Черен списък на храни и хранителни продукти - Бг

• 283 599
  • 1 823
  •   1
Отговори
# 1 575
Вити банички със сирене  на VIttafoods. Залепени са една за друга. Трябва да се пекат както са замразени, а не могат да се разлепят. '

# 1 576
Вити банички със сирене  на VIttafoods. Залепени са една за друга. Трябва да се пекат както са замразени, а не могат да се разлепят. '
същата работа са баничките на Белла, ако не ги разлепиш, не могат да се опекат, язък.

# 1 577
  • София
Здравейте, момичета ! Може ли някоя от вас да ми обясни кои от безалкохолните напитки, предлагани на пазара са най-малко вредни. Аз досега си вземах степчета Rolling Eyesбез да знам, че са вредни, газирано не купуваме, пък в разните там пуншове има много Е-та, а нямам възможност всеки ден да си цедя пресни плодове и то какво остана ??? Rolling Eyes
Степчетата отдавна ги пратих на боклука.
Никой не знае какво е безвредно, но все пак нещо трябва да се пие и ако нямаш възможност да правиш сама пресни сокове (които трябва да се консумират веднага, защото бързо се окисляват и стават вредни) можеш да взимаш натурални сокове, обаче 100%-тови и без всякакви там оцветители и други добавки. Такива сокове между другото се срещат все по-рядко, навсякъде са разводнили пазара с разни "нектари"....
Присан-а също ми харесва.

Ние понеже имаме домашни ябълки, които обаче не стават за пряка консумация защото са много твърди и кисели ги варя като ошавл Става лесно и бързо, пък има какво да пият вместо вода

# 1 578

Пускан е няколко пъти в тази тема. Погледнете датите- почти от преди две години е. Peace Оттогава много вода, сухо мляко, нишестета и консерванти са изтекли и едва ли ако сега се направи ще се отчетат същите резултати. Забележете също какво се отчита- масленост, вода и закваска. Мен лично ме интересуват консервантите и стабилизаторите, но тях няма кой да пише на опаковката и няма коя институция да ги провери. А водата и маслеността са най- малкия проблем.

За бозата- не съм срещала боза без подсладител(искам със захар, ама няма). Ако срещнете свиркайте, че се навих вече да правя по рецептата от Гответе с мен. ooooh!

# 1 579
  • Пловдив
Аз тук бих посочила всички "био ментета" - продукти, които имат подвеждащи етикети, че са "био" или "еко".
Не заради хранителните и вкусовите им качества, а заради наглата лъжа на производителите им.

Ето някои, посочени в сайта на Биоселена (bioselena.com):
кашкавал „Пършевица”(произведен от „Зоров 91”, Враца) с означението „произведено в екологично чист район”;

-краве кисело мляко „Елена” (производител Би Си Си Хандел”ООД) с надпис „млечен продукт от екологичния Еленски Балкан”;

- компот от кайсии (произведен от „Биоплод” ООД), където био е написано с големи букви, а плод - с малки;

- ябълков оцет на „Веда” ООД с надпис биопродукт и знак за запазена марка;

- мюсли на „Р.И.Груп” ЕТ с надпис biofresh;

- кашкавал на „Еко-Ф” ЕАД с означение „биопродукт”;

- боб, леща, ориз, лютеница и гювеч на „Биоплод” ЕООД с надпис „био продукт”,

-ръжени ядки на „Фортунате” ООД с надпис „BIO”,

- стерелизиран зелен фасул и стерилизирани краставички на „Биоплод” ООД с надпис био и дребен шрифт плод,

- домати небелени на „Гама” ЕООД с надпис „ЕСО” и допълнението: „всички продукти са екологично чисти, приготвени от подбрани сортове растения”,

- яйца на „АГРОИНВЕСТ ПРОДУКТ” ООД с надпис „ЕКО ЕГ”,

- пресни яйца Мизия на „ЯЙЦА И ПТИЦИ” АД с надпис „ЕКО”,

- капия печена на „САТКО” ООД, по поръчка на ЕСО КОМЕРС ООД с „ЕСО” означение и надпис отстрани на етикета с малки черни букви „всички продукти са екологично чисти, приготвени от подбрани сортове растения”,

- кисело мляко „Роса” на „ФАМА” АД с надпис „ЕКО”,

- стелиризирани краставички с вносител ЕСО ТРЕЙД ООД, гр. Варна, разпространява се от ЕСО КОМЕРС ООД с надпис „ЕСО”,

- домашна лютеница на „ЕКО КОНС” ЕООД - в очертано с черен контур елипсовидно пространство на бял зелен фон с бели букви е изписан надпис „ЕКО” и непосредствено под него „КОНС”,

- ябълков и винен оцет на „Недев Стил” ЕООД с надпис „ЕСО”,

- сладка царевица, произведена в Унгария по поръчка на „Хермес Комерс Р” ООД с открояващ се надпис ЕКО, същият е случаят със зелен грах, произведен в Италия по поръчка на „Хермес Комерс Р” ООД,

- бялo сирене АБЕЛА на „Мизия Милк” ООД с надпис „натурален продукт от екологично чист район”,

- кисело мляко Ел Би на „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ” ЕАД с надпис „натурално”,

- краве кисело мляко „Пършевица” на „Зоров – 91” с надпис „Краве кисело мляко „Пършевица” е произведено в екологично чист район на 1300 м. надморска височина на билото на стара планина във Врачанския Балкан” /подобен е случаят с нискомасленото кисело мляко „Пършевица”/,

- пастьоризирано прясно мляко на мандра ОПИЦВЕТ-ЕТ „ДЕЯ” с надпис „Произведено от специално подбрано краве мляко в екологично чист район”,

- пастьоридирано краве мляко „Пършевица”, произведено за „ЗОРОВ-97”, гр. София, бул. „Искърско шосе” №13А от „БОВИС” АД, с. Трудовец с надпис „Краве кисело мляко „Пършевица” е произведено в екологично чист район на 1300 м. надморска височина на билото на стара планина във Врачанския Балкан”,

- мед на „ЗЕТ 1” ООД с надпис „Екологичен Мед от Еленския Балкан”,

- фина леща на „ЗАР ИМ ЕКС” ЕООД с надпис „ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ ПРОДУКТ”,

- култивирани гъби „Сърнела” на „АДЕЛА” ЕООД, обявени за екологичен продукт,

- катък, произведено за „Габрово милк”, ООД с надпис „Екологично чист продукт от Централен Балкан”,

леща и ориз на „ЗАР ИМ ЕКС” ЕООД с надпис „ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ ПРОДУКТ”,

- маргарин „Linko”на „S.C.ROYAL BRINKERS ROMANIA, S.R.L.” с вносител „ИТА-България” ООД, София с надпис „100% натурални и екологично чисти растителни масла и мазнини………”,

- оцет на „ББТ” ООД с надпис „ЕКОЛОГИЧЕН”,

- бяло саламурено сирене „Приста” на „СИРМА ПРИСТА” АД с надпис „ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТ ПРОДУКТ”.

# 1 580
Да наистина . Това е списък, на едни от продуктите, които ни подвеждат, естествено за да ги купуваме. Беше публикуван във в-к "Монитор". А статията беше за отровни вафли с ГМ соя/9 броя/.Съжелявам,  не мога да  открия кой брой беше.                                                                                      Но какво ще кажете за вафличките на Великотърновската фирма "Кармела" / ако не се лъжа/, която ще изнася за КИТАЙ!? Една мама беше писала,че детето й след като е яло от тях е било превъзбудено и изпражнението му било зелено Rolling Eyes  Shocked. За Китай- да, но в БЪЛГАРИЯ НЕееееее!!!!!!

# 1 581
  • София
Горнооряховски суджук на "Димитър Маджаров" - по принцип харесвам продукцията на тази фирма, но въпросният суджук, държан в хладилник, в срок на годност, при отварянето вонеше ужасно на мърша! ooooh!

# 1 582
чудя се не трябва ли да запиша тук и магданоза  Tired вече седмица седи в бурканче, водата му е сменена само веднъж, и е все така зелен, не изсъхва и не изгнива, нито пожълтява.

# 1 583
  • у дълбоката провинция
Цедено кисело мляко "Добрев".Провали ми празника!Толкова горчеше , че останахме без салата "снежанка", просто ужас!Имаше вкус на пелин!Отврат! #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 584
# 1 585
чудя се не трябва ли да запиша тук и магданоза  Tired вече седмица седи в бурканче, водата му е сменена само веднъж, и е все така зелен, не изсъхва и не изгнива, нито пожълтява.
Ако е кофти, ще се скапе за часове. Това, че е зелен, означава, че е добре гледан. Копър от градината на баба ми е синкав и издържа в торбичка в хладилника, дори без вода - повече  от 3 седмици без да загуби от свежестта си. За целта не се тори и не се полива, "изпича" се от слънцето и е по- ароматен от всякакъв от пазара.

# 1 586
Да отровни вафли - със соя мутант Както и сосове и ядки. Самите вносители дори не подозирали моля Ви че може да са вредни. /в*к "Монитор" от 23.01.02008 г./. Кой знае на какви ниски цени я купуват и после я влагат в различни продукти и надуват цените #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 1 587
Уф, с тая ГМ соя...Днес се подведох и купих соево кисело мляко и соев кашкавал...уж на етикета пише, че соята не е ГМ, уж били БИО, ама знае ли човек. Кашкавалът е с трайност 3 месеца, произведен на 01.02, а днес като го отворих вече беше лигав  Sick Не знам кой позволява да се пише "БИО", без необходимата сертификация на продукцията?

# 1 588
Ако е кофти, ще се скапе за часове. Това, че е зелен, означава, че е добре гледан. Копър от градината на баба ми е синкав и издържа в торбичка в хладилника, дори без вода - повече  от 3 седмици без да загуби от свежестта си. За целта не се тори и не се полива, "изпича" се от слънцето и е по- ароматен от всякакъв от пазара.

дано, благодаря ти.

# 1 589
Здравейте момичета. Ще се отбележа и аз за некачествените стоки. Снощи правих пилешки бутчета, но не помня марката. Миришеха на старо патешко месо, жилави си останаха въпреки  дългото печене. smile3516
След това, кайма на Чико-мирише на соя! и както каза приятелката ми- с магически способности за изчезва  [smilie=smile3516.gif
Незнам дали е подходящ продукта прах за пране Рекс-сода ефект, но нито ефекта, нито содата се виждаха.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт