Работна тема за кандидатстване за детска градина София- 3

• 53 615
  • 1 136
  •   1
Отговори
# 240
Да, има доста абсурди и в желанието си да ги обощя даже не знам откъде да започна. Пък и не ми е това работата, има си хора за тая цел и се наричат "Експерти към Дирекция Образование към СО", така че....но искам да ви кажа че и директорките не са съгласни с много безумия(и учителките), но системата е такава и "защо па да се напъваме да я променим", като така си ни е по- лесно....а самите родители също като че ли каквито и циркове и безумия да им наложат, все си трайкат  Shocked и даже жалбички няма, да му се не види...на последната среща чухме за иск , заведен срещу общината за дискриминация, ми крайно време беше, след повече от 8 месеца безкраен цирк...ама едно искче само, няма протест, няма жалби, няма нищо...ми защо да се напъват хората, явно че нас това положение ни устройва напълно....ееех, Шапчице, кажо ми какво трябва да стане, та да се размърда малко ССФ?!И лотарията за ДГ не я стресна , явно наистина няма проблеми с ДГ и темата е излишна....

# 241
Кой е завел иск за дискриминация?Да вземем да се включим всички ощетени и да стане колективен.Но трябва някой родител на доброволни начала да се включи,защото разноските по делото няма да са малки.Преди време в едно предаване по Нова ТВ беше един адвокат,който беше завел колективен иск срещу Топлофикация затова,че няма право да парното на потребителите,които си плащат сметките редовно.Да вземем да осъдим тая СО,че да се стресне най-накрая.

# 242

Г-н Джонев, не смятате ли за редно, децата от самостоятелните ясли да получават също някаква точка предимство? Тези деца вече имат изградени някакви навици, посещавали са ясла 2 години и накрая си остават в къщи. Все още има отдели яслени структури и децата в тях след изписване от яслата се борят наравно с всички други единствено за ЦДГ, а не за ОДЗ, защото там разбира се местата предварително са заети.

По същата логика защо да не се дават точки и за децата от частните ясли? И те имат навици...
Защото като имаш пари да си пратиш детето на частна ясла, ще си го пратиш и на частна градина.Всеки иска детето му да бъде в група от по 10 деца,да бъде добре обгрижвано и да се работи индивидуално с него.ЕТО ЗА ТОВА.А и защото тези хора са станали в най-студения ден тази зима,в който падна най-голямия сняг(който отново ни изненада и блокира София за 2 дни) и са отишли да се редят пред яслите в 6.00ч.,прокарвайки партини в снега,защото дори и градския транспорт не се движеше.ЕТО ЗА ТОВА.Тези хора са се презастраховали като са записали децата си и в ясла,защото наистина са имали нужда да се върнат на работа,а сега какво?Някои си спахме на топло,други дойдохме от Долно Нанагорнище,всички имаме претенции, ръсим акъл,но всички дърпаме чергата към себе си.В цялото това обсъждане няма и грам обективизъм и здрав разум.Има само интерес.Lovi-татко теб изкючвам,ти се потруди съвсем реално за общото благо.И ЕТО ЗА ТОВА сме на тоя хал и ще си останем на него.Добре ни е така!!!

# 243
  • София
 Shocked

Ми като си имала нужда да почнеш работа - прати го в частна градина. Така, както смело препоръчваш на другите родители. Които не са имали избор и в името на това да работят са се съгласили да дават по- гол;ямата част от заплатата си като такса тази година. Логично е догодина да е твой ред - тази година си пропуснала. Ето за това.

# 244
Относно договорните ни задължения

Договорът е публикуван отдавна и не е променян. Там няма задължения за експлоатация и поддръжка на системата, нито задължения за реализация на нов регламент. Ако не бяхме излезли от рамките на договора, класирането въобще нямаше да се случи. Работата по новия регламент е по наша инициатива, защото старият има твърде много пропуски и не бива да се прилага за следващата година. Не сме участвали в разработката нито на стария регламент, нито на първоначалните изисквания към системата, които създадоха предпоставките за проблемите през февруари. Промените по системата след февруари целяха компенсация на тези пропуски и извършването на самото класиране.

Да повторим и потретим: Нямаме намерение, нито власт, да определяме социалните критерии на регламента. Това е работа на родителските организации и Общината, в крайна сметка. Нашата отговорност е да изградим работеща система. Тази отговорност ни вменява и правото да казваме дали нещо може да се реализира или не, дали нещо е по-добро като процес или не. Например, ние имаме правото да кажем – фактор ‘време’ е недопустим. Имаме правото да кажем – съществува проблем с избор между деца с еднакъв брой точки. Имаме правото и да предложим техническо решение на този проблем, което задоволява основните изисквания на родителите – предвидимост и прозрачност.

Всеки може да има, каквото си иска мнение за нас. Ваше право.

Само ви моля за повече конструктивност. Изказвайте конкретни мнения по конкретни въпроси и избягвайте общи емоционални оценки. Само така можем да се справим с проблема.

Ако си мислите, че оставаме в този водовъртеж, заради някакви пари по договор, лъжете се. Ние отдавна сме загубили повече от цялата сума по договор.

Помислете каква може да е нашата мотивация? Добре помислете. Благодаря!

Явор Джонев
Ръководител проект кг.софия.бг
Сирма Груп АД

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 17:35 от kg.sofia.bg

# 245
Нали от тази година направиха така, че целия набор на определена година да кандидатства за 1 група (2006 - за ясла, 2005-1гр.....) Мисля, че на 1 януари целия набор 2006 (т.е. цялата опашка за яслата) автоматично си става опашка за 1 група и това е!

Да, това е идеята, но моля, изчакайте да премислим нещата. Разбира се, трябва да намерим такова решение, което няма да постави децата, които тепърва ще кандидатстват в неравностойно положение.

Екип на кг.софия.бг

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 20:17 от kg.sofia.bg

# 246
  • нейде там, където ....
Идеята за лотария не покрива нито изискването за прозрачност, нито за някаква предвидимост и планиране. За родителите тя е по-неприемлива, колкото за вас - фактора `време`.
По-добре да се вземат под внимание някои (иначе спорни) допълнителни критерии, при равен брой точки по основните, за които има съгласие поне с родителите, идващи на срещите в Общината.

За текущата първа група или за тази, която ще се сформира септември 2009?

# 247
Г-н Джонев, лично аз оценявам усилията, които полагате за намиране не решение. Мисля, че при всички положения трябва да се запази добрия тон. Сега конкретно към въпроса. Не знам има ли яснота по въпроса за набор 2006, но бихте ли пояснили какво се случва примерно с дете, родено юли 2006, което иска да тръгне директно на детска градина. Какви критерии ще важат за него при положение, че предварителното кандидатстване е едва от няколко дни, а местата за ОДЗ явно по дефолт за заети.

# 248
Използвам темата за да обява, че съм готова да платя колкото е необходимо, на когото е необходимо за да влезе детето в ОДЗ. Не се шегувам, ако някой може да ми съдейства да ми пише на лични. Гарантирам анонимност  Peace

Ако Люлин не ти е далеч, ей тук до нас срещу 500 лв, може да се вредите в ОДЗто.

Това го знам от сигурни източници. Само дето директорката после си искала и още през месец два за разлчни неща, а децата били толкова, че спели на походни легла.
Ако още си навита, ще ти кажа на лични кое е ОДЗто.
Аз искам да знам кое е ОДЗ-то
Искам да уточня когато дадох като рпимер себе си че съм прибирала брат си от градина - нямах предвид че сега трябва да е така.
Наистина не е критерии дали е работила майката преди да забременее.
Аз родих на 19 - работила съм преди това, така че мен ме устройва, но познавам такива, които не са! не винаги е възможно. Кандидаствах във университет вече бременна - не е имало как да кандидатствам преди да завърша все пак.
За районирането см твърдо, надявам се вече не е вариант да се доказва с лична карта защото вчера ми откраднаха дамската чанта - с нея и докуентите и сега като си извадя нова..... Simple Smile

# 249
  • София
Нали от тази година направиха така, че целия набор на определена година да кандидатства за 1 група (2006 - за ясла, 2005-1гр.....) Мисля, че на 1 януари целия набор 2006 (т.е. цялата опашка за яслата) автоматично си става опашка за 1 група и това е!

Да, това е идеята.

Екип на кг.софия.бг

Бих искала да ви попитам екипа на кг.софия.бг, или както там се наричате, ЗАЩО това не го обяснихте ясно още началото на тази година, че да знаем ние, че ако не запишем детето си на ясла, кандидатствайки по тази ваша система НЯМА ДА ИМА ШАНС ЗА ДЕЦАТА НИ да бъдат записани първа група в одз следващата година? Нали щяло да има нова система, кандидатстване на ново, тъй като сами признахте, че тази ваша система е неефективна? Наистина ли ще се подиграете с целия набор 2006 дечица? С родителита им? Ей това не разбирам... Престанете с тези призиви за конструктивност и ясни предложения, както и преди отбелязах тази тема е много емоционална за родителите... осебено тези, поставени от ВАС в безизходица. Аз съм от онази група родители, които разбират предимството на това децата да посещават частна градина, да са по 10 в група, но нямам финансова възможност да посрещна този разход и то по две! Освен това тук измежду множеството емоции могат да се прочетат и много конструктивни предложения, какъв е вашият конкретен коментар по тях?

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 22:54 от Ellypr

# 250
  • софия

Да, това е идеята.

Екип на кг.софия.бг

Г-н Джонев, това е поредната "блестяща" идея. Бихте ли ми отговорили тези, който не сме кандидатствали за ясла и сме преценили да кандидатстваме направо за 1ва група как да приемем тази идея? Защо миналата година не беше регламентирана необходимостта от кандидатстване за яслена група със слаба надежда след това, евентуално, детето да бъде класирано за 1ва група? Защо в началото на 2007 г. директорите на ОДЗ не приемаха документи за запазване на ред, за когато дойде редът, а приемаха САМО за годината, в която детето ще започне да посещава съотв. заведение (2008 г. и провалената система за кандидатстване няма смисъл да споменавам)?

И наистина за последен (256) път Ви питам:
Защо системата не позволява предварително кандидатстване за 1ва група в ОДЗ на дете, родено през 2006 г.? (след избор на съответното ОДЗ, линк "Предварително кандидатстване" въобще НЯМА. Такъв има само за предварително кандидатстване в ЦДГ.)

Последна редакция: пн, 03 ное 2008, 20:08 от zvanche

# 251
Shocked

Ми като си имала нужда да почнеш работа - прати го в частна градина. Така, както смело препоръчваш на другите родители. Които не са имали избор и в името на това да работят са се съгласили да дават по- гол;ямата част от заплатата си като такса тази година. Логично е догодина да е твой ред - тази година си пропуснала. Ето за това.
За твоя информация моето дете си ходи на градина.А по- горната публикация написах заради такива-НЕегуисти.Все пак се радвам,че само един потребител се припозна в моите думи.
 spoko

# 252

Да, това е идеята.

Екип на кг.софия.бг

Г-н Джонев, това е поредната "блестяща" идея. Бихте ли ми отговорили тези, който не сме кандидатствали за ясла и сме преценили да кандидатстваме направо за 1ва група как да приемем тази идея? Защо миналата година не беше регламентирана необходимостта от кандидатстване за яслена група със слаба надежда след това, евентуално, детето да бъде класирано за 1ва група? Защо в началото на 2007 г. директорите на ОДЗ не приемаха документи за запазване на ред, за когато дойде редът, а приемаха САМО за годината, в която детето ще започне да посещава съотв. заведение (2008 г. и провалената система за кандидатстване няма смисъл да споменавам)?

Моля за извинение. Не бях преценил, че става дума за новокандидатстващи деца. Трябва да намерим решение, което осигурява равнопоставеност за тези, които тепърва ще кандидатстват за градина. Моля, дайте ни известно време - има много неща за преценка.

Я.Дж.

# 253
И наистина за последен (256) път Ви питам:
Защо системата не позволява предварително кандидатстване за 1ва група в ОДЗ на дете, родено през 2006 г.? (след избор на съответното ОДЗ, линк "Предварително кандидатстване" въобще НЯМА. Такъв има само за предварително кандидатстване в ЦДГ.)

Ще проверя точно как стоят нещата и ще Ви информирам тук.

Я.Дж.

# 254
  • София
Shocked

За твоя информация моето дете си ходи на градина.А по- горната публикация написах заради такива-НЕегуисти.Все пак се радвам,че само един потребител се припозна в моите думи.
 spoko

И моето си ходи в ОДЗ, но преди това беше в частна ясла, защото нямах избор, а трябваше да ходя на работа. Именно затова и попитах, защото ми беше интересно на какъв принцип се дават тези допълнителни точки, щом аргумента е за придобитите навици.  Все пак има много родители които прибягват до частните ясли/градини не защото имат пари за това, а за да си запазят работата.

Общи условия

Активация на акаунт