КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 561
  • 414
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро и от мен, мадами...
бързо се включвам само за коментар на думите на май:
"Съдя обаче по собствения си опит - аз съм доволна и не разказвам много, но тези, които пишат по-отрицателно - уф, как да го обясня..."
значи в университета като учихме нещо за управление на пазари имаше една такава идея:
че когато един клиент е недоволен той разпространява мнението си поне до 7 други човека, а доволния само до 3 ма.
Та правете си изводите...

И благодаря за поздрава, Дани   bouquet

и нещо то мен:
http://www.youtube.com/watch?v=t7tLVPvXxHQ

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 09:40 от Alberta

# 271
Поздравления за победителя днес - sophsan !   bouquet

http://www.britishcouncil.org/kids-songs-happy.htm
(друг вариант  Grinning)

Алберта, страхотна песничка. Мерси!
Знаеш ли - абсолютно си права за клиентите.
Частното образование и въобще образованието е доста специфична услуга. Аз не говоря за недоволни клиенти от образованието. Говоря за клиенти, с които дадено у-ще се е разделило по други причини. Ако не се беше разделило с тях, другите клиенти - щяхме да избягаме (както се получи пък в първата ни ЧДГ - след като не взеха мерки спрямо един техен клиент, всички други избягахме). Реално никой не желае на бъде застрашавано здравето, а още повече живота на децата му. Предпочита, като си изпрати детето на градина или у-ще, да е спокоен. Май това е проблемът на държавните у-ща - трудно се разделят със своите "клиенти" (определям ги така след разказа на Жозефина, че заради страх от намаляване на броя на учениците, никой не смее да изключи тези ученици), които са агресивни, опасни са за другите. За разлика от държ. у-ща, в ЧУ се "изключва". "Та в такива случаи ясно, че ще има недоволно клиенти. Много рядко родител си признава собствения провал и у-щето е виновно. Да, ама и аз като родител не желая детето ми да е застарашено. Така че подкрепям подобна политика на ЧУ - може да не е много клиентски насочена, но не е важно количеството. Пък "недоволните" нека после си плюят из интернета, нали. Ако проблемът беше по-различен, верният път е жалба до Инспектората или проверка на случая. Но все пак с ЧУ си имаме договор и сме длъжни не само да изискваме, а и да спазваме определени правила.
И за да не ме нападнете сега, да уточня, че едно "изключване" не става така лесно и бързо. Преди това за да се оправят нещата, си има съдействиеот училището, разговори с родителите, работа с психолози. Но в крайна сметка всеки си има договора и знае какво пише в него.
И още нещо - всички деца са доста палави, не говоря за такъв случай, а за крайна агресивност. Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 юни 2008, 10:16 от май :)

# 272
много песнички за малки деца на англ. ез.

http://www.britishcouncil.org/kids-songs-little-kids.htm

# 273
и още нещо се сетих - чисто финансов момент.

Да кажем, че таксата в дадено ЧУ е 4000Е. За месец грубо - 400 Е (за 10 месеца). За 20 работни дни - 20 Е на ден. Пак грубо за 10 уч. часа - 2 Е на час. Да има около 15- 20 деца - 30-40 Е на час за целия клас. Но има някой, на който не му се учи и учителката трябва да се занимава само с него. А ако е цял ден и нонстоп това положение? Тогава защо плащат другите родители?! newsm78 Едва ли ако някой си плаща обучение на час или пък за детегледачка, ще се съгласи никой да не се занимава с детето му.

Примерът ми хрумна случайно, никога не цепя "стотинката на две". Исках да погледнем нещата и по този начин.

# 274
  • Sofia
Здравейте!

мама Веси, скаут-училището се организира от детската градина със специалисти от НСА. Миналата година в яслата нямаше такова училище, явно е за около и над 3-годишни. Училището е 5 дни и всяка сутрин се тръгва от детската, а следобяд ги връщат. Чудех се дали би могло да не участва в заниманията, където се ползват ръцете, но сигурно ще е тормоз за всички и колкото и да ми е мъчно, ще изчакаме до другата година.

За Дорис Тенеди - имам 2ма приятели, сега колеги, с които едно време бяхме заедно на лагер - учителките, които ни водиха, преподаваха и в НЕГ и в ДТ. Тази по немски на следващата година я махнаха от нашето училище, в ДТ не знам колко се е задържала, но сега няколко пъти се е случвало единия приятел, който ми е по-наблизо, да ме пита елементарни неща на немски...  ooooh!
С това се ограничават наблюденията ми в/у това училище.

# 275
Привет милички,
За Дорис Тенеди и за мога да се включа - племенницата ми учеше там половин година и накрая я махнаха.
Поразпитах защо - не са били доволни от качеството на обучението по езиците, не са били доволни от реда и дисциплината \ по думите на леля ми - няколко деца на мутри си правеха каквото си знаят и другите трябваше да търпят\, което потвърждава думите на Дани.
Съвсем естествено е като за всяко нещо от живота да има и доволни и недоволни. Всеки има правото на свое мнение и също така всеки би трябвало да има глава на раменете си и да го пресее, за да прецени колко в това мнение е зърното и колко плявата.
В това отношение съм невероятно доволна от темата ни - защото успявам да събера доста впечатления, което иначе би било просто невъзможно.
За мен лично, тъй като се очертавам една доста капризна търсеща ЧУ родителка е особено важно от кого получавам позитиви и негативи за дадено училище. Има хора, чието мнение тежи за мен и такива, чието мнение просто си го отбелязвам, но не му обръщам внимание.
Така ми се иска и ние да можем да се хвалим и да мога и аз да съм полезна някому със своята информация  Praynig

# 276
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=17829.0

стара тема за Дорис Тенеди.

# 277
  • София, Манастирски ливади
Привет от мен!
Да се похваля - малката е много добре - вчера изобщо не е вдигала Т. Други оплаквания няма и може би само утре ще пропусне детската за всеки случай. Сега поне няма да пропусне тържеството в ДГ по случай края на учебната година, щеше много да ме е яд.
Момичета, благодаря на всички ви за подкрепата. Ясно ми е вече, че в близките месеци ще боледува повече от нормалното, знам, че ще го израсте  Hug  Hug

# 278
Eveto, ще свикнеш къде ще ходиш  Wink Hug. Моята като беше малка - първата година в яслата (1г и 6м) - грип-ангина-грип-ангина. Направо бях станала спец (тя се разболяваше винаги без изключение в петък вечер) - като проплаче на сън, пипам за температура и направо в детското спешно отделени (накрая ги хващах ангините още преди да е вдигнала наистина вискоката температурата) - за да минем с по-лек антибиотик. Не спря докато не ни предписаха имуностимулатори, а дотогава понякога не знаех на кой свят се намирам.

Децата ги надрастват тези болести - просто води навреме при добър педиатър и запази спокойствие.

# 279
Евето, много се радвам.  Целувки на детенцето.  Simple Smile
Радмила, при нас беше същата история - на 1,6 м. на детска и после направи няколко бронхита. Но благодарение на нашия супер доктор  Heart Eyes се справихме и му "сложихме" сумати защити.

Аз точно се връщам от Джъмбо. Взехме на децата играчки. Бях решила да купя масичката на Chicco. Вчера гледах как е като цени из САЩ и ЕС, днес погледнах и в БГ онлайн магазините. Тук варираше от 120 http://www.igra4kite.com/product_info.php?products_id=1906 до 153 лв. Отивам в Джъмбо и е за 59 лв. - долу-горе колкото е в САЩ. Е, кажете ми при другите наши магазини и доставчици с каква надценка работят!!! Отделно и Фишер Прайс в Джъмбо си е колкото в онлайн магазините в Австрия и Германия, където са най-изгодни играчките, според мен. Тогава как гърците успяват да внасят на нормални цени, а българските доставчици - не!
Жалко, че в Джъмбо няма много голям избор - голям магазин, но има и доста боклуци. Изборът за по-големи деца са също е малък. Баткото нищо не си хареса и ходихме и до друг магазин. Но важното е, че бебешките неща са си на нормални цени. Пу-пу, да не чува дяволът!  Laughing Laughing Laughing

# 280
Не мога да ви насмогна, ей Simple Smile
Браво за интересните теми, супер сте! Ние само хвърчим от задача на друга и не успяваме даже да си починем. Няма как.

Лени, темата е невероятно полезна наистина. Толкова инфо на едно място е просто страшно ценно! Благодарности на всички, които допринасят!

Радвам се на добрите новини за дечицата в темата, да са ни живи и здрави  Hug

# 281
  • София, Манастирски ливади
Оооо...момичета...моите патила с хлапето нямат край!
След като се оправи на бързо от болестите днес я оставих през деня при майка ми. Отидох да я взема следобяд, тъкмо се облякохме, бях я сложила да седне на леглото на майка ми. Тя се изправи на крака и аз я хванях за ръце, за да скочи от кревата и да тръгваме. Само, че тя почна да подскача на кревата (понеже матрака е пружинен тип), като продължаваше да се държи за ръцете ми...незнам дали го обясних добре...както и да е...и както се смееше и скачаше стъпи на криво ли, как скочи, какво направи не разбрах, ама се разплака, че я боли крачето. Тръгнахме си, качихме се в колата. Докато пътувахме си седеше в столчето, гледаше си, пя...аз реших, че всичко е ок...ама не! Като слязохме от колата и я пуснах на земята пак се разплака, че я боли, опита се да ходи, но още повече се разрева. Гушнах я, прибрахме се. Цяла вечер стои седнала или на колене, може да лази, може да си върти и усуква крачето, но стъпи ли почва да плаче и казва, че я боли. Показва къде я боли, но видимо няма нищо...оооххх...  ooooh! понякога направо...  smile3511 От преди малко я забелязах, че стъпва вече, но не ходи, но по-добре от преди де...  Praynig

# 282
Големи премеждия за вас, ей! Дано малката сладурка е добре утре!

Аз имах идея да пускам тема, но май ще сте ми най-послезни тук. Извинявам се за офф-топика. Опитвам се да измисля идеи за игри по време на дъъъъългото пътуване  ooooh! Сетих се за морски шах, бесеница, Х и О, онази дето всеки рисува квадратче и като го направи си пише буквата вътре и накрая се брои кой колко има, елементарен скрабъл като се пише една дума и около нея започват да се допълват други. Дечурлигата са на 5 и 7, както знаете, всичко което ви хрумне и може да убие 10-15 мин е повече от добре дошло  Hug

# 283
  • София
МП3 плейъри  музика, приказки, занимателен английски ooooh!
http://adalin.mospsy.ru/l_01_03.shtml

# 284
  • Sofia
Милена, може да играете на "война" на карти, със сигурност ще убиете поне 2-3 часа  hahaha
На кораби, на танкове - всеки си рисува на своята половина от листа танкове, после целиш чуждите танкове с точки в твоето поле, като сгънеш листа, ако точката се падне в/у танка на врага, го смазваш; бикове и крави... това се сещам засега.

Общи условия

Активация на акаунт