Септемврийчетата песни пеят, празнично не спират да лудеят.

• 21 986
  • 290
  •   1
Отговори

SEPTEMBER  KIDS

НАШИТЕ НЕПОВТОРИМИ ДЕЦA    
са вече много, много на брой и рожденните им дни са ето ТУК, но ние винаги се радваме и на всички нови попълнения!

ПОЛЕЗНИ САЙТОВЕ
Референтни стойности от кръвни изследвания и други
Приучаване на детето да ползва гърне
Когато детето плаче на раздяла с вас
Методи за възпитание на децата /по аюрведа/
Първо юношество - първа част ново
Първо юношество - втора част ново
... и други интересни теми ново[/color
[/url]

# 1
Набързо се записвам в новата темичка,браво Марис!   bouquet
Видях,че доста напредна темичката ни,но не бях сигурна дали ще се справя да пусна нова. Embarassed
Весели празници на всички!Ние сме добре,децата получиха много подаръци за Коледа.
Кузманка,направо се изумих от менюто на свекърва ти за бъдни вечер Shocked
Доника, и аз чакам да споделиш какво е казал доки днес Praynig
Ирини и аз се развълнувах много от твоя пост,и съм безкрайно щаслива,че ви открих всички вас Hug
Добре дошли и на новите мами,винаги има място за още и още сладки септемврийчета.
П.П. За нова година ще сме в София,ще бъдем там за няколко дни,до 2-3 януари.Ще бъдем в Младост 1 , до колкото си спомням там имаше хубаво клубче и сте се събирали там или греша newsm78Ако някой има наблизо тези дни ще се радвам да се видим Hug

# 2
Добро понеделнишко утро!

На всички работещи успешна и спорна нова работна година!

Marys, благодаря за темичката!   bouquet

# 3
Добро утро мацки!

Вчера писах и сега гледам няма ми го поста  Thinking
За партито-Аз съм ЗА и ще съм на Линия
Ирини прекрасни ангелчета . КОлко много си приличат и в същото време колко са различни.
КУЗМАНКА За гърнето-ами може да си има причина.Може д я убива вече или да и е студено самото гърне.Не бих казала,че това трябва да те разочарова. ванеса само пишка в гърне,а когато и се доака си вади памп и си го нои да и го сложа.От 6 мес. до кум годинка акаше само в гърне после отказа.Акала е 2-3 пъти в него ,но след това казва че е направила голяма беля и го е изцапала(а никога не съм се карала че се е цапала)и не иска.Купихме  седалка за тоалетната и там не иска.Сега отняколко дена и говоря з аново гърне което да отидем да си изберем заедно и да правим бели в него.Пробвай да отидете да си купите ново и нека сама си го избере.
Все се канех да ти пиша за Бъдни вечер в много семейства се сервира риба на този ден,може свеки да е от тях.Не и се ядосвай сигурна съм че не го прави умишлено.Може да е искала да те впечатли.Абстрахирай се от нея и не позволявай на дребнави неща да остават между теб и съпруга ти.Нито ще я промениш ,нито тя тебе.А мъжа ти ще е много по-щастлив, ако не е тема на скандал или видимо се разбирате.От личен опит ти го казвам.Аз много и се дразних в началото,но после осъзнах че малко съм преувеличила.Хора и манталитети различни.Поговорихме си изяснихме си неоразуменията и вече сичко е Ок.Сега се разбираме,макар че не се виждаме редовно.
ДоникаСладур е този Хриси.И Неси ни сурвака и къде си скри паричките......не се знае.Много е прибрана.
Меги бързо оздравяване и евала на свекърва ти Peace
Марлела . страхотни снимки и клипче.според мен децата са а моменти и пробват всякакви крайности.Време му е майката.И търпение.Ванеса понякога ме е изкарвала извън нерви и съм се чудела как търпя лигавщините и тръшкането й и капризите ,но отминава и това .Направо съм станала желязна,а по природа не съм...Но деца и те си имат свойте настроения
Мале колко философски,ми се струва че съм почнала да звуча.
Хайде до скоро и много поводи за усмивки
p.p Ави тенкс.Тъкмо публикувам и виждам поста ти и хайде в новата тема
Марис  Блаодаря

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 10:30 от Мил@

# 4
Момичета, за съжаление клубът, в който възнамерявахме да се съберем на 11 януари е зает от сутринта до вечерта с рождени дни. Дайте предложения къде да се съберем.

# 5
Здравейте,момичета!
А,как така без нас на среща,аз писах,че имам възможност да дойда,стига да сме здрави дотогава,че  PraynigАми Ави ако искате да променим датата  и да се обадим предварително? newsm78или друго клубче newsm78аз звъннах на две,които обаче също са заети за тази датата newsm78А ми се иска да се видим много...

При нас празниците бяха чудесни,обожавам семейните празници Heart Eyesслед нова година имахме малко произшествия,но слава Богу всичко е зад гърба ни! PraynigНе ми се падна бебе от новогодишните късмети,но май това си пожелаваме BlushИмам и нова работа,но много по-малко ангажираща и така ще е ,докато Мишето има нужда от мен,с цялото си сърце чувствам,че това са приоритетите ми в момента WinkЗнам,че в кариерата не трябва дълго да се изостава и правя всичко възможно за поддържане на форма,но детето е на първо място!Хайде стига съм ви занимавала с душевните си терзания,въпреки че бих искала да знам и вие как разсъждавате в тази ситуация newsm78И повече ме интересува не предимствата и недостатъците на майчинство и кариера,те са ясни,а по-скоро факти,какво се случва при направения от вас избор!
Малко се отплеснах,ама така е като малчо спи Mr. Green
Дечицата на всички са страхотни,много са порастнали и сладки! Hug
Благодаря и за новата тема на marys!  bouquet

# 6
   Айде да я подкараме най накрая тая тема..
 Марлелка , незнам нали всички са различни ама наказваш ли я някъде в ъгъла и незнам ..ам някой път си мисля че прекалявам ама явно търпението ми е малко , а той най трябва. Пример за това е Миля тя вади супер търпение, аз съм даже малко зла ама..
 Ше намериш начин вярвам в теб

# 7
ехооо

Хайде за много години и от мен  Hug Здрава и късметлийска Peace

Много гадно това с местата в клубчетата, събота и неделя са почти заети от РД-та за месеци напред. Мисля си някъде по Моловете, пък и клубчета има, и май не правят РД-та

Мила ме стопли с романтичния си мъж.

На Марлелка и пожелавам сила и здрави нерви  Peace

Алексал, честита ти нова работа... Факти... сутрин ставам в 6:00, те в с 6:45. 7:20 Боян е на ясла, Ивайло 7:30 на градина. Почти успявам в 8:30 да съм на работа. Прибирам се в 18-18:30. Тях ги прибират майка ми, баща ми и съседка по схема... Гледам да готвя през ден, за да мога да им обръщам повече внимание вечер... 21-21:30 са по леглата... Фактите сами говорят. За това колко са кисели сутрин и как ме посрещат вечер на всички е ясно. Но аз съм си взела максимално своето от гледането им и сега дори и да изпадам понякога в носталгия по изминалото време не се оплаквам. Хубаво ми е на работа, а гледам, че и те свикнаха, т.е Боян иии абе постига се баланс... но трябва да се изживеят моментите с децата и тогава да продължиш... все още вярвам в това  Peace

Хайде, че се отплеснах, а съм на работа
Ще следя за развитие за срещата, и аз много искам да се видим...

# 8
  • София
В краен случай, ооо не сме се похвалили, че и у наше село вече има детски клуб Joy, та да ни дойдете веднъж на наша територия...Не знам дали ще е зает тогава. Ави ти как си с придвижването и децата? Клуба все още е в процес на дооправяне, но децата се забавляват. Хриси има декемврийски снимки от там Най-интересното е, че децата се забавляват повече в балетната зала, понеже има и такава Wink

# 9
Здравейте вече на нова територия.
Страшно хубави снимки сте пуснали.Видях невероятни ангелчета с крилца,сурвакарче,американското момиче с незабравимите очи,една красива бременна мама с порастващото и момиче,една дама в много разнообразни коледни костюми до елхата.Прегръдки за всички ви  Hug
Алексал,поздравления за новата работа.Аз за себе си лично отдавна съм подредила приоритетите си и смятам,че между всичко трябва да има баланс.Да не се обсебват любими хора,деца,приятели,други близки,но и да не се втурва човек през глава да гони някакви неща които в далечината са сякаш от злато,а след време като ги доближиш се оказват от чист пясък и разбираш как ценното ти е изтекло между пръстите без да си разбрал.В живота не можеш да си вземеш от нещо достатъчно и после от друго и така...въпрос на баланс е.Според мен ти си го усетила правилно и няма за какво да се терзаеш.Щом така го мислиш така го и действаш.
Кузманка,може Дани да протестира срещу нещо.Превърти си последните няколко седмици назад какво и как се е случвало.Аз съм доволна защото ползването на памперси е вече зад гърба ни включително и за спането.Някак си ти се освобождава съзнанието от това задължение.Човечето си казва кога какво иска,вече само на тоалетната сяда на голямата дъска,отказва всички бебешки неща като корито,гърне,чаша с детски мотиви ,малки прибори за хранене и т.н.Много е смешен като се къпе застанал прав под душа с ръце скръстени зад гърба и като си маже косата с шампоана  Laughing
Марлелка аз покрай Арен имам голям опит със сбиванията който стават просто за секунди и няма отстъпване сякаш му пада перде пред очите.Винаги го отстранявам от играта с децата,без да се обяснявам,без да говоря и по възможност го водя в къщи ако не в някое друго помещение или стая.Последно преди 10тина дни бяхме на рожден ден и от вратата Арен се сби с едно по-голямо момченце.За мое огромно съжаление разправията стана голяма и си взехме такси към вкъщи.У дома го сложих на един стол на коридора да поседи малко ,после клекнах до него и му разказах цялата история през моя поглед.Като обясних,че това което е направил той не ми харесва,защото го обичам и го смятам за добър,а това което прави е грозно и лошо.Той стоя с наведена глава и си чоплеше пръстите и само от време на време казваше; Да,Арин биеше момченцето!На следващата сутрин като станахме на закуска сам подхвана тази тема; мамо,Арин не слушкаше и бие момченцето.Така не се пави.Мамо,Арин ша слушка и няма да бие,но мама няма да води Арин пи тези дечица.Не харесваше на Арин!
Та от разговорите ефект явно има!
Мила,твоят мъж е разкошен.Радвам се много на вашите взаимоотношения  Hug
Доника,сега прочетох,че бебето ще е момче  Flutter Веселбата ще е като в къщата на Рени  Hug
Рени,убийствен график имате .Шапка ти свалям ,честно!Аз не мога да свикна с подобни часове на ставане.С мен не се говори в 6ч сутрин  Crazy
На нас ни съобщиха приятната вест .че яслата ще се ремонтира до месец март  Rolling Eyes жестоко!Поне съм си у дома и не можах да се шокирам така силно.Днес е ден първи в къщи и трябва да призная,че ми е много хубаво и спокойно.Спахме до 10.30ч,направихме една обиколка на снежния парк,после топъл обяд.Арен спи сладко и е на върха на щастието си и през 3 мин си допира носа до моя и със събрани очи казва; Ей,обимчам те!Арин е в очичките на мама!/защото се оглежда в тях/
Ще прозвъня и аз 1-2 клубчета.
Целувки

# 10
dennis, браво на Арен! Трябва да се гордееш с него, голямо човече е вече! Hug

Ако знаете само какъв студ беше в нашата ясла тази сутри... ooooh! SadЗапочнах да събличам Дани и мтя милата започна да трепери, ама направо цялото и тяло играеше...И сега много се притеснявам да не се разболеем пак. Аз съм спокойна че ще е отоплено, че парното ще гори един ден по рано, обаче УВИ... Cry Извадих и една тениска по плътна от чантата и и я облякох, една блуза отдоло и горната дето беше с нея и елечето и сложих и то милото веднага си мушна ръчичките в джобовете и влезе. как може такова нещо? Ми малки деца са може ли на такава температура да стоят, или преди ваканцията да бяха предупредили, че парното няма да е толкова топло... #2gunfire

Сега с нетърпение чакам да отида да си я взема!
Ако можех изобщо нямаше да я оставям като видях какво е!

# 11
Здравейте, мили мами!  bouquet ЗА МНОГО ГОДИНИ!   bouquet Бъдете здрави, силни и любящи!  Heart Eyes Нека децата ни да ни радват радват постоянно, а ние с повече търпение да посрещаме тяхното развитие!

Много месеци минаха, от както не съм ви писала, но това поради различни обстоятелства! Надявам се да имам възможност скоро да стана редовна посетителка на сайта отново! Много се радвам на всички, за които успях да прочета в последните двайсетина страници! Някои са се удвоили, което ме изпълва с носталгия към бебешката миризма и кърменето, но... живи и здрави си пожелавам и аз да повторя, но след още някоя година!

Сега малко за нас. От края на юли месец започнах работа, за мое щастие нова и то този път по специалността, която съм завършила в средното.  Технически ръководител съм в една строителна фирма! Продължавам да следвам редовно и вече преполових четвърти курс. Малката успях да запиша на ясла до нас, а тя изгаря от желание всеки ден да ходи там. След тази ваканция чакаше с нетърпение да дойде понеделник, за да ходи на ясла. Стана в 6 часа сутринта и вика "Айде, мамо, яслата е днес!"

Предполагам, че и вашите съкровища са пораснали невероятно много. Ивана от пролетта още е без памперс, включително и през нощта, защото се беше обринала много сериозно и, макар и малко рано, реших да предприема тази стъпка, за щастие успешно! Кърмихме се до 1 година и 8 месеца и до тогава продължаваше да отказва да яде обикновена храна, но сега си хапва добре вече съвем сама! Говорим много и пее постоянно, знае повече зимни и коледни песни от мен самата!

Относно работата и децата, мисля, че съм успяла да балансирам всичко, но безусловната помощ на мъжа ми, който сам пое иниацетивата да ми помага в домакинството и така ми освободи много от времето. Аз нямам вече ангажимент за пране, простиране и прибиране на дрехите (ние гладим само някои дрехи), както и рядко ми се случва да чистя, тъй като той е повече време вкъщи и го върши! Аз имам ангажимент сутрин да стана да заведа малката на ясла в 7.30, да отида на работа в 8.00, да посетя упражнението в университета в 10.00, да се върна на работа до 17.00, да взема малката от ясла, да си напазаруваме и да сготвя. Остава ми достатъчно време да обърна и на нея внимание, и на мъжа ми, но рядко за мен и компютъра (когато седна, работя за университета)! Малката е много щастлива, когато ходи на ясла, аз се чувствам удовлетворена в работата си, а семейният бюджет е удвоен - ВСИЧКИ са доволни!

Относно сбирката искам и аз да дам заявка, но не мога да обещая присъствие!

Моля някой да ми пусне на лични къде, кога и как сте се организирали, а и, ако може, да ми дадете името и паролата на албума в снимка.бг, защото съм ги забравила! Предварително ви благодаря!

А това е Ивана вече голяма Simple Smile

Последна редакция: пн, 05 яну 2009, 21:00 от Assita

# 12
Добър, вечер!

Ние ще си лягаме вече, ама сега сме на гърне...

dennis, Мил@ да ви кажа, честно, от както сме се върнали от пътешествията и сме си вкъщи, спокойно си сяда сама на гърнето и си казва, за пиш и ако... Незнам на какво се е дължало, чак немога да повярвам, е по някога забравя. Това не е беда, ама когато изведнъж от днес за утре каже няма да акам повече в гърнето и да пишам , ами в гащите е от инат според мен, или е изпитвала неудобство незнам, важното е, че пак си го прави както преди! Е, да не я хваля де...Само дето днес на яслата се е напишкала 2 пъти, ама то беше толкова студено, че всички деца се изпонапикали ми казаха, като я взимах, дано утре е по топло, вече да се е отоплило!!! Praynig

# 13
Опитвам се да пълня едни чушки с ориз и кайма, макарони с мляко и яйца вече се пекат във фурната, пък ми се дощя да ви пиша. Мимката досега храни кучето си с макарони със сирене, няма да ви описвам какво е под масата й. Събула си е чорапите и ме гледа умно, щото на констатацията й, че Яю (Ариел) няма чорапи, аз казах че няма, защото няма крачета, а рибешка опашка. Всъщност как се справяте с подобни неща? Как да й обясня например, че приказките на братя Грим са твърде... жестоки да ги нарека. Така докато беше бебе й се опитах да и прочета една приказка на Ангел Каралийчев за едно птиче и едно момче, което го задушило под шапката си и не можах да я дочета, защото се разревах. Какви приказки четете на децата си, или аз съм изкукала съвсем?! Голяма ревла съм станала, от най-дребното се разстройвам да му се не види.

dennis
,  хубав подход, на мен обаче не всеки път ми се отдава, защото Мими не стои мирна с наведена глава. В подобни ситуации гледа да избяга от разговора, но понякога слуша и като че ли разбира. Не е достигнала етапа на Арен да повдига сама темите, които сме дискутирали, но се надявам и на това. Сега като се замисля, не трябваше да й се карам пред другите деца и възрастни, а наистина да я отделя в друга стая, но... станалото - станало. Бях изумена от поведението й, та не съм мислила изобщо. Като разказваш последната случка, виждам че Арен е имал повод да посегне, или аз не съм разбрала правилно. В новогодишната нощ се разигра подобна случка, но тогава не се намесих изобщо. Същото това момченце, което Мими наби по време на почивката се опита да я свали от едно колело, като я задърпа за дрехата (беше я хванало за рамото), Мими се опита да го отстрани от себе си с бутане. Реших да я оставя да се оправи сама. То и толкова си беше цялата случка де, всеки се зае с нещо друго после. Исках да кажа, че не знам в такива ситуации как да реагирам. Ясно е, че на толкова малки деца трудно можеш да обясниш, че такива ситуации могат да се разрешат с думи, не с блъскане и посягане, от друга страна, не ми се иска да оставям това положение, защото ще свикне с него и когато порасне, ще знае, че и с бой става. От трета страна, моето може и да разбере и да се опита да обясни на другото, че така не трябва, но ако другото не е научено на същото?! Изобщо... досега ми бе лесно, защото Мими беше много кротко дете в това отношение, но виждам че проявява развитие някакво. Та озаптяването на характера ми е приоритет номер едно. С наказване не става, Меги, тя изпада в ужас като е сама, а ако аз я насиля сама в стая, за да я накажа (правила съм опити), тя ... даже не искам да разказвам в какво състояние съм я намирала. Изпада в същия ужас, когато й кажа, че съм й сърдита. Просто не мога да й го причиня. Детето ми е такова. Ясно е, че универсална рецепта няма. И в ъгъла не става - тя просто не стои там, тръгва след мен, само веднъж опитах да я накажа така и като се врътна след мен се разсмях, защото си спомних какво е разказвала майка ми за мен, когато съм била малка - "Не мога да те накажа, аз те оставя в ъгъла и докато се обърна, ти си тръгнала след мен." Крушата не пада по-далеч от дървото. Обаче мерси за съветите и за това, че взехте въпросите ми присърце!  Hug

Мил@, забравих да кажа как ме размечта! Моят мил съпруг просто хич го няма по романтиките. Понякога ми тежи, особено в трудни моменти с Мими имам нужда от подобно поведение, ма не се сеща. Но на фона на всичко друго, което е, изобщо нямам повод за оплакване. Все така да се обичате!  Hug

Кузманка, и моята свекърва, от която нямам повод за оплаквания, също ми сервира баница със сирене и паричка на една Бъдна вечер. И аз се зачудих, но изобщо не си го сложих на сърцето. Дори и от баницата ядох. В крайна сметка това са само ритуали и дали ще ядем сирене и яйца е без значение дали ще станем по-добри хора. Радвам се за Дани, че си се притеснила прибързано.  Peace

Ренка, мерси!  Hug

alexal, честита нова работа и от мен!

Assita, хубавица ти е Ивана, да ти е жива и здрава!

Доничка, на 10-и ли каза да гледаме?

Йоанка, разкажи следновогодишо как сте!

Ави, Ренка, Кузманка, да са  ви живи и здрави децата! Имената им да се светят и да ги носят с гордост и чест!  Hug

На всички ви желая хубав празник, а който празнува с именяци - двойно по-хубав!   bouquet

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 05:36 от Марлела

# 14
И аз доста позакъсняла да се включа Embarassed
ЗА МНОГО ГОДИНИ!Бъдете живи и здрави!Желая ви много късмет и щастливи моменти през новата година.
От моя съпруг и малката Ками не можах да се докопам до компютъра през празниците. Mr. Green
Денис, браво на Арен,че слуша като му говориш и реагира след това адекватно.Много умно дете.Ками почти не ми обръща внимание като й говоря.Просто тръгва да си прави нещо нейно си и не ме изчаква да довърша започнатия разговор.Понякога вдява,ама не е всеки път.Когато тя си реши.
Кузманка и ние от май месец махнахме памперса а като стана на две и нощния махнах.Много бързо свикна и нямахме никакви проблеми.Обаче преди около месец-два и тя почна да пишка в гащите без да казва.Бях изумена.И така два-три дена и после спря.И така й не разбрах защо го направи.
И в нашата ясла вчера беше студеничко и Ками потреперваше също,докато я преобличах и днес пак е хладно.
Асита,здрасти и от мен.Много е сладка Ивана.Страхотно е че работиш по специалността.А иначе сега какво учиш?Възхищавам ти се - работа,училище,дете.Много дини под една мишница.Браво на теб.На мен много ми се иска да уча пак,но няма да мога да се справя с толкова задължения.Аз сега едва успявам. Mr. GreenИ аз работя в строителна фирма сега.И средното ми образование е строителство и архитектура.Обаче висшето се засилих съвсем в друга посока,за което съжалявам.
Марлелка, здрасти!Ами аз която и приказка да прочета на Ками,все има някой лош - Пепеляшка,Снежанка,Трите прасенца а пък откакто гледа филмчето за "Малката Русалка" умира от страх от вещици,но накрая доброто побеждава и тя се радва.Иначе такива тъжни,не обичам че и на мен ми се пълнят очите.Имам чувството,че откакто родих съм станала и аз голяма ревла Laughing
Аз Ками я наказвам в кошарата,защото не може да мръдне оттам.Оставям я там и излизам от стаята.Сигурно малко грубо звучи,ама иначе няма как да  я накажа. Mr. Green
Доника,как си?Кога трябваше да гледаме часът на мама?Ти как си?
mama_meggie ,Рени,Алексал,Амарето,Ави,Мил@,Иринии  Hug и на всички,които не се сещам в момента.Аз изчезвам,че съм на работа и имам доста задачки.
Хубав ден от мен!!!

Общи условия

Активация на акаунт