КЛУБ "РОДИТЕЛИ-ЧАСТНО ОБРАЗОВАНИЕ" 7 - ВАКАНЦИЯТА

• 40 555
  • 414
  •   1
Отговори
# 285
EВЕТО, ако не е подуто крачето може да изчакате до утре. И ние скоро имахме подобен инцидент - малкия скочи накриво от първото стъпало на стълбището и докато се суетяхме около него дълго време, мъжа ми обърна внимание, че крачето не е отекло. При счупено и изкълчено се подува много. И понеже Крис се успокои и видяхме, че не го боли много, а случката се разигра вечерта, решихме да изчакаме до сутринта и тогава да преценим какво ще правим. На сутринта малкия стана и се затича, все едно нищо не се беше случило. Сигурно го е бил усукал или навехнал леко.
МИЛЕНКА, в момента се сещам за "Черен Петър". Може децата да играят помежду си, а още по-интересно ще им е, ако и ти се включиш в играта.
Сетих се и още една забавна, но не и помня името - рисуваш едната си ръка върху лист и слагаш на произволни места цифрите от 1 до 50. После всеки от играчите трябва намери възможно най-бързо цифрата, спомената от другия играч и да я задраска. Мисля, че така беше. newsm78

# 286
Миленче, сещам се за играта тип "държави, градове, села и т.н.", само че да я адаптираш в "животно, растение, филм, герой"... нещо, което да е по-интересно за тях, защото предполагам, че на 5 и 7 години не са корифеи на географията  Laughing все още hahaha

# 287
Здравейте отново и извинявайте, че чак сега пиша - обикновено в събота и неделя ни няма.

Накратко за "Меридиан 22" - леля ми има негативно отношение заради реда и дисциплината (т.е. липсата на такива). А имайте предвид, че тя работи и в държавно училище - при такава база за сравнение не би следвало да има толкова голямо разминаване с очакванията й. Подробностите ще ги напиша на лични на тези, които се интересуваха.

май:), аз също си мисля, че голямата бройка деца в градината на "Овъргаз" е заради училището. Но ето, например, "Чуден свят" - от тази година се разширяват и правят 2 групи от по-голямата възраст (тази преди предучилищна). Да, не всяка градина има база, която позволява разширяване, но въпреки това за мен компромис с бройката може да се направи само ако групата го позволява - спокойни, схватливи деца. Би трябвало директорката да се консултира с учителките, преди да запише новите деца, а силно се съмнявам да го е направила. При такова съотношение момичета-момчета разширяването ми изглежда недопустимо...

Относно преподаването на една и съща учителка в градината и в началния курс - може, май:), стига директорът да го позволи. (Сега се сещам, че имам и една позната, която преподава в началните класове на AAS, а дори не е с педагогика - което не пречи да се справя добре.) Факт е обаче, че в Университета предучилищната и началната училищна педагогика са две различни специалности. Аз също имам резерви относно такъв вариант - едва ли всяка учителка ще се справи; позитивното го виждам в това, че адаптацията на децата в училището би преминала по-леко с учител, с който вече са свикнали.

Lennyh, за качеството на езиковото обучение не мога нищо да кажа. Писах само, че имат доста часове по английски. А как се преподава и какво се усвоява в тези часове - не знам. Моят син е разсеян и от него не очаквам чудеса на този етап. Освен това е притеснителен и трудно показва това, което е научил (още един аргумент да искам да е в по-малка група!). Ей така, между другото, си пее английски песнички - т.е. усвоил е все нещо, макар и да не знам дали разбира смисъла на това, което пее. Всъщност учителките по английски за детската градина и за училището са различни, така че аз съвсем не мога да те ориентирам за английския в Школото.

# 288
  • София, Манастирски ливади
Привет от мен!  Hug
Днес сутринта малката с отварянето на очи ме поздрави с една песничка, като ми я изпя, поздравявам ви и аз с нея:
http://www.music.store.bg/c/p-l/sid-1531/t-wma/nezabravimi-detsk … la-moia-mamo.html

Крачето още я боли, въпреки, че вече стъпва и ходи полека-лека, но се държи постоянно за крачето, все дърпа панталоните...не е подуто никъде, явно бая го е навехнала. Днес си е в къщи, ще се гледаме двечките...  Heart Eyes

Хубав ден на всички!!!   bouquet

# 289
Евето, много добра новина. Страхотен поздрав!

Ето ми днешния поздрав - футболен
http://www.britishcouncil.org/kids-songs-football.htm

We’re going to win!

One, two, three, four
How about another score?
Two, four, six, eight
We’re going to win!

Hey, here they come again
One in goal and then another ten
Shoot for goal and get it in
Score the goals and we can win – Come On!

One, two, three, four
How about another score?

We’ll support our team forever
We don’t care about the weather
There’s no rival we can fear
Hear us shout and hear us cheer

Hey defender get that ball
Now the striker’s passed them all
At the front and tries to score
Yes!  A goal and that’s one more – Come on!

One, two, three, four
How about another score?
Two, four, six, eight
We’re going to win!

Софи, един въпрос:
След като диалект може да се оправя от логопед, това важи ли за акцента на чужденците?
Въобще трябва ли да се ходи на логопед за правилното произнасяе на звуците в чужд език?

# 290
Да се похваля и аз  Wink - записахме Яна в "Приказната фея", с френски език. Надявам се детето да е щастливо там, тръгва от 1 юли.

момичета, бяхте пуснали линкчета с материали за малки деца за изучаване на чужди езици, имаше и на френски. Обаче търсачката не ми помогна да ги намера. Може ли някой да ми помогне и пак да пусне линкчето с френски  Praynig

# 291
Да се похваля и аз  Wink - записахме Яна в "Приказната фея", с френски език. Надявам се детето да е щастливо там, тръгва от 1 юли.

момичета, бяхте пуснали линкчета с материали за малки деца за изучаване на чужди езици, имаше и на френски. Обаче търсачката не ми помогна да ги намера. Може ли някой да ми помогне и пак да пусне линкчето с френски  Praynig

мисля, че бяха в предната тема на 11 стр.

# 292
  • София
Софи, един въпрос:
След като диалект може да се оправя от логопед, това важи ли за акцента на чужденците?
Въобще трябва ли да се ходи на логопед за правилното произнасяе на звуците в чужд език?

Дани, важи, защото логопедът показва правилната постановка на звуковете, както и отработва словореда в изреченията. Който е чувал гърци да говорят български, знае как заменят "Ч-Ц", например и се получава "цанта". Просто в гръцкия език няма звук "Ч" и тук на помощ идва логопедът, който ще покаже правилната постановка на звука.  Hug

# 293
Миленка, ще ти препоръчам 1 книга "365 дни за творчески игри" http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=6731
Тя е за по-творчески игри, но си има и някои занимания, които можеш да използваш за път.

# 294
Радвам се за вас, Pola! Аз не успях да запиша там малкия си син - местата вече бяха заети. Но ставаше въпрос за яслата, а не за градината. Ще се радвам да споделиш впечатленията си (като вече получиш такива).

# 295
rumche, мерси за интересната информация.

# 296
http://www.britishcouncil.org/kids-songs.htm
песнички с клипчета на англ. ез. за малки и по-големи

песничка и клипче за миене на зъбите, обличането - навиците на децата
http://www.britishcouncil.org/kids-songs-way.htm

# 297
Pola радвам се за вас!  Peace
Eveto много премеждия ви се събраха нещо напоследък - прегръдки на малката палавница и дано няма сериозни последици  Hug Иначе в началото в градината и Боби беше така - седмица там, две седмици в къщи  Sad, но слава богу този период отмина!
rumche благодаря ти за мнението миличка, и успех и на вас при избора!
Успешна и лека седмица на всички! Hug Hug Hug
Аз не съм в кондиция, но ще ви наглеждам   Heart Eyes

# 298
Pola, честито за детската градина. За френски давам www.uptoten.com, не знам дали това имаше в предвид, но там има игри за деца от 0-10 години и малката ще се забавлява царски.

rumche, добре дошла /малко късно като гледам, ама аз бавно загрявам  Mr. Green).

Eveto, добре че сте се оправили, като прочетох вчера, че си е навехнала крачето, ми стана много жал - все пак няма да пропуснете представлението в детската градина.

Софсан, и аз да си сложа мерудията - не знам доколко един логопед, който не е местен, може да се справи с произношението на чужд език, респективно с произнасянето на определи звуци. Пример за това е дъщерята на една приятелка, които бяха също в Австрия и са били на логопед. Детето не е могло да произнася "р" и са го научили на немското/френско "р", като логопедката е казала, че не го може това твърдо "р" - явно техниката на произнасяне е различна. Нашата логопедка беше полякиня и нямаше проблем с "р"-то. Ама знам ли, само си размишлявам - ти например можеш ли да обучиш някой на френско "р"?

Миленка, снощи като прочетох, че търсиш занимавка за из път, така ми "домиля" - значи вече приближава датата.
Мога да ти препоръчам тези книжки "Играй с Ина", "Рисувай с Ина" - излизат всеки месец. Моята винаги има резерви в колата. Другото което си взима е Нитендо. Игра на думи - да се каже дума с начална буква края на предната дума -         ракета-ананас-сапунерка-ангънце-елен-нов-вакум-.................

# 299
  • София
Софсан, и аз да си сложа мерудията - не знам доколко един логопед, който не е местен, може да се справи с произношението на чужд език, респективно с произнасянето на определи звуци. Пример за това е дъщерята на една приятелка, които бяха също в Австрия и са били на логопед. Детето не е могло да произнася "р" и са го научили на немското/френско "р", като логопедката е казала, че не го може това твърдо "р" - явно техниката на произнасяне е различна. Нашата логопедка беше полякиня и нямаше проблем с "р"-то. Ама знам ли, само си размишлявам - ти например можеш ли да обучиш някой на френско "р"?

Радмила, няма да може, разбира се, ако езикът на който прави корекция не му е матерен. Аз имах предвид български логопед да помогне на чужденец при овладяването на българския език. Hug Съвсем естествено е, че всеки език си има спецификата при артикулация на звуковете. Имах състудентка арабка, която ни показваше трите вида "Х" в нейния език. Разбира се, че аз не бих могла да науча едно арабско дете, живеещо в България на тези три вида Х.  Sunglasses
Моята приятелка българка, живееща в Белгия е имала подобен "сблъсък" с белгийски логопед. След обследването, което той беше направил, им беше пратил бележка, че детето трябва да ходи на логопед, защото не може да казва "Р", разбирайте френското "Р".  Laughing
А иначе аз бих могла да науча някой на френско "Р", защото съм учила този език и учителите ми казваха, че имам много добро произношение.  Wink Тоест аз познавам мястото на учленение на този звук и предвид професията ми бих могла да науча някого.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт