Прах за пране и омекотител за дрехи

• 212 107
  • 767
  •   1
Отговори
# 375
Дедо, непременно ще пиша какви са резултатите Grinning.
НеПоКоРнА, става дума за Сано - израелски прах, има различни варианти, аз използвам бебешкия. Прахът изобщо не е скъп, защото дозаторната чашка, която вече слагат във всеки плик с прах е малка, има вместимост 65ml. за едно стандартно зареждане на пералнята. Разфасовката е от 1.25 кг. - сама направи сметка, че не е скъп прах .Теобебе излиза повече пари, но избелва безобразно и затова предпочитам Сано Peace. Аз всъщност друга алтернатива на Сано за пране на бебешки дрехи не знам...
Персил сензитив е скапан, Съркеър е пълен с избелващи съставки и пак не ми върши никаква работа. Същото и за гелът на Фрош с алое вера. Апта сензитив по същата причина не ми допада.
В този ред на мисли, ще бъда благодарна, ако някой знае препарат за пране на бебешки дрехи и бельо, който не избелва.
Преди време в Берлин попаднах на Ариел за пране на детски (не бебешки!) дрехи, обаче тук не съм го виждала никъде Rolling Eyes.

# 376
За Скипа - резултатите няма как да са други, освен идеално изпиране.
Праховете за бебешки дрехи не съдържат ензими, уж за да не предизвикват алергии. Например в Англия почти всяка марка има вариант Bio - с ензими, и Non-Bio - без ензими. Ензимите в праховете за пране са много ефикасни за отстраняване на петна от органичен произход при ниски температури. Тъй като в праховете Non-Bio няма ензими, това се компенсира с по-голямо количество избелващи съставки и активатор. Това обяснява и силния избелващ ефект на Surcare и Тео бебе.
Ако успееш да намериш някъде английски прах, таблети или течен Fairy (www.fairynonbio.co.uk/), силно препоръчвам. Всички варианти са без ензими, пере чудесно, не избелва твърде много.

# 377
Fairy съм ползвала за съдомиялната - таблети, чудесни са. Мисля, че съм виждала и техни таблети за пране, но не съм много сигурна. Такива на Скип мисля да взема, малко солено излизат, но толкова много ги хвалите, не мога да устоя Laughing.

# 378
Fairy са по-известни като продукти за миене на чинии и за съдомиялни, но в Англия има и перилни препарати.
Защо ще взимаш таблети? Те винаги са по-скъпи. По-добре си купи прах щом има. Аз лично повече харесвам прах, защото мога да си го дозирам както си искам, а при таблетите щеш-не щеш слагаш цяла, не можеш да ги чупиш, не можеш да переш на ръка, ако се наложи... Тъй де.

# 379
Защото Скип на прах намирам само универсален, а той не ме устройва за цветни дрехи - избелва Tired. Таблетите са за цветно, та затова...

# 380
Прах за пране-Скип или Ариел
омекотител-Суплин,а ако нямам Ленор светло син

# 381
Дедо, непременно ще пиша какви са резултатите Grinning.
НеПоКоРнА, става дума за Сано - израелски прах, има различни варианти, аз използвам бебешкия. Прахът изобщо не е скъп, защото дозаторната чашка, която вече слагат във всеки плик с прах е малка, има вместимост 65ml. за едно стандартно зареждане на пералнята. Разфасовката е от 1.25 кг. - сама направи сметка, че не е скъп прах .Теобебе излиза повече пари, но избелва безобразно и затова предпочитам Сано Peace. Аз всъщност друга алтернатива на Сано за пране на бебешки дрехи не знам...
Персил сензитив е скапан, Съркеър е пълен с избелващи съставки и пак не ми върши никаква работа. Същото и за гелът на Фрош с алое вера. Апта сензитив по същата причина не ми допада.
В този ред на мисли, ще бъда благодарна, ако някой знае препарат за пране на бебешки дрехи и бельо, който не избелва.
Преди време в Берлин попаднах на Ариел за пране на детски (не бебешки!) дрехи, обаче тук не съм го виждала никъде Rolling Eyes.

Ариел сензитив има на нашия пазар- както прах, така и течен.
Иначе има гел бебешки на Домал, който е малко по- нисък клас, но пък пере добре и е с лайка- няма ароматизатори, оцветители и консерванти.

# 382
Дедо найстина БЕБЕШКИЯ САНО е страхотен но му намалиха малко грамажа.Бога ми  толко траен прах не съм виждала.спомням си малката още не беше родена,та изпрах дрехите  последните хубави дни на есента и когато тя се роди януари всичко беше перфектно запазено  даже и омекотитела (също изераелски) още миришеше но тоз омекотител беше в малка туба з4еленикава с червена капачка изчезна от пазара  ,а не беше и скъп 1.30лв

# 383
Дедо найстина БЕБЕШКИЯ САНО е страхотен но му намалиха малко грамажа.Бога ми  толко траен прах не съм виждала.спомням си малката още не беше родена,та изпрах дрехите  последните хубави дни на есента и когато тя се роди януари всичко беше перфектно запазено  даже и омекотитела (също изераелски) още миришеше но тоз омекотител беше в малка туба з4еленикава с червена капачка изчезна от пазара  ,а не беше и скъп 1.30лв
Да, тези, мъничките дози омекотител поизчезнаха, но имат по- големи разфасовки- от 1, 2, 4 литра, като има различни аромати и всичките са страхотни.

# 384
brillante Blumen, Ариел сензитив съдържа ензими, което не го прави много подходящ за бебета. По начало всички продукти "сензитив" съдържат ензими - и Персил, и Рекс, и Ариел.
Sourcherry говори за Ariel Kids, но той също съдържа ензими.

# 385
Да, тези, мъничките дози омекотител поизчезнаха, но имат по- големи разфасовки- от 1, 2, 4 литра, като има различни аромати и всичките са страхотни.
ДА знам че има но точно този мириз го няма а как бих могла да го забравя диренето продължава

# 386
Ползвам Тео-Бебе и АРиел ,а омекотител-Ленор -бял сенситиве!

# 387

Amazing_nice, здрасти!

Вернел-кристали не съм ползвал и нямам впечатления за качеството му, но ще ти кажа каквото знам.
Продуктът е качествено нов омекотител в твърда форма. Презумпцията е в тези кристалчета да се задържа по-дълго аромата от течния /при транспортиране, продажба, съхранение, ползване т.н./. Разработката е от тази година и се тества от Хенкел-Италия. Наричат си го "революционно решение", а дали е такова, ще преценим след време. Според разработките ароматът бил невероятен и дълготраен...Аз и друг път съм казвал, че много ценя омекотяването, а не толкова ароматизирането.
Друго, което знам, е че е в три нови аромата. Слага се като добавка към праха или направо вътре в барабана. Не се използва както течните във ваничката за допълнителна обработка.
Опаковката е 480 грама и дозата е 40 грама. Цената сега е около 3,30-3,60 евро. Което е много, защото при тази доза имаме 12 пранета = 30 цента на пране!  Shocked А конвенционалните течни в момента излизат около 5-6 цента за пране. Разбира се, всеки нов продукт е по-скъп, но бива-бива , ама толкова...?

Е, това е. Ако нещо повече ви интересува - питайте.

# 388
Дедо , с най добри чувства ти перилни препарати ли внасяш ???

# 389
Дедо , с най добри чувства ти перилни препарати ли внасяш ???

Не, мила! Благодарско за чувствата  bouquet
Защо е този въпрос? Някъде по-рано писах с каво се прехранвам. Май в темата за дрогериите newsm78.
Бих повторил, ама да не се фукам досадно Laughing
Зачудих се сега, да не рекламирам нещо с постовете си?

Общи условия

Активация на акаунт