Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 320 568
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 140
  • Плевен
  • Мнения: 974
Rumya , райските сладки за мен са по-хубави от линцери , кравайчета и др. !  Heart Eyes Обожавам кокос , а те са с вкус на Баунти с лешници !   Heart Eyes
*  *•●  Диди  ●•*  * и аз съм в този отбор....значи и Райски сладки явно ще се правят в къщи. Обожавам кокосови сладки ммммм....

Ма4о къщичката изглежда страхотно, поздравления   chef!

# 1 141
  • София
  • Мнения: 3 874
Добър ден и честит празник на всички именници и техните близки!   bouquet
Ma4o , много красива къщичка!  Hug
Най- после и аз да се отчета с нещичко. Снощи с дъщеря ми правихме меденки и щолен. Ето и малко снимки:

    украсяването ще го правим днес или утре  Simple Smile
   

Качих и няколко рецептички от книжката на др. Йоткер, ако не рецептите, то поне украсите може да ползва някой за идея.  Hug

Шоколадови топчета
Виенски сърца
Сладки с анасон
Медени сърца
Златисти сладки
Канелени лунички
Като цъкнете върху снимката, тя се уголемява и спокойно можете да прочетете рецептата. Не съм ги пробвала рецептите, така че не знам дали са успешни или не.  Blush

# 1 142
  • Мнения: 364
Добро утро и Честит имен ден на всички  bouquet  bouquet  bouquet

# 1 143
  • Мнения: 111
Момичета, ние още не сме приключили с ремонта, поне още седмица ще се занимаваме... Не ми остана време за АКК, затова днес ще го правя, нищо че е късно. Тъкмо ще ви кажа какъв е резултата, когато е печен 20 дни преди Коледа  Peace

Ivane, браво за къщичката!  Hug Трябва да ти кажа нещо за слепването с карамел - става супер здраво, но рисково. Ако след това къщичката се държи на стайна температура, карамела се разтапя, къщичките овлажняват и се разпадат. Казвам го от личен опит - веднъж направих 7 къщички, щях да ги подарявам, залепих ги с карамел, след три дни всички се разпаднаха, не ми остана нито една! А когато се използва белтъчена глазура за слепване, къщичките стават като бетон - два месеца съм я държала, без да мръдне  Hug  За украсата преди слепването, и аз съм си го мислила, но според мен не е по-добрия вариант. Аз първо сглобявам къщичката, оставям я да престои една вечер, на сутринта е вече като бетонирана, много здрава и лесно се украсява.  Peace

# 1 144
  • Мнения: 1 440
Polly-Wolly, ето оригиналът тук

В превод съставките са:

1/3 ч.ч. олио от рапица (аз ползвах зехтин Peace)
3/4 ч.ч. захар (сложих 50:50 кристална и Мусковадо кафява)
1/4 ч.ч. разтопен мед
1/4 ч.ч соево мляко (ползвах прясно)
2 ч.ч. брашно (при мен станаха 2 1/2 ч.ч. препълнени)
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. хлебна сода
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. инд.орехче (по-добре само 1/4)
1/2 ч.л.смлян карамфил
1 1/2 ч.л. смлян джинджифил (може и само 1 ч.л.)

В дълбока купа разбиваш олиото със захарта около 3мин. Добавяш меда и млякото о пак разбиваш дообре.
В друга купа смесваш останалите продукти и на порции ги прибавяш към първата смес до получаване на стегнато тесто, което оформяш на пита, увиваш в прозрачно филио и в хладилника за поне 1 час, а може и до 3 дни (така поема по-добре подправките).

# 1 145
  • Мнения: 1 170
Еееее, Narina, страхотна си!!! Благодаря ти  bouquet  bouquet  bouquet

geleva , ммммм, страхотен Щолен. Моят като се изяде, сега по чуждите ще точа лиги
Flutter

# 1 146
  • Мнения: X
Честит Имен ден на всички празнуващи днес-да са живи и здрави!
Благодаря ви за отзивите   bouquet Слепването според мен с тази бяла глазура е супер лесно, докато с карамелизираната захар ми се струва, че трябва да се работи много бързо, за да не стегне предварително. А за украсата-не мисля, че вече построена къщичката е неудобна за украсяване. Всъщност най-зор видях да слепя всички части на пейката  Mr. Green
geleva, мноооого апетитно ти изглежда щоленът. Браво!

# 1 147
  • Мнения: 278
Честит имен ден на именяците   bouquet

Гелева страхотни неща сте сътворили   chef

# 1 148
  • Варна
  • Мнения: 3 360
Ма4о, включвам се към поздравите! Къщичката е много красива, най-вече те поздравявам за вкуса - не е прекалено шарена. Ако щете ми се карайте  Joy ама къщичките, отрупани с много цветове, ми се струват малко нещо ... претрупани, да кажем.

# 1 149
  • Мнения: 29
Поздравления за чудесната тема! Чак сега я открих. Нямах време да изчета всичко, че ме чака работа.
Кажете ми за тези глазури с които украсявате меденките и най-вече къщичките - продават ли ги готови и от къде могат да се закупят?

# 1 150
  • Мнения: 1 440
Polly-Wolly, ако съхраняваш тестото повече от час е добре преди да го разточиш да го извадиш от хладилника за 10-тина мин. След това го разточи в/у хартия за печене - така наистина става идеално за работа. Дебелината е 0.5 см. Формичките "потапяш" в купичка с брашно, за да стане фин отрязък и след това при печенето да си запази формата.
Стараеш се да направиш колкото може повече формички от първото разточване, защото от остатъците след това курабийките ставали малко по-твърди. Тестото не се мачка много по тази причина.
Пренасянето на отрязаните формички да не става с ръце Naughty Само с шпатула или широк нож!!! Пекат се в предварително загрята фурна на 170'С за 8 мин. Стават наситина много бързо и по-дълго печене дори и с 3-4мин. ще ги изгори (моята фурна е с вентилатор и аз пекох на 160'С). Веднага са готови за консумация, защото са меки и направо се топят Peace Днес останаха само 2 и са все така меки.

MamaChrisi, още не съм ги направила..туткам се нещо Blush Но тъй като каймата ми е само за гала представлението ще взема да направя проба скоро с друга плънка Peace

Последна редакция: сб, 06 дек 2008, 15:11 от Narina

# 1 151
  • Ах, морето
  • Мнения: 376
Честит празник на всички!

Днес и аз се отчитам с меденки, които изрязахме и украсихме с дъщеря ми. Направих ги по моята рецепта за орехови меденки. Изчезнаха доста бързо, само тези успях да снимам.  Laughing

# 1 152
  • София
  • Мнения: 1 374
Взех, че изчетох темата както си трябва от начало и трябва да ви кажа,че сте страхотни!!! Направо ме хвана срам с моята снимака на някакви подобия на курабийки..... Weary
Влюбих се във  ванилените кравайчета и щолените.....ще имам работа тези дни..... newsm44
 

# 1 153
  • Мнения: 278
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=315226&pid=9249376 Момичета ето ги и моите ванилени кравайчета.Счупиха се само 4-5 които бяха лапнати на секундата. Съмняваме от тези да скрия до Коледа.Най - вероятно ще правя пак.Тези са от две дози.Страшно вкусни.

# 1 154
  • София
  • Мнения: 618
Ако се чудите какво да правите белтъците, ще ви дам една много вкусна и полезна рецептичка.

овесени бисквити

200гр.овесени ядки
100 гр.масло
100гр. захар
60 гр. брашно и повечко
2 белтъка
1 ч.л.канела

Белтъците+захарта се разбиват. Добавят се към останалите продукти. Измесва се не много твърдо тесто. С намазнени ръце се взима от тестото и се оформят топки, които леко се сплескват.Нареждат се в намазнена тава и се пекат в умерена фурна.

Общи условия

Активация на акаунт