КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 521
  • 414
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте слънчеви момичета  bouquet
Румче - писах, писах и не можах да ти пратя бележка защото кутията ти е пълна. Затова пиша тук - то и няма нищо тайно де.
Първо ти благодаря за изчерпателното инфо за БШ и само да ти кажа, че и дригото майче пишеше почти същите неща, с това изключение че тя беше не особено доволна и от качеството на езиковото обучение. Тоест за жалост отрицателното инфо се потвърждава в по-голямата си част.
Много те моля прати ми на ЛС подробности за Меридиан 22 - такси, отзиви за качеството на езиковото обучение и дисциплината.
Днес изпращам малката катерица на лагер вечерта и ми е леко тъжно. Поредния разочароващ месец ..... изобщо ми е супер крив ден - даже и тук не ми се чете и пише  Tired
За магазин 345 - Дани  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil всеки служител на бизнес парка би могъл да напише ода на отвращението!!!!
Няма такива антиклиетноориентирани изроди!

# 256
Lennyh, така ли - не го знаех това за магазина. Значи задължително ще пусна оплакване. Те не знаят на какъв инат са попаднали.  Joy Joy Joy

Иначе горе главата, Лени! Наистина доста ти се струпа. Не знам как "тъчеше на 2 стана" - у-щата за двете деца. Не мога да измисля друго у-ще. За Меридиан 22 - ами доста често пускат обяви за търсене на персонал. Чак толкова ли бързо се разрастват се чудя?  newsm78

Да отбележа нещо - нямаме никакво инфо за "Дорис Тенеди". Преди години ми бяха казали едни познати, че е хубаво у-ще и са доволни. Но нямам нищо друго като инфо,

# 257
Ами ако негативзима идваше само от магазин 345, аз щях да черпя... Simple Smile
За съжаление повечето българи по-лесно се карат, отколкото да гледат да помогнат...
Аз си имам свое си обяснеие за това и то не е, че живота в България е труден и беден, но не искам да се спускам във филосовстване...
Момичета, дайте поне някаква насока за Меридиан 22, накъде духа вятъра - положително или отрицателно?

# 258
май в първите теми на клуба имаше инфо за Меридиан 22.
Сега точно ми се върна момченцето от лагер и по-късно ще се включа.

# 259
Дани, откакто на предишната си работа осъзнах колко силен може да е един клиент с претенциите си. Не пропускам да изисквам това, което ми се полага.
Да ти кажа ли една развеселяваща случка за въпросните магазинери. Един колега искал да му дадат прозрачна найлонова торбичка \ от онези най-простите, не фирмените на магазина\. Те естествено отказали, защото той не бил си купил нищо, а торбичките видиш ли били за клиенти. Помолил човека да си я плати - не може - категорично отсекли те!
Тогава той отишъл спокойно си купил 5 яйца и получил заветното найлоново пликче, което струва стотинки наверно. Застанал на входа и започнал едно по едно да чупи яйцата.
На учудването на персонала отговорил, че му е била нужна торбичката - и тъй като яйцата не му трябват просто ще ги счупи .... hahaha hahaha hahaha bowuu bowuu bowuu
След това известно време даваха найлонови торбички по 5ст. бройката  hahaha hahaha hahaha
М.....ка им!
Не съм попадала на обяви за работа за Меридиана, но това по правило не е добър знак. Alberta в съседната тема едно момиче писа, че нейна съседка ги е препоръчала. На мен ми ги похвали една позната, която записа там детето си в първи клас, но да речем че не сме особено близки - просто я попитах откъде знае за тях и има ли отзиви. Каза че било много чисто, много спокойно. Имат добра база, но нищо повече не съм открила за тях. Не съм ги засичала в първите редици по математически и други национални състезания. Засега съм ги включила  в списъка за евентуални гимназии, но дотогава има още доста време. Който попадне на инфо за тях да пейства тук, защото и други майчета се интересуваха.

# 260
какъв е статутът на това у-ще - Американо-английска академия в "Дружба"?

http://www.aea-bg.com/

Чувала съм, че не издават БГ дипломи.

# 261
ха, честито за първия гол. Чехия! Simple Smile

# 262
Здравейте!
РУМЧЕ, добре дошла! Много интересни неща си ни написала. Беше ми много интересно. Но толкова много деца в една група и то предимно момчета, това е нечувано дори за ДДГ. Това не ми говори добре за политиката на директорката. А и това, което ЛЕНИ е написала и за училището ми е достатъчно, за да си направя заключения. Но моля те, кажи ни поне към добро или към лошо е мнението на твоята близка за "Меридиан 22"?
ЕВЕТО не се притеснявай, всички сме минали по тоя път. Ще се оправи детенце! Като придобие имунитет ще си отдъхнете.
МАЙМУНКА ХАПВА ШУНКА какъв е този скаутски лагер, към училището ли е? А трябва ли децата да са над определена възраст? Сигурно е голямо приключение за едно дете да отиде на такъв лагер! А не може ли да отидете със закъснение от няколко дни или просто не е препоръчително, заради незаздравялата ръчичка?
МАЙ, как се чувства МАЛКИЯ ПРИНЦ след завръщането си у дома? Разкажи ни повече какво му е харесало най-много на лагера.
И да не забравя да ти отговоря на въпроса - да, Изи е към предучилищната  в момента.
А за българите да ви успокоя с АЛБЕРТА, те хората са си го казали: "Прост народ, слаба държава". И аз вчера се бях ядосала, но с едни невъзпитани дечурлига. Взели от контейнера разни найлонови и картонени опаковки, седнали на площадката и ги късат на малки части. Като погледнах наоколо - лошо ми стана. Всичко беше побеляло. Освен това се опитаха да счупят пързалката, която мъжа ми поправи миналата седмица. Като ми падна пердето, да ме бяхте видяли нямаше да повярвате, че съм аз. В такива моменти осъзнавам, че никога няма да се оправим, защото повечето хора нямат съвест. Болшинството от народа ни няма никаква култура и възпитание. Как тогава да живея нормално и спокойно тук?! Явно трябва да станем непукисти!
А за "Дорис Тенеди" съм чувала предимно лоши отзиви, но все пак ще се радвам ако се включи родител, който да защити училището.
И за "Ровел" съм чувала не добри неща, но също ми се иска някой да го похвали, ако може от личен опит или с достоверна информация.

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 21:28 от мама Веси, Изи и Крис

# 263
мама Веси, много интересно.
Аз да добавя, че съм чувала добри неща и за "Св. Кирил и Методий", ама точно днес си мислих за това колко точна е дадената информация по този начин - Аз чух, прочетох. Адски много зависи кой ти дава информацията, защо ти я дава, доколко безпристрастно е мнението му за ЧУ/ЧДГ, абе доста фактори. Съдя обаче по собствения си опит - аз съм доволна и не разказвам много, но тези, които пишат по-отрицателно - уф, как да го обясня, ами знам кои са и знам защо пишат така -нещо като ... (махнах думата нарочно - да не се засяга никой). Също така се замислих аз на колко източника на информация съм разчитала за избора на ЧДГ и ЧУ и то от години наблюдение/проучване. Знаете за ЧДГ - обиколихме 20 градини. Преди това имах ама адски много инфо за положението, но на ниво инфо + разговори + посещение на изложения + изчитане на цялото законодателство + опит с 1 друга ЧДГ. Та след обиколките ми на 20 ЧДГ, сведохме изборът ни до 3. После се консултирах с вещи в тази сфера (те ми дадоха положитлена оценка за 3 ЧДГ и супер - имахме едно съвпадение на харесана от нас и на препоръчана от тях). След това за тази ЧДГ още проучвах - разговори с автори на учебници за ДГ, с ж-сти, абе още много. Разбира се, посещение с детето. Престой там. Пълна промяна на договора с много наши изисквания. След това съм правила справки дали всичко е ОК законово около ДГ. Бяха перфектни! После с ЧУ - то не е после, защото го наблюдавах от години. И сигурно имам инфо за него от най-различни официални и неофициални нива - ученици, родители, ж-сти, експерти, мнение от нашата ЧДГ, учители - бивши и настоящи, няма да продължавам, защото другото не ми се споделя. Simple Smile Пак посещение на място, после с детето. И продължвам да се интересувам за у-щето и градината на всяко ниво. Така че след цялото това инфо, с което "работя", се чудя доколко "тежи" дадено подхвърляне тук на инфо от сорта, че някой нещо чул или дори, че има отрицателен опит там (ама не казва искрено ЗАЩО). Затова сега изписах моя опит - няма нищо лошо и инфото тук да се ползва като източник на информация, ама да е един от многото източници. Всъщност съм на мнение, че готови рецепти няма - всеки си напасва инфото спрямо себе си.

Междудругото адски ме впечатли цялото разузнаване на мама Веси. Може би наистина това е пътят за намиране на вярната "рецепта".
А и страшно се кефя на Радмила и другите мами, които са хем доволни, хем дават с открито сърце пълно инфо.

Междудругото това ми харесва на частното образование, че поне можеш да ходиш, да се срещаш, да питаш, да пробваш за ден, пък евентуално да слагаш някоя клауза в договора или поне да поствиш изискване (не глезотия, разбира се), абе доста са по-равнопоставен отношенията родител-училище. А и доста по-гъвкави. И най-важното - има си договор, който се спазва (поне в моя случай е така)!

Последна редакция: сб, 07 юни 2008, 22:42 от май :)

# 264
инфо за Асамблеята "Знаме на мира"

официален сайт http://www.bannerofpeace.hit.bg/index_oficial.htm

София гнездо на птици стана.
Птиците на детството събра.
Бият, бият празнични камбани
в тази асамблея на мира.

Здравий, здравей, софийска асамблея!
Здравей, здравей, Българио добра.
За нови срищи нека да запеем,
за нови срещи птици на мира....

# 265
Докато ти спеше.....
Здравейте, преди малко влизам, не съм чела нищо, сигурно от седмица. И сега започвам. Първото нещо което ми попадна, започвайки отзад-напред е питанката на Дани за училищата Дружба. Не съм сигурна дали става дума за същото, но преди години една моя позната си беше записала детето там. Беше ужасена. Училището било турско. Нищо лошо. Но българчетата били дискриминирани. Честно казано, нямам много спомен за подробности. Просто това ми е останало в съзнанието.

newsm78 сега правя и друга връзка. Друга моя, да я наречем клиентка, женена за сириец много беше харесала гимназията на анчето и почти се бяха записали, но в последния момент мъжа и отсекъл за това училище „Дружба“. Та май наистина има нещо общо с исляма newsm12

# 266
Докато ти спеше.....
Здравейте, преди малко влизам, не съм чела нищо, сигурно от седмица. И сега започвам. Първото нещо което ми попадна, започвайки отзад-напред е питанката на Дани за училищата Дружба. Не съм сигурна дали става дума за същото, но преди години една моя позната си беше записала детето там. Беше ужасена. Училището било турско. Нищо лошо. Но българчетата били дискриминирани. Честно казано, нямам много спомен за подробности. Просто това ми е останало в съзнанието.

newsm78 сега правя и друга връзка. Друга моя, да я наречем клиентка, женена за сириец много беше харесала гимназията на анчето и почти се бяха записали, но в последния момент мъжа и отсекъл за това училище „Дружба“. Та май наистина има нещо общо с исляма newsm12

не съм написала точно - за квартал "Дружба" става въпрос. Аз съм виждала табела на тази американо-англ. академия в една сграда близо до Практикер. Ама сградата леко промишлена ми се стори.

# 267
http://www.vbox7.com/play:c4a3c02d

бебе-гений чете и говори

# 268
ДОБРО УТРО, РАНОБУДНИЦИ!

ПОЗДРАВ ЗА ДЕНЯ Simple Smile))
http://www.youtube.com/watch?v=FrsM9WggCdo

ПРИЯТЕН ДЕН!

И ето изненадата - бърз курс по испански език
http://www.youtube.com/watch?v=M1T7yGhDVec

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 01:41 от май :)

# 269
  • София
Добро утро!   bouquet
Виждате ли днес колко съм ранобудна!  Laughing Веднага побързах да се запиша първа.  Sunglasses

Какви са ви плановете за днешния мрачен ден?

Хубав ден на всички, независимо от дъжда!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт