Ти какво сготви? Снимай, покажи!? - 24-та тема

• 48 725
  • 372
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ето една много вкусна супичка от сьомга, а за вечеря съм решила да направя пица, по- късно още снимки.  Wink

Цеце, аз също се нареждам за рецептата на кексчето.  Hug

# 196
Ягодка, и аз като не те видях те бях "изпратила" в родилното  Laughing Леко да е, когато и да тръгваш   Hug

Гелева, много апетитна супичка   Peace

У нас днес много кифли

От това ми любимо за употреба тесто:

Кифлички със сирене и извара

Кифлички с мармалад

Кифлички със шоколад

и мини-пици-ръчички  Laughing

Следват и тези вкусни Виенски кифлички на Наталина  Heart Eyes

Всички са от пълнозърнесто и типово брашно  Grinning

Последна редакция: пт, 23 яну 2009, 16:59 от пеп-4o

# 197
  • София
Цецето,моля те за рецептата на кокосовото кексче без брашно! Praynig

Веднага ти я пиша:

Кокосов кейк без брашно

6 яйца се разбиват добре с 200 гр. кокосови стърготини. Прибавят се 2 кутии подсладено кондензирано мляко, 1 бакпулвер и 1 щипка сол. Сместа се излива във форма с дупка, пече се около 30 минути на 170-180 градуса или докато хване хубава златиста коричка. Ако имаш хубав ликьр в къщи, добави 1-2 супени лъжици от него  Wink Това е  Grinning

Аз ти препоръчвам първо да направиш половин доза, защото в зависимост от фурната има опасност да остане по-неизпечено и течно по средата. Или просто да я изпечеш на два пъти, като половината бакпулвер си го запазиш и го прибавиш към втората смес преди да я излееш във формата  Peace

Аз отивам да празнувам, приятна вечер на всички! Hug

# 198
Пепчо...кифличката..ммммм Crazy Crazy Crazy Crazy Crazy  bouquet

# 199
М дааааааааааа...........С Пепчо днес сме се наговорили да мешаме брашната.....С тази разлика,че при мен наполовина типово, наполовина бяло.

Милинките от тефтера на мама+Милинки

Руло по желание на щерката(те и милинките са по нейна поръчка)

На Лео шоколадовата торта с рула

Има и ошаф за милинките, ама не го снимах, както и картофената стърганица. Техни снимки - друг път!

# 200
Мама Цо, аз почти година само с такива брашна меся  Peace типово, ръжено и пълнозърнесто  bowuu

# 201
Цеце,благодаря!
Хубав празник Hug

Поздрави!

# 202
От мен едни солетки,поиграх си мъни4ко с тях,но пък за сметка на това,доволно си ги похапвам докато ви пиша.

Мама Цоцоланка ,много оби4ам милинки и вси4ко тестено,макар,4е ти не ми отговаряш на запитванията ми,продължавам да то4а лиги върху твоите тестени изобретения.
Пеп4о,кифли4ките са разкошни.
esy ,и аз тук за рецептата на тарталетките.
И аз да пожелая на Ягодка безпроблемно раждане.

# 203
За закуска Виенските кифлички на Наталина. Simple Smile

# 204
yagodka и аз днес току надничам да видя тук ли си или не Simple Smile По едно време доста се замислих дали не си вече в родилното, ама бебо не бърза явно Simple Smile Леко раждане ти пожелавам и чакаме новини  Hug
пеп-40 как обичам кифлички .....иде ми да изям монитора  Blush копвам рецептата и другата седмица ще ги заформя. Ще имам гости, които не са на диети, та ще им се зарадват Simple Smile

# 205
  • варненка от София
Явно днес хит са виенските кифлички на Нат, невероятни са! Ето ги и моите

Още има задушени воденички

и ориз със зеленчуци.

Много съм несериозна в последно време и колко пъти влизам и чета, че ме питате за кренвиршките и все си викам после ще пиша и така си остава, ето рецептата за тези, които се интересуваха:

За тестото:
300 мл прясно мляко
2-3 с.л. масло или маргарин
1 ч.л. сол
около 500 гр брашно
2 с.л захар
чаена лъжичка и половина суха мая.
Около 2 кренвирша, зависи по колко завивате вътре.

Замесвам тестото и го оставям да втаса, по честичко го правя обаче в машината за хляб, тя си има ангажимент по месене и втасване, после оформям кренвиршките по метода на раираните кифлички на Марабу, само че завивам парче кренвирш вътре. Това е, пека ги и като ги извадя от фурната ги намазвам леко с олио. Не ги мажа с нищо отгоре преди печене, защото не обичам запечено яйце  Sick, някой път ги намазвам с кисело мляко.

# 206
Толкова сте мили всички! Благодаря ви! Ще си запазя пожеланията за когато трябва! Wink Hug newsm51

Вкъщи готвенето продължава Laughing. Днес за вечеря - Пиле с ориз и зеленчуци:

# 207
вечерята ни вече е готова-пиперки с кайма и ориз

# 208
При нас...късна снощна вечеря Шишчета от пиле в горчица и две салатки Немска и една Зелена с пържени пилешки кожи ,измислена от мъжо,за да не ги хвърляме отново...кожите де.  Grinning

# 209
  • сред люляците
Ах, тези кифли... кога ли ще им дойде ред у нас Rolling Eyes Трябваше да е днес, ама не Naughty

yagodka,  ама ти още ли си тук?  Hug

enamorada,  какви солетки! Браво! Определено си е заслужавало да си поиграеш! Ще споделиш ли рецепта?

При на нас пъстърва тази вечер. Peace

Общи условия

Активация на акаунт