Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 979
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 1 486
мистерия,мерси за фотото,а колко голяма дупката на химикала,че тук ми се вижда май доста големика newsm78

# 76
  • Мнения: X
Само да уточня, че то наистина така съм го написала объркано. Под малък град нямам предвид Варна, а Добрич и питам за |Варна, защото е най-близо, пък и често имам работа там. Простете - тези дни не съм във вихъра си и явно не се изразявам правилно.

# 77
  • Мнения: 364
мистерия,мерси за фотото,а колко голяма дупката на химикала,че тук ми се вижда май доста големика newsm78
Снимах от доста близо иначе ,взимаш един химикал от тези с металния накрайник ,той е на винт,и по него си правя дупчицата.
ето и снимки на химикала които използвам

Hug

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 16:17 от мистерия

# 78
  • София
  • Мнения: 3 271
Мацки, благодаря за отговорите Hug.
Лелеее Fior ooooh!, какви вкусотии си правила..направо ми потекоха лигите Flutter - майсторка си bowuu

Айде аз сега пак да питам, като някоя малоумна, но Krische, къде е този магазин Кадемлия?

# 79
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
кв. Редута, ул. "Кадемлия" #6 - отива се с автобус 72, обръща зад хотел Плиска - САЙТ:  http://catalog.bg/products.php?company=18423&lg=1&lg=1

# 80
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
vesi_127 , би ли споделила рецептата - изглежадт просто неустоимо Crazy.

Мариета, заповядай Simple Smile :

Маслени орехови бисквити с лимонов крем

Продукти:
1 ч.ч. меко масло
¾ ч.ч. захар
1 яйце
1-2 ванилии
1-2 ч.лъж. настъргана лимонова кора
2 ½ ч.ч. брашно
½ ч.лъж.хлебна сода
½ ч.лъж. сол
1 ч.ч. ситно смлени орехови ядки
пудра захар за поръсване
 
За крема:
6 равни суп.лъж. меко масло
2 яйца
2 жълтъка
2 ч.лъж. настъргана лимонова кора
2/3 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1 ч.ч. захар
1 суп.лъж. нишесте (ванилия или натурално)

Приготовление:
Лимонов крем: В купа се разбива маслото със захарта за около 4-5 минути. Едно по едно се прибавят яйцата и жълтъците. Разбиват се 2-3 минути и се добавят лимоновата кора, лимоновия сок и нишестето.
Сместа се пресипва в тенджерка и се слага на слаб огън, като се бърка непрекъснато, докато стане гладка. След около 15 минути трябва да се е сгъстила. Не трябва да завира!
Кремът се оставя  да изстине и се прибира в хладилника, покрит с фолио.

Разбива се маслото със захарта. Прибавят се яйцето, ванилията и лимоновата кора. Отделно се смесват пресятото брашно със содата и солта и се прибавят към сместа. Разбърква се добре. Накрая се прибавят орехите. Тестото се покрива с фолио и се прибира в хладилника за около 2 часа.
На набрашнена повърхност тестото се разточва на кора с дебелина 3-4 мм. Изрязват се формички, като на половината от тях се изрязва дупка в средата. Нареждат се върху леко намаслена хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 10 минути или докато се зачервят.

Като изстинат, се слепват две по две със студения крем и се поръсват с пудра захар.

Забележка: В началото сладките са по-твърдички, но след няколко дни омекват от крема. Съхраняват се в хладилник, ако изобщо останат за съхранение.  Laughing

Да ви е сладко!

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 11:15 от vesi_127

# 81
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
  bouquet

# 82
  • София
  • Мнения: 254
И аз да се запиша. Направо е страхотна темичката. Със сигурност няма да ви помагам с рецепти Embarassed, но ще изпробвам много от вашите.
П.С. Ще ви досаждам доста с въпросчета Laughing.

# 83
  • Мнения: 1 486
Мистерия,благодаря ти  bouquet ще пробвам пък ще видя какво ще стане newsm78
Върти ми се и нещо друго в главата,но ако стане ще докладвам Peace

# 84
  • Мнения: 3 770
Момичета , бройте ме и мен вече в клуба на Английския коледен кекс !  Mr. Green

Ето ги сладурчетата тази вечер :



И тук , вече принудително записани в клуба на анонимните алкохолици , след 100 мл коняк  Mr. Green :



Краси.мира, бях днес до магазина , който ми каза и си взех оттам сушените плодове.После обаче отидох на пазара и там на много места също продаваха сушени плодове , включително и череши.Аз се изхитрих малко , че взех и 100 гр сушен ананас и 50 гр папая и ги приспаднах от стафидите.Портокалови корички не можах да намеря никъде , но купих сушени портокали.Те са заедно с корите и макар и да не е точно същият вкус , пак са портокали.



Ако има мераклийки  от Пловдив да приготвят Английския кекс - на пазара има всичко от сушените плодове , вкл и черешите !   Peace

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 18:33 от * *•● Диди ●•* *

# 85
  • Мнения: 8
Много са добри  chef  chef  chef

# 86
  • София
  • Мнения: 2 649
запис и от мен  Simple Smile

# 87
  • Мнения: X
Диди,благодаря за инфото.Чакаме да го опечеш и да показваш.

# 88
  • София
  • Мнения: 2 910
Да се впиша и аз в страхотната темичка,Диди   bouquet

# 89
  • Мнения: 1 283
Нямам думи * *•● Диди ●•* * Както винаги перфекционист

Общи условия

Активация на акаунт