ГЛАУКОМА 2

• 101 488
  • 362
  •   1
Отговори
# 300
 Здравей Полина. Дъщеря ми Никол беше на 8 месеца, когато й откриха глаукомата. Сега е на 8 години. И друг пък съм писала, че благодарение на доц.Петкова моето дете вижда. Има 5 операции и сме ежедневно на капки. Ходим на прегледи за мерене на налягането на всеки три месеца. Важно е когато се вдигне налягането да се реагира ВЕДНАГА. И да ти кажа да не се притесняваш, знам че не е възможно, но мога да ти кажа да вярваш в добрата развръзка на нещата, защото ТИ си опората сега на твоето малко съкровище и ТИ  ще откриеш правилният път за вас. Стискам палци и ви желая успехи от все сърце.

Ако мога с нещо да помогна съм насреща.

# 301
Мн. ти благодаря tanuta,ще отидем при доц. Петкова и за нейното мнение , за сега каазаха,че всико  е наред и операция няма да се правим.Ние сме решили да я заведем при доц.Петкова зада сме спокойни.Дано всичко е наред при вас. Мн целувки за твоето детенце. Давате ми мн кураж, мн ви  благодаря.Ако можем някой ден да се запознаем ще е мн добре ,незнам как ще ви се отблагодаря за подкрепата.МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ

# 302
Търсих информация за клапа на Ахмед и попаднах на темичката ви.
Дали сред вас има някой с такава операция?

# 303
  • София
Здравейте,
Искам да ви попитам как разбрахте, че дечицата ви имат проблем с очичките(глаукома), тоест как разбрахте че трябва да отидете на преглед? Питам защото ние сме недоносени и сме ходили само на преглед за ретинопатия, но не съм сигурна дали е достатъчно.

# 304
Достатъчно е Peace

# 305
Здравеите.Ние ходихме на преглед в Токуда.Повече от година не бяхме ходили и се бях подплашила че се е вдигнало налягането.Но за голяма радост всичко е наред.Налягането е 15 доидохме си щастливи.Желая на всички оздравяване.

# 306
Браво дано само такива новини да има , в тази тема! късмет на всички !

# 307
 ЧЕСТИТА НОВА 2012 ГОДИНА!!! ЖЕЛАЯ МНОГО, МНОГО ЗДРАВЕ, ЩАСТИЕ И ПО-ВЕЧЕ УСМИВКИ НА ДЕТСКИТЕ ЛИЧИЦА!!!

# 308
 santa2 Nature SnowmanЧестита нова година и от нас ! Да сте живи и здрави и много щастливи ,вие и вашите дечица!Нека всичко лошо да остане в миналото и да няма проблеми с малките съкровища!
Аз отдавна не съм писала. Ние пуснахме документи за ТЕЛК и ни изпратиха в Александровска болница за стационарно оточняване на състоянието. Там ни измериха по - високо налягане на ДО - 24 , ЛО беше добре. почнахме Бетоптик S и на другия месец отидохме при доц.Петкова , а тя ни измери добро налягане. засега сме си с капките и в двете очи за всеки случей. Края на Февруари сме пак на преглед.
 lovekiss  Щастлива и успешна нова година!

# 309
някой може ли д ами напише какви са симптомите на глаукомата , винаги ли има сълзене от окото???? Аз имам момиченце на 1 месец и забелязах че едната и заница е по голяма от др. и не се свива на светлина. Няма сълзене следи предмети и с двете оченца .Водих я при педиатъра и ми  каза че може да е глаукома .Записахме час в Александровска болница но е за 18.01. а мн. се притеснявам.Моля ви отговорете ми  Sad(((

# 310
Никой неможе да каже такова нещо със сигурност преди да я прегледат обстойно. При нас оченцето сълзеше заради запушен слъзен канал , при глаукома незнам.. Но това е рядка болест все пак...
Ще стискаме палци да не е глаукома и да е здравичко детенцето. Късмет

# 311
Здравейте,
Честита нова година на всички ,нека има много здраве и късмет за всички дечица и техните родители!
По въпроса за сълзенето ,на моето момченце никога не са му сълзяли очичките дори  и като бебче а тогава имаше доста високо налягане,така че мисля  че не е задължително да го има.А иначе съм виждала деца с гпаукома на ,които наистина много им сълзят очичките.Мисля си ,че всичко е много индивидуално.Дано не е глаукома при вас.

# 312
Благодаря за отговорите....момичета

# 313
  • Пловдив
Привет и от мен !Нека през тази година да няма нови в темата ,а нашите деца да бъдат здрави и да са добре!Мили мами, имам следния въпрос. Какви документи са необходими за ТЕЛК освен епикризите какво друго искат?Преди две години бях подала документите за ТЕЛК ,но ми поискаха  да измерим параметри!Това се оказа невъзможно ,не исках да си травмирам детето допълнително тъйкато беше достатъчно травмирано и наплашено от оперрациите и прегледите, и се отказах от ТЕЛКа!Но сега отново съм решила да се пробвам.Моля споделете вашия опит !Ние сега сме на 5,8 месеца и другия понеделник ни предстой преглед до доц.Петкова !

# 314
Благодаря на всички, които се отзовахте!

Общи условия

Активация на акаунт