разположен щанда  Thinking

# 233
Здравейте, банда!
 Grinning

Как я карате? Вече съм на "линия".  Wink

# 234
Здравейте, банда!
 Grinning

Как я карате? Вече съм на "линия".  Wink

Радваме се, че се завърна!  Hug

# 235
Точно изчетох и по другите теми какво се обсъждало. Simple Smile http://www.bg-mamma.com/index.php?board=66.0
Доста интересно. Но пак се разпиляваме в различни теми.

# 236
http://biblioteka.biberonbg.com/klasika/
готин сайт с детски стихчета. разказчета и приказки

# 237
.........
Днес ми казаха още малко информация за Българско школо, която за жалост е по-скоро отрицателна newsm78
Недобра дисциплина, не особено усилено изучаване на езиците \ на които аз особено държа и за които всъщност директорката така реши да ни стресне, че няма да се справим\. И не на последно място тенденциозно отношение към някои деца, което вече .... съвсем ме разочарова и  отдалечава от идеята за тях, защото 4 години се борих с лично отношение на една госпожа и тя победи Twisted Evil, не бих го понесла още 4 #Cussing out, та и да си плащам при това Confused
..............

Лени, много гадно, но това, което приятелски мога да ти кажа, че едно-към-едно същото нещо се казва и за всяко добро ЧУ дори и да няма такова нещо - един вид се е оформило  клише по въпроса. Особено за тенденциозното отношение към някои деца - пълна глупост е според мен (а вече сме 7 години по частни учебни заведения)! Може би зависи кой ти го казва и каква е причината да ти го казва.
Няма ли вариант за престой на детето поне ден-два, за да прецените реално. Децата най-добре преценяват в такава ситуация нещо става ли или не, или поне дали е за тях.  Друг съвет не мога да дам.  Confused

Лени, само да уточня, че никога не съм ходила в това у-ще. Реално имам доста инфо за всякакви ЧУ, събирала съм си ги през годините (все пак общувам с такива родители - на приятелчета на детето ми или пък следя къде-какво излиза като инфо, но от доста години), но познавам по-добре само 1 у-ще.

Мама Веси, много се радвам за Изи. Всъщност май точно това, което препоръчах на Лени, при вас е факт - на Изи й харесва там.

Децата никога не се подлъгват - забелязвали ли сте? Понякога просто съм сащисана колко са мъдри.

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 17:27 от май :)

# 238

На ЛС ме информираха за нова ЧДГ от Варна градината - "Цветни песъчинки" с изучаване на английски език. Добавих я в анкетата за най-добра ЧДГ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=281630.0

# 239
Здравейте, всички! Дано не ви е валял днес дъждът!
ЛЕНИ, "Св. Климент Охридски" е ЧОУ, в което задължително учат и през м. юни, като подготовката през този месец е 4 ч. английски на ден, по 2 ч. математика и занималня по същите предмети следобед. По принцип в училището се набляга върху английски, математика, български и информатика. Ако не се лъжа на 26.04.2008 г. съм дала подробна информация за училището. Доколкото разбрах лятното им училище е само за техните ученици, а нас и още едно дете ни включиха по изключение, защото сме записани за новата учебна година. Така дават възможност на дъщеря ни да се запознае с децата и преподавателите, да видим дали ще се чувства добре и дали е на нивото на съучениците си по тези два предмета. Засега се оказва, че дори сме поизбързали с подготовката й, така че вече съм спокойна за новата учебна година. Вчера разговарях с директорката и тя ми обясни, че ще има две паралелки, като в едната ще бъдат по-напредналите с материала деца, а в другата, онези, които вървят с по-умерено темпо. Така се дава възможност на деца с повече познания да продължават да се развиват и да учат още повече, а не да тъпчат върху един и същ материал дълго време. Все пак всички деца са с различни възможности - някои запаметяват много бързо, а други по-бавно, така че за мен това разделение е правилно. В случая подхождат индивидуално според възможностите на детето, а това е добре и за родителите и за децата.
Днес Изи отново се върна щастлива от училището. Отново има 6 по английски и е научила още една песничка. Дотук станаха 5 песни за 5 дни. За мен това детето да отива с желание на училище и да учи с удоволствие е от основно значение. Засега съм много доволна, защото и тя е.
А за "Меридиан 22" имам добри отзиви от моя позната, която обаче премести сина си в "Св. София", защото семейството се премести на нов адрес и кв." Младост" им е прекалено далеч. Единственото, което разбрах, че не й е харесало и в двете училища е по-негативното отношение от страна на деца, преподаватели и директори към детето й, поради факта, че е прекалено палаво, макар да е и също толкова умно и да ги представя добре на математическите състезания. Но като цяло тя смята, че и в двете училища се учи сериозно и са наистина добри частни училища.
Аз страшно много харесвам "Меридиан 22" като учебна програма, материална база и преподаватели, но за съжаление ми е много далеч и въобще не съм правила планове да записвам Изи там. Но все пак ще ми е много интересно да науча повече от майки, чиито деца учат там. Дано някой да ни даде достоверна информация за това училище!
ЛЕКА НОЩ! Sleeping

Общи условия

Активация на акаунт