Отговори
# 300
  • Пловдив
Добро утро!

Мария_M,аз за първи път чувам това Confused
Досега отвсякъде все различна информация,накрая само Господ сигурно знае какво ще стане.
На мен пък от Човешки ресурси не искат да ми подават документите,не им било ясно #Crazy,така че аз моите парички почти съм ги отписала.
А Супер Любо е страхотен Heart Eyes

Пухче,май хич не ви е скучно през нощта,ама играйте си ,не ни пречите Mr. Green

# 301
  • sofia
Дубруютро от нас. ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ НА ВСИЧКИ!!! Аз исках само да ви кажа за НОИ и тези 410 дни. Та за тези като мен, които са заварено положение, с изтекли 315 дни но непрехвърлили 410, трябва да се подаде молба в НОИ за прекратяване на майчинството и май др. молба за остатъка до тези 410 дни. НО голямото НО е, че НОИ не изплащат суми със задна дата, т.е тъй като на мен тези 315 дни ми изтекоха ноември месец, оттогава ми превеждат 220лв., ако реша да подам молба  ще трябва да им върна тези 220лв. за ноември (само те са ми преведени досега) и ще загубя парите за ноември и декември а ще почнат да ми прведеждат за януари направо (което май ще се случи началото на февруари newsm78). Та това ми го обясниха по тел. в НОИ (9621010) и жената беше иаключително любезна и подробна та ми каза че ако съм получавала голямо обезщетение си струва, но ако разликата с тези 220лв. е малка просто няма смисъл - разправията била голяма а и губиш 2 месеца. Надявам се да сте ме разбрали, че аз малко объркано май го обясних.... Хубав ден  bouquet
Идеята е следната, такива като нас - с изтекли 315, но НЕизтекли 410 дни: и по-точно за твоя случай:
- правилно са ти превеждали по 220 лв за последните месеци на 2008 г.
- няма да ти преведат пари за предходните месеци, защото тогава новия закон не е бил в сила.
- твоя термин е бил 09 февр 2008, ами би трябвало да ти изплатят още една заплата, а жената правилно ти е казала отн размера на обезщетението и МРЗ

Това го пиша, защото от поста ти се създава чувството, че няма смисъл майката да си занесе трите листчета хартия при работодателя и да си чака заплатата , макар и след два месеца... А не е така, струва си за деца родени дори и през януари месец.

Отностно НОИ и тези 410 дни, кажете какви документе трябва да се попълнят ,че на моята работа нищо не знаят по въпроса

Сега ти трябва отново да подадеш заявление за разрешаване на отпуск за бременност и раждане при работодателя. Към него се прилага копие от акта за раждане на детето и приложение 7 от Наредбата за работното време почивките и отпуските.
След това в срок от 3 работни дни от деня на разрешаване на отпуска трябва да подадеш при работодателя Приложение 12 за промяна на обстоятелствата, което се носи в НОИ от работодателя в 7 дневен срок.
И накрая подаваш Приложение 2 - Молба - декларация за изплащане на парично обезщетение при бременност и раждане на основание чл. 50 и 51 КСО за остатъка от 135 до 410 календарни дни , което също се носи в НОИ от работодателя.

Последна редакция: вт, 13 яну 2009, 11:22 от emi_bademi

# 302
Честит имен ден, Чара!  Честит рожден ден , Изабела! /на патерици ,да ме прощавате/

Да се похваля и аз Симона също ходи. Прави по 5-6-7 крачки , започна и сама да се пуща и да отива до желания от нея предмит, ако е по наблизо. Обаче нещо имаме проблем с ушичките.По цяла нощ не спи, дере си ушите Cry Бяхме на лекар, предписаха ни капки ,които нямаше в аптеките./проверихме в почти15 аптеки- нямало и нямало да намерим никъде, така ни казаха/Сега слагам Фуролталгин с изтекъл срок на годност, но иначе няма и минута спокойствие вечер Whistling
Кажи какви са тия капки,ако можем да ти пратим.Ушите са много болезнени при децата и е гадно да я мъчат така.Междувременно може да капнеш капка затоплено олио,май Мери преди беше писала нещо за праз лук.Не се сещам дано ако някой се сети повече да пише.Но наиситна кажи името на кпанките,ще проверя тук.

# 303
Здравейте мацки!
Моля, някоя мама, която е по-веща по въпроса с новите теми да пусне, че ще ни заключат....вече сме на 21стр. Hug

# 304
  • Варна
Айде за добре дошла да ви пусна новата тема  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=363134.0
Ако дадете заглавие променям, това ми дойде в бързината на ум Wink
Ние сме добре, ще навксвам какво сте писали и ще се включа  Hug

Общи условия

Активация на акаунт