Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 998
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 1 935
Здравейте, това е една стара рецепта за орехови сладки.
1. маргарин - 80%
2. чаша бира
3. чаша смляни орехи
4. 1 бакпулвер
5. канела
6. брашно
7. пудра захар
Маргаринът се разбива с бирата, като се сипва по малко бира докато
поеме напълно и се получи еднородна смес. Прибавят се другите съставки без захарта и се меси меко тесто. Точи се около 1 см дебела кора и с чашка се оформят лунички. Пече се в умерена предварително загрята фурна  до леко розов цвят. Би трябвало да увеличат височината си почти двойно. Още горещи се овалват и посипват обилно с пудра захар.
Много са трайни, рохкави и вкусни. (не слагайте захар в тестото).
Успех. Simple Smile

# 1 936
  • Czech Republic
stasi76, Ralfieta, Roddy, vesi_127, max-mama - пркрсани сладки и пакетчета сте приготвили! Hug Heart Eyes

Аз направих освен сладките и малки подаръчета за колежките - свещници от меденото тесто:

А ето тук и още малко меденки(малко тъмна снимка, че снимах по нощите...:

След малко заминавам за работа до вечерта, така че желая на всички последни предколедни приготовления!  bouquet

# 1 937
Какви красоти сте сътворили всички-нямам думи!!!! Hug Hug Hug

Може ли някой да ми каже колко време да варя сиропа за баклавата??? Praynig

# 1 938
  • Разград
Какви красоти сте сътворили всички-нямам думи!!!! Hug Hug Hug

Може ли някой да ми каже колко време да варя сиропа за баклавата??? Praynig

Аз варя не повече от 5 минути.

# 1 939
  • София

Сиропа го варя до разлата капка и го оставям 5 мин. да се охлади ,чак тогава заливам баклавата.

# 1 940
Ето и моите кьщички

# 1 941
Прекрасни неща вече се виждат, сътворени от всички тук! Поздравления.   bouquet

Аз също вече съм на финиш линията, но една днес осъзнах, че така и май не написах рецептата за моите меденки, която обещах  Embarassed А бях сигурна, че го направих  ooooh! Май вече е късно за това, но пък ще се реванширам като споделя още една идея, която тези дни видях, че предизвика голям интерес, а пък тези, които чакаха рецептата ми се надявам да ми простят разсейването....
Става въпрос за правенето на меденки (или други дребни сладки за елхата) или пък за прозорчетата на къщичката да са наистина стъклени. Прави се дупка в средата на меденката и още преди печенето се слагат различни цветове (или моно- цвят) кристални натрошени бонбони (ако са матови и стъклата не стават прозрачни. Така се изпичат сладките, като се внимава разтопените бонбони да не заврат, защото тогава стъклата стават на шупли. Ако все пак има балончета, когато ги извадите, то с една клечка за зъби се разбърка внимателно, за да се извади въздуха. Оставяте ги да си изстинат на пекарската хартия. Воала- имате си "стъклени" меденки или истински прозорци. Снимки мога да дам само на далече сниманите прозорци на моята къщичка (направих ги от Олипс, че нямах друго и те взеха, че се захаросаха  Crossing Arms - имам късмет обаче, че сега пък минават за заскрежени стъкла) или на меденките ми, които са с матово стъкло (тях не съм ги пазила да не се цапат, понеже след това така или иначе ги декорирам) Тук и тук в далечен план

# 1 942
# 1 943
  • Варна
Може ли да се яде локум на Бъдни вечер?
 Thinking

# 1 944
svetli, ето какво намерих:

.:: Локум ::.

Необходими продукти: 1,200 кг. захар, 180 гр. нишесте, 1,400 л. вода, лимонтозу.

Начин на приготвяне: Разбъркайте .........

..., което ще рече, че става. Но за по- сигурно довечера ще погледна този, който имам вкъщи
Peace

# 1 945
  • Варна
О, чудесно, защото умувам в момента над една баклава с локум, по която ми изтекоха очите  Mr. Green ...

# 1 946
 иИскам да  пожелая весели празници на Диди , Джема , Наталина , Зори , Фиор ,Крисче и да ви благодаря за рецептите и за отзивчивоста бъдете все така добри с всички нас  Hug Iскам да пожелая весели празници и на всички момичета койте положиха големи усилия да внесат коледния дух в домовете си весели празници мили майчета

Да покажа и аз моята къщичка
щолен линцерови сладки

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 17:25 от kar4ita

# 1 947
   Тук просто е все по- вълшебно и красиво! Личи си , че сме на финалната права!
    Прекрасни къщички , кошнички и подаръци за любимите хора!Вече започвам да си мисля , че ако някак си се направи един конкурс за най-много , най-хубави и най-вкусни Коледни сладки творения тази година - България трябва да го спечели Heart Eyes

Аз приключих също- това е 5-тия вид сладки:

Линцеровите сладки и малко борчета за разкош.
  Като за първа година съм много доволна от резултатите като цяло и искам да Благодаря на всички момичета за рецептите , идеите и за тази прекрасна тема! Нат, Джемма, Диди , Ilrai78 и всички останали!  bouquet
  Утре може да покажа цялата колекция и торбичките!
  Весели празници на всички!

Последна редакция: вт, 23 дек 2008, 17:17 от Dina767

# 1 948
Аз днес съм много впечатлена  Laughing от свещниците - медени звездички на Нат Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Невероятни са и като идея и като изпълнение - Нат, направо съм ти сърдита, че не ги показа по-рано Crossing Arms Тя и Джема така и сестра й, с техните прекрасни осмоъгълни кутии. Ама бива ли така, чак сега да ги показвате, когато вече няма за кога да ги правим Joy Joy Joy
Понеже малко неща сме направили и има още да правим, та.... hahaha

Карчита - благодаря ти Hug Къщичката ни е много мила и уютна, а елена е просто великолепен, аз него най-много си го харесах Wink

А аз си мислех също за стъклените сладки, ето тук ги видях за първи път и са невероятно красиви и ефектни. Благодаря на мадагаскар за споделената идея тогава.

Забелязвате ли, колко страници е таз годишната коледна тема, а е разделена на 2 - сладко и солено, а и имаше една от 30 стр, чието продължение е тази.
Май тази година бием рекорда по предколедни приготовления. Като гледам всички вас момичета, колко сте (сме Blush) уфатни, не мога да си помисля дори какво чудо ще направим за догодина. Да имаше как, сигурно с откриването на учебната година щяхме да почнем да приготвяме за Коледа hahaha hahaha hahaha

# 1 949
Наталина, страхотни са тези свещници! Всичко, което правиш е толкова нежно и красиво. Възхищавам ти се от сърце!
ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!

Общи условия

Активация на акаунт