Машина за хляб - 13 част

• 89 422
  • 997
  •   1
Отговори
# 465
Вилия, отивам на работа, ще погледна нещо там...Виж за Кауфланд, ако имате. Набързо, чаках хляба да стане за да тръгна. Довечера евентуално разрез, сега у врял. Мъж вчера пропуснал да купи типово брашно,че днес ще сме на чисто бял хляб. Не ни се е случвало. А и аз май за първи път правя бял хляб за нас. Иначе за други съм правила.

Снимка набързо и и тази

Преди правих хляб на бърза програма, но не ми хареса. Сега съм само на основната, 3,24ч.

# 466
  • Стара Загора
Страхотен хляб .

# 467

Благодаря!
http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09009117 - тук е 750гр.
В Метро промоцията е за 154лв. - 1кг.
http://www.domo-bg.com/product_detail.php?product_id=09034537 - в Стара Загора няма, но ако се има път към Сливен, Ямбол.......-1,3кг. Неизвестна марка е(поне за мен), но пък се доближава до цената, грамажа е добър, дано имате път до неделя до някой от тези 2 града......

# 468
Момичета, днес имах голям провал с правенето на кекс в машината. Ако вие правите някакъв в машина и става споделете  Praynig  Много искам да има нещо което да си се пече, докато аз дремвам с малката, слетобеден сън   Mr. Green
Мама Цоцоланка, хлябът ти е супер.

# 469
  • София

Преди правих хляб на бърза програма, но не ми хареса. Сега съм само на основната, 3,24ч.

И аз не съм доволна от хляба на бързата програма не втасва добре и стои глетав. Вечер преди да си легна си зареждам на отложен старт машинката да си се бърка, меси,  пече та сутрин, като стана мирише на топъл хляб. А и по този начин всеки ден имаме пресен хляб.
  chef

# 470
Аз сега правя един бърз и после ще го покажа /евентуално Mr. Green/. Веднъж го правих и ми хареса, защото не ми пречи, че е по-сбит - обичам тестяно Peace. Не съм си записала обаче на кого е рецептата Thinking, за да ви кажа сега. С някого си я обсъждахме, ама...пусто ЕГН. Ако някой проявява интерес, ще я напиша, а пък някой може да си я познае Peace.

# 471
  • Стара Загора
Много ти благодаря Мама Цоцоланка.

# 472
  • Стара Загора
gi4o_pi4o  Ето една страхотна рецепта но не е моя взях я от готварски форум
Ябълков кекс в машина за хляб с карамелова заливка

2 яйца
1/4 ч.ч олио
2/3ч.ч нарязана на малки парченца обелена ябълка
1 ч.л. течна ванилия
1ч.ч брашно
2/3 ч.ч захар
3/4 ч.л. канела
1/3 ч.ч счукани орехи
3/4 ч.л. хлябна сода

Пожелание около 1/4 ч.ч стафиди
Всичко се слага в машината и се избира програмата за кекс(2часа).
Орехите и стафидите може да се добавят след сигнала за добавяне на ядки, но аз слагам всичко още в началото.

Карамелова заливка

1/2 ч.ч захар
1/4 ч.ч масло
1/4 ч.ч течна сметана

Карамелизира се захарта, прибавя се маслото и сметаната, бърка се докато всичко заври и стане еднородна смес. Оставя се да изстине и да се сгъсти  и се залива топлия(не горещ) кекс.

Забележка: Заливката се прави веднага след като се сложи кекса в машината, за тези 2 часа, тя изстива и се сгъстява.

Недостатък: Много е малък и бързо свършва  , всъщност дозата е на половината на нормален кекс. Пробвала съм да направя доза и половина от рецептата, но отгоре не можа да се изпече, може би защото кошничката ми е от вертикалните.

уте ще потърся на кого е за да отнесе аплодисментите.

# 473
Правих го тоя скоро и даже снимка пусках, но не ми е оправдано за машината Naughty. Ако е в обикновена печка ще стане два пъти по-бързо. Ще потърся да ви го покажа пак.

Ето го:

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 16:41 от polin_a

# 474
gi4o_pi4o  Ето една страхотна рецепта но не е моя взях я от готварски форум
Ябълков кекс в машина за хляб с карамелова заливка
.....
уте ще потърся на кого е за да отнесе аплодисментите.
Рецептата е на Танита Wink
Страхотна е!

# 475
  • София
вилия, благодаря за рецептата - таман тия дни търсех рецепта за кекс в машинката  Simple Smile
даже още тая вечер ще я спретна Simple Smile

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 17:02 от Little Black Riding Hood

# 476
polin_a, защо да е неоправдано за машината - аз го правя там и слагам двойна доза и за час и 20 мин имам готов кекс. Аз заливката не я правя винаги и без нея е страхотен.

# 477
Охоо, този кекс изглежда страхотно, ще се пробва!!!

# 478
Аз съм правила само това в машинката.Бързо, мързеливо и вкусно
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=243025.15
Със сода е, но от лимончето не се усеща Heart Eyes
Предполагам може да се замени с бакпулвер, но аз лично спазвах тази рецепта.

# 479
polin_a, защо да е неоправдано за машината - аз го правя там и слагам двойна доза и за час и 20 мин имам готов кекс. Аз заливката не я правя винаги и без нея е страхотен.

Защото моята програма за сладкиши е 3 часа Shocked някъде. Твоята за сладкиши ли се води по книжката? Без глазурата едва ли бих го яла, защото много не обичам кексове, но така става като сладкиш наистина.

Общи условия

Активация на акаунт