Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 979
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 300
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Момичета,много хубави кексове сте направили.Аз ще наблегна на сладките тази година и на печената тиква.

# 301
  • Мнения: 1 818
Да се запиша ,за да ви се радвам... Hug Heart Eyes

# 302
  • София
  • Мнения: 3 271
Баница с ориз

Продукти:
1 пакет кори за баница
1 ч. чаша ориз
5-6 бр. яйца
1 ч. чаша прясно мляко
1 ч. чаша олио
1 бр. бакпулвер
Олио за поръсване на корите

Оризът се сварява до пълната му готовност и след това хубаво се измива. Прибавят се яйцата, млякото,бакпулвера и олиото. Между две кори се поръсва малко олио и върху  самата кора по цялата и повърхност се наръсва от плънката. Имайте предвид, че тя е редичка, но така трябва да е.  Навиваме и редим кой както предпочита - по дължина или в кръгла тавичка. Печем на 220 градуса. Оставяме да изстине. Правим сироп.

Сироп : 2 ч. чаши захар + 2 ч. чаши вода. Кипваме за 10-тина минути, не както обикновено за баклава и други сладкиши. Прибавяме 1 ванилия и с горещия сироп заливаме баницата.

Добър  апетит Hug

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 15:19 от Jujka

# 303
  • Мнения: 229
Поздрави, момичета!
Направих и аз АКК Simple Smile Моят не се надигна особено и също е малко твърдичък, ама не е чудно, щото любимият спеше при компютъра и се оказа, че моят  АКК е един твърде модифициран и не е много по рецептата.
Замислих се, че с този алкохол наистина не е подходящ за дребоси, а аз имам два такива. Дали не може да се полива само със сок, или алкохолът помага за запазването му от разваляне?!!
А, опитах моя и се е получил малко горчив - това дали е от алкохола или от модифицирането? Simple Smile

# 304
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Жужка, откога и се каня на тая баница...май още довечера ще я спретна.
Благодаря за рецептата  bouquet!

Въпросче - олиото за наръсване от 1 ч.ч. ли се взема или отделно Rolling Eyes? И предполагам, сиропът е захар + вода Wink.

# 305
  • Мнения: 3 770
Jujka   , баницата сладка или солена е ? Сигурно е сладка щом прочетох ванилия ?!  Wink

Божура, ще трябва да го поливаш с алкохол , защото той го консервира и пази да не мухляса.Разреждай го с портокалов сок , както са писали.Другото , което аз се чудя този алкохол не изветрява ли с времето и затова се налага постоянно поливане ?

# 306
  • Мнения: X
Пепи,страхотен ти е АКК!  Peace
Аз снощи правих щолен,но го пекох в друга форма.А днес не издържахме и го нарязахме с половинката...ужасно вкусен е !В събота купих от Билла готов,също ни хареса.Ама друго си е домашно приготвеното!
Ето го:



# 307
  • Мнения: 3 770
Еее , краси.мира , много е готин !  Peace Аз му се чудех , но сега съм вече сигурна , че ще го направя , но може би другата седмица !   Grinning  Ти по коя рецепта го прави , едната е с 1500 кг брашно и аз смятам да го направя наполовина ?

# 308
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Краси, ти дрезденския щолен ли прави? Много апетитно изглежда.
Доколкото успях да разбера от много четене щолена трябва да се приготви 2-3 седмици преди коледа, така че не бързайте  Wink

# 309
  • София
  • Мнения: 3 271
Баницата е сладка.
Олиото за корите е отделно от тази 1 чаша. Да, сиропа съм го написала - захар +вода.

# 310
  • Мнения: 3 770
Баница с ориз


Сироп : 2 ч. чаши вода + 2 ч. чаши вода. Кипваме за 10-тина минути, не както обикновено за баклава и други сладкиши. Прибавяме 1 ванилия и с горещия сироп заливаме баницата.

Добър  апетит Hug


Jujka , ако може да го редактираш , че може да има и някой по-недосетлив  и да наблъска 4 ч. вода !
  Joy

# 311
  • Мнения: X
Пепи,аз го направих само за проба...Сигурно към 10 декември ще направя пак...

Диди,правих го по другата рецепта,пак тук от форума- Коледен щолен.Ама съм преписала и двете рецепти,много идентични са,има незначителни разлики,не вярвам да се получи разлика във вкуса.

# 312
  • Мнения: 7 951
Ейййй,страшни сте  Peace .
Краси,много добре е станал щолена.Ако и на вкус е както и на вид........  ooooh! .

Аз още нищо не съм почнала да правя.Тази година няма да правя АКК.Миналата година го пробвахме,сега е ред на щолена,но мисля да го направя някъде в началото на декември.За Бъдни вечер ще е баклавата на Айля.За Коледа, освен традиционното руло-бъдник, ще направя и торта "Медовик".Така и така ще правя меденки,ще си замеся повече тесто и ще си опека 10-тина платки за тортата предварително и само ще ги сглобя преди Коледа с крема.За Нова година ще е торта "Рафаело" на Нат.Много я харесват всички в къщи.И естествено много сладки  newsm53 .Тази година решихме,че няма да ходим никъде по празниците, така че ще се отдам на кулинарните си страсти  newsm03 (за кръшните си фигури ще мислим след това   newsm39smile3503 .

# 313
  • София
  • Мнения: 3 271
Баница с ориз
Сироп : 2 ч. чаши вода + 2 ч. чаши вода. Кипваме за 10-тина минути, не както обикновено за баклава и други сладкиши. Прибавяме 1 ванилия и с горещия сироп заливаме баницата.

Jujka , ако може да го редактираш , че може да има и някой по-недосетлив  и да наблъска 4 ч. вода !
  Joy

ОК, редактирано е, ама и аз съм един заплес.... Rolling Eyes ooooh! ooooh!

# 314
  • Мнения: 2 708
Ейййй, множат се страхотните АКК-та  Hug Hug Hug

Пък и на височина ги докарвате, Пепи и твоя е суперски и висок и изпечен Heart Eyes
Моя е по късокрак. Joy Ама Диди иначе и моя е като павенце hahaha, не е само твоя. Пък и аз като че ли не усетих чак пък толкова да се осмърдя къщата. Не че не миришеше, ама ..... Joy Може пък и мерната единица на наште носове да е друга, да очакваме едно, да се получава друго Joy. Сега си го отглеждам това павенце и като го разгърна и си напъхам навътре носа, усеща си се смраднята де - демек аромата Joy и ми харесва, не е като да не ми харесва Joy Joy Joy Ама голяма емоция значи с тоя АКК. Даже оная вечер изкомандвах половинката - "Я да ми донесеш АКК от терасата" и той  #Crazy #Crazy #Crazy, щото аз съвсем не се усещам, че няма как да знае на какво викам АКК. Та обяснявах съкращения. hahaha

Общи условия

Активация на акаунт